Bu okullardan toplanan paralardan bıktım ben

linda08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
1.008
7
66
Antalya
Slm arkadaşlar, 2 çocuğuma her sene okula para ödemekten bıktım, maaşım neredeyse özellikle nisan ve mayıs ayı içerisinde okullara gitti. Her sene 50 tl den, 2 dönem ödenmek üzere toplanan toplam 200 tl aidat, 23 nisanda her ay oynamaları için 4 ay toplanan 20 tl =80 tl, + saçı yapıldı 15 tl + pisi pisi alındı 3,5 tl, kermes için aldıkları 40 tl. Sınıf parası 20 tl, spor parası 5 tl, ve en son canımı sıkan kermesde tekrar oynayacakları için tekrar çalışma parası 20 tl. Öğretmenler gününde öğretmene alınacak hediye parası, sınıfa tahta kalemi parası + defteri bitiyor arada onların parası (bu mecburi ihtiyaç ) + birde internetten ders çalışmaları için ödediğim morpa sistemi için 40 tl. arada verdiğim ıvır zıvırlar hariç. Devlet okulu bu ben anlamıyorum. yaşayanlarınız varmı:18::18:

Yaşamayan var mı diyecektiniz heralde..malesef sistem bunu gerektiriyor.Adı devlet okulu ama bölük pörçük dünyanın parasını veriyoruz okula.Vermezsek de çocuklarımız madur olacak.
İki çocuğunuz da aynı okula gidiyorsa birinin 100 lira parasını verin diğerini vermeyin.Çok da sıkışıksanız bir dönemi verin diğerini vermeyin.

Canım aslında okullarda aıdat yada okula baslarken alınan kayıt parası dıye bırsey yok meb de oyle bırsey yok ama bızm okullarımız acaba nasıl para alırız dıye uc kursluk seyı 5 e cıkartıp verdıryor.Ben okul hayatımda asla 1 kurus vermedım alamadılar dayım meb daydı dayımın ısmını soylemem yetıyordu :D sadece verdıgım para yazılı parasıydı eger meb ymail atarsanız sıkayet edersenız onlar belkı sıze bı cozum suna bılır

Bir öğretmen olarak bence az bile alınıyor ayol ben cebimden veriyorum cogu zaman fotokopi parasi alamıyoruz cocuklardan..tahta kalemini hep cebimden aldım...iki doneme100 tl aidat l bence çok değil..ayrıca yok kermes yok 23 Nisan icin yok morpa pardon ama bunlar cocuğunuz icin artı seyler mahrum edin eger kaldiramayacaksaniz tabi 2 cocuk olunca size biraz ağır gelmiş
Devlet Okulu'ndan devlet okuluna fark var hem guzel okulda olsun hem de hiç para odemiyim olmuyor devlet zaten kitapları vererek az da olsa katkı sağlıyor ama okulun diğer ihtiyacları var cocuklarımız okulu evdeki gibi kullanmıyorlar temizliğinden tutun kırılan dökülen seylere kadar ..dikkatinizi çekerim birozel okulun yıllık maliyeti tek cocuk 24 bin liraları buluyor en düşüğü 13 bin civarında..bence şükretmek lazım

Yaşamayan var mı diyecektiniz heralde..malesef sistem bunu gerektiriyor.Adı devlet okulu ama bölük pörçük dünyanın parasını veriyoruz okula.Vermezsek de çocuklarımız madur olacak.
İki çocuğunuz da aynı okula gidiyorsa birinin 100 lira parasını verin diğerini vermeyin.Çok da sıkışıksanız bir dönemi verin diğerini vermeyin.

İki cocuk ta okulun her seyini kullanmıyorlar mı neden tek cocuk icin versin aidatı:) egitimin icinde olunca inanın dışardan göründüğü gibi degil okulların ödenekleri sandığınız gibi çok degil mecburen almak zorundalar aidatı..

Canım aslında okullarda aıdat yada okula baslarken alınan kayıt parası dıye bırsey yok meb de oyle bırsey yok ama bızm okullarımız acaba nasıl para alırız dıye uc kursluk seyı 5 e cıkartıp verdıryor.Ben okul hayatımda asla 1 kurus vermedım alamadılar dayım meb daydı dayımın ısmını soylemem yetıyordu :D sadece verdıgım para yazılı parasıydı eger meb ymail atarsanız sıkayet edersenız onlar belkı sıze bı cozum suna bılır

Bu konu kaç kere dile geldi ama sonuç sıfır. Öyle bir alıyorlarki istersen verme sana ona göre muamele. her yerde zenginle fakir arasındaki fark heryerde var maalesef. Kızımı 1. sınıfa yazdırırken hiç unutmuyorum, müdür yardımcısının odasında uzun bir kuyruk herkes kayıt için sırada kayıt parası için, çıkanın surat kıpkırmızı neden kayıt parası en aşağı 50 tl verilecek, 20 tl verenler mosmor çıktı. Yanındada bir top çizgisiz kağıt vereceksin. Ben vermemiştim müdüre çıkmıştım.

