Bu nasıl bi anlayış yaaa

ABIHAYAT

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
117
8
66
İstanbul
SABAHIN BU SAATİNDE SİNİRDEN ÖLCEM SANKİ Bİ İNSAN NASIL bu kadar ANLAYIŞSIZ olur yaa eşim herşeyi herkesi bırakıp evde oturayım istiyor hiç bir sosyallik olmadan bende yapamıyorum sıkıldım ve sohbetlere başladım komşularımla ama beyefendi bu durumdan rahatsız çok vaktimi alıyormuş istemiyormuşş onu kırmak istemiyorum ama ben onun gibi olamam ki ne yapıcam ben yaa ne demeliyim nasıl davranmalıyım bi akıl verin lütfen

Günaydın :) sakin ol canım sabah sabah.. Seni olduğun gibi kabul etmeli.. Sosyal ve arkadaş çevresini seven vir insansan bunu kısıtlamaya hakkı yok.. Al karşına güzelce konuş..Beni değiştirmeye çalışma de (hep erkekler der ya :) )

Çok vaktini almasından kasıt nedir? İşlerini yetiştiremiyor musun.. Anlamadım.. Günlük işlerini bitirir komşularınla oturursun buna da karışılmaz yani!!

Son düzenleme:

Öncelikle sizi anlıyorum,kıskançlık sevgiliyken hoşunuza gitse de evlenince problem haline geliyor. Canınızı sikmayin ve sebebini sorgulayin. Ayrıca üzerinizde baskı kurmaya çalışırken kendisi de mi asosyal?

aynen kendi asosyal okuldan geliyor bütün gün evde başka hiç bişey yapmıyor internet dışında evde olması güzel ama bu kadarda değil yani

hayır herşeyini yetiştiriyorumm bi sıkıntım yok bu konuda ama başkalarına vakit ayırmamı istemiyor bende sinir oluyorum o böyle dediği zaman surat asıyorum o zaman bişey demiyor sonra da ben kendime kızıyorum niye bişey demedim diye bilmiyorumm işte nasıl davranmalıyımm

aynen kendi asosyal okuldan geliyor bütün gün evde başka hiç bişey yapmıyor internet dışında evde olması güzel ama bu kadarda değil yani

Annemde aynı dertten muzdarip,babam asosyal iş ve ev arasında gelir gider,ne eve kimse gelir o evdeyken,ne o kimseye gider. Annem haftasonlari o evde diye hicbiyere gidemez. Sürekli evde kaldiginda caninin sıkıldığını söyle,biyere giderken sormak yerine gidiyorum de. Arkadaş ortamında anlasabilecegini düşündüğün birisi varsa eşini de götür. Ama tüm bunları zamana yayarak yap birden yaparsan belki tepki gosterebilir.

anladığım kadarı ile çalışmıyorsunuz yani bütün gün evde misiniz ?
eğer öyle ise eşiniz yokken işlerinizi halledip 1-2 saat kaçamak yapabilirsiz.

yok eğer calısıyorum diyorsanız belki sadece aksamları evde oldugunuz için sizi yanında görmek istiyordur.
yine de kadın kadına sohbetden neden rahatsız olur anlamadım:44:

Canım yetiştiremesen bile karışamaz ya o ayrı...

Neyse bence al karşına bağrışmadan konuşun. Komşular birbirleriyle sohbet ediyorlar benim canım sıkılıyor,gidip kafamı dağıtmak istiyorum. Bunu kısıtlamaya hakkın yok,seni rahatsız edecek bir şey yapmıyorum gibi gibi... eşini sen tanırsın.. Artık sevgili değilsiniz,bazı şeyleri aşması lazım..

yada azar azar her gün konuş.. sıkılıyorum,ben yalnız olamıyorum,konuşacak arkadaş istiyorum gibisinden ,zamanla pes eder belki..

Konu, içeriği nedniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

benimde tam tersi eşim çok sosyal ama benim sosyal olmamı istemiyor okuldan eve evden okula arada kayınvaldemlere baska hiçbiryere onsuz gidemiyorum sadece akşamları onun arkadaslarına aile olarak gidiyoruz ama gerçekten kısıtlamalar cok sıkıyor insanı... kaç defa konuştum değişen hiçbirsey yok

Eşiniz bir şey söylediğinde mutlaka sebebini sorun.
Siz de ondan bir şey istediğinizde mutlaka sebebiyle açıklayın.

-Sohbetlere gitmeni istemiyorum.
+Neden?
-Çok vaktini alıyor.

Hayır, bu sebep değil.
Haftada kaç gün, kaç saat vakit ayırdığınızı hatırlatıp neden istemediğini; çok vaktinizi alsa bile bunun neden problem olduğunu sorun ve mantıklı açıklamalar bekleyin.

Muhtemelen laf geveleyip üste çıkmaya çalışacak, sakinliğinizi koruyarak kararlı bir şekilde gerekçesini öğrenmeye çalışın.

