Bu konum kimsenin şahsine değil yanlış anlaşılmasın..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O tarz yorumlar genelde aynı konuyu sürekli gündeme getiren üyelere yapılıyor. Mesela konu açıyor eşimden şiddet görüyorum diye, sonra başka bir zamane sonra benzer bir konu yada kendisini döven eşine duyduğu sevgiden dem vuruyor. O zaman sakin cevap verilmiyor gerçekten. Ben çok sinirlendiğim konulara genelde cevap yazmıyorum, yazacağım cevap normal olmayacağı icin ama başka bir üye yazıyor ve yazılanlar da haklı oluyor çoğunlukla.

Ha birde ciddi sivri cevap verenler var, yani anlaşılıyor çoğu yorumu aynı sertlikte ben o yorumları ciddiye almam kendi adıma.

Yoksa çocuk, annelik gibi konularda hassaa cevaplar veriliyor benim gördüğüm kadarıyla, öyle de olsun zaten.
Yanlış bir şey olduğunu kabul ediyorum çoğumuz fiziksel veya psikolojik şiddet görüyor.
Herifler bunu ilk yaptığında tekmeyi basmak lazım aslında.
O veya bu nedenden dolayı yapılmıyor. Kolay değil.

Bazıları " ben olsam şöyle yaparım, böyle yaparım, senin kendine saygın yok, çekmeye devam et....." diye ahkam kesiyor. Bakıyorsun ki kendisi de aynı şeyleri yaşamış senelerce. Madem o kadar kolaydı sen niye senelerce sürdürdün diyesi geliyor insanın.

Bir de sevgili Yabanelma Yabanelma bazı üyelerin psikolojisi ciddi manada bozuk. Ne yaptıklarının ne yazdıklarının ne yaşadıklarının farkında değiller. Belli yani.
Sert cevap yazmak veya dalga geçilmesi karşıdakine bir fayda sağlamaz. Bozuk olan psikolojisini iyice bozar.

Yardımcı olmak isteyen yazar istemeyen yazmaz ama alay edilmesi hiç etik değil.

İşte nezaketsizliğe tahammülüm olmadığı için oluyor. Nezaket göstermeyen, kaba,sevgi göstermeyen bir babam oldu malesef... ben de de öfke kontrolü başladı. Herkes böyle yetişmesin diye bu kadar savunuyorum. Yoksa neden bu kadar direteyim? Siz de Bana muhalefet diyorsunuz kendiniz muhalefet olmak için benim üzerimdeki yaradan nemalanıyorsunuz. Hoş. Düzelmeye çalışıyordum.
lutfen nazık yorum yapın bana nemalanıyorsun dedınız ıncıtıcı kırıcı bır cumle bu :) bu cumlenıze karsılık duygu somurusu yapmayın bıle denebılır mesela ... ya da nezaketsızlıge karsı sıddetı savunmayın da denebılır...nezaketsızlıge tahammul edemeyıp elımızdekılerı fırlatmak celıskı olmuyor mu da denebılır hersey denebılır...

demek ıstedıgım bu ... aslında sıze kotu bırsey soylemek ıstemedım kırdıysam ozur dılerım ,sıze sadece asırı alıngan olmanız kendınıze zarar, rahat olun cok takılmayın, kısıye hakaret namusa laf soylenmedıgı surece acık olun demek ıstedım...

dedıgım gıbı kırdıysam yıne ozur dılerım. :KK19: hadi barısalım

Yanlış bir şey olduğunu kabul ediyorum çoğumuz fiziksel veya psikolojik şiddet görüyor.

Bazıları " ben olsam şöyle yaparım, böyle yaparım, senin kendine saygın yok, çekmeye devam et....." diye ahkam kesiyor. Bakıyorsun ki kendisi de aynı şeyleri yaşamış senelerce. Madem o kadar kolaydı sen niye senelerce sürdürdün diyesi geliyor insanın.

Bir de sevgili Yabanelma Yabanelma bazı üyelerin psikolojisi ciddi manada bozuk. Ne yaptıklarının ne yazdıklarının ne yaşadıklarının farkında değiller. Belli yani.
Sert cevap yazmak veya dalga geçilmesi karşıdakine bir fayda sağlamaz. Bozuk olan psikolojisini iyice bozar.

