bu korku beni öldürecek

Koah ya da akciğer kanseri sadece sigaraya bakmiyo malesef. Bu pis havayı solumak hepimize zarar. Benim babam bıraktı çok şükür 6 7 yildir icmiyo. Su an bi seyi yok ama inşaAllah çıkmaz. Babanız az cok dindar biriyse sigara ile kendine emanet olan cana ihanet ettiğini ve bunun dinen çok yanlış oldugunu anlatabilirsiniz

Babanızı bukadar sevmeniz çok güzel, bende en az sizin kadar babasını seven ve ona hayran olan bir kız çocuğu idim. Sık sık aklıma bu ihtimal benimde gelirdi. Babamın kalbi vardı çok korkardım bi gün bizden koparıp gidecek bu kalp sorunu derdim. İlaçlarını içmeyi sevmezdi bekarken elimle verirdim. Evlendikten sonrada annem verdi saatinde. Sık sık geceleri soluk alıp verişini dinlerdim. Hersene check-up yaptırırdım. 2014 te check-up yaptırdıktan 1 ay sonra babacığım çok hasta oldu. Hemde kalbinden değil en kötü kansere yakalandı. Beyin kanseri Ne yaşadığımı ancak bu hastalığı yaşayan bilir 1,5 sene savaştık babamla omuz omuza fakat onu kurtaramadım. Ne demişler onsuz yaşayamam deme, onsuz da yaşarsın! Diyeceğim o ki ne yaparsan yap bu hayatta herşey olacağına varıyor. Kemdinizi bu düşüncelerden arındırmaya bakın. Bu durum hiç sağlıklı değil yaşadım biliyorum

of of of allah rahmet eglesinn...koah dan da cok korkuyorum ama nedense kanser den daha da korkuyorum.bilmiyorum...:KK43:
Benim babam koah sigarada içiyo maşallah gayet iyi durumda ilaç kullanıyo sadece. Onun disinda hastalıktan önce nasılsa aynı hayatına devam ediyor. Yani yanlış anlamayın ama babanızı kaybetseniz Allah korusun bi kere ölürsünüz böyle hergün ölüyosunuz Allah uzun ömür versin babanız sağlıklıyken siz üzüntüden hasta olacaksınız. Olmamış belkide hiç olmayacak şeyler için üzülmeyin(telden yazdım yanlış bi şey varsa k.bakmayın).

babama inanilmaz asiri derecede düskünüm..evliyim.ayni sehirde olmamiza ragmen evimde vakit gecirirrken bile aklima geldiginden gozlerim dolar...ona bise olucagi korkusundan hüngür hüngür ağlarim cogu zaman...kendisi 57 yasinda cok.sigara iciyor...taa eskilerden beri...okadar diyoruz birak diye yapamiyo...birkere birakti 1 hafta zor durdu baktik fazlasiyla icmeye basladi...simdide birak.deyince kiziuor.hemen konuyu degistiriyor..öksürügü falan tutunca ben gizli gizli agliyorum.ya cigerinde kotu hastalik varda diye...rabbim.o hastalikla mucadele.eden herkeze sifa versin...en korktugum.hastalik....yuregim daysnmaz onu o hallerde gormeye diye kendimden korkuyorum..sigara icip o hastaliga yakalanmayan varmi acabs...biraktirmaya calisamaiyoruz kiziyo direk sinirleniyo...ben mesela bigun cok.mutlu uyaniyorum hevesle is guc yapasim.gezesim.geliyor icim kayniyor ama birden babacimin suan bile.sigara ictigi allah korusun hastaliga yakalanacagi ve ona bise olacagi dusuncesi geliyor ve gidip yatiyorum herseyi birakip agliyorum...suan onlardayim.o uyuyor kapisinin yanindan gecerken dinliyorum.oksuruyomu diye...dua ediyorum...beni tek rahatlatan dua..sigarayi 25 seneden fazla dir iciyor bu saatten sonra biraksa o hastaligik riski ortadan kalkiyormi...bunca ictikleri yanina kar kalirmi:KK43: lutfen bana yardim.edin.biseyler deyin konusalim cok ihgoyacim.var sizlere ..ve kk bacilarim.iykki varsiniz...sizr icimi.dokmek gercekten terapi gibi...ayni yasanmisliklari okumak.falan....
Canım benimde babam koah hastası.babama 15 sene önce doktor koah başlangıcı demişti.ama babam sigaraya devam etti.4 sene önce bir grip ile beraber koah atağı geçirdi.solunum yetmezliğine bile girdi...işte koah la ozaman tanıştık ailece.çok zor günler geçirdik.babama çok düşkünüm tıpkı senin gibi..babam 4 sene önce sigarayı hemen bıraktı.4 senedir kışları kötü oluyor baya.bi üşütse hastaneye yatıyor.onun dışında evde oksijen makinesi var ara ara kullanmak zorunda..oksijen seviyesi düşüyor.çok zatıfladı babam.çok şüküt kendi işini kendi görüyor ama bi hafif nezle olsa nefes alamıyor.babanız sigarayı bıraksın..sanada tavsiyem sürekli babam hasta olur die düşünme.ben çok düşündüm zamanında kendine zarar verirsin.ruh sağlığın bozulur.babalarımızı Aşlah sağlıklı ömür versin.ama başına gelince öyle bir dayanıyorsunki...

