• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konuya takılmam normal mi?

Yahu bunun neresi borç ya da kul hakkı yapmayın artık. Takılan altın hediyedir, kişi gönlünden ne koparsa onu verir, karşılığı da beklenmez ayıptır. Ha bu ayıp bizim toplumda var mı var ama bunu sürdürmek doğru değil. Altının gramının 5.700 ü bulduğu bu günlerde altın takma devri bitti artık. Eskiden uzak olduğumuz, iş arkadaşlarına falan çeyrek takarken artık 9.000 liralık çeyreğe kimsenin eli gidemiyor. Karşılık olmaması sizi bu kadar üzecekse sizde kimseye takmayın. Ama bu borç ya da kul hakkı değildir orası kesin, hediyenin hakkı olmaz
Ben zaten kimseye takmıyorum ama bana takılanı da borç olarak kabul ediyorum karakter meselesi içim rahat etmez

Ben zaten kimseye takmıyorum ama bana takılanı da borç olarak kabul ediyorum karakter meselesi içim rahat etmez
Hediye adı üzerinde, sen düğün yapıyorsun ya da bebeğin oldu borç veriyorum niyetiyle ya da akitle takılmıyor o altınlar, kim gücü neye yetiyorsa hediye ediyor adı üzerinde hediye, nezaketen karşılığı verilir ama ben ona çeyrek taktım o da bana çeyrek takacak şeklinde bir pazarlığı yok bunun, kimin neye gücü yeterse hak doğurmaz bu borçtur, kul hakkıdır bunlar apayrı meseleler.

Hediye adı üzerinde, sen düğün yapıyorsun ya da bebeğin oldu borç veriyorum niyetiyle ya da akitle takılmıyor o altınlar, kim gücü neye yetiyorsa hediye ediyor adı üzerinde hediye, nezaketen karşılığı verilir ama ben ona çeyrek taktım o da bana çeyrek takacak şeklinde bir pazarlığı yok bunun, kimin neye gücü yeterse hak doğurmaz bu borçtur, kul hakkıdır bunlar apayrı meseleler.
Herkes öyle takıyor kimse içimden geldi demiyor

Kuzenimle yakın tarihlerde çocuğumuz oldu. Aynı altını önce o bana getirdi sonra ben ona götürdüm. Aynı altın eminim asldklflf. Komik bence böyle şeyler. Keşke olmasa. O altın kimsenin işine yaramadı numunelik gibi gitti geldi

Herkes öyle takıyor kimse içimden geldi demiyor
Kimseden karşılığını bekleyerek takmadım, bugüne dek belki 20 arkadaşımın bebeğine altın takmışımdır, kendim çocuk yapmadım, yapmama kararım da çok gençliğimde bile vardı yani karşılığı gelmeyecek hediyeler yaptım kimsede hakkım var demedim, hediye ettim çünkü

Kimseden karşılığını bekleyerek takmadım, bugüne dek belki 20 arkadaşımın bebeğine altın takmışımdır, kendim çocuk yapmadım, yapmama kararım da çok gençliğimde bile vardı yani karşılığı gelmeyecek hediyeler yaptım kimsede hakkım var demedim, hediye ettim çünkü
Bu çok nadir valla ne zaman düğün olsa aynı muhabbeti duyuyorum bşz taktık kimse getirmedi etmedi. Bence ayıp

Kuzenimle yakın tarihlerde çocuğumuz oldu. Aynı altını önce o bana getirdi sonra ben ona götürdüm. Aynı altın eminim asldklflf. Komik bence böyle şeyler. Keşke olmasa. O altın kimsenin işine yaramadı numunelik gibi gitti geldi
Yani işte bunu anlayamıyorum, ne anlamı var, kimsenin kimseye hediyesi desteği olmuyor o zaman🫢

Düsunmus getirmis siz de ayni sekilde. Ben yanlis bi sey gormedim. Ben yarim takmistim o kisiden herhangi bir sey gelmedi gram bile anlayabilirdim bu sekilde alay eder gibi yakistiramadim

Altindan bagimsiz olarak tum aileye davranilandan farkli davranildigi icin kirilmakta haklisiniz bence.

Ama altina altin beklemek artik cok makul degil. Ben tum arkadaslarima altın taktim ama evlenmedim, bu gidisle evlenmem de. Ölü yatirim mi yaptim yani? Icimden geldi, o an neye gucum yettiyse onu taktim.

Ya da anneannem tum arkadaslarinin cocuklarina, torunlarina falan takti ama o nesil komple vefat etti anneannnem karsiligini alamadan. Yani bunun hesabini tutmak bana cok ince hesap geliyor. Icinden gelen, durumu olan takar, istemeyen veya takamayan takmaz. Bekarken veya cocuksuzken altin takan kimsenin evlenme veya cocuk yapma garantisi yok sonucta.

Ama tekrar söylüyorum size tum aileye davranıldigindan farkli davranildigi icin kirilmakta hak veriyorum.

Yarin altin taktigim arkadaslarimi arayip benim evlenecegim yok geri verin altinlari, evlenirsem takmis sayarim diyeyim mi 🤭

Altindan bagimsiz olarak tum aileye davranilandan farkli davranildigi icin kirilmakta haklisiniz bence.

