• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu nedir ya? ( sebze fiyatları )

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Demek ki İstanbul da kötü fiyatlar, mandalina 15 liraydı, portakal 12, bu kadar fark etmemeli ama ya. Perşembe günleri marketlerde bu fiyatları uyguluyor ama bir gün sonra yine kendi fiyatlarına dönüyor, bu sabah marketin önünden geçtim kıvırcık 16 liraydı hemde neredeyse çürümüş
şehirden şehire de fiyatlar inanılmaz farkediyor eltim izmirde onunla istişare ediyoruz orada sebze mevye çok daha uygun gaziantepde neredeyse iki katı fiyatlar :(
aynı şehirde marketden markete ,başka şehirden şehire fiyatların bu kadar çok oynaması acayip onun mantığını çözemedim ben ,neden yani :(

Demek ki İstanbul da kötü fiyatlar, mandalina 15 liraydı, portakal 12, bu kadar fark etmemeli ama ya. Perşembe günleri marketlerde bu fiyatları uyguluyor ama bir gün sonra yine kendi fiyatlarına dönüyor, bu sabah marketin önünden geçtim kıvırcık 16 liraydı hemde neredeyse çürümüş
Mandalina almadım, mevsim sonu mandalinasını sevmiyorum. Portakal 4 liraydı. Ondan da 4-5 kilo aldım buzluğa atmak için, yazın limonatanın içine katıyorum.

İstanbul fiyatları cidden korkunçmuş ama ya, okudukça gözlerim pörtlüyor 😧

evden çalışıyorum az önce annem pazardan eve sert bir giriş yaptı heralde biriyle tartıştı dedim:) meğer malum kişiye laf sayıyormuş :) aldıklarını gösterip hiç burası 170 tutar mı diyor yeşillik falan var sadece :) gidişat korkutucu. şimdi bi şekilde insanlar idare ediyor ama bakalım daha neler görücez

şehirden şehire de fiyatlar inanılmaz farkediyor eltim izmirde onunla istişare ediyoruz orada sebze mevye çok daha uygun gaziantepde neredeyse iki katı fiyatlar :KK43:
aynı şehirde marketden markete ,başka şehirden şehire fiyatların bu kadar çok oynaması acayip onun mantığını çözemedim ben ,neden yani :KK43:
ben izmirdeyim, ankara ile cok bir fiyat fark etmiyor.
antepi bilemem ama seyi biliyorum mesela ankarada yasarken biz yesilligi 2 lirwdan aliyorsak agrida 4 liraya aliyorduk

şehirden şehire de fiyatlar inanılmaz farkediyor eltim izmirde onunla istişare ediyoruz orada sebze mevye çok daha uygun gaziantepde neredeyse iki katı fiyatlar :KK43:
aynı şehirde marketden markete ,başka şehirden şehire fiyatların bu kadar çok oynaması acayip onun mantığını çözemedim ben ,neden yani :KK43:
Aklıma gelen ege de tarlalar şehirlere daha yakın, sebze bilmem ne şehrinde üretilip 400 500 km yol gelince masrafı artıyor sanırım, bir de az geliyor halden alamıyoruz diyor pazarcılar, doğrusunu rabbim bilir

kışın yaz sebze meyvelerinin daha pahalı olduğunü hepimiz biliyoruz zaten insanların kızmasının sebebi çok pahalı olması ...resmen iktidar yalakası dayılar gibi yorum yapılmış😒
biraz duzgun konusmayi dener misiniz? cok ayip. herkes sizinle ayni sekilde dusunecek diye bir sey yok.

ben kendi adima konusayim turkiyedeyken subat ayinda domates yemiyorum. o kadar indirim kovalayip gecim derdine dusecekseniz once paranizi verdiginiz seyin kalitesini goz onunde bulundurun bence. cok ayip ya, farkli herhangi bir fikir cikinca hemen yalaka diyorsunuz insana pes cidden.

Her açılan konuya antipatik, konuyu açandan karşıt görüşler yazmaktan bıkmadınız mı gerçekten? Şubat ayı sebzeleri olan karnabahar, ıspanak, lahana ortalama bir boyutu 30 TL'den aşağı tutmuyor, maydanoz 5 liraya dayandı neyin eksik kalmasından bahsediyorsunuz acaba? 4 - 5 liralık karnabaharı en son aylar önce almıştım siz nerede yaşıyorsunuz gerçekten? En uygun manavda bile karnabahar 10 TL, beş kişilik aileme yetmesi için üç kilo alsam (yaprakları, kabukları vs ile tartılınca) 30 tl tutuyor bunun yağı, ilave malzemeleri, tüpü de var.
Yahu niye böyle bir konuda yalan söyleyeyim, delirdiniz mi?

Şehri de marketi de yazdım. Buyrun gelin birlikte gidelim. Hatta yarın bu konu açık olursa etiket fotosu da paylaşayım. Karnabahar, lahana ucuz diye çokça aldım ben. Birazını turşu yaptık, kalanını yemek.

Sizin beş kişilik ailenize ne kadar yemeği ne kadar masrafla yaptığınızı bilemem ben. Bir lahanayla 4 kez yemek yapıyorum.

Patlıcanı domatesi geçin de karnabahar, ıspanak, pazı, pırasa ne kadar ona bakmak gerek. Annem onlar da saçma şekilde pahalı dedi.

Onu yeme, bunu da yeme eee ne yiyecek millet patates soğanla mı hayat geçirecek... Bunca toprağı olan bir ülkede tarım ürünlerinin bu kadar pahalı olması saçma her şeyden önce :KK51:
Vallaha geçen hafta markette brokoli 20 tl di😱

Mandalina almadım, mevsim sonu mandalinasını sevmiyorum. Portakal 4 liraydı. Ondan da 4-5 kilo aldım buzluğa atmak için, yazın limonatanın içine katıyorum.

İstanbul fiyatları cidden korkunçmuş ama ya, okudukça gözlerim pörtlüyor 😧
Dün kasaba gittim, dana trançtan çektirirm kıymayı kasap fiyatı 160 lira içim acıdı resmen😔 tavuk göğüs 70 lira... Ne yana dönsem bir acayip fiyatlar

yerli muz ithale gore biraz daha cabuk karariyor zaten, hatta gevsiyor.
ben yerli muz sevmiyorum sarisini alsam kutur kutur hafif karamisini alsam eksimis gibi tuhaf oluyor
ATTRAENTE ATTRAENTE nin dediği gibi tatsız tuzsuz sanırım. Benim kızım da aldırdı ama yemedi, kararıyor geçen haftadan kalma, ben tadına bakmadım bilmiyorum.

Ya hayır bir de tarıma elverişli toprakları olan bir ülkeyiz.

Hani diğer gıda ürünleri de pahalı ama iki kişi olduğumuz için; kahvaltılık vs. uzun süre gidiyor. Ama sebzeyi sürekli almak gerekiyor.

Eşimde diyor, doğru düzgün yemek de yiyemeyceksek niye çalışıyorum diye. O yüzden içkisi yok, kumarı yok bi salatası var adamın ben de hergün yapıyorum :)

Dün kasaba gittim, dana trançtan çektirirm kıymayı kasap fiyatı 160 lira içim acıdı resmen😔 tavuk göğüs 70 lira... Ne yana dönsem bir acayip fiyatlar
market indirimlerini takip edin tr..yoldan falan 2 gun once indirimle 39.95 e aldim tavuk gogsunu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X