bu ne şimdi?

Esinde bi acaip sende... Kendin gitseydin markete esinle niye muhattab ediyorsun? Hadi sen ettin esindeki laflara bak...

yeni nesil gençleride bi türlü anlayamadım gitti.benmi safım yoksa bnmi art niyetliyim hala çözemedim.şu kocalarınızla yada erkek arkadaşınızla kız arkadaşlarınızı ne diye muhatap ediyosunuz anlamış değilim ..ondan sonra yok arkadaşım şöyle dedi yok kocam böyle güldü..şimdi adım başı market var heryerde git kendin al ne diye elalemi kocanla muhatap ediyosun.

eskiden annelerimizin arkadaşları akşam gelmezlerdi. geldikleri de olurdu da o zaman da babalarımız gece çalışıyor olurdu ondan.
gündüz gelirdi genelde gelecek olan komşu teyzeler, eş dost teyzeler falan.
gündüz çatkapı geldiklerinde de babalarımız es kaza evde olurlarsa şöyle kapıdan bir 'hoşgeldin filanca hanım,oğlun kızın nası eşin iyi mi' derlerdi başka odaya otururlardı. ya da dışarı çıkarlardı, rahat olsun hatunlar diye..
şimdi anlam veremediğim bir içli dışlılık var. bu benim fikrim tabiiki doğru olmadığını düşünen çok olabilir fakat o 'eskiler' bana şimdinin 'misafirperver' erkeklerinden daha misafirperver geliyor..

Back
X