• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konuda cevre baskisi var

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Aslinda konu çocuğum ve geleceği
Bu hafta konu acmistim 5.5 yasinaki oğlumun okula başlaması veya baslamamasiyla ilgili
Ben kararimi yazilanlar isiginda ve birebir konuştuğum eğitimciler eşliğinde ana sinifina devam etmesi yönünde kullandim
Su bahsedilen okul olgunluğu testini yaptirmadim onuda belirtelim
Ama annem babam abim ve yengem o kadar karsilarki bu duruma. Oglumun 5 gün büyük kuzeni ilkokula başlayacak ve arkadaşlık baglari oldukça siki. Haftanin bir günü çocuklar bizde kaliyor bir gün benimki gidiyor.
Konu oğlumu onlardan ayirmam ve geri birakmam . hayir diyorum bizim özel bi durumumuzda var (oğlumun babasi biyolojik değil) bunu da bu süreçte pedagog eşliğinde öğrenecek , işimiz var yani. Korkuyorum diyelim etkilendi öte yandan okul devam ederken hepsini küçücük zihni kaldırabilecek mi?
Bahsetmiştim oğlum uzun boylu yastlarindan ama bu bi kistas olamiyor gözümde. İlkokula başlayıp basarisiz veya orta basarili geçirmesindense bu sureci bir sene daha anasinifinda geçirmesi daha saglikli olmayacak mi?
Hem planimda var bu süreçte ilgisi yyönünde dans okuluna göndermeyi düşünüyorum bos kalmayacak günlerini güzel değerlendirecek. Ama ben en yakinimdakilere bunu anlatamiyorum. Oğlumun kötülüğünü istermiyim asla. Bütün bildiğim sözcükleri kullaniyorum yok yok yok.

Benide aliyor bi şüphe dogrumu yapiyorum? .az önce haftalık kalma sirasi bizimkindeydi götürdüm ve eve dönene kadar telefonda ne kadar yanlis yaptigimi dinledim. Simdi zaten ki oldukça ince fikirliyim aldi beni dert.
Öyle içimi dokeyim dedim.

Geçen sene farklı okullara gitti acikcasi ben daha iyi olsun diye özel bir okula gönderdim ama memnun kalmadim
Onlar devlete verdiler ve baya aktif devam etti okul hayatlari bende aradaki farki kapatmasi acisindan(kiyaslama değil ama müfredata gore devam etmedi bizim ookulumuz) onların gönderdiği yere yazdirdim
Bu süreçte nettim ama oğlum ben anaokuluna gittim ilkokula gidicem diyip bizi ikna edecek bir suru şey söyledi ben kendim tuvalete gidiyorum zaten ben sayida sayiyorum dedi
Düşünüyorum alfabeyi biliyor 1000 kadar sayıda sayabiliyor ama sayfalarca çizgi calismasi yapmadi mesela.
Yapabilir mi yapamaz mi bilmiyorum
Müdahale ediyorlar çünkü bariz hata yaptigimin kanisindalar.
Burada ben oglumla konuştum küzenin gitsin sen bir senede onun anasinifina git daha çok oyun oynarsin siir ezberlersin diye onu ikna ettim ama ailem geri biraktigim için etkileneceğini dusunuyor

Geçen sene farklı okullara gitti acikcasi ben daha iyi olsun diye özel bir okula gönderdim ama memnun kalmadim
Onlar devlete verdiler ve baya aktif devam etti okul hayatlari bende aradaki farki kapatmasi acisindan(kiyaslama değil ama müfredata gore devam etmedi bizim ookulumuz) onların gönderdiği yere yazdirdim
Bu süreçte nettim ama oğlum ben anaokuluna gittim ilkokula gidicem diyip bizi ikna edecek bir suru şey söyledi ben kendim tuvalete gidiyorum zaten ben sayida sayiyorum dedi
Düşünüyorum alfabeyi biliyor 1000 kadar sayıda sayabiliyor ama sayfalarca çizgi calismasi yapmadi mesela.
Yapabilirim yapamaz mi bilmiyorum
Müdahale ediyorlar çünkü bariz hata yaptigimin kanisindalar.
Burada ben oglumla konuştum müzenin gitsin sen bir senede onun anasinifina git daha çok oyun oynarsin siir ezberlersin diye onu ikna ettim ama ailem geri biraktigim için etkileneceğini dusunuyor

Bence doğru olan kararı vermişsiniz.artık kulağını tıka ve kimsenin aklını bulandirmasina izin verme.

Ikisi birlikte olacaksa zaten yaslarida aynı gonderin .Ama ogretmenler küçük cocukla ugrasmak istemez .Ben olsam ayırmazdim.

