Bu konu nasil çözülür??

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Eşim ve babam konu .
Eşim babama küstü. Bir daha ölene kadar da barışmam diyor . Bu durum beni ve annemi ve babamı da üzüyor eşimin kendi de üzülüyor ama barışmam diyor .
Her hafta giderdik şimdi eşim annemler e gitmiyor .
Konu su eşim araba alıp satıyor . Biz daha önce kredi çektik o yüzden banka kredi vermiyor . Araba alıp satma işinide kimseden yardım almadan krediler sayesinde başlattık .
Olay şu ki bu araba işinde ne kdr çok para o kadar çok araba demek bu da o kdr çok araba satımı ve gelir demek .
Daha önce babam 30 bin bizim için kredi çekti ama sadece adını kullanıyoruz biz ödemeleri gününde ödüyoruz.
Herneyse 2 ay önce babaannem vefat etti . Hayattayken 1 ev babama verdi 1 evde yardımcı olmuş eskiden almışlar 1 evde kendi evi kaldı . Etti 3 ev . Bunuda niye yaziyirum kredi icin kefil icin gerekliya .Babamın kredi notu yüksek banka istediğin kadar kredi veririm demis . Babamds kefil olursam bana vermezler diye dusunuyordu . Yada kefil olmak istemedi .
Esiminde 1 ay önce işler çok kotuydu . 2 ay araba satamadik . Ben de calismiyirum . Cokzor durumdaydik . Esim.bunalima girdi .100 nin kredi çekip daha çok araba alıp bi şekilde satmam gerek dedi . Bize vermediler . Babamdan kefil olmasını istedi . Ben yapma babamın kafası karışık annesi yeni vefat etti belki evi satıp ev alırlar dedim . Banka işlerinde biraz çekingendir . Dedim aranız bozulur olmaz derse dedim . Eşim Dinlemedi . Babam da saçma sapan bir örnekle isin içine etti . Bak ablasını kocası kapının önüne koyuyordu sen de yaparsan filan dedi . Demek istemedim diyo ama söyleyiş öle anlaşılıyor .
Eşim asla öyle biri değildir babam da biliyor .
Eşim de baban bana dolandırıcı denek istedi diye tutturdu . Hayır dedim gunlerce tartistik . Oyle bile olmasa biz cok zor durumdaydik onlar beni evladi olarak gorse yanimda olurdu hayatta tek basima ayaklarimin ustunde durmaya calisiyirum yanimda olmadigi gibi dolandirici demek istedi birdaha barismam diyor .
Bugün bir iş için annemle görüştü eşim . Annem tutup konuşmuş . Biz seni özledik vs nolucak eşim bidaha barışmam seninle bir sorunum yok demis . annem ne yapmaya çalışıyorsun deyince birşey yapmaya çalışmıyorum bitti artık benim için insan evladını yüz üstü çevirmez ben onu baba bilmiştim demekki değilmiş demis
Eşimin kendi babası pisliğin teki . Zaten o kefil olamaz . Anlayacağınız durumlar karışık .
Ben iki tarafida haklı buluyorum .
Eşim ile babam barışsın istiyorum .
Eşim babanı çok seviyordum diyor 1 ay üzüldüm ama barışmam diyor .
Babam da ben öyle demek istemedim şöyle ona diyor barışma umuduyla aramadı da .
Eşim de aramasın . Annem bayramda bekliyir .esim.gitmem diyor .
Ne yapacagimi sasirdim iyice

Ben bu aileden para alma işini sevmiyorum. İleride de izin vermem. Siz çalışın madem geçinemiyorsunuz. Babanız size para vermek, kefil olmak zorunda mı? Kocanız nankörlük etmiş. Verirken iyi yok deyince de bir daha görüşmem diye üste çıkmış. E pes...

Para isteme durumu yok sadece kefil olma . Durum farklı da . Aynen malesef . Geçiriyoruz şükür.

Eşiniz alınmış olabilir ama bu zamanda gerçekten insan kendi öz evladına güvenemiyor aralarında bir senet filan yapsalardi buna da alınırdı eşiniz ama gerçekten doğru olanı bu. Benim eşimin babası eşimden borç alırdı bunu da yazarak bir nevi senetlestirirdi ve ödeyeceği zaman o günün altın kurundan hesaplayıp eksiksiz öderdi. Ya baba oğul arasında ne gerek var bu kadar ince hesaba derdim ben anlayamazdim ama var bir hikmeti işte. İslam'da da ne kadar birbirinize güvenirseniz güvenin borcu yazın ve ödeme zamanını belirleyin diyor. Dolayısıyla babanız haksız sayılmaz sadece karşı taraf için biraz kırıcı olmuş olabilir ama babanızın zaviyesinden bakmaya çalışırsa aslında hak verebilir. Dolandırıcı demek değil bu.

Para isteme durumu yok sadece kefil olma . Durum farklı da . Aynen malesef . Geçiriyoruz şükür.

Kefil olmanın vermekten farkı ne ki.. Eşiniz batsa babanız ödeyecek. Ne bileyim boşansanız etseniz ödemeyecek belki de. Babanız çok haklı. Eşiniz teşekkür etsin önceki durum için. Bir de özür bekliyor.

