• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu ne ya şimdi kızdırıyosun insanı

benim eşimde aksine toplu alır kızlar :1:

bikere markete zeytin almaya yolladım gitmiş orta boy bi teneke almış gelmiş...

bu ne be dediğimdede en pahalısı en iyisi dedi gülermisin ağlarmısın:1: sonrada nankör poşet poşet alıyorum fazla alıyorum beğenmiyosun diyo şakayla karışık...

erkekler markete gitmemeliiiiii :52:

yanımızda poşet taşısın arabası marketin önünde hazır beklesin yeter kuzumun gölgesi yeter bana alışveriş söz konusu olunca :1:

arkadaşlar, din, islam, inanç, kültür veya yaşam tarzı, hayat görüşü gibi yorumları yazıları bırakalım bence, kimsenin fikri kimsenin yazdığıyla değişmeyecek, konu sahibine ayıp oluyor diye düşünüyorum, burada konu sahibi belli bi sıkıntısından söz etti fakat konusu darmadağın oldu, saygısızlık olmasın kimseye, uzatmadan konuya devam etsek,, öpüldünüz hepiniz :)

Ben peygamber efendimize laf mi soyledim? Cok evlilik yapmis bunu kabul etmem dedim. Baska ozellikleri de var muhakkak ama soyledigim de bir gercek.

Avrupa'daki reformlari araplarin baslattigini soylemek ayrica utopik. Ama araplar da baslatsa mevcut durumda araplar nerede avrupalilar nerede ortada.

Hala kadinin gorevi cocuk dogurmak, eger cok calismak istiyorsa bu vazifeye uygun iste calisabilir falan. Sen oyle yasayabilirsin, kimse sen kadinin vazifesi bu dedin diye o vazifeyi ustune alacak degil.

Kafamiza gore de fitrat uydurmayalim. Bugun dunyanin buyuk kismi musluman degil, herkes calisiyor, onlar da cocuk sahibi oluyor, sanirsin dunyanin geri kalaninin cocugu annesi calisiyor diye sorunlu, araplar ve turkelrin cocuklari mukemmel yetisiyor :33:

Neyse isteyen benim fitratim bu diye calismaz evde oturur, isteyen calisir hayata katki saglar.

Kimse de digerine ay sen niye calismiyorsun diyemez, kimsenin gelip burada siz niye calisiyorsunuzki sizin vazifeniz cocuk dogurmk diyemeyecegi gibi

konu amacından uzaklaşmış ama yine de yazayım benim eşimde nereye koyacağımı düşünmez çürüyeceğini bozulacağını düşünmez 2 kişilik eve kilo kilo alır (abartı miktarlar) bi türlü öğrenemedi ama alma yapma demek de istemiyorum bu sefer tümden bırakır:)alışverişi.sizde elinizden geldiğince beraber alın eksikleri ben öyle yapmaya çalışıyorum yoksa hiç iyi olmuyor

ben bu işlere eşimi asla sokmam eşim işten gelceği zaman eksik neyse söylerim bazen alır ama büyük alışverişi ben yaparım çalışmıyorum kredi kartı çıkardı ayda 600 mutfak masrafı yaparım hiç karışmaz sağol sun sağlıklı beslenelim önemli olan bu der siz kızmakta haklısınız kaldı ki çalışıyorsunuz ne isterseniz almalı pahalıda olsa..

Konulara dini karıştırmak yasaktır, konu sahibesi ne yazmış, bazıları nasıl yorumlamış, konuyu dağıtmayın artık lütfen...

pess doğrusu kadın konuyu açtığına açacağına pişman oldu konu nerelere gelmiş:26:

[/B][/QUOTE]

Bizler kesinlikle kadının çalışma hayatına müdahale etmiyoruz.Fıtri olarak kendine uygun işlerde çalışmak, ve annelik ile iş hayatı arasındaki dengeyi sağlamak suretiyle çalışma hayatına destek veririz.KENDİNİZİ KOCALARINIZLA EŞİT OLARAK DEĞİL EŞ OLARAK BİR BÜTÜN KABUL EDERSENİZ VE SORUMLULUK NOKTASINDA KİMİN NE TÜR VAZİFELERİ VAR BU KONUDA DİKKAT SARF EDERSENİZ MUTLU OLURSUNUZ.ANLAŞILMAYAN BİR NOKTA?[/QUOTE]

VAR;

Birincisi büyük harf sanal ortamda bağırmaktır. Bir insan bir şeyi doğru anlatıyorsa, ne büyük harfe ne de bağırmaya ihtiyaç duyar.

