• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu konuyu açmaya bile utandım ama... :((

Ben anlamadım
Korunduğunuz için çocuk olmadığını nerden çıkarıyorsunuz, herşeyin bir zamanı var
Nasip değil demek ki şu an, bu kadar karamsar olmayın
Kimisi korunurken bile hamile kalıyosa bunun onla bi ilgisi yok demek ki

İnşallah kuzeninizin de sizin de bebeğiniz olur
Öncesi sonrası kimin ne dediği çok önemli değil
Allah kimseyi bebek hasreti ile sınamasın
8 ay çok uzun bir zaman değil 20 yıldır bebek sahibi olamayan insanlar var ve hala tüp bebek peşinde koşturanlar
Siz çok çabuk pes ediyorsunuz ve at yarışına dönüştürüyorsunuz işi

Bence çok kafana takmışsin bu durumu. 8 ay çocuk beklemek için normal bir süre. Ilk bebeğin olacağı için telaş yapıyorsun bence. Allah sağlıklı hayırlı evlat versin hayırlı zamanda olsun. Bol bol dua et. Kuzenin için de iyi düşün senden önce olursa da bebeği onun adına mutlu olmalısın. Hangi yöntemle korundun doğum kontrol hapı mı?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kendımız korunduk

Düşüncenizden hoşlanmadım,yarış için bebek yapılmaz ,ona iyi birer ebeveyn olmak için iyi bir evlat olarak yetiştirmek için yapılır,kuzenin sizden izin alması da çok saçma ayrıca ,ne alaka yani ,isteyen yapar yapmaz yani.
Bende 9 yıllık evliyim ,benden yıllar önce evlenen kuzenimin çocuğu yok ,onu mu bekleseydim 9 yıl ,tavrınız çok tuhaf ,allah bilir ne zaman olacağını ,önce doktora gidip tetkiklerinizi yaptırın .sonra tedaviye başlarsınız ,bu düşüncelerle kafanızı yoracağınıza ,kafanızdaki kuruntularu temizleyin önce.dilerim bebeğiniz olur bir an önce ,yoksa siz psikolojinizi bozarsınız allah korusun.

Ben anlamadım
Korunduğunuz için çocuk olmadığını nerden çıkarıyorsunuz, herşeyin bir zamanı var
Nasip değil demek ki şu an, bu kadar karamsar olmayın
Kimisi korunurken bile hamile kalıyosa bunun onla bi ilgisi yok demek ki

İnşallah kuzeninizin de sizin de bebeğiniz olur
Öncesi sonrası kimin ne dediği çok önemli değil
Allah kimseyi bebek hasreti ile sınamasın
8 ay çok uzun bir zaman değil 20 yıldır bebek sahibi olamayan insanlar var ve hala tüp bebek peşinde koşturanlar
Siz çok çabuk pes ediyorsunuz ve at yarışına dönüştürüyorsunuz işi

öncelikle ilgin için teşekkür ederim
ve ben şuan yanlış düşündüğümün farkındayım içimdeki bu hissi atmak istiyorum

Düşüncenizden hoşlanmadım,yarış için bebek yapılmaz ,ona iyi birer ebeveyn olmak için iyi bir evlat olarak yetiştirmek için yapılır,kuzenin sizden izin alması da çok saçma ayrıca ,ne alaka yani ,isteyen yapar yapmaz yani.
Bende 9 yıllık evliyim ,benden yıllar önce evlenen kuzenimin çocuğu yok ,onu mu bekleseydim 9 yıl ,tavrınız çok tuhaf ,allah bilir ne zaman olacağını ,önce doktora gidip tetkiklerinizi yaptırın .sonra tedaviye başlarsınız ,bu düşüncelerle kafanızı yoracağınıza ,kafanızdaki kuruntularu temizleyin önce.dilerim bebeğiniz olur bir an önce ,yoksa siz psikolojinizi bozarsınız allah korusun.

