• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konuda cevre baskisi var

gecen sene ben okuldan hıc memnun kalmadım
oglum epey bısey ogrendı toplama cıkarma yapıyor 1000 kadar fılan sayı sayıp tanıyabılıyor yazabılıyor , alfabeyıde bılıyor
ama sor bakalım kım ogrettı
ben cok cok ugrastım
ama devlet okulundakı mufredat farklıydı kuzenı devlete gıttıgı ıcın gordum onların yaptıklarını ne bılım ben hıcte memnun kalmadıgım ıcın ozelden bır senede devlete gıtmesınden yanayım zaten.
hem aynı okul degıl sıkılmaz dıyede dusunuyorum
yandan bırde hafta sonları dans kursuna goturmek ıstıyorum hos onunda yedek lıstesındeydık ama ya da bır spor basketbol fılan olabilir.
öyle seyler dusunuyorum

bırde 72 aylıktan ıllakı buyukler olacak hanı dusununce 72 aylıklardan 5 ay kucuk ama ne bılım ben sınıfın ortalaması kac aylık dımı?
Kesinlikle.. yani bence kendinden büyüklerle olmasındansa..
Bir de okuduk, ettik, meslek sahibi olduk falan filan. ben 35 yaşındayım şu an.. 1 sene çok komik bir rakam gözümde. yeter ki mutlu, huzurlu, oyuna doyan bir çocukluk geçirsinler.
ilk okula başlayınca hadi okuyacak, hadi toplama, çıkarma diye biz bile stres olacağız. Bence ay farkını düşünme. Allah sağlık verdikten sonra.
Şahsen ben annemin benim üzerimde kurduğu okul baskısını kızıma yapmayacağım.

Kesinlikle.. yani bence kendinden büyüklerle olmasındansa..
Bir de okuduk, ettik, meslek sahibi olduk falan filan. ben 35 yaşındayım şu an.. 1 sene çok komik bir rakam gözümde. yeter ki mutlu, huzurlu, oyuna doyan bir çocukluk geçirsinler.
ilk okula başlayınca hadi okuyacak, hadi toplama, çıkarma diye biz bile stres olacağız. Bence ay farkını düşünme. Allah sağlık verdikten sonra.
Şahsen ben annemin benim üzerimde kurduğu okul baskısını kızıma yapmayacağım.
haklısın
ipek ayrıca benımde gözüm korkuyor
bizim devlet okulunda cocuklar 6.30da okuldan cıkıyorlarmıs eve gelmelerı 7
yemek yedık bılmem ne saat 8 , o cocugun saat kaca kadar ders calıstırılması lazım , calısıyorum sabah evde yokum
benım bıle gozum korkuyor
zaten seneyede ısı bırakmayı dusunuyordum tum planlarım ona gore yapmıstım . neyse bakalım bugun bır kac gun daha aılemden baskı yerım konusur konusur susarlar napım.

Dışarda tuvalete gitmek zorunda kaldığımızda çocuğu eski usül ayaklarından tutup işetiyorum durum o derece vahim bende de. Hergün neler geçiyor aklımdan çocuklarla ilgili bir bilsen :KK43:
Ben bursa dayım burda özel bir hastanenin psikiyatri kliniğine gidiyoruz. Ay biz ailecek gidiyoruz ya :KK70:
İlk psikoloğa gittiğimizde eşimle çocuklar konusunda anlaşamadığımızı gördü ve aile terapisine yönlendirdi iyi ki de göndermiş çok iyi oldu.
Bende tek başıma emdr yani duyarsızlaşma terapisine gidiyorum. Geçmişim fena fena :) biz memnunuz psikoloğumuzdan.
Sende gidince herşeyi enine boyuna anlat. İçinde kalmasın. Biz ilk psikoloğa gittiğimizde eşimle girdik kızım için kafamda nr varsa anlattım.
Mükemmel çocuk istemiyorum elbette olamaz ama gittiği bir yerden de sürekli mutsuz ağlayan çocuk olmasın zira deliricem artık dedim. Şuan kızım ağlıyor yine istediği olmadığı zaman yine de ama eskisine göre çokkk iyi çokkk

kızlarda anne babalar tuvalet konusunda çok pimpirikli ama azıcık da sakin olmak lazım

siz de küçük kız çocuğu idiniz; tuvalete gittiniz değil mi

benim pisliğim bu sitede dillere destandır; oğlum 22,5 aylık tuvaletini söyledi; o zamandan beri de nerede tuvaleti gelirse oradaki en yakın tuvalete götürürüm

pis de olabilir temiz de

erkek çocuğu daha avantajlı çok pisse ayakta yapar ama büyük tuvaleti varsa yapar yani başka bir çözümü yok ki

o tuvaletleri de bizler kirletiyoruz; aman etrafa değmeyeyim; şimdi o fırça pistir temizleyip bırakamam dendiği için pisler

çocuğun annesi sizsiniz; iyisini siz bilirsiniz ama aynı konumdaki diğer kişilerin yaptığı ortak şeyler için endişe etmeyin

Sevgili konu sahibi, bir öğretmen olarak kararınızı sonuna kadar destekliyorum.

Oğlunuz 1,2,3 ve 4. sınıfta yaşı küçük olsa bile, çok ekstrem bir durum yoksa zaten başarılı olacaktır. Ama ortaokul fen-matematik derslerine giren bir öğretmen olarak söyleyebilirim ki, çocukların hepsi acı çekiyor. Soyut kavramları onların zihinlerine yerleştirmek o kadar zor ki!

Her şeyi geçtim, o daha oyun çocuğu. Sokaklarda oyun oynayarak geçen çocukluğumu düşünüyorum da, iyi ki 7 yaşımda başlamişim okula..

Ve ekstra olarak, pimpirikli annelere sesleniyorum:) Özellikle son gördüğüm @Bi kahve @Cemreberen88 :)

Yapmayın. Lütfen çocuklarınıza bunu yapmayın. Çok çok sorunlu bir nesil geliyor ve bunun tek sorumlusu anneler..

Bir çocuğu iyi yetiştirmek, ihtiyaçlarina tam anlamıyla yetebilmek, onunla ilgilenmek demek tüm hayatinizin çocuğunuz olmasi demek değil. Çocuğu okula gönderip tenefüslerde bile bahçede beklemek, kantinden onun adina yiyecek almak, bahçede düşer mi diye telaşlanmak, sürekli öğretmenini sıkıştırmak iyi bir anne olmak değil. Aslında çocuğunuza çok büyük kötülük ediyorsunuz. Öğrencilerin büyük çoğunluğu, özgüven sanılan şımarikliğa sahip. Hepsi dünyanin kendi etraflarinda döndüğünü saniyor. Ve bu öğrencilere -öğretim değil- eğitim verebilmek cidden imkansiz oluyor. Çocuklarinizin kişiliklerinin sağlikli oluşabilmesi için lütfen bu kadar üstüne düşmeyin.

Bir de lütfen kendi çocukluğunuzu hatirlayin.. Pis tuvaletler, kantin kuyruklari, kan ter içinde bahçede koşmalar, düşmeler.. Eee? Çok mu kötüydü? Sakınan göze çöp batar unutmayın. Bırakın çocuğunuz kendi yaşasin.

