• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu nasıl söylenir?

Valla siz egitimcisiniz. Bu çocuklara da sınırlara saygı duymayi öğretmeni lazım. Bence bir dersi bu işe ayırın. Misafirlik nasil olmalı, Odunc isteme, odunc alinan mali zamaninda iade etme vb bir sürü kural öğretmeni lazım sanki. Annelerinin buna izin vermemesi lazım ama çocuk isteyince siz davet ettiniz sanmış olabilirler.

Söylemekle kolaylıkla öğrenilse bazı şeyler keşke..
Olmuyor maalesef..

Sizin de çok kötü olmuş :KK43:
Eşim ben kızarım bir daha gelirlerse dedi ama ben böyle bir şey istemiyorum.
Çocuk bunlar güzellikle hallolsun istiyorum :KK43:
Sizin bulunduğunuz yerdeki çocukları bilmiyorum da. Güzel laftan anlamayabilirler. Bazı arkadaşlar demiş bu nasıl veli diye de köylerde dura dura çeşit çeşit veli görüyorum. Bana velim açık açık demişti. Başımdan gitsin rahat edeyim diye küçüçük çocuğu okula yazdırmak istedi. 4 yaşındakine 1.sınıf okusun diyor. Bir başka velim de ilk evlendiğim sıralar derste çocukların yanında bebek yapmayı düşünmüyor musun diye sordu. Bazen sert tepkiyi koymak gerekli. Sizin siniriniz bozuluyor gereksiz yere.
Norm fazlası olma ya da tayin şansınız yok mu?

Söylemekle kolaylıkla öğrenilse bazı şeyler keşke..
Olmuyor maalesef..

İlkokul çocukları değil mi bunlar. Sanki karsinizda yetiskin insan varmis gibi bir tavir icindesiniz. Kendi kendilerine anlasinlar fark etsinler vaz gecsinler gibi bir sey olmayacak. Bu cocuklar ima etmenizden de anlamaz. Acik acik soylemekten baska careniz yok.

Siz gerekirse sıkılmadan yorulmadan anlatacaksiniz. Bunu ders gibi islemekten cekinmeyin bence. Ogleden sonra eve geldiklerinde kapıyı açıp ne konuşmuştuk davet edilmeden misafirlige gitmeniz uygun değil. Müsait değilim çocuklar sizi şu anda kabul edemem diyip kapıyı kapatacaksiniz.

Komşu çocuğu değil bunlar bunlar sizin öğrencileriniz. Eskiden ilkokullarda bu tarz adabı muaşeret falan ogretilirdi. Gerçi bizim zamanimizda kalmamıştı ama lazım işte.

Sizin bulunduğunuz yerdeki çocukları bilmiyorum da. Güzel laftan anlamayabilirler. Bazı arkadaşlar demiş bu nasıl veli diye de köylerde dura dura çeşit çeşit veli görüyorum. Bana velim açık açık demişti. Başımdan gitsin rahat edeyim diye küçüçük çocuğu okula yazdırmak istedi. 4 yaşındakine 1.sınıf okusun diyor. Bir başka velim de ilk evlendiğim sıralar derste çocukların yanında bebek yapmayı düşünmüyor musun diye sordu. Bazen sert tepkiyi koymak gerekli. Sizin siniriniz bozuluyor gereksiz yere.
Norm fazlası olma ya da tayin şansınız yok mu?

Öyle bir şansım maalesef yok.

İlkokul çocukları değil mi bunlar. Sanki karsinizda yetiskin insan varmis gibi bir tavir icindesiniz. Kendi kendilerine anlasinlar fark etsinler vaz gecsinler gibi bir sey olmayacak. Bu cocuklar ima etmenizden de anlamaz. Acik acik soylemekten baska careniz yok.

Siz gerekirse sıkılmadan yorulmadan anlatacaksiniz. Bunu ders gibi islemekten cekinmeyin bence. Ogleden sonra eve geldiklerinde kapıyı açıp ne konuşmuştuk davet edilmeden misafirlige gitmeniz uygun değil. Müsait değilim çocuklar sizi şu anda kabul edemem diyip kapıyı kapatacaksiniz.