çok dogru bu söyledıklerın

her canlının dünyaya geleceği bir zaman vardır.bunu ne siz nede bir başkası değiştiremez.

o yeni evli biliyorum hemen olacak ne demek?
yeni evli olan herkesin çocuğu olur diye bir kural yok ki.olmayadabilir.bunu siz bilemezsiniz.
umarım onunda sizin de olur.
tek dileğim isteyen herkes evlat sahibi olsun.

ilk torun olsun son torun olsun.farkedermi?ben baba tarafında son torunum ama babannem ilk torununa ne kadar düşkünse dedem de bana o kadar düşkündü.

torunlar sevilir.hemde çok sevilir.ilki sonu yoktur bunun.
siz sadece biraz hassas davranmışsınız o kadar.stres hamile kalamanıza çok büyük etkendir.
biraz sakin olun bence.

evet öyle hassaslaştım saçmaladıgımında farkındayım..

arkadaşım çocuğun kolay olup olmamasının korunmakla falan ilgisi yok
ne yeni evliler de var çocuğu olmayan
lütfen kendini üzmeyi bırak
ben yedi yıl korundum şu an hamileyim
korunmakla ilgisi olsa benim olmazdı

hamile kalmak sağlıklı çocuk sahibi olmak marifet değil Allahın takdiridir
Allah size en hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı eli ayağı düzgün akıllı evlat nasip eder inşallah
acele etmeyin
vardır Rabbimin bi biliği hayırlısı şu an olmaması demek ki

milletin ne diyeceğini boşver
7 sene benim de arkamdan neler demişlerdir
ama ben sormaya kalkana hep düşünmüyoruz şu an sevmem bu muhabbetleri dedim kestirdim attım
kayınvalidem dahil
korunmadığınızı milletin bilmesine gerek var mı yok
korunmayı bıraktığımı annem bile bilmiyordu benim
eşim ve ben biliyorduk sadece
şu an düşünmüyorum Allah isteyene nasip etsin dersiniz laf söz sizi yaralayacaksa

kendinizi rahatlatın sağlıkla ilgili neden yokmuş ne güzel
inşallah en kısa zamanda kucağınız dolar

öncelikle ilgin için teşekkür ederim
ve ben şuan yanlış düşündüğümün farkındayım içimdeki bu hissi atmak istiyorum

Dua et
Ama ille de olsun diye değil
Hayırlısı ise olsun diye
8 ay olmuş, 1 yıldan sonra doktora gitmekte fayda var
Elimizden gelen bunlar, gerisi Allah'ın takdiri
Herkesin imtihanı farklıdır

Böyle düsüncelerde oldugun sürece cocuk yapma Bence, cünkü kendin daha
Büyümemissin. Bir karar verdiysen arkasinda Dur, seninki yada, onunki ilk Torun
Olsa nolurki, simdiden insanlarla kiyaalarsan, cocuga yazik.

Bence sen en iyisini yapmissin, evliligin keyfini cikartmissin, bu düsünceleri
At kafandan, hersey cok Güzel olur zaten.

günaydn..
kızlar beni yanlış anlamayın kırıcı bi yorumda yapmayın..çünkü ağlıyarak yazıyorum elimden olmadan içimden gelen hisler...
3yıllık evliyim..korunmayı bırakalı 8 ay oldu..eşimde bende sıkıntısız gözüküyoruz ama olmuyor..

ben büyüklerin uyarılarına hiç kulak asmadım..muhafazakar bi ailede büyüdüğüm için evlilik çok zevkli geldi.
kendıme araba aldım.
tatil şehrindeyim hergun akşam gece gündüz hafta sonu hep gezdik.gezmenın eglenmenın tadını çıkarcam diye bebek fikrini aklımdan geçirmemiştim.
sonra 8aydır olmayınca herkesin bi bildiği varmış dedim :(( ve çok pişmanım korunduguma..benım beraber büyüdüğüm hiç ayrılmadıgım kuzenım benden 2yıl sonra evlendı.. ve benımde bebek beklediğimi üzüldüğümü biliyor..dün akşam resmen benden müsade istedi korunmayı bırakcam diye.. :85:
ve ben çok üzüldüm çünkü biliyorum hemen olucak yenı evlı..ve ben hep sülalenin ilk torun çocugunu vericektim hep bunu istemiştim olmadı..
çok utanıyorum onu fesatlandıgım için.. yani biz kardeşten öte sıcaklıktayız.. benden once onun bebek yapması beni çok üzücek :85:
teyzemler felan yorumlar yapıcak.. o geç evlendı hızlı çıktı felan diye.. ve herkes bıyık altı gülücek..gezdi tozdu gördü gibisine ..yada ben şuan paronaya oluyorum.. bunları yazdıgıma bile utanıyorum..ama gozlrimden yaş süzülüyo..içim buruk