Biraz uzun oldu; ama bu konuda o kadar doluyum ki, daha sayfalarca yazabilirim:)

neyse ki öğretmenler arasında halen benim gibi düşünenler var

çok mutluyum; sağlıkla büyütün bebeği de

Buyrun benim :KK66: ne güzel yazmışsın teşekkür ederim.
Daha önce ki mesajımda belirttim bende terapiye gidiyorum diye :KK66:
Kızımda özgüven konusunda sıkıntı yok kendi kendine banyo eder, tabi banyo da kaydırmaz var o ayrı ayağı kayar falan allah korusun.
Dediğin gibi sorun bende tamamıyla.
Kızıma her istediğini yapmadım yapmam da ama eşim ve ailesi tarafından ciddi şımartıldı ve şuan bunun acısını ben çekiyorum sürekli huysuz mutsuz,memnuniyetsiz bir çocuk olarak :KK43:
Bende ki aslı sorun onlardan hiç ayrı kalmadım. Sürekli beraberiz. Büyük kızım sadece anaokulu na gitti oda çok güvendiğim bir yer olduğu için. Yaşadığım yerde sadece eşim kızlarım ve ben varım. Kimseye bırakma imkanım olmadı. Kuaför ede beraber gidiyoruz, tuvalete de. 7/24 beraberiz ve bu bende çocuklarıma karşı ciddi bir bağımlılık yarattı :KK43: biliyorum ki çok kötü birşey. Ama inan ki annem yada kv dem yakınımda olsa bende bir saatte olsa bırakmak isterdim. Kv sürekli geliyor ama bakamam ben diye açıkça söylüyor. Rahatsızlıktan dolayı. Sürekli beraber geze geze ne oldu işte sonuç bu oldu. Saçma sapan kendimi dolduruyorum işte böyle. Kızlarıma ornitorenk diyorum ördeğim onlar benim ben nereye onlar oraya. Hasta olmalarına çok takılmıyorum böyle büyüyecekler biliyorum. Düşme olayı da küçük kızım evdeki merdivenlerin korkuluğu açık kalmış ve sesini duyduğumda merdiven den yuvarlanıyordu :KK43: henüz 12 aylıkken ve emekleyerek çıkmış. Çok şükür burnu bile kanamadı ama o hastane de geçirdiğimiz saatler kabus gibiydi doğal olarak korku kaldı :KK43:
Büyük kızım da tam 1 yaşını 2 gün geçmişken ciddi bir karbonmonoksit gazından zehirlendik ailece. Yoğınbakım da yattık eşim geçici felç geçirdi ve kızımın o baygın başı düşük halini unutamadım hiç bir zaman.üzerinden 5 yıl geçicek olmasına rağmen. İşte bunlar tetikleyici oldu bende.
Ha bu arada 1 yaşına kadar yemek saati,uyku saati ay yok hava soğuk dışarı çıkamam diye diye geçti :KK43: sonra ben o kadar koruyorum elin adamı yüzünden evimize karbonmonoksit sızarak zehirlendik ne gerek var bu kadar korumaya diyerek düzelmiştim biraz
Ama işte sonra ki hiç ayrılmamız, diğer olaylar beni böyle pimpirikli yaptı :KK43:
Ama yine de çocuğumu tek başına sokağa çıkarıp oynatmam benle beraber hoş sokak mı kaldı ki.
Amann bende ne uzun yazdım ama

kahve gel bir birlikte bir kahve içelim ciddiyim

ben de Bursa'dayım

ben böyle olmamak için çok mücadele ettim; ben oğlum bağımsız olacak diye çırpınıyorum zira bıraksam babası da her an yanında olma potansiyeline sahip

çocuğun büyüdüğünü bile zor kabul ediyor

carrefour daki trene bile çocuğu tek bindirmeye zor ikna etmiştim; daha doğrusu bir yakınımız tek bindirmiş; bizim onu trene bindirdiğimizi biliyordu; 3 yaşın altındakiler anne baba ile biner yazıyor bu da 3 yaş üstü kendi biner diye düşünmüş bindirmiş; eşim olsa o da binerdi; sonra tembih ettim kendi binsin diye; yine bir seferinde binmiş artık büyüdü de bu sıkıntılar yok

oğlumun anaokulundan da bu konuda çok memnunun

küçük için düşünebilirsin belki

kızlarda anne babalar tuvalet konusunda çok pimpirikli ama azıcık da sakin olmak lazım

