bizde de döner var zaten yemek yiyip çıkıcam :)
ooooo çok güzel aFİYET olsunöglene karnıbahar varmış kış gelmişşşşşşşş
bende sipariş verdim salata yiyeceğimbizde de döner var zaten yemek yiyip çıkıcam :)
teşekkür ederim zelişcim
öncelikle biliyorum çok erken ama biraz da mecbur kalma durumu var. arkadaşlarına gidiyoruz hepsinin tableti/ıpadi var. hepsi oynuyor bu bakıyor kenarda. eee kuzenleri var ki (biri 8 diğeri 13 yaşında) onlarla birarada oluyor yine onların elinde benimki yine kenarda bakıyor. ben kesinlikle hadi ona da verin o da oynasın demiyorum bir iki babası görümceler arkadaşlarının anneleri söylüyor tabii hiçbirisi kimseyi dinlemiyor yine kendileri oynamaya devam ediyorlar.
ki biliyorsunuz çok duygusal çok içe dönük üzülse de asla üzüldüğünü söylemez sadece boynu bükük kenarda bakar.
bu olaylar son 1 yıl içindeki olaylar. ben eve ne bilgisayar ne de internet alıyordum sırf erken diye.
durumlar böyle olunca ben almaya karar vermiştim eşim istemiyordu sonra bir olay yaşandı görümcemin oğlanla
baktım eşim akşamına gitmiş almış.
bir de bizim evde zaten öyle tv falan izlenmez çocukların yanında.
oğlanında günlük toplamda yarım saat tv+tablet hakkı.isterse oyun oynar isterse tv izler
sonrasında ya çalışma kitabı ya da kitap okuma yaparız
haftasonu avm'ye giderken diyor. "anne bana da bir şey alalım"
ben:"tamam ne alalım ne istiyorsun?"
oğlan:"kitap istiyorum"
yani çok düşkün değil öyle şeylere bu yüzden çok kafama takmıyorum
nereye gidiyorsun hayırdır?
işte inan onun yüzünden bende karşıydım ama onun duruşu yıktı beni ve kafama o zaman koydumAnladım canım kendi oğlunu, ve çevresini içinde bulunduğu ryh halini en iyi tabiki annesi olarak sen bilirsin o ayrı benim söylemek istediğim bu tarz oyuncaklarla ne kadar geç tanuışırlarsa o kadar iyi
Bir araştırma sonucu vardı belki denk gelmişsinizdir günde sanırım 1 saatten fazla tv seyreden çocuklar ile 1 saatten az tv seyreden çocukalrın çizdiği resimlerle ilgili...
Zihinleri bu dönemde öğrenmeye inanılmaz açık, ve benim oğlumda dikkat problemi var... Bu yüzden birazda ister istemez çok fazla içindeyiz bu mevzuların...
Ama bir yandan aman almayalım etmeyelim derken de çocuğu mutsuz etmek var ne bileyim bizler anne olarak onlar için en doğru kararları almaya çalışıyoruz...
seminer var fıstık öğleden sonra yokum...
iyi çalışmalar güzelimmmmmAnladım canım kendi oğlunu, ve çevresini içinde bulunduğu ryh halini en iyi tabiki annesi olarak sen bilirsin o ayrı benim söylemek istediğim bu tarz oyuncaklarla ne kadar geç tanuışırlarsa o kadar iyi
Bir araştırma sonucu vardı belki denk gelmişsinizdir günde sanırım 1 saatten fazla tv seyreden çocuklar ile 1 saatten az tv seyreden çocukalrın çizdiği resimlerle ilgili...
Zihinleri bu dönemde öğrenmeye inanılmaz açık, ve benim oğlumda dikkat problemi var... Bu yüzden birazda ister istemez çok fazla içindeyiz bu mevzuların...
Ama bir yandan aman almayalım etmeyelim derken de çocuğu mutsuz etmek var ne bileyim bizler anne olarak onlar için en doğru kararları almaya çalışıyoruz...
seminer var fıstık öğleden sonra yokum...
slm canımmmmSLMLAR KIZLAR BEN DELDİM
ELA YİNE OKULA GİTMMEK İÇİN AGLADI ARADI
BENDE SERT Bİ ŞEKİLDE HAYIR DEDİM
BAKALIM NASIL ALIŞACAK
oyy kıyamam allah kabul etsin canımben öğlenleri, genelde
badem fıstık ceviz yiyombazen ayran süt içiyommmmm öleeeee
erken çıkıyorum diyee öğlen yersem akşam çocukla yiyemiyorum onunda yalnız yemesini istemiyorum öğle yemeğini bugunlerde geçiştiriyorumm
inş haftaya 5 gün oruç tutmam lazım erteledikçe erteleniyor bakalım gariiii
buralardayım ama yazamıyorum yoğunlaştı bir andakimse yok bugünnnn
canım sinirlenmeden ama kesin bir dille konuş onunla çocuk bu alışacakSLMLAR KIZLAR BEN DELDİM
ELA YİNE OKULA GİTMMEK İÇİN AGLADI ARADI
BENDE SERT Bİ ŞEKİLDE HAYIR DEDİM
BAKALIM NASIL ALIŞACAK
al benimkinden de bir tane aynısını söylüyorslm canımmmm
oyy bu çocuklar ömre bedelll
ne yapacağız vallahi şaşıyorum bende
benim paşada yalvarıyor 100 gün tatil olsun bize
yarın okula gitmeyelim tatil olsun deyip duruyorrr
oyy kıyamam allah kabul etsin canım
buralardayım ama yazamıyorum yoğunlaştı bir anda
canım sinirlenmeden ama kesin bir dille konuş onunla çocuk bu alışacak
sadece zamana ihtiyacınız var
al benimkinden de bir tane aynısını söylüyor
vefa onu her daim yaşayacağız sanırımdemekki hepimizinnn sorunu buuu ya ne zaman tam adapte olacaklarki
kardeşim benim anasınıfı ögt son sınıf okuyor
abla 1-2 ay sonra sıkıldım gitmi,cemm diyebilir bunlara hazırlıklı ol diyor
tatlı sert yağmur evet bak daha yolun başındalardaha yolun başındalar bu kadar çabuk sıkılınrmı yaaa
biz nasıl yıllarca sıkılmadan okuduk bilmiyorum
bi de bu kreş gibi yani full oyun yine sıkılıyo
çok yüz veriyoruz biz ya
biraz seertt yapmak gerek
öle ypıyorum zaten bazen kıyamıyorum sert yapınca dudagını büzüyo ya içimin yagları eriyotatlı sert yağmur evet bak daha yolun başındalar
aslında bilmiyorlar en güzel zamanları olduğunu
neyse büyüyünce anlayacaklar ve keşke hep anaokuluna gitsem diyecekler
işte otorite şart yağmur çok ince bir çizgi ve çok dikkatli olmak lazımöle ypıyorum zaten bazen kıyamıyorum sert yapınca dudagını büzüyo ya içimin yagları eriyo
ama artık bi otorite kurmak lazım iyiden iyiye kullanıyo beni
yaseminde buradan zelişin diğer topiğe transfer olmuş
adilemir, zeliş, ftemiz, yasmin hepsi orada napalım bizde mi oraya gidelim acaba
aaaaaaaa bende seni çat diye yakaladım desene yasminhe he ben heryere transfer olurmmmmm
okuduğum kitapların ismini görünceeee yorum yapmak istedimmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?