bu korku beni öldürecek

Ben de aynı sen gibiydim. İnanılmaz korkuyordum babama bir şey olmasından, babamın başına bir şey gelse yaşayamam yapamam diyordum. Hatta Allaha bana bir yaşama sebebi vermeden onu benden alma diye dua ediyordum.
8 sene oldu yanlış ameliyattan yatağa bağlanalı ve nefes almak dışında hayati bir fonksiyonu yok. Bir de Nadiren gözlerini açar. Başta çok sarsıldım evet ama yaşıyorum, hatta alıştım bile bu haline. Yapamam deme yapıyorsun çünkü yapmak zorundasın.

tamam seversin, hastaysa ölümünden korkarsın okey de evde durup dururken aklına gelmesi ve gözlerinin dolması... ilginç. bazı insanlar hayatı arabesk film tadında yaşıyor sanırım. biraz güçlü olmak gerek.

Normal olan sensin merak etme .
Öyle şeyler okuyoruz ki bazen bir an içimdeki aile, koca sevgisinden şüphe ediyorum. Herşeyi normal tadında yaşamak lazım.

Aslında baba hasta değil çok yaşlı da değil

Sadece konu sahibi sigara içiyor kesin kanser olur diye kendini inandırmış

Oysa sigara vs içmeyen minicik çocuklar bile kanser oluyor günümüzde

içmese iyi de. içiyormuş yani. bazen bazı durumlara kendini hazırlamak, kabullenmek ne bileyim oluruna bırakmak lazım.

Konu sahibi destek almanız gerekiyor bence.
İnsan başına her şey gelebilir hastalık, kaza ,ölüm bunlara hazırlıklı, güçlü olmamız lazım.
Benim babam 30 yıldır sigara içer ama çok şükür sağlıklıdır. Annem ağzına sürmez kanser dahil kaç hastalık atlattı. Tabi ki de içmese çok çok daha iyi ama bu bir kriter değil.
Bunları düşünüp düşünüp endişelenmeniz normal değil.
Allah vermesin bir şey olsa ilk destek olması gereken sizsiniz, ama güçlü olmazsanız destek de olamazsınız.
O yüzden önce kendinizi toparlamalısınız.

Babasını seven birini gördugumde hep duygulanirim ne guzel seviyorsunuz babalik yapmis demek ki. :KK200: Sigara tabiki zararli bir sey ama bu isler her sigara icene bir sey olacak anlami tasimiyor. Babam 13 yasindan beri iciyor ve adamda oksuruk belirtisi falan hic bir sey yok... Buyukbabam hayatında sigara alkol kullanmamis. Hatta icilen ortamda durmazmis ama adam akciger kanserinden vefat etmis. Yine 80 kusur yasinda gunde 2-3 paket icenler ama zarar gelmemesi sans meselesi. O istemeden siz biraktiramazsiniz ama aza indirtebilirsiniz

Ahh kizlarin su baba sevdasi..
Ben de asiri duskunum babama , oyle ki her duamin basinda gelir..en cok ona dua ederim yani.Kucukken cok aglardim gizli gizli birsey olursa bavmbama naparim diye.
80 yasinda hala sigara icen bilirim ancak bu herkeste ayni olacak diye birsey yok..Allah korusun, bence bulundugunuz ilde babaciginizi ikna edip Ketem e bir gidin.sigara biraktirma danismanligi var. belki isinize yarar..Allah basinizdan eksik etmesin babanizi..

Babacım 79 yaşında ve hiçbir sağlık problemi yok çok şükür...eskiden çok sigara içerdi belki 3 paket...10 sene önce ağır bi gripten hastanede yattı...dr eniştemin arkadaşıydı...sağlam korkuttu babamı...sigarayı bırakman şart diye...o gün bıraktı...ama ciğerlerinde herhangi bir sıkıntı yok çok şükür...
ozaman sanslisiniz canim8
Babanızı bukadar sevmeniz çok güzel, bende en az sizin kadar babasını seven ve ona hayran olan bir kız çocuğu idim. Sık sık aklıma bu ihtimal benimde gelirdi. Babamın kalbi vardı çok korkardım bi gün bizden koparıp gidecek bu kalp sorunu derdim. İlaçlarını içmeyi sevmezdi bekarken elimle verirdim. Evlendikten sonrada annem verdi saatinde. Sık sık geceleri soluk alıp verişini dinlerdim. Hersene check-up yaptırırdım. 2014 te check-up yaptırdıktan 1 ay sonra babacığım çok hasta oldu. Hemde kalbinden değil en kötü kansere yakalandı. Beyin kanseri Ne yaşadığımı ancak bu hastalığı yaşayan bilir 1,5 sene savaştık babamla omuz omuza fakat onu kurtaramadım. Ne demişler onsuz yaşayamam deme, onsuz da yaşarsın! Diyeceğim o ki ne yaparsan yap bu hayatta herşey olacağına varıyor. Kemdinizi bu düşüncelerden arındırmaya bakın. Bu durum hiç sağlıklı değil yaşadım biliyorum

