Bu okullardan toplanan paralardan bıktım ben

Peki siz para vermezseniz o okullar nasıl temiz kalacak, fotokopi çekilecek, tuvaletler sabunu, kağıdı alınacak, hizmetli parası verilecek?
Sorarım size. Adı devlet okul ama devlet beş kuruş para vermiyor maalesef.
Bu insanlar da bir acaip. hem eğitimi dört dörtlük isterler hem de elleri ceplerine gitmez. Korkmayın öğretmenler ceplerine atmıyor. Katta öğretmenlerin ceplerinden gidiyor.
İkinci dönem yaprak test aldırdım 45 lira cebimden ödedim.
Bir de şu var.Veli aidat ödemez, param yok der. Ama çocuk geziye( il dışı) ,sinemaya en önce gider. O zaman para vardır.. Kendi her gün 7 liralık sigara içer. Kusura bakmayın bu işin içinde olduğum için biraz doluyum. Keşke devlet her ihtiyacı karşılasa da biz de para toplamasak.

Yok ben o gezi paralarınıda çoookkkkkkkk ödedim. Bunuda unutmuşum. Bakın eğitim için herşey tamam ama bu kadarda olmaz. Her yapılan çalışmada BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN NEYİ EKSİK. Bizde okuduk ben hiç hatırlamıyorum annemin babamın bu kadar para ödediğini. Valla eskiden okumak daha güzelmiş şimdi 4+4+4 Mecburi seçmeli ders Yakında Bütün kızların kafalarını bile kapatırlarsa eğitim için demeyin.....

okullara para kesinlikle vermeyin. ne yardım adı altında ne de başka bir ad adı altında. devlet zaten belli bir bütçe ayarlıyor ve veriyor. isteyen olanları da şikayet edin.

Peki siz para vermezseniz o okullar nasıl temiz kalacak, fotokopi çekilecek, tuvaletler sabunu, kağıdı alınacak, hizmetli parası verilecek?
Bu insanlar da bir acaip. hem eğitimi dört dörtlük isterler hem de elleri ceplerine gitmez. Korkmayın öğretmenler ceplerine atmıyor. Hatta öğretmenlerin ceplerinden gidiyor.
Bir de şu var.Veli aidat ödemez, param yok der. Ama çocuk geziye( il dışı) ,sinemaya en önce gider. O zaman para vardır.. Kendi her gün 7 liralık sigara içer. Kusura bakmayın bu işin içinde olduğum için biraz doluyum. Keşke devlet her ihtiyacı karşılasa da biz de para toplamasak.

Arkadaşım ben vergimi veriyorum zaten. Benden aldıkları vergilerle salak saçma beşinci köprü yapmasınlar, ışıklı gökkuşağı yapmasınlar, versinler hizmetlilerin parasını.

Öğretmenler parayı ceplerine atıyor demiyoruz ki, sosyal devlet gereğini yapsın, parasız eğitim olsun. Okullara kitap veriyor diye secde edecek halimiz yok. Ayrıca her ay bölük pörçük para vermek istemeyen veli özel okula gönderirdi, devletten maaş alan öğretmen de onun içtiği sigarayı sorgulama hakkını kendinde bulamazdı.

Son düzenleme:
Yok ben o gezi paralarınıda çoookkkkkkkk ödedim. Bunuda unutmuşum. Bakın eğitim için herşey tamam ama bu kadarda olmaz. Her yapılan çalışmada BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN NEYİ EKSİK. Bizde okuduk ben hiç hatırlamıyorum annemin babamın bu kadar para ödediğini. Valla eskiden okumak daha güzelmiş şimdi 4+4+4 Mecburi seçmeli ders Yakında Bütün kızların kafalarını bile kapatırlarsa eğitim için demeyin.....[/
bugun bı gazetede emzırme odası olucakmsı okullarda :D okuyunca cok guldum olmadı 1. sınıfta ebelık dersıde versınler cocuklarımıza dedım :D

o hediye olayından nefret ediyorum! duyuyorum ve inanmak istemiyorum.gerekten var mı böyle öğretmenler,kendileri mi istiyor yani?

Olmazmı hayatım sınıf anneleri birbirleriyle irtibatta zaten siz ne alıcaksınız die. Geçen sene öğretmenimize yatak takımı alınmıştı ve ben işsiz eşimin tek maaşı mecburen vermiştim. Kızım küçük düşmesin die düştüğümüz durum işte....

haklısınız siz bir öğretmen olarak konuşuyosunuz, öğretmenlere her zaman saygım vardır ama ama ama Çok önemli bir konuya geliceğim. Sizi tenzih ederk söyleyeceğim bunu belki böyle bir şey kabul ediyorsunuz yada etmiyorsunuz ama ben ve özellikle durumu iyi olmayan veliler öğretmene altın tarzında birşey almak zorundamı + veremeyen borç alıpda hediye parasını katanlar sebep diğer sınıflar öğretmene şunu aldı bizde GERİ kalmayalım demek ve Öğretmeninde bunu kabul etmesi bana göre GÜNAH. ıvır zıvırları zaten mecburen alıyoruz. Şunuda söylemeden geçmeyeyim okullarda ne paralar dönüyor işin içindeyim ltf....Saygılar Öğretmenim

