Bu konum kimsenin şahsine değil yanlış anlaşılmasın..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üslup da benim tercihim benim üslubum sizin ve diğer üyelerin olduğu gibi. Siz minnoş yazarsınız ben sert yazarım diğeri ironi yapar. Farklı insanlar farklı kişilikleriz. Kimse sizin istediğiniz üslupta sizin istediğiniz yorumları yapmayacak. Kurallara aykırı olmadığı sürece ceza da almayacak. Buraya bu konu açılınca da kimse bir anda aydınlanma yaşamayacak.
Kimse kimsenin okumadığı kitabı eleştremez... Alay da edemez.

Sert cevaplar bazen iyidir, insanın aklında onlar kalır genelde. Arada insanın gardı düşecek gibi olduğu zaman aklına gelir, soğuk duş etkisi yaratır. Tabi bu beynini aklından çıkartıp bir köşeye koymamış olanlar için geçerli. Hala biraz irade ve kendi beynini kullanabilme yetisine sahip olanlar için geçerli.

Bazen bir konuyu okuduğumda adım kadar iyi biliyorum ki benim yaptığım yorum o kişinin zihninde herhangi bir yer bulamayacak, uçup gidecek. Ama bu forumu misafir olarak okuyup, benzer sorunlar yaşayan bin tane insan var. Biri bile okursa, kendisine faydalı bir kısmı varsa, onu alırsa bu benim için yeterlidir. Öyle cevaplar var ki, insanlar kinaye yapan birini üslup kötü diye eleştiriyorlar.

Mesela konu sahibi, sizin son konunuz benim hala aklımda çünkü çok üzüldüm. Defalarca aldatılmayı kabul edip, eşim bana neden ilgi göstermiyor diye konu açmışsınız. Size kinaye yapılmayıp ne yapılacak?

Burada size yapılan sert yorumları dert edinip konu açacak kadar dertsiz tasasız da değilsiniz. Vaktinizi kendinizi kurtarmak, mutlu olmak için harcayın derim.

o sacma uslupla yazanlar kesın bezmıstır konu acanın oncekı konularına bakın anlarsınız ne demek ıstedıgımı :)
sız neden olumsuz yorum almamıssınız anladınız mı sımdı :) burda herkese agır konusan ınsanlar varsa sıze neden satasılmamıs :) anlatabıldım mı ne demek ıstedıgımı :)
aklın yolu bır . bız burda kendımızı konu sahıbının yerıne koyuyoruz ve karsımızdakı bızımle dogru ıletısım kurunca saglıklı sohbet ılerlıyor aksı halde yıldım dıye ıcımızdekını pöykürmek zorunda kalıyoruz
Açıkçası ben bu konudaki ilk yoruma takıldım. Bunun gibi birçok yorum da okudum. Kimse kimsenin kültürüne laf edemez. Herkesin koşulu farklı. Ayrıca ben konuları okudum kime ait olduğuna bakmadım. Bu yüzden yüzüncü yazanları bilemiyorum. Benim tepkim usluba. Nolursa olsun bir kadın kabalaşmamalı ben çok üzülüyorum. Çünkü bu kadınlar nesli yetiştirecek... Yani benim gördüğüm kaba yorumlara tepkim. Çevredeki kaba kadınları da adamları kaldıramıyorum mesela.

Bir kadın kocam beni aldattı, dövdü, sövdü deyip ardından seviyorum diyorsa acınmayı haketmiyor.

Çünkü böyle kadınlar yüzünden erkekler düzelmiyor, böyle kadınlar yüzünden çocuklar sağlıksız ortamda ve psikolojisi yıkık olarak büyüyor, böyle kadınlar yüzünden yetkililer dahil kimse mağdur kadınlara yardım etmiyor.

Çünkü bu kadınlar "kötü de olsa kocamdır, babadır" dediği için kadınlara şiddet bitmeyecek.
Haliyle böylelerine değil sadece çocuklara acıyorum.

Kimse kitap okumak zorunda değil. Ama buraya konu açıp yorum istiyorsa anlaşılır yazmak, noktalama işareti kullanmak zorunda. Kullanmıyorsa uyarılır, uyarılara kızıyorsa ya da umursamıyorsa da insanlar sert eleştirmeye başlar. Noktalama işaretleri ilkokul 2. sınıfta öğreniliyor. Bunun eğitimsizlikle alakası yok, cehaletle var. Başı sonu belli olmayan cümlelerle yazılmış konuları eleştireceğim.

Ya herkes hata yapar. Nezaketli cevap vermek zor mu? Onun hayatı
İstediğiniz yorumu yapabilirsiniz. Düşünceler yanlış değil, ifade ediş biçimi yanlış malesef. Okulda bile öğretilir nezaket kuralı.

