• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkekler evlenince neden değişiyor ?

evlat edinme olur, devletin maddi yükü paylastigi koruyucu ailelik olur, yumurta donasyonu ile dogum yapmak olur... annelik doğurmaktan baska birsey bence. bakmakla, büyütmekle, sevgi vermek, bag kurmakla ilgili (ben koruyucu ailelikle ilgili bir iste calistim esimse birkac ayri yetimhanede gönüllü oldu. bizim de aklimizin bir yerinde herzaman var koruyucu aile olmak)

Çocuk evliliği özellikle ilk senelerde yıpratıyor. Sizde iki ufak çocuk var üstelik. Yeni evli olarak bir iki sene yaşamadan paldır küldür iki çocuktan sonra çok normal bir süreç esasında. 2 yaş artı dört aylık bebekle romantiklik falan bekliyorsanız zor. Yorgunluk gerginlik ve enerji düşüklüğüne sebep olur.
Biz çocuğu 2 sene sonra yaptık. Çocuktan önceki iki senemiz sevgililik gibiydi. Çok güzeldi. Çocuktan sonra ilk bir sene kocamı boğmayı hayal ederdim aldığı nefes batardı. Gece uykusu düzene girince biz de normale döndük. Şu an 10 senelik evliyiz. Eşim sevgiliyken nasılsa aynı konularda beni sinirlendiriyor. Eskisi kadar romantizm beklentimiz ikimizde de yok. 13 senedir beraberiz zaten artık öyle kalp çarpması aşırı romantiklikler zaten bizi bayıyor. Bizim romantizm anlayışımız çocuğu anneanneye yatılı gönderince bir iki kadeh içmek. Yani devasa beklentiler yerini Stabil bir hayata çeviriyor. Güven sadakat içeren sevgi dolu bir beraberlik bence zaten çocuktan sonra evlilik

Yok gercekten seven insan degismez . Esimle 5 yil sevgililikten sonra evlendik ama asiri firtinali deli dolu bi sevgililik. Evlendik hala ayni bana olan ilgisi evlilik oncesinden bile daha fazla suan ayni ilgiliyi kizimiza da veriyor. Yani bu bi standart degil bence durumu acik acik konusun bi sorun oldugunda direkt konusurm esimle o da benimle . Bunun iletisimimizi cok guclu tuttuguna inaniyorum
İyice tatmin oldun mu kocanı overek🤣🤣🤣

Biz nazar değmesin diye Bi sorun uydurup anlatıyoruz. Millette, milletin kocasıyla derdinin ıcınde kocasını gelip övüyor

Biz nazar değmesin diye Bi sorun uydurup anlatıyoruz. Millette, milletin kocasıyla derdinin ıcınde kocasını gelip övüyor
ay ne alaka konu sahibi şu soruyu kendi sormamis mi
Çok şey değişti... Sadece benim kocam mi böyle, yoksa genel anlamda evlenen erkeklerde böyle bir şey mi var merak ediyorum.
benimki mi boyle erkekler genel olarak boyle mi demis kadin da kendi evliligini anlatmis.
iyi kocasi olanlar BDVe girmesin yorum yazmasin mi?

evlat edinme olur, devletin maddi yükü paylastigi koruyucu ailelik olur, yumurta donasyonu ile dogum yapmak olur... annelik doğurmaktan baska birsey bence. bakmakla, büyütmekle, sevgi vermek, bag kurmakla ilgili (ben koruyucu ailelikle ilgili bir iste calistim esimse birkac ayri yetimhanede gönüllü oldu. bizim de aklimizin bir yerinde herzaman var koruyucu aile olmak)
Evlatlık fikri var kafamızda.

koca adayi kim ya ben kacirdim. evlenmek istedigini bile simdi okudum sasirdim. ailesi ic anadoluluydu ama hamile kalip evlense yuz sene dedikodusu cikar doğurunca.
Gerçek değildir yahu, yani inşallah gerçek değildir. Benimle sırf hamile kaldım ki onunda kimden olduğu belli olmadığı halde evlenecek adamla ben evlenmem. Onuruma dokunur harakiri falan yaparım o derece.

