Bu ne biçim bir his?

limelight

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2010
49
0
36
İstanbul
Beni çok ayıplayacaksınız biliyorum...ama olayı anlatmak istiyorum...
Annem bir evde çalışıyor...Yaklaşık 5-6 yıldır...Orada 5 yaşındaki kızı kıskanıyorum olaya bakar mısınız? Arada annem bize getiriyor sinir oluyorum istemiyorum onu. Neden mi?
O hiç zor şartlarda büyümedi ben onun yaşındayken onun kadar mutlu değildim.Annemle babam hep kavga ederdi...7 yaşımdan beri evde tek kaldım ben soğukta! Ama onun yanında birileri var her zaman.Şuan 15 yaşındayım...Gökgürlerdi korkardım bir ses gelirdi korkardım...Onun için hep bilgisayarda oynar müzik dinlerdim ama onun korktuğu zaman yanında birisi oluyor sarılacağı birisi oluyor! ondan 10 yaş büyüğüm ama kıskanıyorum onun bu kadar şanslı olmasını kıskanıyorum!benim çektiğim acıları çekmediği için kıskanıyorum!babası her zaman yanında olduğu için onu yanlız bırakmadığı için kıskanıyorum!
Ve kendimede hiç olmadığı kadar acıyorum...

kendine acımak yerine zor şartların seni olgunlaştırdığını ya da olgunlaştıracağını düşünerek mutlu ol...o belki kendine yetemezken sen bir başına bir çok şey başarabilirsin...belki ileride senin olacağın kadar mutlu olamayacak....başkalarının hayatını irdeleme ve kendi hayatının güzelliklerini keşfet...

sen senin hayatından başka bir hayat yaşayamazsın ve onu senden başka kimse güzelleştiremez unutma...

dışardan görünen sadece bizim gördüğümüzdür gerçek çok başka olabilir...senin doğruluğundan emin olacağın tek hayat kendi hayatındır....

şimdi bu saçma düşünceyi kafandan atıp 15 yaşında kocaman bir abla gibi güzel tecrübelerini paylaş o ufaklıkla ona bişeyler öğret...

Beni çok ayıplayacaksınız biliyorum...ama olayı anlatmak istiyorum...
Annem bir evde çalışıyor...Yaklaşık 5-6 yıldır...Orada 5 yaşındaki kızı kıskanıyorum olaya bakar mısınız? Arada annem bize getiriyor sinir oluyorum istemiyorum onu. Neden mi?
O hiç zor şartlarda büyümedi ben onun yaşındayken onun kadar mutlu değildim.Annemle babam hep kavga ederdi...7 yaşımdan beri evde tek kaldım ben soğukta! Ama onun yanında birileri var her zaman.Şuan 15 yaşındayım...Gökgürlerdi korkardım bir ses gelirdi korkardım...Onun için hep bilgisayarda oynar müzik dinlerdim ama onun korktuğu zaman yanında birisi oluyor sarılacağı birisi oluyor! ondan 10 yaş büyüğüm ama kıskanıyorum onun bu kadar şanslı olmasını kıskanıyorum!benim çektiğim acıları çekmediği için kıskanıyorum!babası her zaman yanında olduğu için onu yanlız bırakmadığı için kıskanıyorum!
Ve kendimede hiç olmadığı kadar acıyorum...

Seni anlıyorum canım.ama şunu asla ve asla unutma o kız çocugu hayata karşı senin kadar güçlü olamayacak,zorluklarla savaşamayacak..Tabir-i caizse yediği önünde yemediği arkasında olan tipler en ufak rüzgarda toprağa karışmaya mahkumdurlar...

Tam ergenlik yaşındasın kıskanman,imrenmen doğal ama hayat maskesini düşürüp tek tek kazıkları atmaya başlayınca göreceksin sen dimdik ayakta dururken o ancak sen ve senin gibi güçlü kişilere tutunarak ayakta kalabilecek.