siz de küçük kız çocuğu idiniz; tuvalete gittiniz değil mi

benim pisliğim bu sitede dillere destandır; oğlum 22,5 aylık tuvaletini söyledi; o zamandan beri de nerede tuvaleti gelirse oradaki en yakın tuvalete götürürüm

pis de olabilir temiz de

erkek çocuğu daha avantajlı çok pisse ayakta yapar ama büyük tuvaleti varsa yapar yani başka bir çözümü yok ki

o tuvaletleri de bizler kirletiyoruz; aman etrafa değmeyeyim; şimdi o fırça pistir temizleyip bırakamam dendiği için pisler

çocuğun annesi sizsiniz; iyisini siz bilirsiniz ama aynı konumdaki diğer kişilerin yaptığı ortak şeyler için endişe etmeyin
aslında aklıma en son gelen sey tuvaletın temızlıgı ben baska seylerden korkuyorum
toplum bızı paranoyaya ıtıyor
1 sınıf ogrencılerın gırdıgı tuvaletlerde ortaokullu cocuklarda olacak
sapkın olanlarda olacak hayat boyle yanı
kendını koruyabılıyor olmaları gerekıyor her manada
acık yazmadım
cunku bu dusunceler bıle cok cırkın ama malesef bunlar hayatında ıcınde olan seyelr

Cute oğlun hangi ay doğumlu ki?
Kızım mesela 2010 mayıs, isteğe bağlı gurubunda yer alıyor. Geçen sene sınıfında olanların tümü ana okuluna devam ediyor. Biz de bu sene anaokuluna gideceğiz yine.

ipek mesela bizim okulda 2010 Ocak ta doğanlar da bu sene anaokuluna gidiyor; geçen sene onları Hazırlık grubuna almadılar

benimki Ağustos doğumlu seneye sizinkiler büyük benimki daha küçük olacak okula başlayınca :)

Ege zaten canavar gibi gelecek

Aslinda konu çocuğum ve geleceği
Bu hafta konu acmistim 5.5 yasinaki oğlumun okula başlaması veya baslamamasiyla ilgili
Ben kararimi yazilanlar isiginda ve birebir konuştuğum eğitimciler eşliğinde ana sinifina devam etmesi yönünde kullandim
Su bahsedilen okul olgunluğu testini yaptirmadim onuda belirtelim
Ama annem babam abim ve yengem o kadar karsilarki bu duruma. Oglumun 5 gün büyük kuzeni ilkokula başlayacak ve arkadaşlık baglari oldukça siki. Haftanin bir günü çocuklar bizde kaliyor bir gün benimki gidiyor.
Konu oğlumu onlardan ayirmam ve geri birakmam . hayir diyorum bizim özel bi durumumuzda var (oğlumun babasi biyolojik değil) bunu da bu süreçte pedagog eşliğinde öğrenecek , işimiz var yani. Korkuyorum diyelim etkilendi öte yandan okul devam ederken hepsini küçücük zihni kaldırabilecek mi?
Bahsetmiştim oğlum uzun boylu yastlarindan ama bu bi kistas olamiyor gözümde. İlkokula başlayıp basarisiz veya orta basarili geçirmesindense bu sureci bir sene daha anasinifinda geçirmesi daha saglikli olmayacak mi?
Hem planimda var bu süreçte ilgisi yyönünde dans okuluna göndermeyi düşünüyorum bos kalmayacak günlerini güzel değerlendirecek. Ama ben en yakinimdakilere bunu anlatamiyorum. Oğlumun kötülüğünü istermiyim asla. Bütün bildiğim sözcükleri kullaniyorum yok yok yok.