ay ne alaka konu sahibi şu soruyu kendi sormamis mi

benimki mi boyle erkekler genel olarak boyle mi demis kadin da kendi evliligini anlatmis.
iyi kocasi olanlar BDVe girmesin yorum yazmasin mi?
Ağzına sağlık.Ayrıca sorunsuz evliliği nazar değer diye anlatmak da nasıl bir akıl tutulması anlayamadım.Akrabalarımdan birinde aşırı derecede nazar takıntısı var.Eşiyle hiçbir problemi yok ama herkese eşinin olumsuz yönlerini anlatıp şikayet ediyor.Hatta birine ağzından kaçırmış.Nazar değer diye korktuğum için öyle anlatıyorum demiş.

Olay budur. Birini tanımak zaten zorken siz pek buluşmamissiniz üstüne de 3 yılda 2 çocuk kim olsa değişirdi.
Bana çok garip gelmiyor bu. Geçici olabileceğini düşünüyorum bu problemli dönemlerin. Bizim jenerasyon çocuklarının kardeşle yaş farkı çoğunlukla 2-3tür. Yaşam şartları ekonomi çocuk sesi vs vs.. illa ki yorar ve bazen tüketir ama başka büyük problemler yoksa bunlar olağan ve atlatilabilir bence.

Evlatlık fikri var kafamızda.
eger kafanizda varsa bence simdiden basvurun zaten fazla evragi yok bir gunde cikacak saglik evraklari vs var. zaten süreç uzun. beklerken bol bol düşünürsünüz. vazgectiginiz bir nokta olursa da beklerken vazgecersiniz. en azindan sure kazanirsiniz.
bir de 47 yasindasiniz. 3 senede sonuclansa 50 yasinda olacaksiniz. "anneyle cocuk arasinda 18-40 yas arasi fark olabilir" kurali 2018de kalkti ama yine de yasi kucuk cocuk almada sorun yasanabilir.
bence en iyisi koruyucu ailelik. koruyucu aileyle yasi kucuk bir cocuk almaniz cok mümkün. hem süreç cook daha hizli işliyor.
eger dusunurseniz herhangi bir sorunuz olursa bana mesaj atabilirsiniz. fazlaca bilgimin oldugu bir alan

Çocuk çok şeyi değiştiriyor olumlu/olumsuz
Siz de o da değişmiştir
Onun için yeterli olgunluğa erişememiş kimseler evebeyn olmamalı
Eskiden de insanlar anne baba oluyordu şimdi ne değişti sorusu akla geliyor değil mi
Şimdi dışarıda çok cazip bir hayat var
İnsanlar daha geç olgunlaşıyor
Sorumluluk bilinci gelişmiyor
Eğer erkek zaten yeterli olgunluğa sahip değilse kadının extra bir çocuğu daha oluyor
İnsanlara züll geliyor bunca şeyden fedakarlık edip sürekli sorumluluk almak
Özellikle erkek doğası daha hercai olduğu için çok daha zor
Günümüzde çocuk yapmadan önce kendinize ve karşınızdakine güveniniz tam olmalı

Son düzenleme:
Ben de 6 yıllık evlilikten 2,5 yaşında kızımla vazgeçme kararı verdim. Dediğiniz gibi sevgiliyken her şey güzel ama erkekler prenses olmuş, biz de ortalarda güçlü kadınım diye dolaşmaya çalıştıkça tükeniyoruz...

Yok tatmin olmak için yazmadım toksik kardeş. Ne konu sahibi beni ne ben konu sahibini taniyorum . Bizde kendisi gibi uzun bir sevgililik süreci sonrası evlendik , değişen bi sey olmadi sevgisi ilgili katlanarak maximuma ulasarak devam etti ediyor çok şükür. Herkes yasamiyor yani bunu onu anlattim. Keske herkes mutlu huzurlu olsa dilegim budur. Sen otur sorun uydurup anlat mükemmel evliliğine aman diyim gözü falan kalir birinin kisi kendinden bilir isi.