Ayrıca kızıyorum sana ne bu acımalar falan:47:,kendine acımak niye??
Tam tersi güçlü bir kız olarak yetişiyorum diye kendinle gurur duyman lazım

Haklısın :) bazen kendimi çok güçlü ve oldun hissediyorum bazen çok güçsüz ve çaresiz.. şuanda öyle hissediyorum mesela.. :/

Henüz 15 yaşındasın,o yüzden bir an önce bunu aş diye söylüyorum ;
kendine acımak en berbat duygulardan biridir.
Bu duygu seni bir süre sonra depresyona bile sokabilir.
Ayrıca bir arkadaşımızın dediği gibi,o çocuğun gelecekte ki duruşuyla senin ki
asla bir olmayacaktır.kendini kıyaslamak ve mutsuz olmak yerine,
kendinden çok daha zor çocuklukları olan yaşıtlarına bak bence.
o zaman kendi hayatına şükredip,daha mutlu bir ruh haliyle hayatına devam edebilirsin.

Haklısın :) bazen kendimi çok güçlü ve oldun hissediyorum bazen çok güçsüz ve çaresiz.. şuanda öyle hissediyorum mesela.. :/

bu arada az önce söyleyecektim ama birsürü şey yazarken unuttum...eminim o çocuğa öğreteceğin bir çok şey vardır...ona öğret ki senin ondan ne kadar fazla şey bildiğini görsün ve zamanla sana hayran olsun...ve bakarsın gereksiz yere sen onun hayatına özenirken o senin yerinde olmak istemiş...

bilgi, tecrübe ve olgunluk dünyadaki her türlü şeyden daha değerlidir ve asla kaybolmaz....

Herkesin hayatı birbirinden farklı oluyor.
Kim istemez anlattıklarını seninle aynı seyleri hatta daha fazlasını yasayan ne cok insan var.
Hayatın iyi yönlerini görmeye calıs.
İyi kötü bir annen ve bir baban var, bazıları bu duyguya hasret.
Herseye ragmen sükretmemiz gerekiyor..

arkadaslar ben size katilmiyorum yorumlariniza
bir kucucuk kiz zor sartlarda buyumuyor
ve zorluklarla karsilasirsa savunmasiz kalma ihtimali yuksek diye
teselli olunmaz
mutlu olmayacak belki diye sevinmek olgunluk degildir

sana gelince kardesim birilerin mutlulugunu kiskaniyorsun
icin aciyordur hayatin sana sundugu zorluklar yuzunden
bunu inanki iyi anliyorum.. keskede oyle olmasaydi
ama elinden bir sey gelmedi cunku cocuktun
ilerde cocuklarin olursa onlara bunlari yasatmamak icin cabalarsin
okursun calisirsin.. belki ogretmen olursun mucadeleyi ogretirsin ogrencilerine
sadece sukret daha beter olanlari dusun..
o kucuk kiz sefil bir hayat yasada sevinecekmisin?
babasi öldü diyelim sevinecekmisin?
iskence goren cocuklar var
basinda dami olmayan cocuklar var.. kotunun kotusu iyinin iyisi var
ama unutma zenginlikte ve fakirlikte cocuklar hep savunmasizdir
senin artilarin daha fazla olacak mucadele edip
iyi niyetini korursan
masum bir yavruya takipta kendini uzme

canım bu senin karekterinin özelliklerinden değil. merak etme. sen bu değilsin. daha 15 yaşındasın bu yaşlar o kadar karmaşık zamanlarki sürekli hislerin, düşüncelerin değişebilir.
delikanlı sadece erkekler için geçerli değildir. ergenlik zamanında kızlarında kanı deli akar...
hormonlarına sahip çıkıp kendini kontrol etmeye çalış sadece.zamanla geçicek...
sen 15 yaşında olması gerekenleri yaşıyorsun...

kimse nasil sartlar altinda dunyaya gelecegini bilmiyor
kimse annesini babasini secmiyor..

