• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu nasıl söylenir?

Kendi huzurunun bozulmasina izin verme. Valla kendi cocuklugumdan bilirim, öyle cok iyi niyetli ögretmenlerin tepesine kadar cikardik. biraz sert ögretmenlerden korkar, sesimizi cikarmazdik. ikisinin ortasini bulmak lazim mutlaka. ama üzülen olmasin diye, göz yumma istemedigin seyler. Net söyle.

Öğrencinlerin kaçıncı sınıf ?

Minicik boyuyla demişsin ... 7-8-9 yaş ??

Ben olsam o kapıyı açardım .

Annenin sorumsuzluğu ilgisizliği bir yana ... evden öğrt. gidiyorum diye çıkan bir çocuğu kapıda bırakamam .

İçeri alır ... sonra beraber annesini arar .
X bana gelmiş ... ben şimdi onunla güzelce konuştum , artık okuldan sonra doğru eve gelip derslerini yapacak falan derim .
Şimdi eve gönderiyorum haberiniz olsun der kaparım .

Ya da yakınsa evi tutar elinden eve götürür kapıda konuşurdum anne ile .

Sınıftada genel bir konuşma yapar ... çocuklar ders bitimi herkes doğru evine ... bu benim evim ya da bir başkasının evi farketmez ... Ailemiz yokken kimseye tek başımıza gitmiyoruz tamam mı ? derdim
bende bunları yazıcaktım
kesınlıkle en dogrusu bence budur...

yarın bıgun agır ıthamlara bıle maruz kalabılırsınız konu sahıbı ınsanlar cok tuhaf ...

İşte ben de dedim ki çocuklarını sokağa bilinçsizce salan bu veliler ben çocuklarınızı başkalarının evine nasıl yolluyorsunuz dediğimde yollamayı bırakacaklar mı?

Bana göndermezler en iyi ihtimal evet.
Diğer konuda bildiklerini okumaya devam edecekler.

Çünkü öğretmenin fikrine ve kendisine saygısı olan bir çevreye düşmedim ne yazık ki..

Olsun isterdim 6 yıl boyunca hep öğretmeni sayan, fikirlerine değer veren insanlarla çalıştım.
Onlarla bu söylediğiniz iletişimleri rahatlıkla kurdum.

Burada beni muhattap görüp, iletişim kurmak isteyen bile yok.
1 buçuk ayda anladım. Artık ben de onlar gibi yapacağım, onları önemsemeyeceğim.

Hakkım yok mu?
Bence gayet var.

İki gün evvel bir veli aradı beni.
Hocam çok kibarsın ama burdakilere kibarlık yaramaz dediğim dedik ol.
Veli fikrini sorma önemseme dedi bana.

Nasıl yere düştüm anlayın.
Kimsenin bana böyle hissettirmeye hakkı yok.
Belki annelerden bazıları dikkate alır dediklerinizi belli olmaz. Dikkate almasa bile size gelmelerini engellerler. Lütfen çocuklarınızı uyarın sonra ogretmenime gidiyorum diyip yolda birşey falan olur ben sorumluluk alamam diyin. Velinin dediği de çok doğru.

Bizim sınıftada bazı veliler var ana sınıfı geçen yıl aynı Öğretmen le okuduk. Öğretmeni hiç sert görmedim çünkü tüm veliler çok iyi ve kibar halden anlayan öğretmene saygı duyan kişiler di m herkes çocuğunu kapıdan yollarken öğrermenini uzme diye tembihlerdi. Bu seneki veliler bir garip gerçekten. Toplantıda resmen geçen seneki Öğretmen gitmiş başkası gelmişti. Otoriter di oldukça hissettiriyordu m üstüme alınmadım hiç çünkü ortamı farkettim.

Belki annelerden bazıları dikkate alır dediklerinizi belli olmaz. Dikkate almasa bile size gelmelerini engellerler. Lütfen çocuklarınızı uyarın sonra ogretmenime gidiyorum diyip yolda birşey falan olur ben sorumluluk alamam diyin. Velinin dediği de çok doğru.

Bizim sınıftada bazı veliler var ana sınıfı geçen yıl aynı Öğretmen le okuduk. Öğretmeni hiç sert görmedim çünkü tüm veliler çok iyi ve kibar halden anlayan öğretmene saygı duyan kişiler di m herkes çocuğunu kapıdan yollarken öğrermenini uzme diye tembihlerdi. Bu seneki veliler bir garip gerçekten. Toplantıda resmen geçen seneki Öğretmen gitmiş başkası gelmişti. Otoriter di oldukça hissettiriyordu m üstüme alınmadım hiç çünkü ortamı farkettim.

Kimi kibar öğretmen ister, kimi sert ve otoriter.
Kimi fikrimiz alınmalı der kimi de boşverin sormayın.

Velilerin unuttuğu bir şey var.
Öğretmen onların her birine göre şekil alamaz.
Veli öğretmene göre şekil alacak.