İkincisi ise, şu kırmızı yeri bir açıkla hele ? Siz kimsiniz ki müdahale etmiyoruz, destek veririz diyorsun ? Böyle çoğul konuşarak tarikatını mı, partini mi temsil ediyorsun ? Müdahale etmiyoruz derken, müdahale alanın bizler mi oluyoruz yani sizden olmayanlar. Ülkeyi sürüklediğiniz noktaya bakında utanın kutuplaşabildiğimiz kadar kutuplaştık sizler ve bizler olduk.

Sen anlat bakalım hele neyi ve kimleri temsil ediyorsun

Mune, seni okumadan yazmıştım artık silememde, içimde kalacağına burada kalsın

Son düzenleme:
anaammmm konum nerelere kaymış rms nin sayesinde,akşam eve gittim baktım çamaşırlarım toplanmış,yine tribimi yaptım tabi,arkamdan geldi öpte barışalım diyor özür dile benden diyor hahahaha:))) ben özür dileyecekmişim neyse aylık 150 tl tıckett bende kartını vericek ay başı ben alıcam mutfak malzemelerini ,biraz daha kırıtsam maaşını komple vericekti adam

Son düzenleme:
deterjan almaz o reyona uğramaz bile bu ay elektriğide bana yıktı zırt bırt çamaşır makinesi açıyosun diye üzerine bulaşık makinesi ,birde fırın olunca bu zamana kadar gelmemiş bir fatura geldi ki ben bunları hep açıyordum bu ay zam aldık iki katı elektrik geldi neye yaradı hiçbişeye

ben bişey sorucam hakikaten merak ediyorum..sizin keseleriniz ayrı mı?nasıl yapıyorsunuz o şekilde bana çok garip geliyor.bizde herşey ortak..hiç sıkıntımız olmadı bu güne kadar..ne istediysem aldı eşim kaç yıldır beraberiz hiç hayır demedi hemde hiç..

keselerimiz ayrı derken önceden herşeyi ortak ödüyorduk eşime veriyordum maaşımı mesela bişey almak istiyorum ne gerek var diyodu ama lazım yani.doğum yapınca evde kaldım bir süre bu arada tazminat aldım onuda hesabına yatırdı.ben işe başladı eşim işten ayrıldı oda aldığı tazminatı hesabına yatırmış ama hesap görümcemin adına bankacı kardeşi faiz oranları daha iyi diye o işini bilir diye onun adına yatırmış bende bunu duydum kıyamet koptu.sonra işe başlayınca eşimle maaş ortalamamız aynı hemen hemen onun farkı ekstra tıcket alıyor.bende dedimki çocuğun masraflarını ben karşılayım sende evin giderlerini karşıla çünkü yapılan masrafda kira ve kreş parası aynı hesaba denk geliyor tamam dedi.şimdi ben maaşımdan arta kalan parayı biriktiriyorumda harcıyorumda,eşimde aynı şekilde birikim yapıyor yeri gelince istediğini alıyor.yani ben hem çalışıp aldığım parayı eşime vericem ondan harçlık istiycem buda bana ters yani

Son düzenleme:
keselerimiz ayrı derken önceden herşeyi ortak ödüyorduk eşime veriyordum maaşımı mesela bişey almak istiyorum ne gerek var diyodu ama lazım yani.doğum yapınca evde kaldım bir süre bu arada tazminat aldım onuda hesabına yatırdı.ben işe başladı eşim işten ayrıldı oda aldığı tazminatı hesabına yatırmış ama hesap görümcemin adına bankacı kardeşi faiz oranları daha iyi diye o işini bilir diye onun adına yatırmış bende bunu duydum kıyamet koptu.sonra işe başlayınca eşimle maaş ortalamamız aynı hemen hemen onun farkı ekstra tıcket alıyor.bende dedimki çocuğun masraflarını ben karşılayım sende evin giderlerini karşıla çünkü yapılan masrafda kira ve kreş parası aynı hesaba denk geliyor tamam dedi.şimdi ben maaşımdan arta kalan parayı biriktiriyorumda harcıyorumda,eşimde aynı şekilde birikim yapıyor yeri gelince istediğini alıyor.yani ben hem çalışıp aldığım parayı eşime vericem ondan harçlık istiycem buda bana ters yani