Sen Ailene bakma çocuğun daha küçük ana okuluna gitmesi daha uygun olur hem sürekli onlarla beraber olmak zorundamı bence çok beraber olmaları onları ters yöndede etkileye bilir derse kafa vermek yerine sürekli beraber oyun planları buluşma planları derken dersleri ödevleri aksata bilirler

bence doğru bir karar vermişsiniz fakat çocuğunuz kuzeninin ondan önde olduğu hissine kapılırsa karakter gelişimini etkiler mi diye düşündüm sadece ? eğer öyle hissetmesine engel olabilirseniz çok daha sağlıklı olur. çok sık görüşüyorlarmış. beni tek düşündüren bu oldu.

Yaşı daha 5,5 en doğrusunu yapmışsın hayatım. Ben de öğretmenim ve aynı zamanda bir örneğim. Ablam 5,5 yaşında ilkokula başladı, bense 6 yı doldurunca. İkimizn eğitim hayatları arasındaki farkı tahmin edemezsin!! Çok çabul sıkıldı okuldan çünkü daha oyun çağıydı. Bi de fazla disiplinli öğretmene denk geldi, inan o etkiüniversite hayatına bile yansıdıhayatı boyunca nefret etti okuldan ve okumaktan. Ben tam zamanında başladığım için yeterince olgundun, başarısız öğretmen tecrübelerim de oldu ama hiçbir şekilde olumsuz etkilemedi beni. Çok şükür çok da başarılı bir eğitim hayatım oldu. Şimdi başla bir kez daha lise, üni oku deseler gözümü kırpmam:)

hatayı onlar yapmış ki 5,5 yaş, 66 aylık bu çocuklar

benim oğlum şu an 61 aylık bence 5 ay sonra da okul için erken olacak yani

evet öğrenir belki ama ondan bir yıl büyüklerle niye uğraşıp geriden giden konumunda olsun ki

bir de anasınıfı müfredat vs çok da takma

zira ilk okul birinci sınıfta hiç anaokuluna gidilmediği varsayımı ile başlanıyor

bir de mesela benim oğlumun okulu bana fazla görsel geliyor; her şey slayt sunum vs havasında

öğretmen diyor ki, ben hani her şeyi tekerlemeli; parmak oyunlu olduğu dönemde de çalıştım; sonuç açısından fark yok ama üst sınıflarda bu modeli daha çok kullanıyorlar o nedenle yönelim böyle

geçen bahçede anne bak yaprağın stoplazması; ordan besleniyor vs vs bir çok şey anlattı

okul öncesi öğretmeni arkadaş vardı; çok bu dolduruyoruz bunların beyinlerini dedim de hayır dedi; ilerde faydası ortaya çıkacak

mesela o da geç gönderin erken göndermeyin diyenlerden

Bütün eğitimciler göndermeyi diyor ama halk başka turlu davraniyor. Zehir gibi çocuğu tutmayin laf yetiştirmeyi biliyor ya yapar o yapar diyorlar
Benide tek düşündüren onlardan geri plana itildiğini geri olduğunu düşünmesi
Ama gönlüm ilkokula gitmesinden de yana degil

Halam 5 yasinda ilkokula gitmek istemis babaannemlerde vermisler. Basarili bi ogrencilik gecirdi. 20 yasinda uniden mezun oldu. Oglunuz psikolojik olarak kendini buna hazir hissediyorsa baslayabilir aslında

Benim kızımda 6 yaşını dolduracak hiç istemiyordum ilkokula başlamasını ama bizde başka nedenlerden psikoloğa gidiyoruz ve okul olgunluk testi yaptı ve yeterli çıktı. Bırakın gitsin bir sene daha anaokulu sıkar artık onu deyince kayıt yaptırdık. Ama ben hala çocuğum küccük deyip sızlanıyorum :(
Sen kararını böyle vermişsin cute millete kulak asma boşver. Hem küçükler daha ya.
Eşim psikoloğa demese ilkokul diye sıvışacaktım ama adam cart diye söyledi :( tabi hemen test yapıldı. Valla düşündükçe kafam atıyor vazgeçicem gibi.

Bütün eğitimciler göndermeyi diyor ama halk başka turlu davraniyor. Zehir gibi çocuğu tutmayin laf yetiştirmeyi biliyor ya yapar o yapar diyorlar
Benide tek düşündüren onlardan geri plana itildiğini geri olduğunu düşünmesi
Ama gönlüm ilkokula gitmesinden de yana degil

Olay bilissel degil ki zaten.Fiziksel gelisim.O zehir gibi cocuk bakalim parmak kaslari incecik kalemi kavrayabilecek mi ? Bir ogrencimiz vardi.66 aylik gelmisti.Dunyanin en hazircevap,en cok bilmis, hirs kupu kiziydi.Sirf parmak kaslarini tam yonetemeyip duzgun yazamiyor digerleri gibi diye oturup hirsindan agliyordu mesela.Gerci seninki erkek.Fiziksel gelisimi yasitlarina gore nasil bilmiyorum ama ben olsam beklerdim.

