- 27 Eylül 2021
- 1.858
- 3.859
- 83
- Konu Sahibi aslanbaran
-
Yaşlı iması yoksa belki ay yüzlü gibi bir şey kastetmek istedi ağzından nur yüzlü çıktı. Beyaz tenliyseniz veya yüzünüz güzelse onu demek istemiş olabilir. Ama işte nur yüzlü ihtiyar diye bir tamlama da var güzel dilimizde. Ben de olsam arada kalırım. 40 yaş nur yüzlü ihtiyar olmak için çok erken. Bir dahakine siz de ona takılın esprili bir dille. Bakalım ne cevap verecekBilmiyorum ama bence aynı yaşlardayız.
Güzel bi kelımeHoşlandığınız biri size “Nur yüzlü” dese ne hissederdiniz?
Erkekler iltifat etmesini beceremez ya. Bizim gibi ince düşünce olmuyor onlarda. Olanlarında profesyonel olduğunu düşünüyorumTeşekkür ederim. Dediğim gibi, ilk kez kendimi kötü hissettim. Adama duyduğum hissi de yuttum gitti tabi.
Güzel birşey söylemeye çalışıyordu sanırım ama işte bilirsiniz bu dil sürçmeleri ne düşündüğümüze dair epey ipucu da verebilir. Olmayacak bir hikaye olduğu kanaatine vardım.Erkekler iltifat etmesini beceremez ya. Bizim gibi ince düşünce olmuyor onlarda. Olanlarında profesyonel olduğunu düşünüyorumbence tek sebep buysa takılmayın.
Teşekkür ederim. Dediğim gibi, ilk kez kendimi kötü hissettim. Adama duyduğum hissi de yuttum gitti tabi.
Hacı hissederimHoşlandığınız biri size “Nur yüzlü” dese ne hissederdiniz?
Bana da diyorlar iyiye yoruyorumHoşlandığınız biri size “Nur yüzlü” dese ne hissederdiniz?
Herşeyden bir mana çıkarmam. Bu ifade bana dokundu. Hislerim ise henüz çok başındaydı. Beğendiğiniz birine Nur yüzlü demezsiniz. (bence) o yüzden yanıldığımı hissettim ve defteri kapatmaya karar verdim.
Hissiniz tatlı sakız heralde bu kadar çabuk yutuluyor. Akça pakca yüzünüz varsa ışıl ışılsin anlamında demiştir.
Her şeyden bir mana çıkartır misiniz,bu konuya özel mi?
Beni Akşitlerin torunu sanıyor olabilir diye düşünürüm.Hoşlandığınız biri size “Nur yüzlü” dese ne hissederdiniz?
Zor birisiniz vesselam,ne var ki bunda?Ay gibi parlak,ışıltılı bir yüze sahip olduğunuzu ima etmeye çalışmış bence.Herşeyden böyle bir anlam çıkarmaya mı çalışırsınız genelde?Güzel birşey söylemeye çalışıyordu sanırım ama işte bilirsiniz bu dil sürçmeleri ne düşündüğümüze dair epey ipucu da verebilir. Olmayacak bir hikaye olduğu kanaatine vardım.
Çok iyiymiş haha. Sen benim yaşadığımı böyle yorumladın. Ben ise baya bozuldum. Birkaç saat kendime gelemedim. Başkası dese hoşuma bile gider belki ama işte bu çerçevede üzdü. Dur bakalım belki ben de yarın Birgül gülerek anlatırım.Bence konu sahibi...
Yok çalışmam. İltifat etti der gülerim ve. Ama bu örnekte üzüldüm biraz.Zor birisiniz vesselam,ne var ki bunda?Ay gibi parlak,ışıltılı bir yüze sahip olduğunuzu ima etmeye çalışmış bence.Herşeyden böyle bir anlam çıkarmaya mı çalışırsınız genelde?
Erkekler iltifat etmesini beceremez ya. Bizim gibi ince düşünce olmuyor onlarda. Olanlarında profesyonel olduğunu düşünüyorumbence tek sebep buysa takılmayın.
Neyi?bizden duymak istediniz, iyi gelecek galiba. zira anlamamış olamazsınız.
Profesyonel dediğim kadın dilinden anlıyordur manasında diyorum zaten bende. Ayrıca erkeklerin her yaptığına "onlar biz gibi ince düşünemiyor" demedim. Sadece iltifat konusunda dedim. Erkeklerin her hareketine bu şekilde düşündüğümü nereden çıkardınız?Yapmayin artik ya.
Şu forumda erkeklerin her yaptigina, yapmadiğina en basit şeylere bile "onlar bizim gibi ince dusunemiyor" diyenleri okuyunca bayginlik geciresim geliyor.
İltifat eden adamin profesyonel olmasi gerekmiyor ama bir iltifat edemeyen erkegin kadinlarla iletişim kurma problemi filan vardir ya da hayatinda bir şey gormemiştir ilk defa kadin goruyordur, ltifat edesi gelmiyor da olabilir.
Acaba dindar mı off bu bana uymaz diye düşünürümHoşlandığınız biri size “Nur yüzlü” dese ne hissederdiniz?
Profesyonel dediğim kadın dilini çözmüştür manasında diyorum zaten bende. Ayrıca erkeklerin her yaptığına "onlar biz gibi ince düşünemiyor" demedim. Sadece iltifat konusunda dedim. Erkeklerin her hareketine bu şekilde düşündüğümü nereden çıkardınız?
Herkes kendi eksiğine göre mi kılıf uyduruyor orasını bilemem. Ola da bilir. Belki saydıklarınız kötü niyet görmedikleri tecrübeleri üzerine kendilerini avutuyorlardır. Bilemiyorum. Bu konu üzerinde başka konular ve görüşlerle ilgilenmiyorum.Siz iltifat konusunda ince dusunemez diyorsunuz, başkasi ev işlerinde beceremez diyor, öteki eşinden gormedigi anlayistan dolayi onlar cocuk gibidir soylemeden anlamiyorlar diyor...
Yani kim birlikte oldugu erkekte ne yoksa ona gore bir bahane buluyor ve bunlar bir araya toplaninca " erkek nefes alsa yeter " anlami cikiyor artik.
Hani biz evlendik çekildik ortaliktan ama genç kizlarin beklentisini çok dusurmemek lazim.
Erkeklerin 625262 tane beklentisi olabiliyorken kadinlar devamli kendilerini boyle avutmamali. Erkekler her şeyi becerirler gayet kadinlardan eksikleri yok.
Ha iltifat etmek cok mu onemli derseniz hayir değil kimi kadin için sorun olmayabilir. Ama erkekleri bu kadar genelleyip "zaten dusunemezler, beceremezler" diyip hepsi oylemiş gibi beklentiyi sifirin altina da çekmeyelim artik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?