Eşim ve babam konu .
Eşim babama küstü. Bir daha ölene kadar da barışmam diyor . Bu durum beni ve annemi ve babamı da üzüyor eşimin kendi de üzülüyor ama barışmam diyor .
Her hafta giderdik şimdi eşim annemler e gitmiyor .
Konu su eşim araba alıp satıyor . Biz daha önce kredi çektik o yüzden banka kredi vermiyor . Araba alıp satma işinide kimseden yardım almadan krediler sayesinde başlattık .
Olay şu ki bu araba işinde ne kdr çok para o kadar çok araba demek bu da o kdr çok araba satımı ve gelir demek .
Daha önce babam 30 bin bizim için kredi çekti ama sadece adını kullanıyoruz biz ödemeleri gününde ödüyoruz.
Herneyse 2 ay önce babaannem vefat etti . Hayattayken 1 ev babama verdi 1 evde yardımcı olmuş eskiden almışlar 1 evde kendi evi kaldı . Etti 3 ev . Bunuda niye yaziyirum kredi icin kefil icin gerekliya .Babamın kredi notu yüksek banka istediğin kadar kredi veririm demis . Babamds kefil olursam bana vermezler diye dusunuyordu . Yada kefil olmak istemedi .
Esiminde 1 ay önce işler çok kotuydu . 2 ay araba satamadik . Ben de calismiyirum . Cokzor durumdaydik . Esim.bunalima girdi .100 nin kredi çekip daha çok araba alıp bi şekilde satmam gerek dedi . Bize vermediler . Babamdan kefil olmasını istedi . Ben yapma babamın kafası karışık annesi yeni vefat etti belki evi satıp ev alırlar dedim . Banka işlerinde biraz çekingendir . Dedim aranız bozulur olmaz derse dedim . Eşim Dinlemedi . Babam da saçma sapan bir örnekle isin içine etti . Bak ablasını kocası kapının önüne koyuyordu sen de yaparsan filan dedi . Demek istemedim diyo ama söyleyiş öle anlaşılıyor .
Eşim asla öyle biri değildir babam da biliyor .
Eşim de baban bana dolandırıcı denek istedi diye tutturdu . Hayır dedim gunlerce tartistik . Oyle bile olmasa biz cok zor durumdaydik onlar beni evladi olarak gorse yanimda olurdu hayatta tek basima ayaklarimin ustunde durmaya calisiyirum yanimda olmadigi gibi dolandirici demek istedi birdaha barismam diyor .
Bugün bir iş için annemle görüştü eşim . Annem tutup konuşmuş . Biz seni özledik vs nolucak eşim bidaha barışmam seninle bir sorunum yok demis . annem ne yapmaya çalışıyorsun deyince birşey yapmaya çalışmıyorum bitti artık benim için insan evladını yüz üstü çevirmez ben onu baba bilmiştim demekki değilmiş demis
Eşimin kendi babası pisliğin teki . Zaten o kefil olamaz . Anlayacağınız durumlar karışık .
Ben iki tarafida haklı buluyorum .
Eşim ile babam barışsın istiyorum .
Eşim babanı çok seviyordum diyor 1 ay üzüldüm ama barışmam diyor .
Babam da ben öyle demek istemedim şöyle ona diyor barışma umuduyla aramadı da .
Eşim de aramasın . Annem bayramda bekliyir .esim.gitmem diyor .
Ne yapacagimi sasirdim iyice
İki taraf haklı falan değil, babanız haklı. Bir kere kredi çekmiş zaten adam. Hemen Yok dedi diye eşiniz eskileri unutup nasıl siler ki. Ayrıca kimse kimseye kefil olmak zorunda değil. En sevmediğim şey şu para muhabbetleri. Ayrıca eşiniz için öyle biri değil demeyin. Bu devirde kimseye güven olmaz. Nerden biliyorsunuz ne yapacağını, nelere sebep olacağını? Babanızı sonuna kadar haklı buldum ben

Eşiniz sonuna kadar haksız.
İşine gelseydi herşey güzel olacaktı.
Reddedilince böyle olmuş.
Menfaat böyle birşey.
Ben olsam bende kefil olmam.
Kimseye güven yok artık üzgünüm ki.
O babanın yerinde olsam öyle damadı silerdim. Bu konu beni gerçekten çok sinirlendirdi. Adamın kendi kızının yaptığına ne demeli sanki kefik olmak zorunda her işlerine

Eşiniz bu kadar haksızken bu kadar güzel olayı kendine çevirebildiği için ayakta alkışlıyorum .
Koskoca adama nasıl böyle tavır yapabilir ,ne demek yüzüstü bıraktı ,kusura bakmayın ama kredi rakamı 100 bin ,bir değil iki değil .
Sizi de eşiniz bu haksız durumda babanıza bu şekilde tavır yaparken öylece durduğunuz için haksız buldum .Kesinlikle tavırın alasını hakediyor .

Yaa bu nedir zirt pirt yok kredi cek yok kefil ol. Okurken ben daraldim. Üstelik adam annesini kaybetmis hala kefil ol diye gidiliyor utanmadan. Babaniz hakli, esiniz de nankör. Üstelik bir arkadas gecinemiyoraniz siz de calisin deyince geciniyoruz cok sükür demissiniz. Ee o zaman insanlari da bir zahmet rahat birakin artik.

Back
X