Benim kızımda 6 yaşını dolduracak hiç istemiyordum ilkokula başlamasını ama bizde başka nedenlerden psikoloğa gidiyoruz ve okul olgunluk testi yaptı ve yeterli çıktı. Bırakın gitsin bir sene daha anaokulu sıkar artık onu deyince kayıt yaptırdık. Ama ben hala çocuğum küccük deyip sızlanıyorum :KK43:
Sen kararını böyle vermişsin cute millete kulak asma boşver. Hem küçükler daha ya.
Eşim psikoloğa demese ilkokul diye sıvışacaktım ama adam cart diye söyledi :KK43: tabi hemen test yapıldı. Valla düşündükçe kafam atıyor vazgeçicem gibi.

6 yaşını dolduracaksa yani Ekim falan doğumlu ise sıkıntı olmuyormuş pek

eee zaten testte de olumlu çıkmış

endişenizi belli etmeyin yeter

Olay bilissel degil ki zaten.Fiziksel gelisim.O zehir gibi cocuk bakalim parmak kaslari incecik kalemi kavrayabilecek mi ? Bir ogrencimiz vardi.66 aylik gelmisti.Dunyanin en hazircevap,en cok bilmis, hirs kupu kiziydi.Sirf parmak kaslarini tam yonetemeyip duzgun yazamiyor digerleri gibi diye oturup hirsindan agliyordu mesela.Gerci seninki erkek.Fiziksel gelisimi yasitlarina gore nasil bilmiyorum ama ben olsam beklerdim.

aslında en kolay sizlerin bu örnekleri ile bizler de anlayacağız da

toplumun genelindeki anlayış farklı

oğlumun öğretmeni mesela piyano dersinden parmak kaslarının gelişimini anlıyoruz demişti

geçen sene hazırlık olmayanlardan 2 kişi aldık diğerlerinin kasları uygun değildi dediler; ancak belirli bir aşamada yüzük ve orta parmak ayrı ayrı yönetiliyor diye anlatmıştı

yazmak daha ince iş vesselam

bir de artık bilgisayarda yazmak kolay sanki yapacaklar gibi geliyor ama el kullanımı önemli

6 yaşını dolduracaksa yani Ekim falan doğumlu ise sıkıntı olmuyormuş pek

eee zaten testte de olumlu çıkmış

endişenizi belli etmeyin yeter
24 Ekim doğumlu. Yaştan ziyade de açıkçası sorunlu bir çocuk :( psikoloğa gitme nedenimiz herşeye ağlaması,fazla memnuniyetsiz olması,yemek yememesi falan filan. Hep özel e gitti şimdi devlet e yazdırdık. Psikolog test olumlu hemde artık özel okula gitmiceği için onu nazlayan olmicak ister istemez olgunluk gelicek diyor.
Benimse endişelerim tuvalete nasıl gidicek, okul da öğle yemeği için yemekhane ye gitmesi gerek nasıl gider, ya teneffüs te merdivenden nasıl iner? Testler tamam olumlu da benim annelik kalbim onay vermiyor. Kabul ediyorum çok pimpirikliyim :(
Birde diabet ya arkadaşlarından şeker alırsa diye. Yemek listesi bize göre ama kantin bize cısss.
Aklıma sınıf annesi olup sürekli okulda durmak geliyor, ama birde küçük kızım var.

24 Ekim doğumlu. Yaştan ziyade de açıkçası sorunlu bir çocuk :KK43: psikoloğa gitme nedenimiz herşeye ağlaması,fazla memnuniyetsiz olması,yemek yememesi falan filan. Hep özel e gitti şimdi devlet e yazdırdık. Psikolog test olumlu hemde artık özel okula gitmiceği için onu nazlayan olmicak ister istemez olgunluk gelicek diyor.
Benimse endişelerim tuvalete nasıl gidicek, okul da öğle yemeği için yemekhane ye gitmesi gerek nasıl gider, ya teneffüs te merdivenden nasıl iner? Testler tamam olumlu da benim annelik kalbim onay vermiyor. Kabul ediyorum çok pimpirikliyim :KK43:
Birde diabet ya arkadaşlarından şeker alırsa diye. Yemek listesi bize göre ama kantin bize cısss.
Aklıma sınıf annesi olup sürekli okulda durmak geliyor, ama birde küçük kızım var.

diyabet e kadar endişenize boş verin diyecektim de diyabet eğitimini tüm sınıfa vermek lazım erkenden o zaman

tuvalete gider ne olacak ki oğlumun okulunda 36 aylıkken başladı o zamandan beri kendi başına gidiyor tuvalete

yemekhaneye e gider zaten 1. sınıflara ilk başta tolerans tanınır onları önce çıkarırlar vs vs

merdivenden neden inemesin ki en fazla takılır düşer evde de takılıp düşebilir

Eğitimci olarak da anne olarak da yorumum şu ki en doğrusunu düşünmüşsünüz.

Back
X