Açık ve net!

Böyle saçmalık olmaz.

Ben hep aynı bendim bana saygısızlık yapılmadı bunca zaman eski velilerim hala geri dönün diye ağlıyor..
Çünkü genel iletişimim kibar ve seviye doluydu. Aklı başında bir veli bunu ister.

Haddini aşma karşısında gereken sertliği hep gösterdim.

Şimdi nasıl yapalım, sizin fikriniz nedir diye sorduğum için aşırı kibarım öyle mi?

Ya sabır cidden..

Neyse bu konuda çok sinirliyim bugün boşverin..

Ne yapmalıyım mesela?

Okulda temizlik görevlisi yetersiz, işkurdan da göndermiyorlar.
Sınıf temizliği için çok pis, çözüm bulalım diyen velilere tek başıma karar alarak,
evet çözüm buldum hepiniz para vereceksiniz temizlik için yardımcı tutacağız mı demeliyim?
Dediğim dedik çaldığım düdük karar alınmıştır vereceksiniz o kadar mı demeliyim?

Peki nasıl yapalım size 3 seçenek sunuyorum.
Ya sınıfa deterjan alıp temizliği öğrencilerimle ben yapacağım.
Ya para toplayacaksınız yardımcı alacağız.
Ya da gönüllü olarak sıraya girip siz yapacaksınız.

Temizlikten şikayetçi olan veli.
Bana okul temizliği yetiyor.
Ama hiç bir çözüme gelmeyen yine veli.

Bunda bir karar alınamıyor, her kafadan ses çıkıyor diye ben dediğim dedik olmuyorum, otorite kurmuş olmuyorum öyle mi?

Bir daha hiç bir veli zorlama var bize fikrimizi soran yok diye konu açmasın.
Tek başıma sayfaları doldururum.

Otoriteymişmiş!
Veli milleti ne istediğini biliyor mu ki acaba? Çok sinirlendim kaç gündür.

Kimi kibar öğretmen ister, kimi sert ve otoriter.
Kimi fikrimiz alınmalı der kimi de boşverin sormayın.

Velilerin unuttuğu bir şey var.
Öğretmen onların her birine göre şekil alamaz.
Veli öğretmene göre şekil alacak.

Açık ve net!

Böyle saçmalık olmaz.

Ben hep aynı bendim bana saygısızlık yapılmadı bunca zaman eski velilerim hala geri dönün diye ağlıyor..
Çünkü genel iletişimim kibar ve seviye doluydu. Aklı başında bir veli bunu ister.

Haddini aşma karşısında gereken sertliği hep gösterdim.

Şimdi nasıl yapalım, sizin fikriniz nedir diye sorduğum için aşırı kibarım öyle mi?

Ya sabır cidden..

Neyse bu konuda çok sinirliyim bugün boşverin..
Sanırım aşırı sinirli olduğunuz için söylenen herşeyi size eleştiri olarak algılıyorsunuz.

Sizin ne yapabilirim diye soru sormanız sonucu bir çözüm öneriyorum sadece.

Sanırım aşırı sinirli olduğunuz için söylenen herşeyi size eleştiri olarak algılıyorsunuz.

Sizin ne yapabilirim diye soru sormanız sonucu bir çözüm öneriyorum sadece.

Yanlış anlamayın sizinle ilgisi yok.
Evet çok sinirliyim, Üzgünüm, umutsuzum. Uyandım ama yataktan çıkamadım.
Temizlik yapmam gerek ama yapasım yok.

Bunların hepsi bu kendini bilmez veliler yüzünden..

Bu devirde iyi öğretmen bulmak da çok zor iyi veli de.

Beni o velinin suratına bakmadan konuşan öğretmenlerden yapacak burasi sanırım. Cok yazık!

Kesin çözüm numaramı dış aramalara kapatmaksa onu da yaparım tabi.
Ama bunlar son uygulamalarım olur.
Önceliğim tatlı sözden anlamaları öğretmenim.
İnşallah çabuk düzeltirler kendilerini.
Tatlı söz çok işe yaramıyor öğretmenim. Zaten anlayışlı insanlar bunu yapmaz düşünür. önce çocuklar gelir yarın anneler oturmaya gelir.Bir yere giderken çocuğu size bırakmaya bile kalkarlar.8 yıllık tecrübeyle sabit

Tatlı söz çok işe yaramıyor öğretmenim. Zaten anlayışlı insanlar bunu yapmaz düşünür. önce çocuklar gelir yarın anneler oturmaya gelir.Bir yere giderken çocuğu size bırakmaya bile kalkarlar.8 yıllık tecrübeyle sabit
Konuyu kesin bir dille çocuklarla konuştum. Yasak dedim.
Şimdilik anladilar diye umuyorum inşallah teşekkür ederim öğretmenim;)

Mune Mune abla konumu kapatabilir misin?

Back
X