Bu konum kimsenin şahsine değil yanlış anlaşılmasın..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alay ediyorsunuz ama değişim elimizde. Çocuklarımızı insanlarla iletişim kurarken kırmayacak seviyede yetiştirirsek değişir. Nutella da akar bal da. En azından azalır şu an ki şikayetler.

herkes aynı tip olabilir mi sizce?
İnsanların kirilganliklari her zaman farklı değil midir?
Bana birseyler söylersiniz, kırılmam
Ama siz kırılırsınız belki.
Yani söylediğiniz şey o kadar olmayacak bir sey ki.
İnsanların kırılma, üzülme sınırı aynı değil ki, çocuklarımızı insanları kırmayacak şekilde yetiştirelim.
Bir daha düşünün mümkün mü bu söylediğiniz?

Siz konuyu tam okumamışsınız ya da anlamamışsınız. Usluptan bahsediyoruz. Eleştiri olabilir. Usluplar yanlış. Bunu yanlış düşünüyorsun demek başka. Alaycı yaklaşarak eleştrmek başka. Sıkıntı uslup... Nezaketimiz kaybediyoruz. Çok üzücü. Kimsenin pembe, yeşil dünyası yok. Sadece usluba dikkat ederek eleştri yapılabilir. Kitap okuyan, imlaya dikkat eden arkadaşlar bunu öğrenememiş (!)

:KK5:

Benim bir kız evladım olsa sizin gibi bir kadın olmaması için bu kadar hassas yetiştirmem mesela. Fazla hassasiyet bünyeye zarar.
Bence kız evlatlarımızı kendine yetecek; erkek evlatlarımızı da kadınları sevecek, incitmeyecek şekilde yetiştirmeliyiz. Bakın ben hassas değilim. Hiçbir yoruma alınmadım da. Ben döngüden bahsediyorum. Mesela nezaketsiz bir sürü arkadaşım var . Alınmıyorum, üzülüyorum. Çünkü onların evlatları da oyle yetişebilir diye.

Günlük hayatında aklindan geçirip soyleyemediklerini burda acikca yaziyor insanlar, o yuzden burayı daha durust buluyorum.
Mesela kalin bacaklarimla mini sort giyip arkadaslarima nasil olmusum desem hepsi cok guzel olmus der, buraya sorsam yaridan fazlasi olmamış der, hangisi durust?
Kisisel olarak gunluk hayatimda da direkt düşüncelerimi soyleyen bir insanim ama cogu insan nezaket gerekcesiyle gercek fikirlerini sakliyorlar. Sosyal medyada anonim isimlerle dökülüyorlar, o yuzden burdan fikir almayi seviyorum, dolandirmadan, maskesiz dumduz.

Türkçe öğretmeni olsaydınız misin ayrı yazardınız. Yazım hatası var . O zamnian bende sizi eleştreyim hoşunuza gider mi? Gerçek hayatta evet öyle insanlar var, bunu ben demedim. Mesela onlar bunu yapmıyor. Yapsalar dahi güzelce uyarıyor. Aşagılayarak değil. Bizzat şahidim.
Her misin ayrı yazılmaz yalnız . Eleştiriye açığım tabiki hoşuma gider niye gitmesin ,ayrıca bu yorumcular arasında sorun olmuyor , konuyu açan muhattap alınıyor çünkü derdini anlamıyoruz ki yardımcı olalım . Kendim için söyliyeyim aşağıladığımı düşünmüyorum , konunu düzenlemek istermisin diyorum hatta .

Sevgili konu sahibi, eşiniz sizi aldatmış, sosyal medyada ne resminiz, ne isminiz var fakat eşinizi saygı sevgi ile kendinize bağlayabilirsiniz. Bir bakmışsın resimler story ler, sevgi mesajları havada uçuyor. Sevgiler. Pembe gözlük

Oldu mu? Bu yorumun ne faydası var ki size?

herkes aynı tip olabilir mi sizce?
İnsanların kirilganliklari her zaman farklı değil midir?
Bana birseyler söylersiniz, kırılmam
Ama siz kırılırsınız belki.
Yani söylediğiniz şey o kadar olmayacak bir sey ki.
İnsanların kırılma, üzülme sınırı aynı değil ki, çocuklarımızı insanları kırmayacak şekilde yetiştirelim.
Bir daha düşünün mümkün mü bu söylediğiniz?
En azından suç oranı aza iner bundan bahsediyorum ben. Yani sevmeyi bilirler. Güzel severler. İncitmemeye calısırlar.