Komşu çocuğu değil bunlar bunlar sizin öğrencileriniz. Eskiden ilkokullarda bu tarz adabı muaşeret falan ogretilirdi. Gerçi bizim zamanimizda kalmamıştı ama lazım işte.

Tabi ki hala öğretiliyor.
Hayat bilgisi kazanımları bunlar üzerine.
Benim derdim çocuklardan çok veliler aslında.
Onlara söylemek yetmiyor işte anlamıyorlar bir kaç konuda gördüm.

Çocukları bu konuda açık açık kırmak istemedim, davranışları kendiliğinden yok olur.
Yeni geldim diye böyledir diye düşündüm ama sanırım değil.
Açık açık yasak koyacağım ister alınsınlar, ister yanlış düşünsünler.

Kızlar az evvel evin kapı zili 30. kez çaldı.
Yine bir öğrencimdi tabi.

Küçük bir yer, dönüş yolunda beni görüp evimi öğrendiler.

Bir gün ikisi anlaşıp gelmiş, kapıyı açtım güzel karşıladım ilk diye.

Bir kez yine aralarında biz öğretmenin evine gittik deyince diğerleri birlikte de gidelim.
Beni de götür falan diye konuşuyorlardı :)

Başta bu durum çocukça ve sevimli bile geldi ama bugün yine bu öğrencim ben annemden izin alıp sizin eve gelcem dedi. Bir de bu en yaramazlardan okul yetmiyor dışında da gösterecek kendini :)

Hayır git derslerini yap ben evde olmam zaten dedim.

Ama dinlememiş gelmiş. Üstüne inatla abartmıyorum kapıyı ısrarla yumrukladı.
Küçücük boyu ile zile de uzanmayı başardı. 30 kez çaldı.

Açmadım, inat ettim.
Ve istemiyorum eminim.

Böyle şeyleri istemiyorum.

Açık açık gelmeyin de denmez biliyorum.
Çocuk kalbi kırmak istemem.

Velilerim de bir değişik saygısız, rahat ve bilmişler.
Sevmedim.

Nasıl denir sizce?

İşimde hiç huzurum yok.. :KK43:
Bence senin sınır koymada sıkıntıların var. Kapını öğrenci tekmelemiş! Sen daha çok sıkıntı yaşarsın.

Bence senin sınır koymada sıkıntıların var. Kapını öğrenci tekmelemiş! Sen daha çok sıkıntı yaşarsın.

Tekme değil yahu tıktıkladı :)
Ama çok tık tıkladı yani ısrarla.
Bir sınır koycam ki karışacak ortalık..
Bakalım.

Bir de bu benim 7. yılım.

Bundan önce de küçük bir yerde okulun yakınındaydı evim.
Hiç bir velimle, öğrencimle bunları yaşamadım.
Kimse bana evlere gelip gitmezsen sözün geçmez demedi.
Böyle hadsizlik duymadım.
Buyrun gelin dediler, ben kibarca reddettim ve tayinim buraya çıkınca veda için toplanalım dediklerinde
ilk kez gittim evlerine düşünün.

Kimse de ne bana gelmeyi teklif etti, ne kapımda bitti.

Sınır koyamayan ben mi oluyorum bu durumda?

Benim tavırlarımda değişiklik yok.

İnsanlar oldukça farklı ama..

Kızlar az evvel evin kapı zili 30. kez çaldı.
Yine bir öğrencimdi tabi.

Küçük bir yer, dönüş yolunda beni görüp evimi öğrendiler.

Bir gün ikisi anlaşıp gelmiş, kapıyı açtım güzel karşıladım ilk diye.