Benim babam hayatında 1 kere bile ne içki ne sigara icmemesine rağmen pankreas kanserinden vefat etti. Rabbim sizin babanıza hayırlı uzun ömür versin

Allah geçinden versin ama ölüm hayatın gerçeği. hepimiz ölücez ama sigaradan ama kazadan.
bende annemin yokluğunu ölümünü düşünemiyorum.
o yüzden benim annem ölümsüz mesala. bir tek ölüm onun için geçerli değil
çünkü benim annem süper kahraman 300 yüzyıl yaşıcak.
hastalıklı düşünce ama başka türlüsü mümkün değil.
bence sizin babanızın da ömrü 300 yılmış :)

Canim cok sevmeni anliyorum.
Bende onceden sevdiklerime bisi olacak diye kafami cok taktim,sonra ben inanilmaz derecede hasta oldum.
Bu sefe onlar benim icin cok uzulduler kalp hastasi babam bile beni dusunmekten daha kotu oldu.
Yakin bi zamanda yardim al tatlim benim yasadiklarimi yasama.
RABBIM SIFA VERSIN HERKEZE.
NOT.bu dusunce ler senihasta edicek ama
Kendine iyi bak once ,sonra onlara.

Bana da ama sormaya korktum. Kendimde anormallik aramaya başladım yorumları da okuyunca :KK43:

tamam seversin, hastaysa ölümünden korkarsın okey de evde durup dururken aklına gelmesi ve gözlerinin dolması... ilginç. bazı insanlar hayatı arabesk film tadında yaşıyor sanırım. biraz güçlü olmak gerek.

Yogurtla ayranla olacak is degil bu. Kendi paranla kendini zehirliyosun.

Malesef senin babani sevdigin kadar; baban seni sevmiyor.

Acil psikolojik destek alın bence

Babam 70 yaşında 3 yıl önceye kadar günde iki pakete yakın sigara içti 16 yaşından beri içmiş yani yaklaşık 50 yıl

Hiç bu kadar kötü senaryo yazmadım

Kalbi durdu yoğun bakımda yattı vs o arada bırakmış oldu

Babanızı sevebilirsiniz ama düşünce tarzınız sıkıntılı yarın sizin yaşayacağınızın garantisi yok ki

Ya hasta olursa ya ölürse ile hayat geçmez

Psikolojik olarak bu takıntınızın sebebini bulmak lazım

Ha tabi sigarayı bıraksa iyi olur da bu sizin hayatınızı bu kadar etkilememeli

Muhtemelen kaygı bozukluğu yaşıyorsunuz. Çok sağlıklı düşünceler değil bunlar. Bir yardım almalısnız. Ve ölüme alışmak diye bir şey olur mu demeyin ama aslında yavaş yavaş bunu kabullenmeye başlamalısınız. Yakınlarımız, sevdiklerimiz bir gün olmayacaklar. Aynı şekilde biz de ani bir şekilde hayata veda edebiliriz. Bu hayatın bir gerçeği ve kabullenememek ciddi ruhsal problemlere yol açabilir.

Babam 4 sene kanserle mücadele etti ve o dönemde ben de kaygı bozukluğu yaşadım. Telefon çaldığında kalp çarpıntısı yaşıyordum, geceleri uyuyamıyordum ve çok gergin, sinirli biri haline gelmiştim. Tüm bunların çözümü var. Hayatı böyle yaşamak zor.

tamam seversin, hastaysa ölümünden korkarsın okey de evde durup dururken aklına gelmesi ve gözlerinin dolması... ilginç. bazı insanlar hayatı arabesk film tadında yaşıyor sanırım. biraz güçlü olmak gerek.

Aslında baba hasta değil çok yaşlı da değil

Sadece konu sahibi sigara içiyor kesin kanser olur diye kendini inandırmış

Oysa sigara vs içmeyen minicik çocuklar bile kanser oluyor günümüzde

Back
X