Günlük hayatında aklindan geçirip soyleyemediklerini burda acikca yaziyor insanlar, o yuzden burayı daha durust buluyorum.
Mesela kalin bacaklarimla mini sort giyip arkadaslarima nasil olmusum desem hepsi cok guzel olmus der, buraya sorsam yaridan fazlasi olmamış der, hangisi durust?
Kisisel olarak gunluk hayatimda da direkt düşüncelerimi soyleyen bir insanim ama cogu insan nezaket gerekcesiyle gercek fikirlerini sakliyorlar. Sosyal medyada anonim isimlerle dökülüyorlar, o yuzden burdan fikir almayi seviyorum, dolandirmadan, maskesiz dumduz.
Çok güzel açıklamışsın gerçekten , katılıyorum yorumuna .

En azından suç oranı aza iner bundan bahsediyorum ben. Yani sevmeyi bilirler. Güzel severler. İncitmemeye calısırlar.

suç oranının azalmasıyla nasıl bir bağlantısı var ben anlayamadım, anlayan varsa bana anlatsın.

Çocuklarımıza güzel sevmeyi, incitmemeyi ogretmedigimizi nasıl bilebilirsiniz ki?
Evet ben kızıma kimseyi incitmemesi gerektiğini öğreteceğim mesela. Ama dürüst olmayi da ogretecegim.

bence siz yoruldunuz cevaplamaktan, biraz dinlenin...

Her misin ayrı yazılmaz yalnız . Eleştiriye açığım tabiki hoşuma gider niye gitmesin ,ayrıca bu yorumcular arasında sorun olmuyor , konuyu açan muhattap alınıyor çünkü derdini anlamıyoruz ki yardımcı olalım . Kendim için söyliyeyim aşağıladığımı düşünmüyorum , konunu düzenlemek istermisin diyorum hatta .
Biliyor musunuz ayrı yazılır diye biliyorum ben. Ama mevzu bu değil. Güzelce uyarana bişi demek ne haddime. Ben uslubu farklı yorumlayanlar için demiştim.

sıze yazdım ama cevap vermedınız
usluba cok onem verıyorsunuz ama tartısmada elınıze gecen herseyı fırlatıyorsunuz degıl mı dedım
konunuzda aşırı alıngan oldugunuzu soylemıstınız

sıze yazdım ama cevap vermedınız
usluba cok onem verıyorsunuz ama tartısmada elınıze gecen herseyı fırlatıyorsunuz degıl mı dedım
konunuzda aşırı alıngan oldugunuzu soylemıstınız
İşte nezaketsizliğe tahammülüm olmadığı için oluyor. Nezaket göstermeyen, kaba,sevgi göstermeyen bir babam oldu malesef... ben de de öfke kontrolü başladı. Herkes böyle yetişmesin diye bu kadar savunuyorum. Yoksa neden bu kadar direteyim? Siz de Bana muhalefet diyorsunuz kendiniz muhalefet olmak için benim üzerimdeki yaradan nemalanıyorsunuz. Hoş. Düzelmeye çalışıyordum.

Bence kız evlatlarımızı kendine yetecek; erkek evlatlarımızı da kadınları sevecek, incitmeyecek şekilde yetiştirmeliyiz. Bakın ben hassas değilim. Hiçbir yoruma alınmadım da. Ben döngüden bahsediyorum. Mesela nezaketsiz bir sürü arkadaşım var . Alınmıyorum, üzülüyorum. Çünkü onların evlatları da oyle yetişebilir diye.

Nezaketsizlikten kastınızı anlayamıyorum. Bana göre hakaret nezaketsiz bir davranıştır mesela ya da küfür, şiddet. Ama sert eleştiri, ironi yapmak, ucundan azıcık dalga geçmek nezaketsizlik değildir. Ben burada üyelikleri iptal edilen birkaç kişi dışında hakaret eden, küfür eden kimseyi görmedim mesela.

Siz bana göre fazla hassassınız. Gerçek hayatta arkadaş olamayız mesela sizinle. İki taraf için de geçerli.

Nezaketsizlikten kastınızı anlayamıyorum. Bana göre hakaret nezaketsiz bir davranıştır mesela ya da küfür, şiddet. Ama sert eleştiri, ironi yapmak, ucundan azıcık dalga geçmek nezaketsizlik değildir. Ben burada üyelikleri iptal edilen birkaç kişi dışında hakaret eden, küfür eden kimseyi görmedim mesela.