canim yasadiklarun cok zor allah saglik versin umarim arinirim bende
Benim babam hayatında 1 kere bile ne içki ne sigara icmemesine rağmen pankreas kanserinden vefat etti. Rabbim sizin babanıza hayırlı uzun ömür versin
demekki kanser hep sigaraya bagli degil allah rahmet eylesin
bi tek bana mı biraz abartı geldi bu haliniz acaba?
abarti derken? gozumun onunde fosur fosur sigara icim takir takir oksuruyor daha nasil icim yanmasin? sizde ayni duygulari yasamazmiydiniz? ha daha hafifini yasardim derseniz o sizin duygulariniz ..beninki boyle
Bana da ama sormaya korktum. Kendimde anormallik aramaya başladım yorumları da okuyunca :KK43:
aslinda anormallik demeylimde sizinkine , duyhularinizi birazdaha hafif yasiyor olabilirsiniz.
Aslında baba hasta değil çok yaşlı da değil

Sadece konu sahibi sigara içiyor kesin kanser olur diye kendini inandırmış

Oysa sigara vs içmeyen minicik çocuklar bile kanser oluyor günümüzde
evet hep cigerleri o hastaliga yakalancak korkusu var hep hemde hic gecmiyor
Babasını seven birini gördugumde hep duygulanirim ne guzel seviyorsunuz babalik yapmis demek ki. :KK200: Sigara tabiki zararli bir sey ama bu isler her sigara icene bir sey olacak anlami tasimiyor. Babam 13 yasindan beri iciyor ve adamda oksuruk belirtisi falan hic bir sey yok... Buyukbabam hayatında sigara alkol kullanmamis. Hatta icilen ortamda durmazmis ama adam akciger kanserinden vefat etmis. Yine 80 kusur yasinda gunde 2-3 paket icenler ama zarar gelmemesi sans meselesi. O istemeden siz biraktiramazsiniz ama aza indirtebilirsiniz
gercekten sansliymis..boyle seyleri duyunca rahatliyorum..rabbimden mucize bekliyorum...

Ahh kizlarin su baba sevdasi..
Ben de asiri duskunum babama , oyle ki her duamin basinda gelir..en cok ona dua ederim yani.Kucukken cok aglardim gizli gizli birsey olursa bavmbama naparim diye.
80 yasinda hala sigara icen bilirim ancak bu herkeste ayni olacak diye birsey yok..Allah korusun, bence bulundugunuz ilde babaciginizi ikna edip Ketem e bir gidin.sigara biraktirma danismanligi var. belki isinize yarar..Allah basinizdan eksik etmesin babanizi..
evet bende her duam.ona...evde is yaparkwn bile hep dua ediyorum ...allah buyuktur....ic sıkıntım bi gecse

10-20 yaş arası bende de vardı bu tarz bi durum. Babam evde yokken kıyafetlerini koklayıp ağlardım dua ederdim, birşey olmasın diye...

Hala çok seviyorum ama geçti bu durduk yere ağlama durumu.

10-20 yaş arası bende de vardı bu tarz bi durum. Babam evde yokken kıyafetlerini koklayıp ağlardım dua ederdim, birşey olmasın diye...

