• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konuya takılmam normal mi?

Saklasın efendim
Gösteriş için altın takmayalım
Kişiyi zorluyor zoruna gidiyorsa yapmasın
Düğünlerde sünetlerde mevlütlerde cenazeler bile gösterişten geçilmiyor
Bu benim fikrim tabi
Bak şimdi tane tane anlatacağım düğünü bebeği sünneti olan insan masraf yapar zor durumdadır ona destek için altın takarsın. O da aynısını yapar böylece yardımlaşma olur bu gelenek yüzyıllardır böyle. Sen takılan altını harca ye geri takmaya gelince ama altın pahalı böyle bir şey kul hakkı. Uzayda mağarada büyümediysen bunun iade edilmesi gerektiğini bilirsin. O sana değer vermiş altın almış karşılığını verirsin. Bozdurup yerken bunu düşünürsün. Takılmış artık iade etmek zorundasın yani

Bak şimdi tane tane anlatacağım düğünü bebeği sünneti olan insan masraf yapar zor durumdadır ona destek için altın takarsın. O da aynısını yapar böylece yardımlaşma olur bu gelenek yüzyıllardır böyle. Sen takılan altını harca ye geri takmaya gelince ama altın pahalı böyle bir şey kul hakkı. Uzayda mağarada büyümediysen bunun iade edilmesi gerektiğini bilirsin. O sana değer vermiş altın almış karşılığını verirsin. Bozdurup yerken bunu düşünürsün. Takılmış artık iade etmek zorundasın yani
Yakınımsa düğününde altın takarım tabi ama sünnet düğününde falan asla takmam zaten sünnet düğünlerini aşırı saçma buluyorum bir de altın mı takacağım ayrıca maddi olarak zor durumdaysa sünnet düğünü yapmayı versin.

Zorunluluk olarak görülmesini saçma buluyorum. O an maddi olarak uygunumdur takmışımdır ama karşımdaki kişi o dönem maddi olarak müsait olmayabilir.

Yakınımsa düğününde altın takarım tabi ama sünnet düğününde falan asla takmam zaten sünnet düğünlerini aşırı saçma buluyorum bir de altın mı takacağım ayrıca maddi olarak zor durumdaysa sünnet düğünü yapmayı versin.

Zorunluluk olarak görülmesini saçma buluyorum. O an maddi olarak uygunumdur takmışımdır ama karşımdaki kişi o dönem maddi olarak müsait olmayabilir.
Örnek verdim onu. Ben de sıfırdan takmam bana takılanı iade ederim

Yüzyıllardır yapılmış olması doğru olduğu anlamına gelmez 1
Kimse kimseye güvenip düğün sünnet bebek yapmasın 2
Uzayda büyümedim belki senin iki katın kadar düğün cenaze mevlit gördüm kilo kilo altınların takıldığı düğünler3
Ve toplumumuz arızalı çok fazla örf adet öğrenmişlik var 4
Hakikaten
Neyi yarıştırıyoruz
Sen borçtur diyorsun bende hediye ise borç değil geri dönmeyebilir diyorum
Bu kadar
Biz birbirimize neyi ispatlamaya çalışıyoruz
Sen binaya arkadan bende önden bakıyorum

Kızlar selam kafama takılan bi konu var sizce önemsiz mi fikrinizi söylerseniz sevinirim. Yakın zamanda kızımın 40 ı için mevlüt okuttum. Tüm sülalemde hep mevlutlerde , düğünlerde yenidoğan bebeklere yakin akrabalar altın takar aramizda gitmeden anlasiriz falan. Ben soyle soyliyim kimse yapmazken evli degilken bile ayri olarak alirim altinimi , gidemedigimde altin gonderirim annemle . Benim icin bunlar yapilmadi. 3 tane altin taktigim yakinim altin aldim evde unuttum getircem dedi getirmedi. Digerleri asiri komik rakamlari zarfa koymuslar. 3 kisi sadece getirdi. Ben buna sinir oldum ben ve ailem bu kisilerin her seylerine kostuk , altinlarla , hazirlik asamalarinda vardik hep her şeylerinin. Esim takilma off ne olacak bu da onlarin ayibi onlarin taktiklari bizi mi zengin edicek gec diyo ama icimden asamiyorum. Kendimi salak hissediyorum sanki keşke yapmasaydım diye . Haksiz miyim takilmakta illa ben taktim diye takilmasini beklemek yanlis mi ? Fikirlerinize ihtiyacım var
Malesef bu konuda hep aynı şeyi söylüyorum başkasına altın takmak birikim veya yatırım değildir çünkü geri gelme garantisi yoktur . Geleneksel yöntemlerle insanlar böyle bir şey geliştirmiş ama günümüzde bu enflasyonda hiç mantıklı değil . Siz başkalarına yaparken size geri geleceğinizi hesap ettiniz ki doğrusu budur . Ben kimseye takmam kimseden de beklemem e hediye olarak verdiğimi de beklemem örneğin kızımın doğum gününde çok pahalı bir hediye geldi beklemiyordum bunu şimdi açıkçası onun doğum gününde ben direkt olarak o parayı vereceğim