Bir öğretmen olarak bence az bile alınıyor ayol ben cebimden veriyorum cogu zaman fotokopi parasi alamıyoruz cocuklardan..tahta kalemini hep cebimden aldım...iki doneme100 tl aidat l bence çok değil..ayrıca yok kermes yok 23 Nisan icin yok morpa pardon ama bunlar cocuğunuz icin artı seyler mahrum edin eger kaldiramayacaksaniz tabi 2 cocuk olunca size biraz ağır gelmiş
Devlet Okulu'ndan devlet okuluna fark var hem guzel okulda olsun hem de hiç para odemiyim olmuyor devlet zaten kitapları vererek az da olsa katkı sağlıyor ama okulun diğer ihtiyacları var cocuklarımız okulu evdeki gibi kullanmıyorlar temizliğinden tutun kırılan dökülen seylere kadar ..dikkatinizi çekerim birozel okulun yıllık maliyeti tek cocuk 24 bin liraları buluyor en düşüğü 13 bin civarında..bence şükretmek lazım

Neye şükretmemiz gerekiyor bizden 24 bin lira almadıklarına mı?

​Devlet kitap vermesin madem okulların ihtiyaçlarını karşılasın ki bunu yapmak zorunda zaten.

kızım 4 yasıdn aallahım nasıp edrse bu sene ana okuluna baslıcak devlete sahsen aılecek gondermek ıstemıoruz ozel okulara bakdık almsı fıyatlar gıtmsı ısmlerını yazmıorum okulların bı okul 20 bın ıstıor yılık bıyer 10 ın hersye onlkara aıt ama ınsanlar ucmuş:D ama cocuklarımız ıcın elımızden ne gelıyor ıs eyapmalıyız sahsı gorusum ıkı cocuk cok zor okutmak bıd ebana ıkıncıyı dogur dıorlar haklıyım bak ıkıncıyı yapmamkda:D tek cocuk daha ıyı ıstedım gıbı okutmak varken :d

bakanlık okulların temel ihtiyaçlarını karşılamadığı için okul-aile birliği hesabında biriktirilip kullanılmak üzere çokcuklardan para toplanıyor.ne yazık ki!çocuklara ders kitapları ve yardım malzemeleri dağıtılıyor ama temel ihtiyaçlar karşılanmıyor.örneğin temizlik malzemeleri...bir de bu yetmiyormuş gibi bakanlar,müfettişler okul yöneticileerini azarlıyor...neden velilerden para topluyosunuz diye:50:

siteminizde sonuna kadar haklısnız.ama ne yazık ki sistemden kaynaklı bir durum.okul yönetimini veli ile karşı karşıya bırakıyorlar.

Ivır zıvır parasını bilmem ama, milli eğitim ne fotokopi için kağıt toner gönderiyor, ne lavabolara sabunlar gönderiyor..
Aidat paraları makul olmak şartıyla gerekiyor okullarda..
Zaten kimse onları cebine atmıyor emin olun..
Okul aile birliğinde görevli veliler var ve onlar aracılığıyla yürütülür ödemeler harcamalar..

haklısınız siz bir öğretmen olarak konuşuyosunuz, öğretmenlere her zaman saygım vardır ama ama ama Çok önemli bir konuya geliceğim. Sizi tenzih ederk söyleyeceğim bunu belki böyle bir şey kabul ediyorsunuz yada etmiyorsunuz ama ben ve özellikle durumu iyi olmayan veliler öğretmene altın tarzında birşey almak zorundamı + veremeyen borç alıpda hediye parasını katanlar sebep diğer sınıflar öğretmene şunu aldı bizde GERİ kalmayalım demek ve Öğretmeninde bunu kabul etmesi bana göre GÜNAH. ıvır zıvırları zaten mecburen alıyoruz. Şunuda söylemeden geçmeyeyim okullarda ne paralar dönüyor işin içindeyim ltf....Saygılar Öğretmenim

Peki siz para vermezseniz o okullar nasıl temiz kalacak, fotokopi çekilecek, tuvaletler sabunu, kağıdı alınacak, hizmetli parası verilecek?
Sorarım size. Adı devlet okul ama devlet beş kuruş para vermiyor maalesef.
Bu insanlar da bir acaip. hem eğitimi dört dörtlük isterler hem de elleri ceplerine gitmez. Korkmayın öğretmenler ceplerine atmıyor. Hatta öğretmenlerin ceplerinden gidiyor.
İkinci dönem yaprak test aldırdım 45 lira cebimden ödedim.
Bir de şu var.Veli aidat ödemez, param yok der. Ama çocuk geziye( il dışı) ,sinemaya en önce gider. O zaman para vardır.. Kendi her gün 7 liralık sigara içer. Kusura bakmayın bu işin içinde olduğum için biraz doluyum. Keşke devlet her ihtiyacı karşılasa da biz de para toplamasak.

