• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konuya takılmam normal mi?

Ben soyle soyliyim kimse yapmazken evli degilken bile ayri olarak alirim altinimi , gidemedigimde altin gonderirim annemle . Benim icin bunlar yapilmadi. 3 tane altin taktigim yakinim altin aldim evde unuttum getircem dedi getirmedi. Digerleri asiri komik rakamlari zarfa koymuslar. 3 kisi sadece getirdi
Keşke siz de annenizden ayrı olarak altın takmasaydiniz bu bence bir hane için biraz fazla olmuş. Ama herkese yapıp size yapmamaları gerçekten sinir bozucu. Peki bu mevlütler, düğünler ne zamandı? Yıllar önceyse açıkçası altın fiyatı artık çok fazla ve eve giren maaş belli. Mesela benim babamın da benim evlendigim zaman bana takılan bilezik nedeniyle şimdi bir akrabamiza bilezik takması lazım. Ama o yılın altın fiyatı ve emekli maaşı oranı ile şimdininki çok çok farklı. Yani aynı olmuyor malesef. Ama çok yakın bir tarihte yaptıysanız sinir olmanız normal.

Yok daha kisa bi sure once cok yakinlardi. Bebegimle anneme gidince gelip severlr ara beni geliriz derler ve komik olan ben ailede
Cok sevilen biriyim. Herkes hep çok pozitif insanlara nese sactigmi söyler. Ben surat asmalarini komik zarflara koyduklari seyler için oldugunu dusunuyorum. Utandilar bence , dedigim o herkesle altin takicaz diye ortak karar aliyolar ve bu karar bize de bildirilirdi hep uydum ama bana gelince bunlar oldu saskinim dedigim gibi ben ilkim yani
Ben size farklı bi bakış açısı söyliycem. Aile içinde çok sevilen(!) ya da sevildiği söylenen aile bireylerini de cepte görüp çok emek harcamıyorlar. Ben bunu yakın zamanda yaşadım. Biz eşimin yeğenlerine falan hep altın takmışızdır sadece altın meselesi de değil kimin neyi varsa eşim koşar, bi yerden bi yere götürür,alınacak satılacak herşeyi yapar. Lafa gelince herkes onu çok sever x bizim için çok kıymetli, onun için herşeyi yaparız şöyle böyle..

Bebeğimiz oldu kimse bişey takmadı ben şok. Normalde böyle şeylerin hesabını yapan insanlar akraba olmasa bile o bana şunu getirdi benimde götürmem lazım falan diye hep konuşurlar.
Ben tabi düşünüyorum söyledikleri kadar değer verseler yine hediye almaları lazımdı, ya da aldıklarımızın karşılığı olarak düşünseler yine en az çeyrek gelmesi lazımdı. Hiçbişey yok. Zıbınla bebek görmeye geldiler. En sonunda bizi cepte gördüklerine, nasıl olsa onlar öyle şeylere takılmaz, o yüzden bişey almaya gerek yok diye düşündüklerine kanaat getirdim.
Ay lafı çok uzattım ama size karşıda böyle düşünmüş olabilirler

Siz şakamısınız? Gerçekten altın gelsin diye çocukmu doğurdunuz 😂 saçmalamayın.
Siz içinizden gelmiş takmışsınız onlarda ya yokkuktan ya pahalılıktan takmamış.
Önünüze bakın ve geçin.
Borç olarak taktım demeyi ben doğru bulmuyorum. Varsa yaparsın yoksa yoktur.
Off ablacim ironi yaptim orda ya aciklamam mi gerekirdi😅
Ben şuna takıldım düğünde sünnette vb organizasyonlarda kuzenler anlaşıp şunu getirin deniyor ,siz ailenizin getirdiği takı hariç bir de kendiniz takı takıyorsunuz neden??? çünkü hem annenizin taktığı hem sizin taktığınızla fazla fazla geri dönüş olsun istediniz yanlış burada, annenizin taktığı bir şekilde geri gelirdi ama sizin taktığınız karşı tarafa yük, alıp köşeye atsaydınız kendinize birikim yapsaydınız şimdi böyle dertlenmezdiniz....
Yok ben sevdigim icn ayri vermek istedim ekstra beklemeim yani direkt beni ayirmalari sacma geldi
Keşke siz de annenizden ayrı olarak altın takmasaydiniz bu bence bir hane için biraz fazla olmuş. Ama herkese yapıp size yapmamaları gerçekten sinir bozucu. Peki bu mevlütler, düğünler ne zamandı? Yıllar önceyse açıkçası altın fiyatı artık çok fazla ve eve giren maaş belli. Mesela benim babamın da benim evlendigim zaman bana takılan bilezik nedeniyle şimdi bir akrabamiza bilezik takması lazım. Ama o yılın altın fiyatı ve emekli maaşı oranı ile şimdininki çok çok farklı. Yani aynı olmuyor malesef. Ama çok yakın bir tarihte yaptıysanız sinir olmanız normal.
Hepsi yakin tarihlerde . Bu arada maddi olarak herkesin durumu cok ust seviyelerde bu boyle maddiyat meselsi degil beni direkt kayirmislar dnnd
Ben size farklı bi bakış açısı söyliycem. Aile içinde çok sevilen(!) ya da sevildiği söylenen aile bireylerini de cepte görüp çok emek harcamıyorlar. Ben bunu yakın zamanda yaşadım. Biz eşimin yeğenlerine falan hep altın takmışızdır sadece altın meselesi de değil kimin neyi varsa eşim koşar, bi yerden bi yere götürür,alınacak satılacak herşeyi yapar. Lafa gelince herkes onu çok sever x bizim için çok kıymetli, onun için herşeyi yaparız şöyle böyle..