Bir kez yine aralarında biz öğretmenin evine gittik deyince diğerleri birlikte de gidelim.
Beni de götür falan diye konuşuyorlardı :)

Başta bu durum çocukça ve sevimli bile geldi ama bugün yine bu öğrencim ben annemden izin alıp sizin eve gelcem dedi. Bir de bu en yaramazlardan okul yetmiyor dışında da gösterecek kendini :)

Hayır git derslerini yap ben evde olmam zaten dedim.

Ama dinlememiş gelmiş. Üstüne inatla abartmıyorum kapıyı ısrarla yumrukladı.
Küçücük boyu ile zile de uzanmayı başardı. 30 kez çaldı.

Açmadım, inat ettim.
Ve istemiyorum eminim.

Böyle şeyleri istemiyorum.

Açık açık gelmeyin de denmez biliyorum.
Çocuk kalbi kırmak istemem.

Velilerim de bir değişik saygısız, rahat ve bilmişler.
Sevmedim.

Nasıl denir sizce?

İşimde hiç huzurum yok.. :KK43:
Bunun uygun olmadıgını aılelerede ogrencılerede anlatmalısınız bır tıoplantı vs duzenlyıp aılelerde bı ılgınc ınsan cocuguna azıcık terbıye ogretır ogretmenı bıle olsa ınsan rahatsız edılmezkı

Yazdıklarına şok oldum. Bence hataların var. Yardım al bir meslektaşından

İşte hata bende neden oluyor?
7. yılımda ilk kez bu sorunları yaşıyorum.
Haddini bilmezlik, öğretmene hitap bilmezlik, sınır, seviye bilmezlik hepsi burada.

Yıllardır bu okulda görev yapan arkadaşlara anlattığımda.
''Sinirlenme, sakin ol, burası böyle. Biz nelere alıştık. Ohooooo sen de alışırsın. Dur daha neler göreceksin.'' dediler.

İçimi kararttılar çok yardımcı oldular açıkçası :)

Büyük sorumluluk. Okulda derste ,özellikle çocuklara anlatırsınız . Veli toplantısında da ailelere söylersiniz.

Bunu önce öğrencilerinize anlatin. Baktiniz fayda etmiyor mecburen velilere anlatin. O da fayda etmezse müdüre söyleyin bi de o velilere anlatsin. Siz okulda öğretmensiniz sadece. Baska bi yerde değil. Okulda yeterince ilgilenip güzelce derslerinizi anlatırsınız biter.
Ama okulun sınırları dışına çıktıktan sonra ne sizin o cocuklara karsi sorumluluğunuz var ne de velilere karsi mecburiyetiniz var.

Okulun dışına çıktığınız anda onlardan ayrı kendi hayatiniz var. Is hayatiyla özel hayatınızı zorla birbirine karıştırmaya çalışıyorlar resmen. Bunu anlatin o velilere.

Cocuklar da bi garip artik. Ben öğretmenimden çekinirdim ya ne cesaret geliyorlar. Ilkokulda ben de öğretmenimin evini bilirdim. Hatta ayni mahalledeydik. Sadece bir kere evine gittim, onda da aşure günüydü annem aşure göndermişti kapıdan verip gelmistim.

Anneleri daha da garip. Ben göndermem mesela çocuğumu isterse öğretmeni olsun gittigi yer. Artık insanlar güvenilir değil. Neler duyuyoruz. Küçük ırmakın hayatını mahveden de "komşu" değil miydi sözde?

Sizi tenzih ediyorum yanlış anlamayın ama, ben nerden bileyim mesela çocuğumun ögretmeninin eşi nasıl bi insan? Ben nerden bileyim başına neler gelecek? Ben nerden bileyim cinsel istismara uğramayacağını? Kimsenin evine tek göndermemek lazım çocukları. Sadece ögretmen değil mesele. İlerde yanında ben ya da babasi olmadan hiç kimsenin evine gidemez mesela benim çocuğum. Aileleri biraz bilinclendirmek gerek.