Hala çok seviyorum ama geçti bu durduk yere ağlama durumu.
ben hala kokluyorum yattigi yastigi opuyorum kokluyorum hele sık giydigi kiyafetini süveterini falan cennet kokuuo sanki..gecmedi bende

Canm icmese tabikide cok iyi olur ama her icende kotu hastaliga yakalancak diye bisey yok. Cok yasli adamlar goruyorum ellerinde sigara.
Babana cok duskunsun ne guzel.bu duygularını babanla paylassan. Korktugunu psikolojinin bozulma derecesine geldigini anlatsan. Belki sana kıyamaz

Ben de psikoloğa gitmiştim bu yüzden ,bazen geceleri yatınca hiçbir sebep yokken babama ve anneme bir şey olursa diye ağlardım...Hayatta her şey olacağına varıyor,sen de yaşanan anın kıymetini bil,babana da ne olursa olsun o sigarayı bıraktırın...

Babam da asiri derecede sigara icerdi sonunda rahatsizlandi doktora gitti doktor da sigaraya devam edersen bu bacagini kesmek zorunda kalicaz demis. O anda babam sigarayi birakti. Gunde 3 paket icerdi. Siz de bi doktorla anlassaniz oyle bisey soylese?

Dedem 40 yaşında sigarayı bıraktı 90 yaşında akciğer kanserinden vefat etti..
Babam da içiyordu 62 yaşında kalp krizi geçirdi bypass oldu.. o ameliyattan beri 5 yildir icmiyor.. şimdi iyi gibi..
Sigara çok zararlı ama zararı ne zaman ne şekilde çıkar bilinmez..
Allah uzun ömür versin.. siz ölüme odaklanmayin.. o gün herkes için gelecek.. her güzel geçen zaman kâr.. hasta olsun olmasın bol bol mutlu olun birlikte..

ayy hüngür hüngür ağlattınız öyle iyi anlıyorum ki sizi. geçen annemi doktora götürdük bir sağlık sorunundan dolayı yanında ağlamamak için insanüstü bir çaba gösterdim. muayene olmaya girince başladım ağlamaya. şükürler olsun bir şey çıkmadı. ya ben ufacık bir çocuk üzülünce bile ağlıyorum onların yokluğuna nasıl dayanırım, hiç bilmiyorum.

babama inanilmaz asiri derecede düskünüm..evliyim.ayni sehirde olmamiza ragmen evimde vakit gecirirrken bile aklima geldiginden gozlerim dolar...ona bise olucagi korkusundan hüngür hüngür ağlarim cogu zaman...kendisi 57 yasinda cok.sigara iciyor...taa eskilerden beri...okadar diyoruz birak diye yapamiyo...birkere birakti 1 hafta zor durdu baktik fazlasiyla icmeye basladi...simdide birak.deyince kiziuor.hemen konuyu degistiriyor..öksürügü falan tutunca ben gizli gizli agliyorum.ya cigerinde kotu hastalik varda diye...rabbim.o hastalikla mucadele.eden herkeze sifa versin...en korktugum.hastalik....yuregim daysnmaz onu o hallerde gormeye diye kendimden korkuyorum..sigara icip o hastaliga yakalanmayan varmi acabs...biraktirmaya calisamaiyoruz kiziyo direk sinirleniyo...ben mesela bigun cok.mutlu uyaniyorum hevesle is guc yapasim.gezesim.geliyor icim kayniyor ama birden babacimin suan bile.sigara ictigi allah korusun hastaliga yakalanacagi ve ona bise olacagi dusuncesi geliyor ve gidip yatiyorum herseyi birakip agliyorum...suan onlardayim.o uyuyor kapisinin yanindan gecerken dinliyorum.oksuruyomu diye...dua ediyorum...beni tek rahatlatan dua..sigarayi 25 seneden fazla dir iciyor bu saatten sonra biraksa o hastaligik riski ortadan kalkiyormi...bunca ictikleri yanina kar kalirmi:KK43: lutfen bana yardim.edin.biseyler deyin konusalim cok ihgoyacim.var sizlere ..ve kk bacilarim.iykki varsiniz...sizr icimi.dokmek gercekten terapi gibi...ayni yasanmisliklari okumak.falan....
Oncelikle allah babanizi basınız dan eksik etmesin durumunuz çok benziyo fakat biz babamı zi kaybettik sigaradan fakat solunum yetmezliğin den oda 50sene içmiş ti herkes o şekil ölecek diye bi kaide yok yani hastalıkdan ciğerler tabi ki farklı olur ama başka şeylerden de ölenler var bence siz onları düşünmein babanıza dua edin allah sağlıklı ömür versin

İns sigarayı birakir babanız. Eşim bıraktı. 20 yıl sonra birakani gördüm.

Back
X