Bu ne demek?

Bilmiyorum ama bence aynı yaşlardayız.
Yaşlı iması yoksa belki ay yüzlü gibi bir şey kastetmek istedi ağzından nur yüzlü çıktı. Beyaz tenliyseniz veya yüzünüz güzelse onu demek istemiş olabilir. Ama işte nur yüzlü ihtiyar diye bir tamlama da var güzel dilimizde. Ben de olsam arada kalırım. 40 yaş nur yüzlü ihtiyar olmak için çok erken. Bir dahakine siz de ona takılın esprili bir dille. Bakalım ne cevap verecek

Teşekkür ederim. Dediğim gibi, ilk kez kendimi kötü hissettim. Adama duyduğum hissi de yuttum gitti tabi.
Erkekler iltifat etmesini beceremez ya. Bizim gibi ince düşünce olmuyor onlarda. Olanlarında profesyonel olduğunu düşünüyorum bence tek sebep buysa takılmayın.

Erkekler iltifat etmesini beceremez ya. Bizim gibi ince düşünce olmuyor onlarda. Olanlarında profesyonel olduğunu düşünüyorum bence tek sebep buysa takılmayın.
Güzel birşey söylemeye çalışıyordu sanırım ama işte bilirsiniz bu dil sürçmeleri ne düşündüğümüze dair epey ipucu da verebilir. Olmayacak bir hikaye olduğu kanaatine vardım.

Teşekkür ederim. Dediğim gibi, ilk kez kendimi kötü hissettim. Adama duyduğum hissi de yuttum gitti tabi.

Hissiniz tatlı sakız heralde bu kadar çabuk yutuluyor. Akça pakca yüzünüz varsa ışıl ışılsin anlamında demiştir.
Her şeyden bir mana çıkartır misiniz,bu konuya özel mi?

Hissiniz tatlı sakız heralde bu kadar çabuk yutuluyor. Akça pakca yüzünüz varsa ışıl ışılsin anlamında demiştir.
Her şeyden bir mana çıkartır misiniz,bu konuya özel mi?
Herşeyden bir mana çıkarmam. Bu ifade bana dokundu. Hislerim ise henüz çok başındaydı. Beğendiğiniz birine Nur yüzlü demezsiniz. (bence) o yüzden yanıldığımı hissettim ve defteri kapatmaya karar verdim.

Güzel birşey söylemeye çalışıyordu sanırım ama işte bilirsiniz bu dil sürçmeleri ne düşündüğümüze dair epey ipucu da verebilir. Olmayacak bir hikaye olduğu kanaatine vardım.
Zor birisiniz vesselam,ne var ki bunda?Ay gibi parlak,ışıltılı bir yüze sahip olduğunuzu ima etmeye çalışmış bence.Herşeyden böyle bir anlam çıkarmaya mı çalışırsınız genelde?

Bence konu sahibi...
Çok iyiymiş haha. Sen benim yaşadığımı böyle yorumladın. Ben ise baya bozuldum. Birkaç saat kendime gelemedim. Başkası dese hoşuma bile gider belki ama işte bu çerçevede üzdü. Dur bakalım belki ben de yarın Birgül gülerek anlatırım.

Zor birisiniz vesselam,ne var ki bunda?Ay gibi parlak,ışıltılı bir yüze sahip olduğunuzu ima etmeye çalışmış bence.Herşeyden böyle bir anlam çıkarmaya mı çalışırsınız genelde?
Yok çalışmam. İltifat etti der gülerim ve. Ama bu örnekte üzüldüm biraz.

Yapmayin artik ya.
Şu forumda erkeklerin her yaptigina, yapmadiğina en basit şeylere bile "onlar bizim gibi ince dusunemiyor" diyenleri okuyunca bayginlik geciresim geliyor.

İltifat eden adamin profesyonel olmasi gerekmiyor ama bir iltifat edemeyen erkegin kadinlarla iletişim kurma problemi filan vardir ya da hayatinda bir şey gormemiştir ilk defa kadin goruyordur, ltifat edesi gelmiyor da olabilir.

Profesyonel dediğim kadın dilinden anlıyordur manasında diyorum zaten bende. Ayrıca erkeklerin her yaptığına "onlar biz gibi ince düşünemiyor" demedim. Sadece iltifat konusunda dedim. Erkeklerin her hareketine bu şekilde düşündüğümü nereden çıkardınız?

Son düzenleme:

Siz iltifat konusunda ince dusunemez diyorsunuz, başkasi ev işlerinde beceremez diyor, öteki eşinden gormedigi anlayistan dolayi onlar cocuk gibidir soylemeden anlamiyorlar diyor...
Yani kim birlikte oldugu erkekte ne yoksa ona gore bir bahane buluyor ve bunlar bir araya toplaninca " erkek nefes alsa yeter " anlami cikiyor artik.

Hani biz evlendik çekildik ortaliktan ama genç kizlarin beklentisini çok dusurmemek lazim.
Erkeklerin 625262 tane beklentisi olabiliyorken kadinlar devamli kendilerini boyle avutmamali. Erkekler her şeyi becerirler gayet kadinlardan eksikleri yok.

Ha iltifat etmek cok mu onemli derseniz hayir değil kimi kadin için sorun olmayabilir. Ama erkekleri bu kadar genelleyip "zaten dusunemezler, beceremezler" diyip hepsi oylemiş gibi beklentiyi sifirin altina da çekmeyelim artik.

Herkes kendi eksiğine göre mi kılıf uyduruyor orasını bilemem. Ola da bilir. Belki saydıklarınız kötü niyet görmedikleri tecrübeleri üzerine kendilerini avutuyorlardır. Bilemiyorum. Bu konu üzerinde başka konular ve görüşlerle ilgilenmiyorum.

Konu sahibinin ve kendi konuma gelecek olursam;
İltifat ederken seçtikleri kelimede her erkeğin o kelime üzerinde ince düşüneceğini sanmıyorum. O an söylemek istedikleri kelimenin başka mana taşıdığını düşünmeden söyleyebilirler. Kadınların alınganlık derecesini bilen erkekler bu konuda daha özenliler. Bu grubada diğerlerinin yanında profesyonel demek absürt olmaz diye düşünüyorum.

Çoğu kadının önemsemediği çoğunun da alınabileceği iltifat adı altında ortak kelimelerde var. Ya da (bu konuda olduğu gibi) iki farklı manada kullanılan kelimeler. Bana göre bunların üstünde durmayan erkek sayısı daha fazla. Bu yüzden genelleme yapmaktan çekinmedim. Dışında kalanlarıda ayırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…