- Konu Sahibi charlottes
Cinsel perhiz 7 gün çok fazla bence de. 3.gün ya ilişki öneriyorlar ya da eşiniz işini kendi kendine halletsin diyorlar. O kadar kalan spermin canlılığı da zayıflıyor maalesf. Doktorunuz neye göre karar verdi tabi ki bilemeyiz ama 3 aşılama bir tüp bebek deneyimi yaşamış biri olarak bana tuhaf geldi.Merhabaa herkese. Bu ay adetin 5. Günü klomene başladım. 9 kasım klomen bitti. Doktor bu arada 8 kasımdan sonra ilişkiyi yasakladı. 12 kasım kontrole gittim. 21 ve 17 mm iki yumurta vardı. 13 kasım saat 22-23 arası iğne vuruldum. Aşılama için 15 kasımda gittik. Eşim sperm verdi. Spermi alır almaz aşılamaya geçtik.
Bu nasıl aşılama derken şunu merak ediyorum.
1- Hani spermler 5 günden sonra hareketsizleşiyordu? Bizde aşılamaya kadarki cinsel perhiz 7 gün oldu.
2- Aşılamada herkes yıkama sonrası sperm değerlerinden bahsediyor. Bu yıkama işlemi 2 saat kadar sürmüyor mu? Biz spermi alır almaz aşılama için odaya geçtik.
Doktor önceden bilgi vermişti, bu ay ham spermle aşılama yapalım. Tutma ihtimali yüzde 15 gibi ama deneyelim diye. Biz de doktor bilir diyip peki dedik ama forumda herkes sperm değerlerinden bahsedince kafama takıldı.
Ham sperm ile aşılama olan var mı?![]()
İkinci sorunuz ise herkeste aynı mı bilmiyorum ama sperm verildikten sonra en az 1 saat beklediğimiz zamanlar oldu. Sonuçta hareketli iyi spermler seçiliyor ona göre işlem uygulanıyor.
Yine de kötü düşünmeyin doktorunuzun bir bildiği vardır. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız