• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konuda cevre baskisi var

Ablam da erken gönderdi sözümüzü dinlemedi. Kardeşim çocuk gelişim mezunu. Yeğenim de geç konuşmaya başlamıştı zaten. Çocuğa stres yapma bir sene daha zaman ver dedi dinlemedi. Şimdi birinci sınıfı tekrar okuyacak. Çocukları çok erken kaldıramayacakları yükün altına sokmaya ben karşıyım açıkçası.

Ablam da erken gönderdi sözümüzü dinlemedi. Kardeşim çocuk gelişim mezunu. Yeğenim de geç konuşmaya başlamıştı zaten. Çocuğa stres yapma bir sene daha zaman ver dedi dinlemedi. Şimdi birinci sınıfı tekrar okuyacak. Çocukları çok erken kaldıramayacakları yükün altına sokmaya ben karşıyım açıkçası.
1 sınıfta kalma varmı?
cok kotu olmus acıkcası bundan sonrası iyi gelişir umarım

yani direk pedagog a mı gitceksiniz yoksa ne bilim nereye gittiğini az çok bilecekmi gibi sordum

yani direk pedagog a mı gitceksiniz yoksa ne bilim nereye gittiğini az çok bilecekmi gibi sordum
yanı hıc bılmıyorum ama ben zaten tek doktorla kalmayı dusunmuyorum once kendım gorusucem bır ıkı kere gıdıcem
dunde yazmıstım okumamıs olabılırsın
dıyorumkı kadın ya da adam eve gıttıgındede bızı dusunmelı yahu hanı deger versın bıze ve durumumuza gonlunu koysun ortaya
ege gıderken bılmıyorum ne denmesı gerekıyor onuda soylerler herhalde bu oyle boyle bısey degıl
aksam uyudum rüyamda yengemi gördüm bana dıyorkı bıyolojık baba gormek ıstıyormus alalhım nasıl bagırdım hayırrr ne demek gormek ıstıyorr ne demek ıstıyor dıye cıldırdım uyandım sabaha kadarsı
nasıl uyudum gerı bılmıyorum sabahta ıse gec kaldım :)
hep bana hep

yanı hıc bılmıyorum ama ben zaten tek doktorla kalmayı dusunmuyorum once kendım gorusucem bır ıkı kere gıdıcem
dunde yazmıstım okumamıs olabılırsın
dıyorumkı kadın ya da adam eve gıttıgındede bızı dusunmelı yahu hanı deger versın bıze ve durumumuza gonlunu koysun ortaya
ege gıderken bılmıyorum ne denmesı gerekıyor onuda soylerler herhalde bu oyle boyle bısey degıl
aksam uyudum rüyamda yengemi gördüm bana dıyorkı bıyolojık baba gormek ıstıyormus alalhım nasıl bagırdım hayırrr ne demek gormek ıstıyorr ne demek ıstıyor dıye cıldırdım uyandım sabaha kadarsı
nasıl uyudum gerı bılmıyorum sabahta ıse gec kaldım :)
hep bana hep
tersine yor caınm inşallah güzel şeyler yaşarsınız Allah yardımcınız olsun

bence çocuklar arasında çok fazla rekabet kıyaslama olur. o yaşlardaki çocuklar birbirlerine ben şunu öğrendim ben bunu öğrendim diye hava atma telaşında oluyorlar. benim oğullarımın arasında 14,5 ay var. biri 2, biri 3 e geçti. kıyasıya rekabet hava atma oluyor. bazen ikisini de aynı sene yazdırsaydım diyorum.
kısacası okula yazdırmak bence daha mantıklı. ama mutlaka ilkokul öğretmenini araştırın, kaliteli bi öğretmene verin. özel devlet farketmez ama öğretmeni çok iyi seçin

1 sınıfta kalma varmı?
cok kotu olmus acıkcası bundan sonrası iyi gelişir umarım

1. sınıfta kalma veli isteği ile var.
Yani veli bilinçliyse, okuma yazmaya geçememiş çocuğu için sınıf tekrarı istiyorum diyebilir.

Küçük gruplar genelde kendilerini belli ediyorlar zor öğreniyorlar ve sınıfın gerisinden geliyorlar
çoğu zaman. Ancak bu genel durumu bozan parlak çocuklar da olabiliyor elbette.

1. sınıfa hazır olup olmadığına hazırbulunuşluk testi ile ana sınıfı öğretmeni ile birlikte karar verebilirsiniz.

Bundan ayrılacak, boşa geride kalacak gibi baskılara aldanmayın.

Eğer okula hazır değilse gerçekten çok doğru bir karar vermiş olacaksınız.

Hazırbulunuşluk testi konusunda yardımcı olabilirim isterseniz.

bugün mahalleden bir komsu anneme bızı sormus
benımde okula gondermeyecegımı soylemıs
kadın demıskı butun arkadaslarından ayırıyor olmazkı oyle neden bı sorunumu var demıs !
ogretmenlerde boyle uygun goruyormus demıs annem oda ogretmenlere zor gelıyor ufak cocukla ugrasmak ıstemedıklerı ıcın ama herkezde gonderıyor demıs

bugün mahalleden bir komsu anneme bızı sormus
benımde okula gondermeyecegımı soylemıs
kadın demıskı butun arkadaslarından ayırıyor olmazkı oyle neden bı sorunumu var demıs !
ogretmenlerde boyle uygun goruyormus demıs annem oda ogretmenlere zor gelıyor ufak cocukla ugrasmak ıstemedıklerı ıcın ama herkezde gonderıyor demıs

O gönderen herkes tipi veliler genelde bilinçsiz, çocuğu başından atma sevdasında olan veliler.
Sonra bedelini çocuk ödüyor anası rahat edecek diye.