Benide aliyor bi şüphe dogrumu yapiyorum? .az önce haftalık kalma sirasi bizimkindeydi götürdüm ve eve dönene kadar telefonda ne kadar yanlis yaptigimi dinledim. Simdi zaten ki oldukça ince fikirliyim aldi beni dert.
Öyle içimi dokeyim dedim.
Ben öğretmenim ve bu sistem olumsuz sonuçlar doğurduğu için değiştirilecek zaten. Kim ne derse desin kulağını kapa ve bu yıl çocuğunu anasınıfına gönder. O baskı yapan kişilere de gerekirse doktor gönderme dedi dersiniz. Ayrıca baba meselesini çocuğa bu yaşta sakın söylemeyin gelişimi açısından çok tehlikeli. Bu durum ancak ergenlik atlatıldığında söylenebilir.

aslında aklıma en son gelen sey tuvaletın temızlıgı ben baska seylerden korkuyorum
toplum bızı paranoyaya ıtıyor
1 sınıf ogrencılerın gırdıgı tuvaletlerde ortaokullu cocuklarda olacak
sapkın olanlarda olacak hayat boyle yanı
kendını koruyabılıyor olmaları gerekıyor her manada
acık yazmadım
cunku bu dusunceler bıle cok cırkın ama malesef bunlar hayatında ıcınde olan seyelr

haklısın

zaten yavaş yavaş binaları ayırdılar

bir de öğretmen arkadaşlar daha güzel anlatırlar ama 1. sınıflara ilk başta öğretmenleri toleranslı davranıyor; hani onları azıcık erken vs gönderiyor

o tarz çocuklar her yerde var

mahalle arasında patlak bir top ile maç yapıyorlar ama ettikleri küfür ile kendimi kırmızı ışıklarla süslü bir sokaktan geçiyorum sandım ilkokul-ortaokul arası çocuk bunlar

ipek mesela bizim okulda 2010 Ocak ta doğanlar da bu sene anaokuluna gidiyor; geçen sene onları Hazırlık grubuna almadılar

benimki Ağustos doğumlu seneye sizinkiler büyük benimki daha küçük olacak okula başlayınca :)

Ege bi 10 cm filan büyürmü bu sene acaba
hani boy kıstas olmamalı ama gecen senede sınıfın en uzunuydu seneye ne olur bılmıyorum
bızım cogu ılkokula baslıyor nedense egenın yasıtlarından kımse olmayacak sanıyorum anasınıfında

Ege bi 10 cm filan büyürmü bu sene acaba
hani boy kıstas olmamalı ama gecen senede sınıfın en uzunuydu seneye ne olur bılmıyorum
bızım cogu ılkokula baslıyor nedense egenın yasıtlarından kımse olmayacak sanıyorum anasınıfında

hani ege uzun boylu gibi biraz

benim oğlan Ağustos 2010 lu 116 cm

sınıfta ondan bir kafa büyük bir kız ile bir iki de erkek var

ondan kısaları da var

ben o uzun boylu kızcağızı ilk bunlar 3 yaşında iken gördüm

kız kocaman ama hareketler küçük acaba dedim hani zihinsel bir geriliği mi var sonra anlaşıldı ki sadece yaşı küçük ve boyu büyük zira onunla yaşıt kızlar onun göğsüne zor geliyordu; bir de ince bir çocuk öyle iri de durmuyor; sadece uzun ama annesi ve babası da uzun

bence boyu çok sıkıntı olmaz; günümüz nesilleri iri artık; onun gibi uzun boylular da olur

komşuların kızları var bir yaş büyük diğerinin yanında bir yaş küçük duruyor; hani aralarında bir yaş var denilince küçük olanı bir yaş büyük sanılıyor

kız daha 2 yaşında idi; bir yerde oynatıyorlarmış orada birisi demiş hepsi merdivenden çıkıyor da o neden çıkamıyor diye; cüssesi büyük ama daha kendisi küçük