Ne demek istediğinizi anlıyorum ama herkesin her konuya bakış açısı aynı olamaz siz de bunu anlayın.

Doğru birdir ama insanların doğruyu anlama ve algılama şekilleri farklıdır

Kimse kitap okumak zorunda değil. Ama buraya konu açıp yorum istiyorsa anlaşılır yazmak, noktalama işareti kullanmak zorunda. Kullanmıyorsa uyarılır, uyarılara kızıyorsa ya da umursamıyorsa da insanlar sert eleştirmeye başlar. Noktalama işaretleri ilkokul 2. sınıfta öğreniliyor. Bunun eğitimsizlikle alakası yok, cehaletle var. Başı sonu belli olmayan cümlelerle yazılmış konuları eleştireceğim.
Nezaket de ilkokulda öğretiliyor. Nezaket yoksunu bireyler çocuklarını yetiştiriyor. Bu çocuklar ilerde evleniyor. Eşlerine nezaketsiz davranıyor. Sonra da nezaket göstermeyen beyler için burda kaba yorumlar yapılıyor. Bilmem bu kısır döngüyü anlatabildim mi. Çok üzülüyorum.

Simdi linc yiyecegim ama burada her actigim konuda nasil alay etmislerdi o yorumlari artik tinlamiyorum yoksa bas edemezsin ablacim sen de bosver takma he de gec o yorumlara

Benim aklıma da direkt siz geldiniz. Yaşınız küçük ve kibarsınız diye dilediklerince alay ediyorlar. Her insan saygıyı hak eder. Yaşı büyük ya da küçük...

Nezaket de ilkokulda öğretiliyor. Nezaket yoksunuz bireyler çocuklarını yetiştiriyor. Bu çocuklar ilerde evleniyor. Eşlerine nezaketsiz davranıyor. Sonra da nezaket göstermeyen beyler için burda kaba yorumlar yapılıyor. Bilmem bu kısır döngüyü anlayabildim mi (!)
Anlayabildiniz mi?

Sizin nezaket anlayışınızla burdaki herkesin nezaket anlayışının aynı olmasını bekliyorsunuz. Sorun burada. Kimse siz değil ve sizin gibi davranmayacak. Bunu kabul ederseniz daha mutlu olursunuz.

Ne demek istediğinizi anlıyorum ama herkesin her konuya bakış açısı aynı olamaz siz de bunu anlayın.

Doğru birdir ama insanların doğruyu anlama ve algılama şekilleri farklıdır
O zaman herkesin noktalaması, eğitimi farklı bunu anladıkları vakit anlayacağım.

Anlayabildiniz mi?

Sizin nezaket anlayışınızla burdaki herkesin nezaket anlayışının aynı olmasını bekliyorsunuz. Sorun burada. Kimse siz değil ve sizin gibi davranmayacak. Bunu kabul ederseniz daha mutlu olursunuz.
Herkesin noktalama işaret bilgisi, eğitimi de farklılık gösterir. Bunu anladıkları vakit anlayacağım.

Ben de konu açtım. İnsanlar düşüncelerini söylüyor. Neler söylediler. Madem açtım konuyu kabul ettim yorumlarını. Kimi o an sinirli, kimi psikolojik sorunlarla boğuşuyor, kimi deli , kimi akıllı, kimi zengin, kimi fakir... Burada her yorum kontrolden geçmeli ve sizin beğendiğiniz cevaplar mı kalmalı. Burada gayet olumlu yorum yapan bir üye olarak, bazen balyoz gibi yorum çok iyi olabilir diyorum.

Anlayabildiniz mi?

Ayrıca düzelttim anlatabildim mi yazmıştım. Şimdi yanlış yazdım diye eleştrilir. :)

O zaman herkesin noktalaması, eğitimi farklı bunu anladıkları vakit anlayacağım.
Herkesin noktalama işaret bilgisi, eğitimi de farklılık gösterir. Bunu anladıkları vakit anlayacağım.
yahu oyle sey mı olur ?
dogru bır tanedır...
okuma yazma bılen herkes anlasılır sekılde yazabılır.
ıc ıce gırmıs ne dedıgı anlasılmayan yazılar ınsanı resmen strese sokuyor

O konuda ben de hassasım,bu siteyi kullanan herkes okuma yazma biliyor sonuçta. Noktalama ve yazım kurallarına dikkat etmek bir vatandaş olarak sorumluluğumuz dahilinde.

Bilmeden,yanlışlıkla yapılabilir ama düzeltmesi istendiğinde ya da ikaz edildiğinde "Sen TDK misin?" tarzı bir yaklaşım beni de gerer ve üslubum sertleşir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X