Tamam işte her üye farklı bir renk. Her yorumu ciddiye almak gerekmiyor. Fakat değişik bakış açıları almak için açılıyor konu. Almak istemiyorsa ailesine, arkadaşlarına sorsun. Ben olumsuz yorumlardan çok fayda gördüm. Ayırt etmek lazım kim neden yazıyor. Burada iyi, kötü zaman ayırıp yazan herkes çok değerli.

Sert eleştiri ben de yapiyorum, bana da sert elestiri yapilabilir sorun etmem. Hakaret olmadikca burada cesit cesit insan var sonucta ve bazi konular insanin sinirini bozuyor ama ben artik buraya konu açmiyorum. En son bir sikintim oldugunda @Astoria özel olarak yazmistim sagolsun ilgilenmisti benimle.

Cunku yapilan şey sert eleştiri degil, başka konularda sana gicik olan tipler "A" yazsan atlamaya yer arar oluyor, kendi yapamayacagi şeyleri atip tutup uyduruo yaziyor.
Ben zamaninda buraya anlik öfkelerimi, ailemle ilgili aci anilarimi, bazen de icimi ofkemi döktüm ama artik yapmiyorum. Ufak tefek seyleri yazmiyorum.

Geçen de bir üyeye denk geldim mesela konularini gizlemiş elalemin kocasina, evliligine salliyor halbuki konularimiz gizliyken de okunuyor ama kendi hayatina bakmayip milletin evliligine ne rahat salliyordu konularinin okunmayacagini dusunerek.

Bi de hiç konu açmayinca derdinin olmadigini ilan edenler var ki onlarda bunlarin farkli versiyonu işte.

Ben elestiriyorum ama kendi yapamadigim, yapmayacagim birseyi yazmiyorum en azindan. Keske herkes sert yazsa ama sallamasa...
Sonsuz katılıyorum

Burdaki burjuva ingiltere de yok malesef.. Görsen hepsi ölmüs Diana nın veliahtı falanlar.. Bu konu burada kalır sen banlanırsın burdan birileri tartışır banlanır ve kadının kadına zulmü asla bitmez.. Bunun vicdanla insafla kalple ilgisi var mı bilmem ama bazıları dertleri anlatarak deşarj oluyor bazıları bazıları dinleyerek bazıları da ne yazık ki dertlilere saldırarak... Bu yüzden boşa bi çırpınış içine girdiğinizi ilk sayfadan anlamak kolay oluyor.. Objektif yorum yaptığını sananlar aslında kendinden yola çıkarak ben böyle biri değilim sen de olma ibi şeyler söylediğini sanıyor ama asla öyle değil hepsi insan aşağılayarak ego tatmini yapıyor.. Sanırsın hepsi atam falan parçalıyor ama herkes aynı platformda birbirine sallıyor.. Dünyanın düzeni böyleyken burayı anlamak zor değil.. Siz de takılmayın çok fazla.. Bir derdime bin dert ekleyen de var derdime derman olan da var..
Bu kadar mı güzel ifade edilir. Saygıyla eğiliyorum. Diğer sayfaları okumadım kesin size de saldırmışlardır. Noktalama işaretleri çokomelli :)

Yazdıklarına katılıyorum ama burada hepimiz birbirimizden çok farklıyız. Hayat tarzı, inanışı, üslubuyla bambaşka insanlarız.

Mesela ben burada normalde biraraya gelmeyeceğim kadar farklı insanlardan güzel şeyler öğrendim. Farklı bakış açıları kazandım.

O psikolijisi bozuk diye adlandırıcağım üyeleri gözardı ediyorum ben direkt, hiç görmüyorum yorumlarını.

Birde bende burada konu açtım, sadece açtığım konuyu baz alarak cevap veriyorlar üyeler. Burada sayfalarca yazıp da kendimizi anlatamayacağımıza göre verilen cevapların kısır kalabilecegini de düşünerek çokta kendimizi üzecek kadar ciddiye almamak gerektiğini düşünüyorum.

Yanılıyorsun konu sahibi. Bazı kişiler var ki dertleri hikaye şeklindedir. İlk konusunu açar ve konuyu takip edneler kendince nasihatler de ve öğütler de bulunur. Ama gel gelelim aynı dert üzerinden aynı kişi tarafından tekrar tekrar konu açılınca biz de küçük çaplı sinir harbi yaşıyoruz çünkü konu açıp açıp, tavsiyeleri alıp alıp hiç birini uygulamıyor. O zaman da sizin yazdığınız sözler çıkıyo ağzımızdan.