okulda çok önemli olmaz; sonuçta uzun olması sıkıntı olmaz bence

hani ege uzun boylu gibi biraz

benim oğlan Ağustos 2010 lu 116 cm

sınıfta ondan bir kafa büyük bir kız ile bir iki de erkek var

ondan kısaları da var

ben o uzun boylu kızcağızı ilk bunlar 3 yaşında iken gördüm

kız kocaman ama hareketler küçük acaba dedim hani zihinsel bir geriliği mi var sonra anlaşıldı ki sadece yaşı küçük ve boyu büyük zira onunla yaşıt kızlar onun göğsüne zor geliyordu; bir de ince bir çocuk öyle iri de durmuyor; sadece uzun ama annesi ve babası da uzun

bence boyu çok sıkıntı olmaz; günümüz nesilleri iri artık; onun gibi uzun boylular da olur

komşuların kızları var bir yaş büyük diğerinin yanında bir yaş küçük duruyor; hani aralarında bir yaş var denilince küçük olanı bir yaş büyük sanılıyor

kız daha 2 yaşında idi; bir yerde oynatıyorlarmış orada birisi demiş hepsi merdivenden çıkıyor da o neden çıkamıyor diye; cüssesi büyük ama daha kendisi küçük

okulda çok önemli olmaz; sonuçta uzun olması sıkıntı olmaz bence
bizde öyleydik
daha 1.5 yasındayken bir magazada bir adam yaklastı
babammm senııı bebek arabasınamı oturttular kıyamam ya bırakın cocukları dedıler
bızımkınden tık yok :D
daha yenı konusuyordu
egede cok zayıf cırpı dıyebılırım
yaz basında boyu 1.25 cm ıdı sımdı ne oldu bılmıyorum bacak boyu uzun gıdıyor. bende uzunum ama oyle cok cok uzun degıl yan yana bızı gorenler 2. sınfıa gıdıyor sanıyorlar egeyı :)
cocuk daha anısıfı 2'ye gıtcek
dalga konusu olmasını ıstemem acıkcası bak sende acaba zıhınsel engellımı fılan demısın hos 3 yas cocuklarla 5-6 yas cocuklar cok farklı oluyor ama

Benim oglum da 2009 kasim dogumlu.. Raporla erteletebiliyoduk biz.. Doktora goturduk.. Muayene sonrasi 1. Sinifa baslamasinin uygun oldugunu soyledi. mahallemizde ayni yillarda, eylul ekim aylarinda dogmus cok iyi anlastigi 2,3 arkadasi var.. Onlarda gidecek.. Hayirlisi bakalim.. Aslina bakarsaniz bizim sorun yasayacagimiz bi konu var.. Gecen sene Kuran-i kerim hatmi yapti oglum.. Simdi tersten okumaya calisiyo yazilari mesela.. Sondan basliyo basa dogru harfleri okumaya calisiyo.. Buyuk I harfine e diyo mesela :) Allah herkesin yardimcisi olsun..

Kendimden örnek vereyim
3 yıl anaokuluna gittim, 7 yaşında ilkokula başladım. Okul hayatımda başarılı bir öğrenciydim, Üniversite giriş sınavında ve kpssde Türkiye derecelerim var :KK66:
Not: bireysel farklılıklar mutlaka vardır benimkisi sadece bir örnek

bizde öyleydik
daha 1.5 yasındayken bir magazada bir adam yaklastı
babammm senııı bebek arabasınamı oturttular kıyamam ya bırakın cocukları dedıler
bızımkınden tık yok :KK70:
daha yenı konusuyordu
egede cok zayıf cırpı dıyebılırım
yaz basında boyu 1.25 cm ıdı sımdı ne oldu bılmıyorum bacak boyu uzun gıdıyor. bende uzunum ama oyle cok cok uzun degıl yan yana bızı gorenler 2. sınfıa gıdıyor sanıyorlar egeyı :)
cocuk daha anısıfı 2'ye gıtcek
dalga konusu olmasını ıstemem acıkcası bak sende acaba zıhınsel engellımı fılan demısın hos 3 yas cocuklarla 5-6 yas cocuklar cok farklı oluyor ama

