Bu koronadan ne zaman kurtulacaz😪

şimdi ben şunu anlamıyorum. aşı muhabbeti çok anlamsız o zaman.
çünkü virüsün kendisini almış bir kişi bile tekrar enfekte olabiliyorsa aşının koruyucu olması imkansız değil mi?
mesela hepatit A, hepatit b virüslerinde hastalığı geçirdiyeseniz kanda oluşan antikor sizi ömür boyu koruyor tekrar yakalanma ihtimaliniz sıfır. dolayısıyla bu virüslerin aiısı da %90 ın üzerinde koruyuculuk sağlıyor.
ama bu covidde insanlar tekrar tekrar enfekte oluyorsa aşı imkansız.
peki ne olacak o zaman bu işin sonu. hiç bitmez ki bu virüs.

Maske ve dezenfektam dışında aldığınız öm

Maske ve dezenfektan dışında aldığınız önlem var mı? Nasıl koruyorsunuz?
tek önlemim maske, sık el yıkama, dezenfektan. başka yapabileceğim birşey yok. çalıştığım katta bile birsürü vaka çıktı bayram dönüşü. binada çok vaka var, yoğun bakıma girenler oldu.

Allah yardımcınız olsun dikkat edelim başka da elden gelen bir şey yok..

Allah korusun. Allah hasta olanlara şifa versin. Sanki kaçış yok gibi geliyor. Okullar yüzyüze açıldığında mutlaka daha sıkıntı olacak. Küçük öğrenci çok dikkat edemez ki. Bahçede düşecek, sınıfta kusacak, dokunmadan müdahale mümkün mü

Düşünüyorum da aslında bu bir çözüm değil okulların açılmaması, almanya' da okullar açıldı yüzyüze eğitim yapılıyor hayat devam ediyor ne zaman biteceği de belli değil ekonomi durmuş esnafın işi yok onların aileleri kiraları vb bu bir zincir ben korunma konusunda katı olunması taraftarıyım açıkçası vakalar bu şekilde devam ederse ben ailemi izole ederim hoş eşim çalışıyor ama kimseyle görüşmem zorunlu haller dışında dışarı çıkmam izlerseniz çılgınlae gibi düğünler oluyor halaylar çekiliyor önlem almıyorlarsa biz ne yapabiliriz? Herkes önce kendi canını düşünmek zorunda hayat devam etmek zorunda

bilmiyorum ne olacak bu işin sonu. 6 aydır bu durumdayız. koca yaz bitti. bir arpa boyu yol alamadık, hiçbirşey yoluna girmedi.
bununla yaşamaya alışmak diye birşeyi de ben kabul edemıyorum. ne kuaföre gidebiliyoruz en basitinden, be başka birşey, eskiden normal hayatta yaptığımız hiçbirşeyi yapamazken, ev iş market üçlüsünde yaşarken 6 aydır, bununla yaşamaya nasıl alışalım ki. bu kadar oluyor bu da yaşamak değil sinir harbi, hem nereye kadar.
ayrıca herkesin annesi baabsı risk grubunda atlatamayacak yaşta iken , hadi kendim alışsam bile her an annemin bu virüsü kapıp ölebileceğini nasıl normal görüp alışabilirim.
yani yazıklar olsun diyorum. yıl olmuş 2020 , 6 aydır bir salgının önü alınamamış.

Çok yeni bir virüs olduğu için bilinemeyen çok şey var maalesef. Uzmanlar virüsün sürekli mutasyona uğradığını söylüyorlar, belki de arkadaşımın ikinci seferde yakalandığı mutasyona uğramış başka bir versiyonu. Bu yüzden ya aşı çalışmaları için yıllara ihtiyaç duyulması. Bu konuda uzman değilim ahkam kesmeyeyim. Belkide uzun sürede bulunan aşı virüsün tüm mutasyonlarına karşı geliştiriliyordur.

kronik hastasi olan mi? tatile çıkanda gördüm...
idari izini tatile çiksin diye vermedi devlet...
evde dursun izole edin diye verdi kimse de durmuyor Ben en çok onlara kızıyorum..
kayınbabam özelde çalışıyordu kronik hastasiydi geçenlerde işe başladi adamcagiz maskeyi hiç çıkarmadığı söylüyor.
çene altı maske tutan koronayi saklayan çok insan var kendimi karantinaya almayayim diye..
Allah bildiği yapsin ne diyeyim tatile çıkanlarin vebali nasıl ödeyecek bilmiyorum.
biz kendimizi korumak için maske takıyoruz mesafe tutuyoruz.. bitsin diye bakiyoruz.
millet hiç takmiyor güya..

tv de eve hayat sigar reklamini yapan bütün ünlüler Tatilde efendim...

Allah tarafından bir mucize olur da umarim ,bu virüs mutasyona ugrayip bulasiciligini yok eder ya da hic degilse en aza indirger. Yoksa her gün stres,her gün şüphe,her gün kısıtlama .psikolojilerimiz çöktü Duyarsizlara değinmek bile istemiyorum.Bugün bilinen büyük bir markette cift maske ile alışveriş yaptim.Kasiyer küm küm öksürüyordu Kendimi geri cektim cok ama psikolojisi bile yetiyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…