Bunu önce öğrencilerinize anlatin. Baktiniz fayda etmiyor mecburen velilere anlatin. O da fayda etmezse müdüre söyleyin bi de o velilere anlatsin. Siz okulda öğretmensiniz sadece. Baska bi yerde değil. Okulda yeterince ilgilenip güzelce derslerinizi anlatırsınız biter.
Ama okulun sınırları dışına çıktıktan sonra ne sizin o cocuklara karsi sorumluluğunuz var ne de velilere karsi mecburiyetiniz var.

Okulun dışına çıktığınız anda onlardan ayrı kendi hayatiniz var. Is hayatiyla özel hayatınızı zorla birbirine karıştırmaya çalışıyorlar resmen. Bunu anlatin o velilere.

Cocuklar da bi garip artik. Ben öğretmenimden çekinirdim ya ne cesaret geliyorlar. Ilkokulda ben de öğretmenimin evini bilirdim. Hatta ayni mahalledeydik. Sadece bir kere evine gittim, onda da aşure günüydü annem aşure göndermişti kapıdan verip gelmistim.

Anneleri daha da garip. Ben göndermem mesela çocuğumu isterse öğretmeni olsun gittigi yer. Artık insanlar güvenilir değil. Neler duyuyoruz. Küçük ırmakın hayatını mahveden de "komşu" değil miydi sözde?

Sizi tenzih ediyorum yanlış anlamayın ama, ben nerden bileyim mesela çocuğumun ögretmeninin eşi nasıl bi insan? Ben nerden bileyim başına neler gelecek? Ben nerden bileyim cinsel istismara uğramayacağını? Kimsenin evine tek göndermemek lazım çocukları. Sadece ögretmen değil mesele. İlerde yanında ben ya da babasi olmadan hiç kimsenin evine gidemez mesela benim çocuğum. Aileleri biraz bilinclendirmek gerek.

Bilinçlenecek tipler değiller maalesef.
Çok zorlayacaklar beni anladım.
Elimden geldiğince mücadele edeceğim değiştirmek adına.
İnşallah ''alışanlar''dan değil de alıştıranlardan olurum..

Bilinçlenecek tipler değiller maalesef.
Çok zorlayacaklar beni anladım.
Elimden geldiğince mücadele edeceğim değiştirmek adına.
İnşallah ''alışanlar''dan değil de alıştıranlardan olurum..

Pes etmeyin. Veliler sizin yöneticiniz değil sizin hayatinizi davranislarinizi yönetemezler. önce bunun ayrımına bi varsınlar. Onlar inatciysa siz daha da inatci olun. Bazen tatli dille bazen zorla...

Pes etmeyin. Veliler sizin yöneticiniz değil sizin hayatinizi davranislarinizi yönetemezler. önce bunun ayrımına bi varsınlar. Onlar inatciysa siz daha da inatci olun. Bazen tatli dille bazen zorla...

Sanırım tatlı dil kısmında fazla ısrarcıyım.
Belki de direk tersleme yoluna daha erken gitmeliydim.

3.sınıfa giden kızımı bir sokak ötede oturan babannesine tek göndermiyorum.o velideki rahatlığa pes valla.
eşinizin evde olduğunu ,çocukların ebeveynleri olmadan başka evlere gitmelerinin günümüzde ne kadar sıkıntı olduğunu falan söyleyin velilere.
veli seviyeside dipteymiş.allah kolaylık versin

O dilden anliyorlarsa neden olmasin ama fazla çirkeflerse sizinle daha fazla ugrasabilirler.

Çirkeflermiş, öyle diyorlar..

Yaa korkum onların çirkefliği değil tadımın tuzumun kalmayacak olması.. :(
İstiyorum ki tatlılıktan anlasınlar, okula istemeye istemeye gitmeyeyim.
Bir veli görünce yüzüm asılmasın.
Birbirimizin yüzüne gülerek bakabilelim.

Ben hep böyle yürüttüm bugüne dek.
Aksini düşünemiyorum.
Duygularımı abartılı yaşayan biriyim çünkü.
Hani nefret edersem depresyona kadar gider.. :(

Back
X