• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu nasıl arkadaşlık :(

Mathilda50

Hayat Güzeldir
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
504
212
83
...............................................................................................................

Son düzenleme:
Ben de seninle aynı yaştayım inanır mısın senin bahsettiğin hemen hemen aynı şeyi yaşadım.
Orta okulda bir arkadaş grubumuz vardı grupta bir kız hepimizden uzundu ve ve zayıftı tabii kendince güzeldi.Biz çirkin herkes ona bakıyor havalarındaydı.O aralar gerçekten çok hırslanmıştım.Yıllar geçti geçen yıl onun oturduğu mahalleye taşındım.
O zamanlar kiloluydum inat ettim zayıfladım.O kızın boyu şu an "1.74 kilosu takriben 67 filan.Ben 1.66 kilom ise 59.Ve ondan daha zayıf duruyorum artık bana kıskanarak gıpta ile bakıyor. Bu kadar takma kafana.Kendi seviyelerini düşürüyorlar...Çirkinsin dedin diye çirkin mi oldun? Tabiiki hayır. Sen de o fazla kilolarını vermeye çalış biraz daha güzel giyin ama sakın ha taviz verme.

merhaba arkadaşlar buraya sırf sizden de fikir almak için bugün üye oldum yardım edin lütfen.kızlar öncelikle ben 17 yaşındayım ve boyum biraz kısa hafifte kiloluyum ama çok şükür bir engelim,yüzümde çok büyük bir kusurum yok buna rağmen aşırı özgüvensizim ya artık fotoğraf bile çekinmek istemiyorum düşünün artık neden böyle oldu bende bilmiyorum :( gelelim esas meseleye yaklaşık 1 hafta önce benim çok iyi bir arkadaşım var (artık bundan da şüpheliyim ) çok iyi anlaşırız sürekli güleriz vs. ama kızın bi huyu var insanların dış görünüşüne fazla önem verir işte gösterişlimi güzel giyiniyomu şeklinde.bu huyu beni deli ediyor uyarıncada çok atarlanıyor bişey diyemiyorum.bu olayın olduğu gün biraz moralim bozuktu tamda üstüne bu aptal bana mesaj attı 'merve bak şöyle şöyle bi kız var onun fotoğraflarına bak ne kadar güzel değil mii?ya offfff biz niye böyle çirkin ve şişkoyuzz' demiş Allahım ben bu mesajı görünce o kadar üzüldüm o kadar ağladımki anlatamam.hayatımda hiçç kimse bana çirkin demedi ve diyemez.insanlar ne kadar acımasız ya Allah'ın yarattığı bir kula sen nasıl çirkin dersin.ayrıca bu arkadaşım biraz şişman ama güzel bir kız sürekli çevresindekiler güzelsin diyor sürekli kendini tatmin ediyor hava atıyor ne kadar güzelim falan diye yani farkında güzel olduğunun.bense ne yalan söyleyeyim çevremdeki insanlar güzelsin falan demez en fazla 1 2 kişi.bu kızın amacı ne şimdi?sadece bu da değil ben bu kızdan ders olarak da daha başarılıyım ona rağmen 'merve şu sınıfta bi sen bide ben salağız hiç bişey yapamıyoruz'falan diyor.ben iyi not alınca morali bozuluyor sanki 'of ya' falan diyor.Bu nasıl arkadaş?tüm moralimi bozdu iyice zaten özgüvenim sıfırdı tamamen çöktüm.sizin için basit ve saçma bi konu olabilir belki ama benim moralim çok bozuk arkadaşlar zaten yaşım itibariyle bu tip konuları çok fazla takıyorum.keşke bu kişiyi hayatımdan çıkarabilsem ama oda olmaz mecburum bi yandan ortak arkadaşlarımız var.kızlar en kötüsüde ben tavrımı koyamıyorum yumuşak kalplimiyim bilmiyorum ama hala normal sıradan konuşuyoruz gayet arkadaşca. napabilirim?özgüvensizliğimi nasıl yenebilirim?hepinize şimdiden teşekkürler yorumlarınızı bekliyorum.

gelişim çağındasın verirsin kilonu dert değil.

kes arkadaşlığını, arkadaşta denmez ona densiz şey.

üzülme aksine güven kendine, o şahıs senin zayıf noktanı bulmuş canını yakmaya çalışıyor.

kendin için birşey yapmak istiyorsan BAK KENDİN İÇİN DİYORUM.

diyetisyene gidersin, çünkü yaşından dolayıda doktor kontrolü şart, kilo verirsin.

birde spor yap, bak nasıl güvenin geri gelir.

üzülme herşeyin başı sağlık. :34:

Lisede böyle tiplerden çok vardır, çok moral bozarlar, iyi bilirim :) Öncelikle arkadaşını kafana takma, gelip geçecek bu zamanların, bir sene sonra umurunda olmayacak. Ve seni daha kötü etkilemesine izin verme, arana mesafe koy. Sana bunu rahatlıkla söyleyebilecek kadar yakın olmasın mesela. Konuyla ilgisi yok ama derslerine asıl, sana lisede lazım olan tek şeyin başarılı olmak olduğunu anlayacaksın mezun olduğunda. Özgüven meselesine gelince de, fiziksel olarak fazlan olduğunu söylüyorsun. Bunları verebilirsin. Lisede makyajı lüzumsuz bulurum, bakım yapabilirsin. Saçına başına, kaşına dikkat edebilirsin. Bunlar süs sayılmaz. Cildin sivilceliyse düzenli cilt bakımı yaparak sorunu çözebilirsin mesela.