Hap ile korunduğunuz için mi olmadığını düşünüyorsunuz?

Korunmanın bebek yapmaya engel olduğunu ben duymamıştım :44:

kuzenini kıskandığın için utanma. kıskançlık sevinmek, öfkelenmek ve utanmak gibi tabi bi duygudur öncelikle bunu kabul et. sen bu kıskançlık duygusuna engel olamadığın için kendini kötü bi kuzen gibi görüp vijdan azabı çekmişsin. kıskançlık duydugumuz kişiye karşı bi zarar vermedikçe bunda hiç bi sorun yok öncelikle bunu kabul et. bebek sahibi olmaya gelince, iyi tarafından bak, çok güzel bi evlilik geçirmişsin, yaşayamadığın her şeyi yaşamışsın, herkese kısmet olmayacak şeyler bunlar. zaten bi çok çift de bu düşünceden dolayı bebek sahibi olmayı erteliyor ki bu çok doğal bi istek. stres en büyük engel bebek için. soğukkanlı olmalı ve olumsuz bi sonucu da kabullenmelisin. sonuçta inancımıza göre allah senin bebeğinin ruhunu çoktan yaratmıştır zaten seni anne yapacaksa. zamanını bekliyordur yanlızca o kadar. ha yaratmamışsa yani anne yapmayacaksa seni zaten dövünüp durmanın anlamı yararı yok sana. çok zor bi durumdur tahmin edebiliyorum ama sen tedavi yollarını araştır, dr araştır ve baktığın yeri pencereni değiştir

iyide doğrusunu sen yapmışsın ..hemen hamlie kalmayarak ... sonuçta evliliğin oturması gerek önce ...
bence kıskanma kuzeninide . ne var ki önce o anne olsa . bunlar basit şeyler . bu kadar fesat olma . günah bi kere . benim kuzenimde benden 2 yaş küçük o evlendi ben bekarım . ben ne yapayım kıskanayım mı onu şimdi ne saçma şeyler . kader kısmet denilen birşey var . hemde bana sokulan lafların haddi hesabı yokk yani . yeri geliyor kardeşim dediğin kendi kanından olan insanlar sana farklı tutumlar sergiliyor . böle küçük şeyleri büyütmeyin gözünüzde . o bu ne der diye hayat yaşanmaz ..

allaha artık dualarım..kalbimde bi fesatlık varsada söksün alsın
:(

Canim seni cok iyi anliyorum bende kocamin ablasi ile birlikte evlendik ilk once ikimizdede olmadi, bizdede ilk torun olacagi icin senin gibi dushunuyordum ilk torun daha cok seviliyor dedikleri icin ama ondan sonra 3 aydan sonra o hamile kaldi onu ogrendigim bende cok uzulmushtum Ama napalim nasip kismetmish ama shimdi alishmishim o 7 aylik hamile ama bende hala yok 😔 ama yinede Allahtan umut kesilmez hersheyin bi hayirlisi var