Kızlar selam kafama takılan bi konu var sizce önemsiz mi fikrinizi söylerseniz sevinirim. Yakın zamanda kızımın 40 ı için mevlüt okuttum. Tüm sülalemde hep mevlutlerde , düğünlerde yenidoğan bebeklere yakin akrabalar altın takar aramizda gitmeden anlasiriz falan. Ben soyle soyliyim kimse yapmazken evli degilken bile ayri olarak alirim altinimi , gidemedigimde altin gonderirim annemle . Benim icin bunlar yapilmadi. 3 tane altin taktigim yakinim altin aldim evde unuttum getircem dedi getirmedi. Digerleri asiri komik rakamlari zarfa koymuslar. 3 kisi sadece getirdi. Ben buna sinir oldum ben ve ailem bu kisilerin her seylerine kostuk , altinlarla , hazirlik asamalarinda vardik hep her şeylerinin. Esim takilma off ne olacak bu da onlarin ayibi onlarin taktiklari bizi mi zengin edicek gec diyo ama icimden asamiyorum. Kendimi salak hissediyorum sanki keşke yapmasaydım diye . Haksiz miyim takilmakta illa ben taktim diye takilmasini beklemek yanlis mi ? Fikirlerinize ihtiyacım var
Kızımın mevlüdüne davet ederken herkese "hediye beklemiyorum kesinlikle" diye vurguladım. Mevlüt amacı hayırlı evlat olsun diye Kur'an okutmaktır.

Ben bu takılan altınlara borç gözüyle bakmayı saçma buluyorum ama ortada çoğu insanın öyle gördüğüne dair de bir gerçek var. Durumları iyiyse ayıp etmişler, ne hissettiğinizi anladım ama gerek yok, geçmiş bitmiş. Bundan sonra kimseye takmayın. Tebrik ederim diyin, para bile vermeyin. Özellikle altının evde kaldı diyip vermeyen çok fena, ne yaptığının ve durumun gayet farkında 🤣

Taktığım hiç bir takıyı, verdiğim hiçbir hediyeyi geri dönüşü olacak diye takmadım vermedim. Hiç istemem kimse bir şey yapsın bana. Hasbelkader ben yapamazsam sizin gibi konuşur dururlar.

Sanıyorum bu kadar takılmanızın sebebi, geçmişte altın takarken onların da size altın getireceğini düşünmüştünüz. Karşılığını alamadığınız için üzüldünüz. Size tavsiyem başkalarından beklenti içinde olmayın. Hareketlerinizi de beklenti neticesinde yapmayın.

