şimdi ben şunu anlamıyorum. aşı muhabbeti çok anlamsız o zaman.Şöyle söyleyeyim, bağışıklık konusu sıkıntılı sanki. Çok yakın arkadaşım bir hastanede covid servisinde doktor. 3-4 ay kadar önce pozitif çıktı ancak belirti yoktu. Evde karantinaya aldı kendini iyileşti. Testi iki kez negatif çıktı, işe geri döndü. Bir iki hafta önce maalesef yine pozitif çıktı ve bu sefer ağır geçirdi. Ateş, nefes darlığı, halsizlik falan. Şimdi yine atlattı ve çaılşmaya döndü maalesef. Üçüncüye yakalanmayacağının da garantisi yok.
tek önlemim maske, sık el yıkama, dezenfektan. başka yapabileceğim birşey yok. çalıştığım katta bile birsürü vaka çıktı bayram dönüşü. binada çok vaka var, yoğun bakıma girenler oldu.Maske ve dezenfektam dışında aldığınız öm
Maske ve dezenfektan dışında aldığınız önlem var mı? Nasıl koruyorsunuz?
Allah yardımcınız olsun dikkat edelim başka da elden gelen bir şey yok..tek önlemim maske, sık el yıkama, dezenfektan. başka yapabileceğim birşey yok. çalıştığım katta bile birsürü vaka çıktı bayram dönüşü. binada çok vaka var, yoğun bakıma girenler oldu.
Allah korusun. Allah hasta olanlara şifa versin. Sanki kaçış yok gibi geliyor. Okullar yüzyüze açıldığında mutlaka daha sıkıntı olacak. Küçük öğrenci çok dikkat edemez ki. Bahçede düşecek, sınıfta kusacak, dokunmadan müdahale mümkün mütek önlemim maske, sık el yıkama, dezenfektan. başka yapabileceğim birşey yok. çalıştığım katta bile birsürü vaka çıktı bayram dönüşü. binada çok vaka var, yoğun bakıma girenler oldu.
Düşünüyorum da aslında bu bir çözüm değil okulların açılmaması, almanya' da okullar açıldı yüzyüze eğitim yapılıyor hayat devam ediyor ne zaman biteceği de belli değil ekonomi durmuş esnafın işi yok onların aileleri kiraları vb bu bir zincir ben korunma konusunda katı olunması taraftarıyım açıkçası vakalar bu şekilde devam ederse ben ailemi izole ederim hoş eşim çalışıyor ama kimseyle görüşmem zorunlu haller dışında dışarı çıkmam izlerseniz çılgınlae gibi düğünler oluyor halaylar çekiliyor önlem almıyorlarsa biz ne yapabiliriz? Herkes önce kendi canını düşünmek zorunda hayat devam etmek zorunda36 yaşında arkadaşım öldü coronadan 2 de küçük çocuğu vardı 2 ay olacak neredeyse.ama bazıları ciddiyetin farkında değil hala okullar açılsın eğitim geri kaldı diyor.ya evet yüzyüze eğitim başlasın da onar onar ölmek yerine günde 400 er 400 er ölelim
bilmiyorum ne olacak bu işin sonu. 6 aydır bu durumdayız. koca yaz bitti. bir arpa boyu yol alamadık, hiçbirşey yoluna girmedi.Allah korusun. Allah hasta olanlara şifa versin. Sanki kaçış yok gibi geliyor. Okullar yüzyüze açıldığında mutlaka daha sıkıntı olacak. Küçük öğrenci çok dikkat edemez ki. Bahçede düşecek, sınıfta kusacak, dokunmadan müdahale mümkün mü
şimdi ben şunu anlamıyorum. aşı muhabbeti çok anlamsız o zaman.
çünkü virüsün kendisini almış bir kişi bile tekrar enfekte olabiliyorsa aşının koruyucu olması imkansız değil mi?
mesela hepatit A, hepatit b virüslerinde hastalığı geçirdiyeseniz kanda oluşan antikor sizi ömür boyu koruyor tekrar yakalanma ihtimaliniz sıfır. dolayısıyla bu virüslerin aiısı da %90 ın üzerinde koruyuculuk sağlıyor.
ama bu covidde insanlar tekrar tekrar enfekte oluyorsa aşı imkansız.
peki ne olacak o zaman bu işin sonu. hiç bitmez ki bu virüs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?