O para ne oldu pekitazminatın yanı

senın eşin cimri farkındamısın? kabul etmek istmiyorsun ama öyle yanı

deterjan pahalı sen al dıyen adamı nasıl kabul ediyorsun anlamadım.

kötü bir şey değil mi sanki bu evlilikte her şey ortak olur gibi düşünmüşümdür hep. durum böyle olunca insan hep kendine yontmaya başlar karşı tarafı tırtıklamaya çalışır. o biriktirdiğiniz para da yine ikinizin olmuyor mu. farklı geldi bana açıkcası

tırtıklama yok ki ,aldığımız belli verdiğimiz para belli tabii birikim yapılan para ikimizin mesela geçenlerde bir ev almaya kalkıştık yani eşimin ağzını yokladım bakalım vericekmi diye kafasına yattı tamam ben şu kadarını veririm dedi gerisini de kredi çekeriz dedi taksitlerinide gücüm yettiğince öderim dedi.bende diğer ödenicekleri üstlenirim dedim.yani tırtıklama olsa derki sende öde sende kat şükür öle bişey demedi.hatta bugün kreş için süpriz günü var oğlumun çocuğun masrafları sana ait sen al demedi ben işyerimde izin alamıyorum kıpırdayamıyorum bile yerimden ben alırım dedi.bizim herşeyimiz düzenlidir yani bazen arada bir damarı tutuyor keçi damarı ne yapalım idare ediyoruz yapılıcak bişey yok

O para ne oldu pekitazminatın yanı

senın eşin cimri farkındamısın? kabul etmek istmiyorsun ama öyle yanı

deterjan pahalı sen al dıyen adamı nasıl kabul ediyorsun anlamadım.

nasıl kabul ediyorsun derken,adam hırsızlıkmı yapıyor,benimi aldatıyor zil zurna sarhoşmu geliyor yada benimi dövüyor ,yerine göre cimri diyelim sigarası yok içkisi yok,öle de olmak zorunda deterjan olayı o esnada sinirle sölenen bişey özünde öyle biri değil.13 yıldır cimriliğini farkedememişim sayende öğrenmiş oldum.bazı arkadaşlar yorum yapıyor ama yorumum olsun diye galiba saçmaladığının farkında olmadan

tırtıklama yok ki ,aldığımız belli verdiğimiz para belli tabii birikim yapılan para ikimizin mesela geçenlerde bir ev almaya kalkıştık yani eşimin ağzını yokladım bakalım vericekmi diye kafasına yattı tamam ben şu kadarını veririm dedi gerisini de kredi çekeriz dedi taksitlerinide gücüm yettiğince öderim dedi.bende diğer ödenicekleri üstlenirim dedim.yani tırtıklama olsa derki sende öde sende kat şükür öle bişey demedi.hatta bugün kreş için süpriz günü var oğlumun çocuğun masrafları sana ait sen al demedi ben işyerimde izin alamıyorum kıpırdayamıyorum bile yerimden ben alırım dedi.bizim herşeyimiz düzenlidir yani bazen arada bir damarı tutuyor keçi damarı ne yapalım idare ediyoruz yapılıcak bişey yok

sizde çalıştığınız için herşeyin ortak yapılması normal bir durum sonuçta bende çalışsam öyle olur niçin para kazanıyorsunuz aileniz için bazen erkeklerin bu tip konuşmaları olabilir kadınlar kadar duygusal olmadıkları için karşı tarafı düşünemiyorlar bence siz kimsenin olumsuz cümlelerine bakmayın eşinizi çok sevdiğiniz ve eşinizin aslında çok iyi olduğu kurduğunuz cümlelerden belli kzıdığınızda bile cümleleri şeçerek konuşuyorsunuz çünki aslında eşiniz çok iyi bir kişi demek ki sizi tanımıyorum çok mutlu bir yuvanız olduğunu düşündüm içimden..