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Herşeyin zamanı vardır canım. Rabbim o zaman geldıgınde "ol" diyecek . Senın isyan etmen hoş olmaz. 8 ay çok geç bir süre değil. İnsanlar senelerce uğraşıyorlar. ilk torunmuş son torunmuş bunlar önemli şeyler değil. Gündelik vesveseler bunlar.. takılma böyle seylere.
Hayırlısı neyse o olsun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kuzenini kıskandığın için utanma. kıskançlık sevinmek, öfkelenmek ve utanmak gibi tabi bi duygudur öncelikle bunu kabul et. sen bu kıskançlık duygusuna engel olamadığın için kendini kötü bi kuzen gibi görüp vijdan azabı çekmişsin. kıskançlık duydugumuz kişiye karşı bi zarar vermedikçe bunda hiç bi sorun yok öncelikle bunu kabul et. bebek sahibi olmaya gelince, iyi tarafından bak, çok güzel bi evlilik geçirmişsin, yaşayamadığın her şeyi yaşamışsın, herkese kısmet olmayacak şeyler bunlar. zaten bi çok çift de bu düşünceden dolayı bebek sahibi olmayı erteliyor ki bu çok doğal bi istek. stres en büyük engel bebek için. soğukkanlı olmalı ve olumsuz bi sonucu da kabullenmelisin. sonuçta inancımıza göre allah senin bebeğinin ruhunu çoktan yaratmıştır zaten seni anne yapacaksa. zamanını bekliyordur yanlızca o kadar. ha yaratmamışsa yani anne yapmayacaksa seni zaten dövünüp durmanın anlamı yararı yok sana. çok zor bi durumdur tahmin edebiliyorum ama sen tedavi yollarını araştır, dr araştır ve baktığın yeri pencereni değiştir

Ay ne güzel söylemişsin yaa çocuğu olmayan arkadaşlarıma soylicem bu cümlelerini çok moral verici olmus

Arkadaşım ne güzel kendi isteğinle planlı olarak yapmamışsın, şimdi bekleme süreci bekle bakalım olmazsa çözüm arasın. Ayrıca evlendiğinde isteseydin de olmayabilirdi, en azından etrafına hayır düşünmüyoruz diyebilirsin. Ben bekarken ay hemen çocuk yapmam eşimle hayatımı yaşarım diyordum, evlendik ben 26, eşim 36 dedim yaşımız geçiyo hemen yapmalıyız, kim bilebilir hemen olur sanıyorsun, hiç korunmadım olmadı, sonuç tüp bebek, 1 aşılama 3 tüp bebek şimdi hamileyim çok şükür, evliliğimin 5. Yılına giricez, üzülme her şeyin hayırlısı.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

hepimiz itiraf etsekde etmesekte kıskanıyoruz bunu engellemek için olumlu düşün dua et ve hayırlsıını iste cnım. ve kuzeninin bbeği olaup olmayacağını bilmiyorsun seninde olmayacağını bilmiyorsun sakinleş önce.

evliliğinin oturmasını beklemek biraz gezip tozmak kötü bir şey değil ki hayırlsııyla bebğin olduktan sonra çok uzun süre rahat olamayacaksın keyfini çıkarmışsı bak ne güzel.

şimdi bir kaç ay daha bekle 1 yılı doldurunca daha kapsamlı doktoro görün kader kısmet bi yerde ve sıkma canını

arkadaşım çocuğun kolay olup olmamasının korunmakla falan ilgisi yok
ne yeni evliler de var çocuğu olmayan
lütfen kendini üzmeyi bırak
ben yedi yıl korundum şu an hamileyim
korunmakla ilgisi olsa benim olmazdı

hamile kalmak sağlıklı çocuk sahibi olmak marifet değil Allahın takdiridir
Allah size en hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı eli ayağı düzgün akıllı evlat nasip eder inşallah
acele etmeyin
vardır Rabbimin bi biliği hayırlısı şu an olmaması demek ki

milletin ne diyeceğini boşver
7 sene benim de arkamdan neler demişlerdir
ama ben sormaya kalkana hep düşünmüyoruz şu an sevmem bu muhabbetleri dedim kestirdim attım
kayınvalidem dahil
korunmadığınızı milletin bilmesine gerek var mı yok
korunmayı bıraktığımı annem bile bilmiyordu benim
eşim ve ben biliyorduk sadece
şu an düşünmüyorum Allah isteyene nasip etsin dersiniz laf söz sizi yaralayacaksa

kendinizi rahatlatın sağlıkla ilgili neden yokmuş ne güzel
inşallah en kısa zamanda kucağınız dolar

inş..ilgin için teşekkür ederim inş olur tabi hayırlısı ise :(

Back
X