Bu konu canımı sıkmaya başladı

severb

'till we meet <3
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2013
1.353
2.227
333
Balıkesir
Erkek arkadaşımla 2 buçuk yıldır sevgiliyiz. bundan 1 buçuk yıl önce "Bu yaz seni istemeye gelicez annenleri bilgilendir" tarzında konuşmuştu. O zaman öğrenciydik. Daha sonra, kendisi ailesiyle konuşup anlaşmadığı ve kafasına buyruk iş yaptığı için ailesi "daha erken, olmaz" dedi. Üniversiteden mezun olurken mezuniyet törenime geldiler, benim ailem gelememişti. Benle tanıştılar evlerinde misafir ettiler. Ben evime döndüğümde erkek arkadaşım ailesinin beni sevdiğini falan söyledi. Ama isteme işi yine olmadı.

Erkek arkadaşımla ikimizin de yaşı 22, üniversiteden mezun olduk. Ben balıkesirdeyim o izmirde, görüşmemiz sorun oluyo. Ben izmire gidip dolaşmak istiyorum ailem "En azından bi söz olmadan zırt pırt gidemezsin" diyo kavga edip duruyoruz bu yüzden. İşimiz gücümüz yok daha henüz ama erkek arkadaşımın ailesinin varlığı baya iyi.

Erken mi acele mi ediyorum? Çoğu arkadaşım söz, nişan yapıp evlendi. 2 buçuk yıl en azından bi söz için yeterli değil mi? Bi yardım etseniz

daha 22 yaşında,askerliğini yapmamış,işi yok,sorumluluk almamış biri.Çok erken.

Erkek arkadaşın haklı. Yaşlar daha çok küçük. Ayrıca sevgilinin ailesinin mal varlığına güvenmemelisin. Öncelikle sevgilinin düzgün bi işi olmalı ve en önemlisi de ikinizin de evlilik sorumluluğunu kaldıracak psikolojiye sahip olmanız gerekir. Emin ol evlilik bu kadar heves yapacak kadar harika bişey değil. Bu arada evli falan değilim ama çevremde evli olup mutlu olan yok denecek kadar az. Biraz olumsuz konuştum ama hayatın gerçekleri bunlar ne yazık ki.. Acele etme bu güzel günlerinin tadını çıkar

daha 22 yaşında,askerliğini yapmamış,işi yok,sorumluluk almamış biri.Çok erken.

Ya ben zaten evlenmek istemiyorum, ikimizin ortak tek derdi en azından ayda 1 defa rahatça görüşebilmek. 1 buçuk yıl boyunca dipdibeydik yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyodu. son 1 yıldır da izmirden balıkesire ilişki yürütmeye çalışıyoruz. Direk söyleyemiyorum izmire gidiyorum diye aileme yalan söylemek zorunda kalıyorum ve bu koyuyo bana açıkçası. ertesi gün evlenicek halim yok en azından bi söz olsa 2-3 yıl içinde evleniriz diye düşünüyorum. Askere gitmicek zaten, işi de hazır sadece kpssye giricek o kadar.

Öğrenciyken yaklaşık 1 yıl aynı evde yaşadık gibi bişey oldu, yemek çamaşır temizlik herşey bendeydi hiç zorluk çekmedik hatta çok güzel bi yaşantımız vardı :) Aynı şehirde olsak ben de bu güzel günlerin tadını çıkarmak istiyorum hiç evlenme meraklısı bi insan değilim, ama işte ailemin "görüşmek istiyosanız en azından bi söz yapsınlar" tutumu beni çıldırtıyo

Erkek arkadaşın 20-21 yaşında daha ailesiyle konuşmadan işsiz güçsüz, öğrenci haliyle sana ailene söyle evlenelim falan muhabbetine girip daha küçük olduğunu kanıtlamış zaten.

Şuanda da neyinize güveniyosunuz erkek tarafının maddi durumuna mı? İşiniz yok gücünüz yok evlenmek kolay mı?

Yukarda verdiğim cevapları okusaydınız keşke azarlanıyomuşum gibi oldu böyle :) Ben hemen yarın evlenelim demiyorum zaten tek istediğim rahatça görüşebilmemiz için bi söz yapmak, tekrar söylüyorum evlenme meraklısı değilim söz isterse 10 yıl sürsün umrumda da olmaz :)

Evlenmeye daha çok var bence de ama ailenin içi rahat etmesi açısından bir söz olabilir. Ne zararı var ki? Sevgili olarak bekleyeceğinize sözlü olarak beklersiniz

Konunu okuyup yorum yaptım, ben yazana kadar sen arkadaşa cevap yazmışsın haliyle göremedim.
Ayrıca nerde azarlamışım:44:

O işler öyle olmuyo işte sırf rahat görüşmek için söz yaparsınız ama malesef bunların hemen ardından nişan düğün geliyo. Söz isterse 10 yıl sürsün demişsin ailen 10 yıl sözlü olduğun için rahat rahat şehir dışına gitmene izin verecek mi?

Benim arkadaşım da senin gibi yaptı işsiz güçsüz sözlendiler 2 senedir sözlüler kızın ailesi sinir küpü, millet bu kadar uzun söz mü olur deyip canını sıkıyomuş babasının.

Önce iş bulun derim ben. İşi gücü olmayan, askerliğini yapmamış adamı babanın karşısına ne diye çıkaracaksın da baban neye güvenip tamam diyecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…