yani işte 5-6 yaş görünümünde bir 3 yaş çocuğu idi benimki

sadece bir iki uzaktan görmüştüm

sonra öğrendim

ama bak oğlum hiç onu garipsemiyordu; onun için boyunun uzun olmasının bir önemi yoktu

yani o hatalı değerlendirme sadece büyükler olarak bizlerin değerlendirmesi bizim kalıplarımız var çocukların yok

yeni birileri de gelmiş; mesela birini anlatıyor boyu biraz uzun ama göbeği yok; iri değil uzun diyor ama bu onun o çocuk ile oynamasına engel değil

sadece uzaktan bakınca çok büyük görünen tanımadığı bir çocuğun yanına gitmez o büyüktür diye düşünüp belki

ama çoğu çocuk uzun; Ege gibi bir çok arkadaşı olabilir; okul bir açılsın görürsünüz

Ben Türk eğitim sisteminde büyüyen çocuklara üzülüyorum. Belki o yüzden kıyamıyorum daha çok.
Her sene bir şey değişiyor.
Her şey ezbere dayalı.
Herkes için geçerli değil elbette ama öğretmenlerin durumu içler acısı..
O yüzden 1 sene insan hayatında çok büyük kayıp değil bence.

Aslinda konu çocuğum ve geleceği
Bu hafta konu acmistim 5.5 yasinaki oğlumun okula başlaması veya baslamamasiyla ilgili
Ben kararimi yazilanlar isiginda ve birebir konuştuğum eğitimciler eşliğinde ana sinifina devam etmesi yönünde kullandim
Su bahsedilen okul olgunluğu testini yaptirmadim onuda belirtelim
Ama annem babam abim ve yengem o kadar karsilarki bu duruma. Oglumun 5 gün büyük kuzeni ilkokula başlayacak ve arkadaşlık baglari oldukça siki. Haftanin bir günü çocuklar bizde kaliyor bir gün benimki gidiyor.
Konu oğlumu onlardan ayirmam ve geri birakmam . hayir diyorum bizim özel bi durumumuzda var (oğlumun babasi biyolojik değil) bunu da bu süreçte pedagog eşliğinde öğrenecek , işimiz var yani. Korkuyorum diyelim etkilendi öte yandan okul devam ederken hepsini küçücük zihni kaldırabilecek mi?
Bahsetmiştim oğlum uzun boylu yastlarindan ama bu bi kistas olamiyor gözümde. İlkokula başlayıp basarisiz veya orta basarili geçirmesindense bu sureci bir sene daha anasinifinda geçirmesi daha saglikli olmayacak mi?
Hem planimda var bu süreçte ilgisi yyönünde dans okuluna göndermeyi düşünüyorum bos kalmayacak günlerini güzel değerlendirecek. Ama ben en yakinimdakilere bunu anlatamiyorum. Oğlumun kötülüğünü istermiyim asla. Bütün bildiğim sözcükleri kullaniyorum yok yok yok.

Benide aliyor bi şüphe dogrumu yapiyorum? .az önce haftalık kalma sirasi bizimkindeydi götürdüm ve eve dönene kadar telefonda ne kadar yanlis yaptigimi dinledim. Simdi zaten ki oldukça ince fikirliyim aldi beni dert.
Öyle içimi dokeyim dedim.
aileniz ilkokulamı başlasın dio canım orayı anlamadım,
bu arada hala söylemedin dimi ne zaman gitceksiniz pedagog a
?

aileniz ilkokulamı başlasın dio canım orayı anlamadım,
bu arada hala söylemedin dimi ne zaman gitceksiniz pedagog a
?
baslasın dıyorlar
bu cumartesıye kaldı randevumuz canım saat 11 :00de
ama once ben gorusucem sanırım bır kac kere ben gıdıcem sonra esımle gıderız tahmın olarak boyle dusunuyorum

Back
X