Her fırsatta alakalı, alakasız koca övmeyi ben de gereksiz görüyorum ama konu sahibi sormuş. Buna da iyi giden evlilikle ilgili neden yorum yazılmasın?
13 yıllık evliyim, hayatın içinde tabi ki eşimle de sorunlar, anlaşamadığım konular oluyor ama ilgi, sevgi konusunda sorun yaşamadım, değersiz hissetmedim bu kadar sene içinde. Normali erkeğin olumsuz anlamda değişmesi değil yani.

Konu sahibi yorumların çocuklarla olan kısmına katılıyorum. Evliliğiniz daha doğru düzgün yaşanmadan hamilelilik, lohusalık küçük bebek, yine hamilelik bebek döngüsüne girmiş. Çocuklar ufakken zaten özellikle annenin sinirleri yıpranıyor, bu eşle ilişkiye de yansıyor. Siz her şeyi bir anda fazlasıyla yaşamışsınız.
Eşinizle ilgili sorunları da genel anlatıyorsunuz, bebekli hayatın stresinden her şey fazla gözünüzde büyüyor da olabilir.

Son düzenleme:
6 yıllık arkadaşlıktan sonra evlendik. 3 yıldır evliyim. 2 tane minik yavrum var. Boşanma planları var kafamda. Büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Ben bu adama hayrandım arkadaşlığımız boyunca. Demiştim ki, sen daha düzgün bir adam bulamazsın kızım yürü bu adamla evliliğe... Yaşadığım pişmanlık beni çok yıpratıyor. İlgisiz, odun, duygusuz bir şey oldu. Yani evlenince ne değişti, ne oldu anlamıyorum. Beni mi beğenmiyor artık, sevgi mi bitti çözemiyorum. Konuşmaya çalıştığımda kendi kendine kuruyorsun, ortada bir şey yok saçmalama diyor. Eee ama görüyorum hissediyorum işte. Çok şey değişti... Sadece benim kocam mi böyle, yoksa genel anlamda evlenen erkeklerde böyle bir şey mi var merak ediyorum.
Başlığa istinaden değişmiyorlar, kadınlar sevgililik döneminde gerçeği görmek istemiyorlar. Evlenince de o gerçeklerle baş başa kalıyorlar.

Hamilelikler üst üste geldiği için hem bedenen hem de ruhen yıpranmışsınız doğal olarak yani . 1 tanesi bile oldukça zorken 2 tane bebekle evde nasıl bir kaos vardır az çok tahmin ediyorum. Tanıyamadın diyenler olmuş size ama süre olarak az bir zaman geçirmemişsiniz resmen yıllar geçmiş. Bu süreçte siz lohusalık emzirme vs hormonların da vermiş olduğu hassasiyetle daha çok destek ve ilgi beklemekte haklısınız tam bir örnek olay yazmadığınız için de açıkçası teşhis koymak güç . Çocuk bakımı konusunda nasıl peki ? Görevlerini yerine getiriyor mu
Çocuklar konusunda hiçbir sıkıntı yok. İlgili, merhametli. Evde olduğu zaman çok yardımcı oluyor bebekler konusunda. Bu konuda asla hakkını yemem. Sorun anne baba ilişkisi değil. Sorun bizim aramızdaki karı koca ilişkisi.

Çocuklar konusunda hiçbir sıkıntı yok. İlgili, merhametli. Evde olduğu zaman çok yardımcı oluyor bebekler konusunda. Bu konuda asla hakkını yemem. Sorun anne baba ilişkisi değil. Sorun bizim aramızdaki karı koca ilişkisi.
Anladım yani biz de eşimle bir dönem sıkıntılar yaşadık eski konularına da bakarsanız. Çift terapisi öneririm size de

Ne kadar değişebilir ki siz bazı şeyleri görmezden gelip evlenmıssınızdır öngörünüz çok olmuştur evlenmeden gözardı etmıssınızdir

Back
X