Gebeliğe Hazırlık Bu nasıl aşılama?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhabaa herkese. Bu ay adetin 5. Günü klomene başladım. 9 kasım klomen bitti. Doktor bu arada 8 kasımdan sonra ilişkiyi yasakladı. 12 kasım kontrole gittim. 21 ve 17 mm iki yumurta vardı. 13 kasım saat 22-23 arası iğne vuruldum. Aşılama için 15 kasımda gittik. Eşim sperm verdi. Spermi alır almaz aşılamaya geçtik.
Bu nasıl aşılama derken şunu merak ediyorum.
1- Hani spermler 5 günden sonra hareketsizleşiyordu? Bizde aşılamaya kadarki cinsel perhiz 7 gün oldu.
2- Aşılamada herkes yıkama sonrası sperm değerlerinden bahsediyor. Bu yıkama işlemi 2 saat kadar sürmüyor mu? Biz spermi alır almaz aşılama için odaya geçtik.

Doktor önceden bilgi vermişti, bu ay ham spermle aşılama yapalım. Tutma ihtimali yüzde 15 gibi ama deneyelim diye. Biz de doktor bilir diyip peki dedik ama forumda herkes sperm değerlerinden bahsedince kafama takıldı.

Ham sperm ile aşılama olan var mı? 🤔
Cinsel perhiz 7 gün çok fazla bence de. 3.gün ya ilişki öneriyorlar ya da eşiniz işini kendi kendine halletsin diyorlar. O kadar kalan spermin canlılığı da zayıflıyor maalesf. Doktorunuz neye göre karar verdi tabi ki bilemeyiz ama 3 aşılama bir tüp bebek deneyimi yaşamış biri olarak bana tuhaf geldi.
İkinci sorunuz ise herkeste aynı mı bilmiyorum ama sperm verildikten sonra en az 1 saat beklediğimiz zamanlar oldu. Sonuçta hareketli iyi spermler seçiliyor ona göre işlem uygulanıyor.
Yine de kötü düşünmeyin doktorunuzun bir bildiği vardır. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız 🤲🏻

Cinsel perhiz 7 gün çok fazla bence de. 3.gün ya ilişki öneriyorlar ya da eşiniz işini kendi kendine halletsin diyorlar. O kadar kalan spermin canlılığı da zayıflıyor maalesf. Doktorunuz neye göre karar verdi tabi ki bilemeyiz ama 3 aşılama bir tüp bebek deneyimi yaşamış biri olarak bana tuhaf geldi.
İkinci sorunuz ise herkeste aynı mı bilmiyorum ama sperm verildikten sonra en az 1 saat beklediğimiz zamanlar oldu. Sonuçta hareketli iyi spermler seçiliyor ona göre işlem uygulanıyor.
Yine de kötü düşünmeyin doktorunuzun bir bildiği vardır. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız 🤲🏻
Güzel sonuç alamadım ama yaklaştım 😯 bugün kan verdim 5,9 çıktı ama kanamam var. Kimyasal oldu herhaldee

Güzel sonuç alamadım ama yaklaştım 😯 bugün kan verdim 5,9 çıktı ama kanamam var. Kimyasal oldu herhaldee
İnşallah kimyasal değildir. Benim de 12 haftaya kadar kanamalarım oldu. Kötü düşünme yat dinlen inşallah sağlıkla ilerler 🤲🏻

Sağlıkla kucağına alırsın insallah 🤗 pıhtılı kanama ama bu 😵‍💫 sende pıhtı olmamıştır?
Vallahi pıhtısına hiç dikkat etmedim ne desem yalan olur ama çok şükür bebeğin çevresinde kanama hiç olmadı. Hatta ben doktora gidene kadar biten bir kanamaydı. Akmıyor sadece peçeteye geliyordu. Teşekkür ederim darısı başına 🥰

Devlette mi oldu özelde mi ? Özelde mikrociple yaptırdık tutmadı ,tüp bebek yaltirdik yine tutmadı her ikisini de aynı merkezde yaptırdım olmadı yumurta kalitem güzel ve fazla yumurtam olduğu halde . Devlette sadece eşimin spermi yıkandı ama yıkandığını net biliyorum 1 saatten fazla tuttu yıkama.bekleme vs . Çok şükür tek yumurta ile hiç umudum yokken Allah nasip etti. Ozellere güvenim kalmadı kaldı ki bu iş adı üstünde güzelleme yapıp umut aşılamaya çalışıyorlar ama yıkama sonrası zaten spermlerin canlılığı kalitesi artıyor . Cip çokta mühim değil olacağı varsa oluyor . Nasip olsun bekleyen ve isteyen herkese inşallah 🤲🏻
Kesinlikle katılıyorum bende özele güvenmiyorum para alsin onlar sadece bu arada tebrikler darısı başıma bende asilama yaptırdım inşallah tutar

Back
X