sen kucuk yasta zorluklar cekmissin
anliyorum ama hala kucuk yasta sayilirsin
daha yasin 15 kimbilir daha neler neler cikacak
karsina, hayat sana neler sunacak..
oturup kendine aciyacagina gozunu ac
ve karsina cikan firsatlari degerlendirmeye bak.

bir_kadin inda soyledigi gibi
o kucucuk cocugun mutsuzluguylami
mutlu olmayi istiyorsun?
neler yasadigini bilmiyoruz ama beterin beteri var

bence haline sukretmelisin ki su an bi bilgisayar basinda derdini paylasabiliyorsun
okula gidebiliyosun ( yani oyle dusunuyorum)
su an basina bomba dusme ihtimali olan binlerce genc, cocuk, ana, baba var ki
hadi o kadar uzaga gitmeyelim..
simsek caktiginda sarilacak kimsen yok
ama o simsek caktiginda yagmur yagdiginda
basini sokacak biyeri olmayanlar ne yapsin...

gordun mu bak ne kadar sansliymissin..
kendine aciyarak biyere varamazsin,
helede 5 yasinda kucucuk bi kizi
kiskanarak anca kendine eziyet edersin....

Sürekli bardagin bos tarafina bakiyorsun o boslukta neler olabilirdi onlari sorguluyorsun.

Birde bardagin dolu tarafina bakmayi dene annesi olmayanlari,sicak bir yuvaya hasret olanlari,senin imkanlarina sahip olmayan yasitlarini düsün iskence gören istismar edilen itilip kakilan,bedensel ve ruhsal engelleri olan insanlari görmeye calis.

Hayat herkese adil degil payina düsenlerle mutlu olmaya bak.ergenlik dönemindesin hissettiklerin normal sayilabilir ama kiskancligin ilerde öfkeye asilige yol acip sana zarar verebilir büyümek sanildigi kadar kolay olmuyor.sevgiler...

herkesin hayatı başkadır aileler imkanları dahilinde evlatlarına bişeyler yapmaya çalışırlar. benim ailem hep abim için çabaladı ben arada kaynadım hep. abime parayı yağdırırlarken banada kızarlardı çabuk bitiriyorsun paranı diye. v.s. ama sonuçta ne oldu ben tek başıma azmederek okulumu bitirdim işimi kendim buldum ve çalışıyorum. evlendim eşiminde ailesi aynısını yapmış diğer evlatlara lüks hayat eşim hep kendisi çalışmış. birlik olduk ve şu anda hepsinden üstünüz güzel bir işimiz var evimiz ve arabamız var. en önemlisi mutlu huzurlu bir yuvamız var.
o kızı kıskanmak yerine ileriyi düşünmelisin. daha yaşın çok küçük geleceğin için ne yapman gerekliliğini planlamalısın. hayata küsüp oturmak birilerini kıskanmak bir işine yaramaz. hayat senin hayatın başkasının yaşamı seni ilgilendirmez daima ileriye bakmalısın. geçmiş geçmişte kalmıştır.

21 yaşındayım kazık kadar kardeşimi annemden kıskanıyorum bazen :61:

o kucucuk cocugun mutsuzluguylami
mutlu olmayi istiyorsun?
neler yasadigini bilmiyoruz ama beterin beteri var

Aynen bencede. Şükret canım haline şimdi sen hayata karşı daha güçlüsün. O savunmasız ufacık bi yavru. Benim yaşadıklarımı onlar yaşamasın diye düşünmen lazım. Üzüldüğüm her konuda isteyipde yapamadığım her konuda onlarda benim gibi olmasın derim hep ve elimden geleni yaparım.

Onun hayatını kendininkiyle kıyaslamaktan vazgeçip, ileride sahip olacağın çocuklarına onun sahip olduklarından fazlasını vermeyi hedeflesen..