"Ben istemiyorum, ben rahatsız oluyorum, yapmasın." düşüncesi kadınlarda da erkeklerde de var.
Bu bencilliğe kimsenin hakkı yok.
Istediğimiz şeyin muhakkak dayanağı olmalı, dayanaksız olanı da kabul etmeme hakkımız olmalı.

Son düzenleme:
bizde tartıştık
ben sosyal degilmişim dışarı çıkmıyomuşum
gören eşimin beni eve kitledigini sanacakmış sanane yahu ben evimde mutluyum ne diye karışırlar bilmem ki

Canım benim eşimde dahil bazı erkekler böyledir. Sen yine çok abartmadan gidip gelmeye devam et zamanla o da bu duruma alışır. Benim eşimin mantığı senin eşinden daha beter. Bak mesela ben 35 haftalık hamileyim ve gerçekten bazen çok ağırlaşıyorum çok zorlanıyorum. Cumartesi eşimin kuzeninin nişanı vardı gündüz oraya gittik akşamada eşimin köyüne kayınpederimi ziyarete. Tek bayan olunca yemekti temizlikti çamaşırdı derken canım çıktı pazar akşamı dönüşte görümcemlere uğrayıp iki saatte orada oturduk.
İki gün neredeyse hiç dinlenemedim. Eşim halinden gayet memnun eve döndük. Allah var ben de şikayetci değilim giderim gelirim yeterki kıymeti bilinsin. Neyse 1 gün sonra ablam aradı bi otelde yetim çocuklar için yemek daveti varmış 2 kişilik bilet almış birlikte gidelim diye beni de davet etti. Ben de ''tamam'' dedim. Akşam eşime söylediğimde suratını asıp ''bu halinle mi gideceksin?'' dedi!!!
Kendi ailesi olunca benim koca göbek gözüne görünmüyor yorulmuş olabileceğimi düşünmüyor, konu benim ailem olunca hazır yemeğe gidecek olmama bile razı değil. Yazık bana yorulup zorlanmayayım ben tabi:)

tam tersi benim esim ev kusudur
ama bana karismaz asla

hayatta en kötü sey özgürlügün kisitlanmasidir
esinizin yapisi söyle sanirim
komsu bile olsa gözünüzü kimsenin acmamasi
etkilenmemeniz heralde
tipik eve kapatma olayi
izin vermeyin

Benimki de tam tersi,
biraz sosyal ol, arkadaş edin der.
ama ben ir türlü vakit ayıramam. Çalışıyorum, haliyle hafta içi akşam evden çıkmak istemiyorum.
Birde kızım var, vaktimi kızıma ayırmak yada dinlenmek bütün derdim.

benim eşim bana karışmaz çook olağanüstü bı hal olması gerek arada sebepsız bazen yapıo bende suyuna gıdıorum bıdaha tekrarlamıo bende calısıorum ama haftaonu planımı kendım yaparım benım sorunumda esım hep kendıne yasca buyuk ınsanlarla gezıo
onların eşleride tabıkı benım annem yasında falan ben zevk almıorum esım cok yogun calısıo kahvesı var gunduz gece orda fırsat buldukca annem babam yasındakı ınsanlarla gıdıs gelıs yapıoruz ama ben cok sıkılıorum bana karısmadıgı ıcın katlanıorum benım arkdaslarımla anlasamaz hıc ama bana karısmaz ben ıstıorumkı herkes cıftken benımde esım yanımda olsun ama hemen ısını bahane edıo aslında gelmek ıstemıo 26 yasında ama karakterı 40 yasında gıbı bende napıcagımı bılmıorum pekk(

benim kocamda çok sosyal kadın istemez yani hergün çıkıp gezsem kesin söylenir ama bu kadarına da karışmaz yani ara sıra bir komşuya arkadaşa gidip bir iki saat oturmakta ne var ki bencillik işte yada dar görüşlü olmak saanırım başka açıklaması olamaz

ona vakit ayırıyor musun? yoksa ona ayırdığın vakitten kısıp da mı komşularına gidiyorsun? he bir de, eşin niye gidiyorsun gitme falan derse sen internette takılıyorsun konuştuğumuz görüştüğümüz mü var de bence. o da senle ilgilensin :)

tabiki ona vakit ayırıyorum sizin söylediğinizi söyledim artık eskisi kadar nete de takılmıyor çok mutluyum bu duruma

bizde tartıştık
ben sosyal degilmişim dışarı çıkmıyomuşum
gören eşimin beni eve kitledigini sanacakmış sanane yahu ben evimde mutluyum ne diye karışırlar bilmem ki

aynen ya ben de evi çok seviyorum zaten burda yabancıgelinim arkadaşımda yok.eşim kızıyo nie evde duruyosun çık gez alışveriş yap diyo ya..işte insanlar birbirinden çok farklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…