- 1 Nisan 2020
- 249
- 172
- 103
- Konu Sahibi mavibeneklikiz777
-
Bağlantı linki atmış mı girmeniz için?Merhabalar kızlar mail adresime daha önce yabancı bir isimden tehdit içeren bir mesaj gelmisti. Ben araştırdım ve baskalarına da gönderildiğini öğrendim. Neyse o yüzden çok umursamadım. Az önce bir daha geldi bu sefer başka bir yabancı isimden ve tedirgin olmaya başladım. Mesaj bayağı uzun sadece girişini yazicam:
Ne yazık ki, sizin için hoş olmayan bir haberim var.
Kabaca birkaç ay önce, internette gezinmek için kullandığınız tüm cihazlara tam erişim sağlamayı başardım.
Sonrasında tüm internet aktivitelerinizi takip etmeye başladım....
Bu şekilde başlıyor devamında benim yetişkin sitelerine girip birtakım videolar izleyip bazı şeyler yaptığımı ve elinde videom olduğunu söylemiş. Sonunda da para istiyor bitcoin olarak. Şimdi benim tedirgin olmamın sebebi şu ki gerçekten telefonuma hesaplarıma erişim sağlamışlar mıdır? Yoksa videodan falan korkum yok kendimi bildiğim için. Sizce polise şikayet etmeye gerek var mı? Daha önce böyle mesajlar alan var mı aranızda
Link yok fakat bitcoin cüzdanının kodu gibi bir şey yazmış.İnternet linki atmış mı girmeniz için?
Maili daha önce geldiğinde açmıştım yine açtım ama tıklanacak bir link vs yokHerhangi bir tıklama yapmadınız umarım.
Siber suçlara gidin tabi ki
Daha öncesinde başka bir yerde link atılmış ona tıklamış olabilir.Bağlantı linki atmış mı girmeniz için?
Benim 15 senelik hotmail uzantılı hesabıma da yabancı bir adresten mailler gelmiş. Ne yazdığını hatırlamıyorum ama tehdit içeren bir yazıydı link vardı girmem için. Dikkate almadım ben açıkcası.Link yok fakat bitcoin cüzdanının kodu gibi bir şey yazmış.
Zaten internette bir çok kişiye gönderildiğini öğrendim ama hesaplara ulaşma durumundan korktum açıkçasıMuhtemelen rastgele bir çok maile gönderip oltaya gelen olursa dolandırıyorlardır.
Gidin şikayetçi olun.
Anladım ben de ilk mailden sonra şifreyi değiştirmistim ama tekrar geldi. Bir daha değiştireyim o zamanBen Aldim iki Sene once ayni icerikli bitcoin para istiyordu, sallamadim. Maillerin sifrelerinin hepsini zor olanlarla degistirdik, hepsini lastpass diye bi sitede kaydettik
Anladım evet bu da tehdit içerikli fakat link yokBenim 15 senelik hotmail uzantılı hesabıma da yabancı bir adresten mailler gelmiş. Ne yazdığını hatırlamıyorum ama tehdit içeren bir yazıydı link vardı girmem için. Dikkate almadım ben açıkcası.
Hayır o konuda korkum yok fakat hesaplara girilme ihtimali korkutuyorEe siz o videolardan izlemiş miydiniz peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?