Kendine yatırım yapsan daha güzel olmaz mı?

teselli olunmaz

iyi niyetini korursan

Bende bir-kadına katılıyorum. 5 yaşındaki çocuğu kıskanacak yapıda hastalıklı duyguları olan konu açan bir kıza kalkıp sen güçlüsün o güçsüz olacak diye bir teselli verilmez.. konuyu açan kişi normal düşüncelere sahip olsaydı , ben çektim insallah bu çocuk benim gibi olmaz diye daha masumane şeyler düşünürdü... ben ayıpladım konuyu açan kişinin yazdıklarını...

Herşeye rağmen hayatta olduğun için sağlıklı oldğun için şükretmelisin... kendine acımayacaksın mademki hırsların var , oturup okuyacaksın meslek sahibi olup para kazanacaksın.. kendi yaşadığın zor hayatı kendi çocuklarına yaşatmayacaksın... Konuyu kıskandım değilde , özendim , imrendim olarak açsaydın yazdıklarım daha yumuşak olacaktı...

umarım herşey istediğin gibi olur....

teselli olunmaz

iyi niyetini korursan

:46: :46:

hayatın gerçekleriyle erken tanışmışsın ve hayatı öğrenmişsin küçük yaşta..gerektiği yerde yalnız kalmayı bilmişsin tek başına üstesinden gelmeyide..sen hayata hazır durumdasın tatlım..ama o kıskandığın çocuğa aslında üzülmelisin ki yanında sürekli birileri var zorluk engel yokuş hiçbirini belkide bilemeyecek ...

tatlım inanki benimde annem babam da çalışıodu 6 yaşından beri yalnız kaldım bence senin yaşın küçük olduğu için böyle düşünüosun öyle yetişien çocuklar hiçbirzaman kendi ayakları üzerinde duramazlar yalnız kaldıkları zaman ne yapacaklarını asla bilemezler bak ne güsel annen baban çalışıo sana bakmk için yan gelip evde yatabilirlrde onlara da haksızlık yapma bence daha okadar küçüksün ki...

En azından şunu düşün onun canı sıkıldığında, morali bozulduğunda, onun için kafa yorup onu neşelendirmeye çalışan bir KK yok. Ama senin var :) Herkesin sahip olduğu güzellik birbirinden farklıdır hayatım, aynı olamayız ki. Yeter ki elindekilerin kıymetini bil.

henüz senin yaşın da küçük o yüzden seni bu konuyu açtın diye yargılamayacağım.Senin yaşındaki insanlar kendi öz kardeşlerini bile kıskanabiliyor.Ancak bunları düşünmen sana hiçbir fayda sağlamaz. Ben sıkıntı çektim işte ama o el bebek gül bebek büyüyor imkanları var vs demek sadece hayatta kendin için atacağın güzel adımları baltalamak olur.Sürekli ben çocukluğumda bu sıkıntıları yaşadımın arkasına sığınırsın yapacaklarını da yapamazsın.Herkes zengin veya mükemmel doğmaz.Herkes farklı yaşantısı vardır.Zamanın insana neler getireği de belli olmaz.Bir gün tepede bir gün çukurda olursun.Ya Allah korusun sağlıksız bir birey olarak da dünyaya gelebilirdin kendini senden daha iyi durumdakilerle karşılaştırmak yerine senden daha kötü durumdakilerle karşılaştırıp şükretmelisin.
Ayrıca sunu belirteyim bazı yorumları okudum.Acılar çekmişsin daha dimdik ayakta durursun sen o ise hep bağlı kalır bişeyleri başaramaz diyenleri doğru bulmuyorum.Sonuçta 5 yaşındaki bir kız çocuğu annesi babası evde yanlız bırakıp gideceklermiydi.Helede imkanları varsa tabi bakıcı tutacaklar bu o çocuğun ileride başarız olacağı anlamına mı geliyor.Bir kere bu hayatta mücadele eden çalışan,cesur olan kazanır ne olduğunun nasıl imkanlarla yetiştiğinin önemi yok.

Back
X