Tamam işte her üye farklı bir renk. Her yorumu ciddiye almak gerekmiyor. Fakat değişik bakış açıları almak için açılıyor konu. Almak istemiyorsa ailesine, arkadaşlarına sorsun. Ben olumsuz yorumlardan çok fayda gördüm. Ayırt etmek lazım kim neden yazıyor. Burada iyi, kötü zaman ayırıp yazan herkes çok değerli.
Konu açılıyor diye saygısızca yorum yapmak gerekmiyor ki.
Arkadaşına sorabilecek olsa sorardı zaten. Demek soramamış.

Mesela eşiyle arası kötü olan bir kadına " böyle bir adamdan iki çocuk niye yaptın?" diye yorum yapmak bana saygısızca geliyor. Çünkü olmuş bitmiş. Çocukları geri iade edemeyeceğine göre bu yorumun kime ne faydası var?
Denilebilecek şey bari korun üçüncü olmasın. Ona amenna.

Ben sizi tanımıyorum veya sanal ortamdayız diye size saygısızlık etme hakkına sahip değilim. Siz de bana.
Tatlı söz söylemekten inanın kimseye zarar gelmez.

Yazdıklarına katılıyorum ama burada hepimiz birbirimizden çok farklıyız. Hayat tarzı, inanışı, üslubuyla bambaşka insanlarız.

Mesela ben burada normalde biraraya gelmeyeceğim kadar farklı insanlardan güzel şeyler öğrendim. Farklı bakış açıları kazandım.

O psikolijisi bozuk diye adlandırıcağım üyeleri gözardı ediyorum ben direkt, hiç görmüyorum yorumlarını.

Birde bende burada konu açtım, sadece açtığım konuyu baz alarak cevap veriyorlar üyeler. Burada sayfalarca yazıp da kendimizi anlatamayacağımıza göre verilen cevapların kısır kalabilecegini de düşünerek çokta kendimizi üzecek kadar ciddiye almamak gerektiğini düşünüyorum.
Bilmiyorum yaa ben çok etkileniyorum. O yüzden de kimseye kırıcı yorum yapmıyorum.
Demek anormallik ben de.
:KK70:

Yalnız şunuda söyleyeceğim
Bazısı dalga geçer gibi konu açıyor
Psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğü ile ilgili elli tane konusu var
Dertlenip duruyor fikir alıyor
Başka konuda eşiyle yemek için kavga eden kadına bir erkek yemeksiz bırakılmamalı falan yazıp mutlu evlilik tavsiyeleri veriyor
Sert yorumlara bir şey diyemiyorum o zaman

Diğer taraftan Bir tanesi eşinden dünya kadar hakaret işittiğini evliliğini sırf eşinin maddi gücü için bitirmediğini yazdığı konu dururken millete güçlü kadın nasıl olur dersi veriyor
Yani iki taraftanda haksız yorumlar çok var
Bu yüzden diğer konulara nasıl yorum yaptığına bakıyorum üyenin

Mesela eşiyle arası kötü olan bir kadına " böyle bir adamdan iki çocuk niye yaptın?" diye yorum yapmak bana saygısızca geliyor. Çünkü olmuş bitmiş. Çocukları geri iade edemeyeceğine göre bu yorumun kime ne faydası var?

Ben sizi tanımıyorum veya sanal ortamdayız diye size saygısızlık etme hakkına sahip değilim. Siz de bana.
ama yanlıs mı ? ısrarla aldatılmasına hakarete sıddete ugramasına ragmen habıre dogurmus
ınsan merak edıyor nıye dıye ? nıye bu adamı cogalttın nıye ıslerı bu sekılde zorlastırdın nıye sustun nıye bekledın dıye
sordugumuzda da aslında ozunde ıyı bırı dıyor
sımdı buna ne demelı :) tam su kosede bayılmalık

Biz oyleyiz aga, evliyizdir ama herkesi bosatmaya calisiriz:) kv ile aramiz iyidir ama konu sahibiyle kv arasina kara kedi gibi gireriz😂 napalimki burasi boyle:))

Yukarda birisi cok guzel ozetlemis olayi aslinda.. daha bugun burda benim gibi şekker kadına bile hep boyle yorum yapiyosun biktiriyosun dedi birisi😂 halbuki ben real hayatta mihtesem bir insanimdir, degilsemde olmaya calisirim💕 canim kendim😂❤️fikirlerimi esirgemem yardimci olmaya calisirim💕 kirdiklarimizda oluyor sevdiklerimizde.. herkesin var yureginde dokunulacak yeri...

