Bu Kutulara Bayılacaksınız

bunlarda bildiğiniz peynir kutuları :))

Biraz güpür, bir kaç inci ve taşlarla sade bir makyaj kutusunun yenilenen yuzu bayanssulusmile

yeniiiiii

Son düzenleme:
sırayla yapılışlarını açıklayacağım arkadaşlar

ilk olarak yoğurt kutusunu anlatayım;

kutunun tabanından başlıyoruz

taban kısmı yeterli genişliğe geldiğinde bir sıra önden yukarı doğru gövde kısmını yapıyoruz (sadece trabzan yaparak işliyoruz)

bu şekilde kovamınız kaplıyoruz

daha sonra, dikdörtgen şeklinde kestiğimiz kumaşı kovanın içine güzelce yerleştirip örgünün uç kısımlarını içeri doğru çekerek kovaya dikiyoruz (plastik ince oldupundan kormayın iğne rahat geçiyor)

Son düzenleme:
sırada kapağımız var; aynı şekilde tabzanlarla kapaktan biraz daha geniş şekilde örüyoruz

kenarlarını yukarıya doğru gerdirerek dikiyoruz

üst tarafı boş kalacak şekilde bitiriyoruz

kapağımızdan daha geniş daire şeklinde bir kumaş kesiyoruz

daha sonra bu kumaşı kenarlarından teyerliyoruz ve içerisine pamuk doldurup sıkıyoruz

son olarak içerisini pamuk doldurduğumuz kumaşımızı kapağın üzerine dikerek monte ediyorz

sıra geldi kutumuzun içerisine; kovanın tabanı kadar bir kartondan daire kesiyoruz, sonra bu daireden daha geniş bir de kumaş kesiyoruz

kumaşı kartona gerdirerek dikiyoruz

Son düzenleme:
son olarak düğmemizi ve düğmeyi tutacak zincirimizi yapıp gövdeye dikiyoruz

arkadaşlar şimde diğer kutuların yapılışını anlatmaya çalışacağım... malesef bu peynir kutularını yaparken fotoğraflayamadım ama aynı teknikle bir dondurma kutusunu kapladım basit bir şekilde anlatmaya çalışacağım

1- kutumuza uygun ölçüde bir kumaş kesiyoruz aynı simetride olmasına dikkat edin...

2- kumaşı kutumuzun şeklinde kaplıyoruz
kutunun alt kısmında düzgünce dikiyoruz

iç kısmı açık kalıyor dikmiyoruz

kutunun tabanı ölçüsünde bir karton kesiyoruz

kartonun simetrisine uygun kesilen kumaşı gerdirerek dikiyoruz

kapak...
kapağımızdan daha geniş bir kumaş ve kapakla aynı boyutta pamuk kullanıyoruz

kapağı kaplayım iç kısımladan dikiyoruz..

hepsi bu kadar gerisi sizin hayal gücünüze kalmış

Canım gerçekten emeğine sağlık bu kutu çok cici olmuş çok beğendim
:uhm:Bunu hangi kutudan yaptın:uhm:
Ve tığle ördüğün yerde ne ipi kullandın (dantel vs.)mi

ballı çöreğim maşallah ne göz varmış sende ya dantel ipi olduğunu şıp diye anladın.. bu krem peynir kutusu ip olarak kalın dantel ipi 50 numara kaydirigubbakcemile5 hade yapta görem bal kafa

Arkadaşlar ben ısrarla teşekkür mesajlarını siliyorum, siz ısrarla teşekkür mesajı yazıyorsunuz..
Teşekkürleriniz için lütfen teşekkür butonunu kullanınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…