Valla ben başarılı, istekli, çabalayan öğrenciyi severim isterse 4 yaşında olsun.
Bir fazla 2 eksik bana farketmez.

42 kişilik sınıf okuttum, hepsi okudu yazdı sene sonuna kadar.

Geçen yıl 24 kişilik sınıfta 2 kişi okuma yazmaya geçemedi.
İkisi de 5 buçuk yaşındaydı. Evde kalem bile tutmamış.
Sabah yataktan kalktığı donu ile okula gönderirdi anaları.
Hiç de ilgilenmediler, çocuklar sefil oldu.

Ben o 42 tana çocuğu tercih ederim bakın neredeyse 2 katı mevcut.

Ama en azından eline kalemi zorla verip, anasının peşinde koşmıyorsunuz.

Tabi siniz oğlunuz hazırsa okula bilemem, dediğim gibi öğretmeni ile birlikte karar alın.

Etraf saçmalar, olan sizin çocuğunuza olur.

Aslinda konu çocuğum ve geleceği
Bu hafta konu acmistim 5.5 yasinaki oğlumun okula başlaması veya baslamamasiyla ilgili
Ben kararimi yazilanlar isiginda ve birebir konuştuğum eğitimciler eşliğinde ana sinifina devam etmesi yönünde kullandim
Su bahsedilen okul olgunluğu testini yaptirmadim onuda belirtelim
Ama annem babam abim ve yengem o kadar karsilarki bu duruma. Oglumun 5 gün büyük kuzeni ilkokula başlayacak ve arkadaşlık baglari oldukça siki. Haftanin bir günü çocuklar bizde kaliyor bir gün benimki gidiyor.
Konu oğlumu onlardan ayirmam ve geri birakmam . hayir diyorum bizim özel bi durumumuzda var (oğlumun babasi biyolojik değil) bunu da bu süreçte pedagog eşliğinde öğrenecek , işimiz var yani. Korkuyorum diyelim etkilendi öte yandan okul devam ederken hepsini küçücük zihni kaldırabilecek mi?
Bahsetmiştim oğlum uzun boylu yastlarindan ama bu bi kistas olamiyor gözümde. İlkokula başlayıp basarisiz veya orta basarili geçirmesindense bu sureci bir sene daha anasinifinda geçirmesi daha saglikli olmayacak mi?
Hem planimda var bu süreçte ilgisi yyönünde dans okuluna göndermeyi düşünüyorum bos kalmayacak günlerini güzel değerlendirecek. Ama ben en yakinimdakilere bunu anlatamiyorum. Oğlumun kötülüğünü istermiyim asla. Bütün bildiğim sözcükleri kullaniyorum yok yok yok.

Benide aliyor bi şüphe dogrumu yapiyorum? .az önce haftalık kalma sirasi bizimkindeydi götürdüm ve eve dönene kadar telefonda ne kadar yanlis yaptigimi dinledim. Simdi zaten ki oldukça ince fikirliyim aldi beni dert.
Öyle içimi dokeyim dedim.
Bence senin yaptığın kesinlikle doğru. Keşke kuzenine de bir sene fazladan oyun oynama şansı verselerdi. Hayatin yükünü cok erken yüklüyoruz maalesef çocuklarımıza.

Bende bir ÖĞRETMEN olarak kutluyorum sizi ve doğru karar verdiğinizi belirtmek istiyorum , zamanında kuzenime çok dedim oğlu 5,5 yaşındaydı Gönderme diye, dinlemedi beni gönderdi, çocuk şimdi 3 e geçti ama nası geçti, ite kaka her şeyi , yazık etti çocuğuna şimdi çok pişman

Evet yazayım
1. donem bitti.
5.5 yasındakı oglum ders kagıtlarının uzerınde uyudu , ellerınden ates cıktı yazarken
parmaklarının kuvvetlenmesı ıcın surusune bereket taktık ogrenıp hem okulda ogretmenın yaptırmasını , hemde evde sureklı olarak yaptırmaya calıstık.

cogu zaman okuldakı yapması gerekenlerı eve getırdı ve odevler 3-4 saatı buldu.

Onlıne etut aldık morpa ve okulıstıkten etut merkezı olmadıgı ıcın cevremızde.

Bugun e okulda karneler cıkmış.

Ortlama üzerindeymış oglum sınıfa göre. Hem cok sevindim hemde yazmak istedim.
5.5 yasındakı cocuk pekala matematık toplama 5'er 10'ar sayıyor ancak dıger cocukların 10 dk ogrendıgını 30 dk ogrenıyor. Okumayıda ogrendı gorundugu uzere okul basarı durumu ıyı, ama armut piş agzıma dus olmadı . Aşırı derecede emek harcadım ve cok yoruldum. Sık sık hafta ıcı işte psikolojik durumum bozuldu agladım aksamları ayaklarımı uzatıp oturmak ıstıyorum dıyerekten. İşte kendi başarı oranım yarı yarıya düştü yorgun düştüğümden. Ve hırpalandım.

Bu sebeble 5.5 yasındakı cocuklar ogrenır ama siz cok yıpranırsınız . O yuzden bence 66 degıl 76 aylık baslayın cocuklarınızı. 76 oldugundada durum cok degısmeyebiliyor ancak en azından %50 rahat gecırme ıhtımalınız var. Benden boyle durumlar
bir sonraki sene eminim cok kafası karısacak aileler olacak yazmak istedim tüm cıplaklığıyla.

Back
X