Ben bu takılan altınlara borç gözüyle bakmayı saçma buluyorum ama ortada çoğu insanın öyle gördüğüne dair de bir gerçek var. Durumları iyiyse ayıp etmişler, ne hissettiğinizi anladım ama gerek yok, geçmiş bitmiş. Bundan sonra kimseye takmayın. Tebrik ederim diyin, para bile vermeyin. Özellikle altının evde kaldı diyip vermeyen çok fena, ne yaptığının ve durumun gayet farkında 🤣
Aynen tebrik edip gecseydik direkt daha samimi olurdu 😅
Taktığım hiç bir takıyı, verdiğim hiçbir hediyeyi geri dönüşü olacak diye takmadım vermedim. Hiç istemem kimse bir şey yapsın bana. Hasbelkader ben yapamazsam sizin gibi konuşur dururlar.
Aynen 7/24 konusuyorum birazdan cikip ulusa seslenis yapicam . Ne komik bi yorum cidden . Israrla soyluyorum diger kuzenlerim yaptiginda bizi de arayarak su su takilacak denilir herkes ozenli tam takir gider bana bu yapilmadi beni ayirdilar uzuntum o. Kimsenin takisi beni zengin de etmez fakir de etmez. Durumum yerinde Allah a şükür ve herksinki de öyle sülalede yani kimse kendini zora sokmadi zora sokmasini da istemem .
bu kadar takılmanızın sebebi, geçmişte altın takarken onların da size altın getireceğini düşünmüştünüz. Karşılığını alamadığınız için üzüldünüz. Size tavsiyem başkalarından beklenti içinde olmayın. Hareketlerinizi de beklenti neticesinde yapmayın.
Kirildigim bi kac ay once yapan kuzenim de organizasyon yaptilar herkes su sekil gidecek falan benimkinde oyle bi sey yok herkeste bes karis suratti anlamadim. Tabi ki oyle beklenti icinde degildim zaten herkese yapildigi icin beni ayirmalarina uzuldum

Takmayanlardan veya size borcu olanlardan tek tek arayıp isteyin. Biz bu ay çok sıkışığız verebilirseniz iyi olur diyin. Tek yol bu bence.
Ahahaa cok tatlisiniz. Tabi ki oyle bi sey olamaz bana borclari yok sadece istememislerdir , deger vermemislerdir kendilerini baglar ben de artik ayni sekilde davranirim

Kirildigim bi kac ay once yapan kuzenim de organizasyon yaptilar herkes su sekil gidecek falan benimkinde oyle bi sey yok herkeste bes karis suratti anlamadim. Tabi ki oyle beklenti icinde degildim zaten herkese yapildigi icin beni ayirmalarina uzuldum
Sizi çok iyi anladım. Demek ki size bu kadar kıymet veriyorlar. Günümüz koşullarında kuzeninize yapıp size yapmamaları sizi üzmüş. Bu size ders olsun, size nasıl davranıyorlarsa siz de onlara aynı şekilde davranın.

Niye sizde beş karış surat oturdular ve her kuzene altın takılırken size takmadılar? Acaba size kırgın ya da kızgınlar mıydı? Yani diyorum ki hepsi ortak karar mı aldılar acaba?

Niye sizde beş karış surat oturdular ve her kuzene altın takılırken size takmadılar? Acaba size kırgın ya da kızgınlar mıydı? Yani diyorum ki hepsi ortak karar mı aldılar acaba?
Yok daha kisa bi sure once cok yakinlardi. Bebegimle anneme gidince gelip severlr ara beni geliriz derler ve komik olan ben ailede
Cok sevilen biriyim. Herkes hep çok pozitif insanlara nese sactigmi söyler. Ben surat asmalarini komik zarflara koyduklari seyler için oldugunu dusunuyorum. Utandilar bence , dedigim o herkesle altin takicaz diye ortak karar aliyolar ve bu karar bize de bildirilirdi hep uydum ama bana gelince bunlar oldu saskinim dedigim gibi ben ilkim yani

Ama onun borç olduğunu biliyorsun ve kul hakkı bu. O zaman da altın altındı takan kişi kendine saklayabilirdi
Yahu bunun neresi borç ya da kul hakkı yapmayın artık. Takılan altın hediyedir, kişi gönlünden ne koparsa onu verir, karşılığı da beklenmez ayıptır. Ha bu ayıp bizim toplumda var mı var ama bunu sürdürmek doğru değil. Altının gramının 5.700 ü bulduğu bu günlerde altın takma devri bitti artık. Eskiden uzak olduğumuz, iş arkadaşlarına falan çeyrek takarken artık 9.000 liralık çeyreğe kimsenin eli gidemiyor. Karşılık olmaması sizi bu kadar üzecekse sizde kimseye takmayın. Ama bu borç ya da kul hakkı değildir orası kesin, hediyenin hakkı olmaz

Back
X