Son düzenleme:
İki cocuk ta okulun her seyini kullanmıyorlar mı neden tek cocuk icin versin aidatı:) egitimin icinde olunca inanın dışardan göründüğü gibi degil okulların ödenekleri sandığınız gibi çok degil mecburen almak zorundalar aidatı..
Okulun herşeyini okuyan çocuklar elbette kullanacaklar,bu onların en doğal hakkı hatta hiç aidat parası da vermek zorunda değiller.Devlet okuluysa devlet o okullarının ve öğrencilerinin her ihtiyacını karşılamak zorunda.Ha durumu iyi olan aileler okula bağış yapabilirler ama zorla baskıyla o aidatı ödetmeye kalkarsan bunun adı başka bir şey olur.

Bu konu kaç kere dile geldi ama sonuç sıfır. Öyle bir alıyorlarki istersen verme sana ona göre muamele. her yerde zenginle fakir arasındaki fark heryerde var maalesef. Kızımı 1. sınıfa yazdırırken hiç unutmuyorum, müdür yardımcısının odasında uzun bir kuyruk herkes kayıt için sırada kayıt parası için, çıkanın surat kıpkırmızı neden kayıt parası en aşağı 50 tl verilecek, 20 tl verenler mosmor çıktı. Yanındada bir top çizgisiz kağıt vereceksin. Ben vermemiştim müdüre çıkmıştım.

ah o o kagıtlar yokmu :D bır oda dolusu kagıt doluydu hıc unutmam lısede o yzuden mudure cıkdım :D neymsı nedne kagıt parası vermıormsum deıdm okadr verdık kagıt ne oldu bıttı sozde benı uyutucak ben uyurmuyum dedım ben su sahsın yıgenıyım vede su odada sukadr gordum 100 den fazla tomar halınd edosya kagdı vardı :D sesını cıkarmamsıdı :d

​Devlet kitap vermesin madem okulların ihtiyaçlarını karşılasın ki bunu yapmak zorunda zaten.

Verilen kitaplar hiç bir işe yaramıyor + ek olarak aldığım kitapları yazmayı unutmuşum. Devlet kaşıkla verip KEPÇEYLE ALIYOR

bizim okulda para alma-verme işi yok.sadece bakıcı annemizin parasını veliler veriyor çünkü kadıncağız onların çocuklarına hizmet ediyor.özel eğitim okullarına imkan sağlanmıyor bu anlamda.ama onun dışında hiçbir para alınmıyor.keşke okulların ihtiyaçları müdürlerin üzerine yıkılmasa da (elektirik,su,doğalgaz,telefon vb.. paralarını okul ödüyor) onlarda para istemek zorunda kalmasa.sene başında aidat vermeyin demek kolay.

Parasız eğitim desen içeri atarlar zaten,neyse daha fazla konuşmayayım
Bu konu çözülmez bu memlekette

Devlet okulu ücretsiz olmak zorunda zaten, bu bir sosyal devlet gereği. Okulunu temizletemeyen bir devletten bahsediyoruz zaten.

Katiliyorum kesinlikle öyle olmalı ama degil maalesef. Evet şükretmeliyiz ki sehrin göbeğinde velilerin katkılarıyla sınıflarda projeksiyon,bilgisayar vs ile ders işlenen okullar var ama bir de azcik kenar semtlere bakın ki fotokopi parasını alamadığımız sınıflarda hala tebesir kullanılan imkanları çok kısıtlı okullar var aidat vermedikleri ya da veremedikleri icin temizlikten bihaber okullar var ha bu devletin yapması gereken bir şey her okul aynı imkanlara sahip olmalı ama degil iste bu durumda Veli olarak biz katkıda bulunuyoruz yılda verilen 100 tl aidat sizi batırmaz ama 2000 tane ogrencisi olan bir okul her birinden 100 tl alsa her yıl çok eksiğini tamamlar bu acıdan bakalım bence

haklısınız siz bir öğretmen olarak konuşuyosunuz, öğretmenlere her zaman saygım vardır ama ama ama Çok önemli bir konuya geliceğim. Sizi tenzih ederk söyleyeceğim bunu belki böyle bir şey kabul ediyorsunuz yada etmiyorsunuz ama ben ve özellikle durumu iyi olmayan veliler öğretmene altın tarzında birşey almak zorundamı + veremeyen borç alıpda hediye parasını katanlar sebep diğer sınıflar öğretmene şunu aldı bizde GERİ kalmayalım demek ve Öğretmeninde bunu kabul etmesi bana göre GÜNAH. ıvır zıvırları zaten mecburen alıyoruz. Şunuda söylemeden geçmeyeyim okullarda ne paralar dönüyor işin içindeyim ltf....Saygılar Öğretmenim

o hediye olayından nefret ediyorum! duyuyorum ve inanmak istemiyorum.gerekten var mı böyle öğretmenler,kendileri mi istiyor yani?

Back
X