kızartmak için 1 tane karnıbaharmı ayırmış:)))) çok güldüm ya,
sakin kafayla düşünün bence sizde gülersiniz,kızmayın adamcağıza:))
erkekler bazen çocuktan beter oluyorlar:)))

bencede sinirle böle düşünüosun benim eşimde geçen bulaşık yıkamış göya bana süpriz yapmış mutfağı toplamış bulaşıkları makinaya dizmiş çalıştırmamış:)) ocağın üstündeki iki tencereyi yıkamamış neden yıkamadın dedim ocağın üstündeydiler dedi masadaki iki bardağıda bırakmış sen ne bakıosun onlara ama komik geldi:))))

ayrıca bizim hesaplar ortaktır her ayın 15 inde defterimize ne nereye gitcek yazarım kalem kalem
maaşımdan kendi arçlığımı 200 tl ve mutfak masrafına ayırdıgımız parayı çekerim 400 tl bide gün paramı alırım 100 tl yani toplam 700 tl kartımı eşime veririm o çeker defterde ne yazıyosa oraya verir eder kalanı birikime ayırır..
markete aylık bi sefer gideriz büyük alışveriş genelde ben karar veririm ne alıncana sonuçta o evin kadını benim ve ne iyidir uygundur biliorum eşim pek anlamaz
ben nasıl arabayı yıkamaya bile götürmüosam oda markette karışmaz ay içindede pazara markete ufak şeyler için ben giderim:)))

sizinki gibi böle parça parça çok harcanırmış gibime geldi
yani ne nereye gidio anlaşılmaz gibi belli bi bütçe koysanız mesela sen 200 eşin 200 ve tek bi kişi harcasa yada haftalık çıksanız markete fikir sadece?

ya evet haklısın ben nereden bilicem cimri kocam yok ki benım bilemem haklısın.

1 liralık yeşilliğe pahalıydı almadım diyen, bi parça karnıbaharı karısına bırakan, pazar alışverişi yapmayan, deterjan pahalı diye almayan, elektrik faturası çok geldi çok çamaşır yıkadın faturayı sen öde diyen, senın aldığın tazminatı ablasının hesabına yatıran, mutfak eşyası almana fuzulı diyen kocanın başka bir ismi olmalı

mesela bknz;eli sıkı.

hakikaten cimri olmadığı için hesabını ayırdın sen zaten ben bilemedim pardon.

eli sıkı kocam olmadığı için yanlış anlamışımdır belki:37:

Son düzenleme:
Madem senin param benim param kavramı var.
O halde herkes parasını cebinde tutmaya çalışır bundna doğal ne var ki?
Eşiniz yanlış birşey yapmamış parasını elinde tutmaya çalışıyor bir kabahati yok.
Derseniz ki nasıl olur karısıyım ben onun o zaman da derim ki bu sizin yaptığınız hesaplar marjinal bir evliliği yansıtıyor.
Sizde kendi paranızla yeşillik alın ?
Ünv. yurtta odasında buzdolabı olmayanlar yurdun buzdolabını kullanırdı.
Poşetlerin üstüne etiket yapıştırır adlarını ve oda numaralarını yazarlardı.
Sizde bunu yapın bence,deterjan alın ama bir kiloluk sadece kendi çamaşırlarınızı yıkayın.
Yani yazdıklarıma ben bile inanmıyorum ama böyle bir evliliği ilk defa duydum.
Kesesi ortak olan insanlarda sizin eşiniz gibi paraya el koymuyor yani burada kötü örnek kesesi farklı olmasına rağmen sizin eşiniz.
Bir havuz düşünün herkes orada harcıyor,iki tarafta yetişkin ve birbirinin iyiliği düşündüğü için diğerinden para kaçırmıyor.
Çünkü bu evlilik,sevgi ve güvene dayanıyor.

ya evet haklısın ben nereden bilicem cimri kocam yok ki benım bilemem haklısın.

1 liralık yeşilliğe pahalıydı almadım diyen, bi parça karnıbaharı karısına bırakan, pazar alışverişi yapmayan, deterjan pahalı diye almayan, elektrik faturası çok geldi çok çamaşır yıkadın faturayı sen öde diyen, senın aldığın tazminatı ablasının hesabına yatıran, mutfak eşyası almana fuzulı diyen kocanın başka bir ismi olmalı

mesela bknz;eli sıkı.

hakikaten cimri olmadığı için hesabını ayırdın sen zaten ben bilemedim pardon.

eli sıkı kocam olmadığı için yanlış anlamışımdır belki:37:

Sana yine cevap verdi, bize onu bu bile yapmadı :)

Genel görüş bu yönde zaten ...
Evlilik degil bu şirket yönetimi...

Back
X