- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi Evlat Kokusu
Yanlış bir şey olduğunu kabul ediyorum çoğumuz fiziksel veya psikolojik şiddet görüyor.O tarz yorumlar genelde aynı konuyu sürekli gündeme getiren üyelere yapılıyor. Mesela konu açıyor eşimden şiddet görüyorum diye, sonra başka bir zamane sonra benzer bir konu yada kendisini döven eşine duyduğu sevgiden dem vuruyor. O zaman sakin cevap verilmiyor gerçekten. Ben çok sinirlendiğim konulara genelde cevap yazmıyorum, yazacağım cevap normal olmayacağı icin ama başka bir üye yazıyor ve yazılanlar da haklı oluyor çoğunlukla.
Ha birde ciddi sivri cevap verenler var, yani anlaşılıyor çoğu yorumu aynı sertlikte ben o yorumları ciddiye almam kendi adıma.
Yoksa çocuk, annelik gibi konularda hassaa cevaplar veriliyor benim gördüğüm kadarıyla, öyle de olsun zaten.
Herifler bunu ilk yaptığında tekmeyi basmak lazım aslında.
O veya bu nedenden dolayı yapılmıyor. Kolay değil.
Bazıları " ben olsam şöyle yaparım, böyle yaparım, senin kendine saygın yok, çekmeye devam et....." diye ahkam kesiyor. Bakıyorsun ki kendisi de aynı şeyleri yaşamış senelerce. Madem o kadar kolaydı sen niye senelerce sürdürdün diyesi geliyor insanın.
Bir de sevgili

Sert cevap yazmak veya dalga geçilmesi karşıdakine bir fayda sağlamaz. Bozuk olan psikolojisini iyice bozar.
Yardımcı olmak isteyen yazar istemeyen yazmaz ama alay edilmesi hiç etik değil.