Ama altina altin beklemek artik cok makul degil. Ben tum arkadaslarima altın taktim ama evlenmedim, bu gidisle evlenmem de. Ölü yatirim mi yaptim yani? Icimden geldi, o an neye gucum yettiyse onu taktim.

Ya da anneannem tum arkadaslarinin cocuklarina, torunlarina falan takti ama o nesil komple vefat etti anneannnem karsiligini alamadan. Yani bunun hesabini tutmak bana cok ince hesap geliyor. Icinden gelen, durumu olan takar, istemeyen veya takamayan takmaz. Bekarken veya cocuksuzken altin takan kimsenin evlenme veya cocuk yapma garantisi yok sonucta.

Ama tekrar söylüyorum size tum aileye davranıldigindan farkli davranildigi icin kirilmakta hak veriyorum.
Tesekkur ederim aynen oyle beni ayirdilar. Yatirim olarak dusunmedim tabi ki oyle dusunsem onu alacağıma gider fon falan alirdim . Ben herkese ozen gosterdim kizima da ayni özeni beklerdim o kadar

Torunlara, çocuklara altın takma devrını bıtırın. Annecıgım de patır patır doguran kuzenlerımın her bır cocuguna taktı. Benım doguracagım bir tane. Gerı donusu olur olmaz muamma

Ben altın takacaksam gerçekten yakınım sevdiğim biri olması gerekiyor. Hediye gibi düşünüyorum karşılıksız. Ne bana gelenin ne de verdiğimin hesabını yapmadım şimdiye kadar. Çok yorucu geliyor o yüzden kimseye almamak en iyisi 🤣

Evet cocugumu da o nedenle dogurdum gelen parayla altima ikinci arabami alicaktim kalaniyla da bi ev alirdim artik olmadi haklisiniz .benim sinir oldugm tum kuzenlerimde aile buyukleri konustular herkes altin aliyo bilginizn olsun diye hepsine ben ve ailem uyduk ben ayri aldim kimse yapmamasina ragmen . Ben de evde unuttuk demelere , komik zarflara kirildim ve bu sadece bana yapildi .
Siz şakamısınız? Gerçekten altın gelsin diye çocukmu doğurdunuz 😂 saçmalamayın.
Siz içinizden gelmiş takmışsınız onlarda ya yokkuktan ya pahalılıktan takmamış.
Önünüze bakın ve geçin.
Borç olarak taktım demeyi ben doğru bulmuyorum. Varsa yaparsın yoksa yoktur.

bence yanlış valla. ben ona şunu taktım, o da bunu taksın düsüncesi bence yanlış. bir çeyrek 10 bin olmus. ayrıca doğuduğunda takılmadı mı?

ay ne biliyim. işte bu yüzden beklentiyle bir seyler yapmayın. içinizden geliyorsa yapın, yoksa illa karşılık göreceksiniz diye yaparsanız her seyi üzülürsünüz

Aynen tebrik edip gecseydik direkt daha samimi olurdu 😅

Aynen 7/24 konusuyorum birazdan cikip ulusa seslenis yapicam . Ne komik bi yorum cidden . Israrla soyluyorum diger kuzenlerim yaptiginda bizi de arayarak su su takilacak denilir herkes ozenli tam takir gider bana bu yapilmadi beni ayirdilar uzuntum o. Kimsenin takisi beni zengin de etmez fakir de etmez. Durumum yerinde Allah a şükür ve herksinki de öyle sülalede yani kimse kendini zora sokmadi zora sokmasini da istemem .

Kirildigim bi kac ay once yapan kuzenim de organizasyon yaptilar herkes su sekil gidecek falan benimkinde oyle bi sey yok herkeste bes karis suratti anlamadim. Tabi ki oyle beklenti icinde degildim zaten herkese yapildigi icin beni ayirmalarina uzuldum
Ben şuna takıldım düğünde sünnette vb organizasyonlarda kuzenler anlaşıp şunu getirin deniyor ,siz ailenizin getirdiği takı hariç bir de kendiniz takı takıyorsunuz neden??? çünkü hem annenizin taktığı hem sizin taktığınızla fazla fazla geri dönüş olsun istediniz yanlış burada, annenizin taktığı bir şekilde geri gelirdi ama sizin taktığınız karşı tarafa yük, alıp köşeye atsaydınız kendinize birikim yapsaydınız şimdi böyle dertlenmezdiniz....

Evet cocugumu da o nedenle dogurdum gelen parayla altima ikinci arabami alicaktim kalaniyla da bi ev alirdim artik olmadi haklisiniz .benim sinir oldugm tum kuzenlerimde aile buyukleri konustular herkes altin aliyo bilginizn olsun diye hepsine ben ve ailem uyduk ben ayri aldim kimse yapmamasina ragmen . Ben de evde unuttuk demelere , komik zarflara kirildim ve bu sadece bana yapildi .

Diğer tüm herkese yapılan şey size yapılmadıysa haklısınız. Sanki altın günü bir şey olmuş gibi geldi bana, yeni doğan bebeğe altın takmak.

Normalde kimseye taktığım yada aldığım şeyin karşılığını beklemem. Karşılık bekleyecek olsam yapmam ama sizin hala,teyze vs anlaşıp diğer kuzenlere altın takıp size takmamaları biraz ayıp olmuş. Belki onlar demese siz altın takmayacaktınız.

Back
X