Bebeğimiz oldu kimse bişey takmadı ben şok. Normalde böyle şeylerin hesabını yapan insanlar akraba olmasa bile o bana şunu getirdi benimde götürmem lazım falan diye hep konuşurlar.
Ben tabi düşünüyorum söyledikleri kadar değer verseler yine hediye almaları lazımdı, ya da aldıklarımızın karşılığı olarak düşünseler yine en az çeyrek gelmesi lazımdı. Hiçbişey yok. Zıbınla bebek görmeye geldiler. En sonunda bizi cepte gördüklerine, nasıl olsa onlar öyle şeylere takılmaz, o yüzden bişey almaya gerek yok diye düşündüklerine kanaat getirdim.
Ay lafı çok uzattım ama size karşıda böyle düşünmüş olabilirler
Ben kesinlikle buna inaniyorum ablam zorlu biridir mesela ona tum sülale tam takim geldiler onunki de yakin zamandi.Ayni durumu yasamisiz sağlık olsun

Takmayanlardan veya size borcu olanlardan tek tek arayıp isteyin. Biz bu ay çok sıkışığız verebilirseniz iyi olur diyin. Tek yol bu bence.
yengem böyle arayıp istemişti kulakları çınlasın bazıları açmadı telefonu, bazıları getırdı bazıları da geçiştirdi 😄😄😄😄😄😄

E iyi bi tane eşşek seçelim o herkese taksın kimse ona takmasin o zaman.
Millet onursuzlugu gündelik hayat haline getirmiş arkadaşlar kimseye altın maltin takmayın.
İnsanlara destek olmak, hediye vermek hiç bir zaman eşeklik olmadı benim için olamaz. İnsan sevdiği insanlara elinden geldiğince destek olur

İnsanlara destek olmak, hediye vermek hiç bir zaman eşeklik olmadı benim için olamaz. İnsan sevdiği insanlara elinden geldiğince destek olur
Neyse ben sizinle önceden yine bu konuda konuştuğumu hatırladım ve devam etmeyeceğim. Ben onursuzluğa tahammül edemiyorum o yüzden kimsenin hakkı bende kalmaz, hakkımı da kimse yesin istemem. Takılan takı hediye değildir. Hediyelesme sadece tek tarafa da olacaksa kimse enayi değil.

Benim arkadaşımın çocuğu oldu ben çeyrek taktım( 2017) . Ben 2023 te doğum yaptım 22ayar 0.5 gr takti. Ben pek üstüne durmuyorum. Ama akrabalarıma yaparım onlarda yapar

Sanırım o zamanin fiyatıyla denlestirdi. Aslına bakilirsa altın hep pahalıydi insanlar icin ama simdi ev kiraları, market alışverişi hepsi dört koldan saldırıyor

Anneannem bu muhabbetler icin "g*tümün yerine g*t" diyor.Ve o kadar haklı ki hediye manasinda gören de var borc olarak gören de en iyisi mevlut tarzi seyleri toptan kaldirmak.Iki cocugum var ikisine de yapmadim mevlüt kimse altin takmadi geri götürme derdi de olmadı.Haber gönderseniz ayıp göndermeseniz altinlar pisi pisine gitmis yapacak bir sey yok karsilik bazen hayal edilen gibi olmuyor bazı seyler.

Back
X