Bu mesaj tehlike yaratir mi sizce?

mavibeneklikiz777

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2020
249
172
103
Merhabalar kızlar mail adresime daha önce yabancı bir isimden tehdit içeren bir mesaj gelmisti. Ben araştırdım ve baskalarına da gönderildiğini öğrendim. Neyse o yüzden çok umursamadım. Az önce bir daha geldi bu sefer başka bir yabancı isimden ve tedirgin olmaya başladım. Mesaj bayağı uzun sadece girişini yazicam:

Ne yazık ki, sizin için hoş olmayan bir haberim var.
Kabaca birkaç ay önce, internette gezinmek için kullandığınız tüm cihazlara tam erişim sağlamayı başardım.
Sonrasında tüm internet aktivitelerinizi takip etmeye başladım....

Bu şekilde başlıyor devamında benim yetişkin sitelerine girip birtakım videolar izleyip bazı şeyler yaptığımı ve elinde videom olduğunu söylemiş. Sonunda da para istiyor bitcoin olarak. Şimdi benim tedirgin olmamın sebebi şu ki gerçekten telefonuma hesaplarıma erişim sağlamışlar mıdır? Yoksa videodan falan korkum yok kendimi bildiğim için. Sizce polise şikayet etmeye gerek var mı? Daha önce böyle mesajlar alan var mı aranızda

Bağlantı linki atmış mı girmeniz için?

Link yok fakat bitcoin cüzdanının kodu gibi bir şey yazmış.
Benim 15 senelik hotmail uzantılı hesabıma da yabancı bir adresten mailler gelmiş. Ne yazdığını hatırlamıyorum ama tehdit içeren bir yazıydı link vardı girmem için. Dikkate almadım ben açıkcası.

Kurumsal e mail adresime birkaç kez aynı mesaj geldi. Orada yazılanların hiç birini yapmadığım için rahatlıkla engelledim. Hesaplarınıza ya da yazdığı gibi bilgisayarınıza erişebilseler bilgisayarda hiç birşey yapamıyorsunuz.
Eşimin çalıştığı şirkete oldu mavi ekran çıkıyor ve ekranda iletişim kuracağınız mail adresi dolar olarak paranın miktarı ve bitcoin cüzdan hesabı yazıyor.
Gelen mail yurtdışı hesabından geldiği için siber suçlar hiç birşey yapamıyoruz diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…