Siz bana göre fazla hassassınız. Gerçek hayatta arkadaş olamayız mesela sizinle. İki taraf için de geçerli.
Evet hassasım. Zaten konularında mevcut bu durum. Aşmaya çalışıyorum.

Evet hassasım. Zaten konularında mevcut bu durum. Aşmaya çalışıyorum.

Bir önceki mesajınızda hassas değilim diyordunuz, yoruldunuz sanırım.

Aşmaya çalışıyorsunuz, memnun değilsiniz yani bu halinizden. O zaman neden insanların sizin gibi olmasını istiyor ve bekliyorsunuz?

Son düzenleme:
Evlat Kokusu Evlat Kokusu ben de geçen bu tarz yorum yapacaktım, cesaret edemedim. Bazıları sırf EGO’larını tatmin etmek, beğenilmek için yazıyor, ki bunu çoğumuz anlıyoruz. Atıyorum eşinin ilgisi biraz az hemen “öyle koca mı olur, boşan” tarzı yorumlar. Birileri çok konu açıyor diye, “yine mi sen” saldırısı.... sayfaya bir bakıyorum, “yine mi” “sen bıkmadın mı” “boşa şunu” sayfa bu tip ikişer kelimelik cümlelerle dolmuş. Burada kimin ne kadar konu açacağına diğer üyeler karar vermiyor.
İnsanın morali bozukken bir de kendi derdini kenara itip, bitmeyen dialoglara girmek durumunda kalıyor .
*not: boşanma meselesinde benim de fikrim sabit; özellikle şiddet ve aldatma varsa boşanılmalı, bunun kırıcı olmakla ilgisi yok

Buraya birçok kere konu açtım. Çok şükür kırıcı yorumlarla karşılaşmadım. Hatta bebegimle alakalı açtığım bir konuda arkadaşlar o kadar çok yardımcı oldular ki hayatımı kurtardılar diyebilirim. Allah razı olsun hepsinden. ❤❤❤
Ama eğer o şekilde yorum yapılsaydı çok üzülürdüm. Sanal bile olsa insan çok kötü etkileniyor yorumlardan.

Bir de hata yapmak insana mahsus bir şeydir.
Ama bazıları sanki aynı hataları yapmamışlar gibi çok sert yorumlar yapıyorlar.
Köprünün üstüne çıkmış intihar edecek olana hadi atlasana der gibi.

Sırf konuşmuş olmak için konuşanları ve nefret kusanları engelleyin gitsin.
Eleştirmek ve nefret kusmak farkli seyler, bunu herkes ayırabilir.
Ben şahsen gözlemliyorum üç beş konuya nefret kusan varsa engelliyorum.
Olumlu yada olumsuz olsun, sadece akli başında olan hanımların yazılarını görebiliyorum.
Tavsiye ederim :)

Buraya birçok kere konu açtım. Çok şükür kırıcı yorumlarla karşılaşmadım. Hatta bebegimle alakalı açtığım bir konuda arkadaşlar o kadar çok yardımcı oldular ki hayatımı kurtardılar diyebilirim. Allah razı olsun hepsinden. ❤❤❤
Ama eğer o şekilde yorum yapılsaydı çok üzülürdüm. Sanal bile olsa insan çok kötü etkileniyor yorumlardan.

Bir de hata yapmak insana mahsus bir şeydir.
Ama bazıları sanki aynı hataları yapmamışlar gibi çok sert yorumlar yapıyorlar.
Köprünün üstüne çıkmış intihar edecek olana hadi atlasana der gibi.
O tarz yorumlar genelde aynı konuyu sürekli gündeme getiren üyelere yapılıyor. Mesela konu açıyor eşimden şiddet görüyorum diye, sonra başka bir zamane sonra benzer bir konu yada kendisini döven eşine duyduğu sevgiden dem vuruyor. O zaman sakin cevap verilmiyor gerçekten. Ben çok sinirlendiğim konulara genelde cevap yazmıyorum, yazacağım cevap normal olmayacağı icin ama başka bir üye yazıyor ve yazılanlar da haklı oluyor çoğunlukla.

Ha birde ciddi sivri cevap verenler var, yani anlaşılıyor çoğu yorumu aynı sertlikte ben o yorumları ciddiye almam kendi adıma.

Yoksa çocuk, annelik, aile gibi normal konularda gibi konularda hassaa cevaplar veriliyor benim gördüğüm kadarıyla, öyle de olsun zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X