Herneyse ne bilim oyle bisey iste:))

Neden iki çocuk yaptın diyen de haklı. İlk günden şu oldu bu oldu diye yazan konu sahibine ne desin? O yorumu yapan da çocuklara üzülüp yazıyor. Bir nevi isyan. O anki durumda faydası var mı, yok tabi. Herkes nezaket sahibi olacak diye birşey beklemek yanlış değil mi? Söyle bir çevrenize bakın. İnsanlar sinirli, kızgın, mutlu, umutlu, hasta, yorgun...
Tüm insanlardan aynı tarz yorum beklemek gerçekçi değil. Hakaret vb olunca banlanıyor üyeler. Onun dışında kinaye, alay, eleştiri olmazsa zaten faydalı bir forum olmaz. Abartan var mı var? Onları ayırt edince muhteşem bir beyin fırtınası oluyor.
Bunlar benim fikrim. Bence her yoruma açık olmak gerek.

ama yanlıs mı ? ısrarla aldatılmasına hakarete sıddete ugramasına ragmen habıre dogurmus
ınsan merak edıyor nıye dıye ? nıye bu adamı cogalttın nıye ıslerı bu sekılde zorlastırdın nıye sustun nıye bekledın dıye
sordugumuzda da aslında ozunde ıyı bırı dıyor
sımdı buna ne demelı :) tam su kosede bayılmalık
Ben inançlı biriyim. Bir çocuğun dünyada nasibi varsa doğmasına hiç kimse engel olamaz.
Bir bebeğin nasibi yoksa kimse de doğuramaz.
Imtihan meselesi
Bir tarafta bebeği olsun diye çırpınan anne babalar diğer tarafta sürekli doğuranlar. 🤷‍♀️

Bugün seyrettiğim eymen haberi içimi yakıp kül etti mesela. :KK42::KK42::KK42::KK42:

Onlar her yerdeler ya hatta bu konuyada yazanlari var. Eleştiri yapılır o başka bir şey ama bazi kadınlar her konu da mı atarli giderli yorum yaparlar !

demın bır konudan gelıyorum
kadının esı adam dıyemıyorum sıfatsız kadına kafa atmıs burnunu kırmıs
darp raporu almıs ama sıkayetcı olmamıs
malum sıkayetcı olmasa da kamu davasına donusuyor ya savcı tabıkı ısının geregını yapmıs

sımdı kadın dıyorkı kocama bırsey olmasın :KK70: savcıya yalvarmıs sıkayetcı degılım dıye sımdı ne dıyelım buna ? soyleyın allah askına
bızler kac gun uykusuz kaldık yemek yıyemedık emıne bulut olsun dıgerlerı olsun ölum haberınden sıddet haberınden
sosyal medyada ayaga kaldırdık herkesı sıddete son dıye
bu ne sımdı

Herkes nezaket sahibi olacak diye birşey beklemek yanlış değil mi?
Hayır niye yanlış olsun? Herkes nezaket sahibi olmak zorunda.
Yorgun olan bana yorgun değil, sıkıntılı olan bana sıkıntılı değil.
Şimdi ben konu açsam " eşim bana kaba davranıyor ( var böyle bir konum), kaynana bana nezaketsiz davranıyor, otobüs şoförü durak adi sordum diye tersledi, doktora hastalığımı anlattım dövmediği kaldı........" bana cevabınız
"Herkes nezaket sahibi olmak zorunda değil" mi diyeceksiniz?
Ya da sanal ortam olduğu için nezaketsiz konuşma hakkını kim veriyor ki?

demın bır konudan gelıyorum
kadının esı adam dıyemıyorum sıfatsız kadına kafa atmıs burnunu kırmıs
darp raporu almıs ama sıkayetcı olmamıs
malum sıkayetcı olmasa da kamu davasına donusuyor ya savcı tabıkı ısının geregını yapmıs

sımdı kadın dıyorkı kocama bırsey olmasın :KK70: savcıya yalvarmıs sıkayetcı degılım dıye sımdı ne dıyelım buna ? soyleyın allah askına
bızler kac gun uykusuz kaldık yemek yıyemedık emıne bulut olsun dıgerlerı olsun ölum haberınden sıddet haberınden
sosyal medyada ayaga kaldırdık herkesı sıddete son dıye
bu ne sımdı
Bu ne biliyor musun?
Kolundan tutup akıl hastanesine yatırmalık bir durum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X