Arkadasinda bir asagilik kompleksi, eziklik psikolojisi var galiba. Kendini tatmin etmek icin en yakinindaki arkadasina da yapistiriyor bu ezikligi kendince. Var boyle insanlar, daha once de duydum. Ben olsam uzak dururum, boyle yakin arkadas mi olurmus.

Bir gün gelecek 'ah keşke en büyük dertlerimiz,sorunlarımız bunlar olsaydı' diyeceksiniz.

Hayat kısa, kuşlar uçuyor. Kızlar :)

Geçecek hepsi.

gelişim çağındasın verirsin kilonu dert değil.

kes arkadaşlığını, arkadaşta denmez ona densiz şey.

üzülme aksine güven kendine, o şahıs senin zayıf noktanı bulmuş canını yakmaya çalışıyor.

kendin için birşey yapmak istiyorsan BAK KENDİN İÇİN DİYORUM.

diyetisyene gidersin, çünkü yaşından dolayıda doktor kontrolü şart, kilo verirsin.

birde spor yap, bak nasıl güvenin geri gelir.

üzülme herşeyin başı sağlık. :34:
zaten diyetisyene gittim 2 haftada 3 kilo verdim ama şuan ramazan ayında olduğumuz için devam ettiremiyorum ibtince başlıcam inşallah.daha çok heveslendim bu olaydan sonra:1:

Arkadasinda bir asagilik kompleksi, eziklik psikolojisi var galiba. Kendini tatmin etmek icin en yakinindaki arkadasina da yapistiriyor bu ezikligi kendince. Var boyle insanlar, daha once de duydum. Ben olsam uzak dururum, boyle yakin arkadas mi olurmus.
kesinlikle öyle sizin cevaplarınızı okuyunca daha çok anladım arkadaşlığı batsın:34:

Ooy canım benim ya tek derdin bu olsun boşveeeer . Neymiş öyle ağlamak falan :20: Eğer böyle üzüleceksen o kardeş değil kalleştir kişiliğinin şekillendiği bu çağlarda , senin için faydalı birbirinize birşeyler kattığın arkadaşlıkları tercih etmelisin . Tabii bir anda kesilmez ama yavaştan soğutursun kendini bu kadar basit . Eminim ki daha rahat hissedeceksin o zaten bulur yolunu götümü yesiiiin :1: Sen eminim ki çok şeker bir kızsın kalbinin güzelliği , bu hassas ruhun , dışa yansımıştır çünkü. O yüzden en güzelleri sensin sıkma güzel canını

Senin olgun yaklaşımın ve yumuşak kalpliliğin hoşuma gitti. Senin yaklaşımın çok doğru ve doğruları görebiliyorsun. Yaşına göre bunları düşünebilmen nekadar büyük bir artı farkında mısın?

Kilo..vs bunlar mühim değil çabuk verilir. Özgüven yoksunluğu anlıktır. Birkaç zaman sonra senin bu olgun bakışın sayesinde zaten atlatacaksın bu saçma düşünceleri.

Ben de senin gibiyim, hoşlanmadığım bir davranışı arkadaşıma söyleyemem, alınır gücenir diye. Arkadaşının karakterini tam bilmiyorum yani tutup ona desen ki "bu söylediklerin çok yanlış, böyle konuşmamalısın" ne tepki vereceği meçhul. Fakat sen bu davranışın yanlış olduğunu biliyorsun zaten 1-0 öndesin hayatta.

Çok şükür uzuvlarımız sağlam, yani kendimizde kusurlar bularak hayatımızı sürdürmemeliyiz. Arkadaşın bunu bilemiyor ama sen biliyorsun... hem şöyle bir örnek gördüm bir tanıdığım sürekli arkadaşlarının kötü yanlarından bahsederdi, abartıp iğrenç bulduğu dahi olurdu ve bunu dillendirirdi. Bir insana "ıyyy çokiğrenç" gibi sıfatlarla da hitap edebiliyordu. Sonra birgün kendisi için birkaç kişinin aynı şeyleri düşündüğünü öğrendi ve çöktü... Ben de ozaman dedim ki etme bulma dünyası, sen misin Allahın kulunu kötüleyen... bak aynısını sana verdi...

Hepimiz özeliz, bizim aynımızdan başka biyerde yok, hepimizin çok farklı özellikleri var ve eşsiz oluşumuz birçok insanı çekmemizi sağlıyor. Sen de özelsin. Birtane daha senden yok. Üzme kendini, düzgünce kilonu ver (acele etmene gerek yok istikrarlı ol yeter) saçını güzel tara, temiz giysiler giy ve senden güzeli yok emin ol. Özel olduğunu asla unutma.

Back
X