Valla kaç sene oldu öğretmenim bırak altını daha çiçek ve kalem dısında hediye almadım istemem de zaten almayın siz de..öyle bir zorunluluk yok neden geri kalmicakmisiniz cocuğunuz almasın katılmasın ne demek altın almak ya..sikayet edin eğse zorla almak zorunda kalırsanız ya da cocuğunuza farklı muamele yapiliyorsa

Olmazmı hayatım sınıf anneleri birbirleriyle irtibatta zaten siz ne alıcaksınız die. Geçen sene öğretmenimize yatak takımı alınmıştı ve ben işsiz eşimin tek maaşı mecburen vermiştim. Kızım küçük düşmesin die düştüğümüz durum işte....

bızde olucakmı o acaba offf off vallaha kzımı okula yazdrıcam okadr tedırgınımkı bu yenı cıkan 4 ler yokmu ah dortlerı alıcma :D neyse cocukalr zaten mınacıl buyukler ezer dıye korkuyorum bıde bu hedıye olayı allahımya :D al bı cıcek bocek gotur yok ılakı buyuk heıdye olcak :D

Bence bu olayda ne veli haklı çıkar ne de okul..
Okul kendine göre haklı çünkü beş kuruş ödenek gelmiyor dediğim gibi fotokopisi, lavabolardaki sabunları tuvalet kağıtları..
Okul müdürüm 1 yıl gidip geldi bir bidon sabun verdiler sadece..
Veli de kendince haklı..
Eskiden eğitime katkı payı vardı ve ben bazen veremezdim..
O kadar mahcup olurdum ki, öğretmenlerime söylersem veremeyeceğimi küçük düşerim gözlerinde diye korkardım..
Ama bizim fotokopi paralarımız oluyor, diyorum ki veremeyecek öğrenci varsa gelsin benimle özel söylesin durumunu idare ederim onları..
Şikayet eden veliler emin olun işin içine girerseniz çok daha farklı düşüneceksiniz..

almayın hediye falan. ben de öğretmenim. küçükken hatırlıyorum, öğretmenimiz ' hediyenin en güzeli altındır ' demişti. hala hatırladıkça sinir olurum kendisine :47:

Slm arkadaşlar, 2 çocuğuma her sene okula para ödemekten bıktım, maaşım neredeyse özellikle nisan ve mayıs ayı içerisinde okullara gitti. Her sene 50 tl den, 2 dönem ödenmek üzere toplanan toplam 200 tl aidat, 23 nisanda her ay oynamaları için 4 ay toplanan 20 tl =80 tl, + saçı yapıldı 15 tl + pisi pisi alındı 3,5 tl, kermes için aldıkları 40 tl. Sınıf parası 20 tl, spor parası 5 tl, ve en son canımı sıkan kermesde tekrar oynayacakları için tekrar çalışma parası 20 tl. Öğretmenler gününde öğretmene alınacak hediye parası, sınıfa tahta kalemi parası + defteri bitiyor arada onların parası (bu mecburi ihtiyaç ) + birde internetten ders çalışmaları için ödediğim morpa sistemi için 40 tl. arada verdiğim ıvır zıvırlar hariç. Devlet okulu bu ben anlamıyorum. yaşayanlarınız varmı:18::18:

çok merak ediyorum çocuklarımız için bir çok şeyi isteyipde hiç bir şey yapmamak oluyormu acaba? hem herşeyi en iyi şekilde olsun dersleri öğrensin teknolojiden faydalansın ama bende para çıkmasın.Sosyal olsun ki ileride iletişim problemi yaşamasın kendini yeri geldiği zaman iyi ifade etsin ama ben istemek dışında bir şey yapmayayım, çok iyi hijyenik şartlarda bulunsun ama ben nasıl sağlandığına karışmayayayım olmaz canım öyle şey.Siz sene başında milli eğitim temizlik okullara sadece bi kaç kalıp sabun birazda çamaşırsuyu dışında başka bir şey yollamadığını, kırtasiye masraflarını karşılamak için okul yöneticilerinin kapı kapı gezdiğini, okulun faturalarını milli eğitimin ödemediğini okul aile birliğinden karşılandığını biliyormusunuz. Oturduğunuz yerden bence ahkam kesmeyin!!!! heleki hediye konusunda bir zorunluluk yada maliyeti yüksek bir beklenti içerisinde olan öğretmen olduğunu sanmıyorum.... aslında bu konu hakkında söylnecek çok daha şeyler varda yaşanmış örnekleriyle birlikte ama...Siz en iyisimiz bir daha düşünün bu masraf konusunu...

tek kelimeyle iğrenç bir durum bu.öğretmene yaranmak için neler yapıyorlar ya.sizde mecbur kalıyorsunuz tabii.peki öğretmeninde haberi oluyor mu? yani o mu istiyor bu hediyeleri?

Bu insanlar da bir acaip. hem eğitimi dört dörtlük isterler hem de elleri ceplerine gitmez. Korkmayın öğretmenler ceplerine atmıyor. Hatta öğretmenlerin ceplerinden gidiyor.

Kusura bakmayın polemik yaratmak istemiyorum ama madem zorunlu eğitim adı altında bence gayet saçma bir eğitim sistemimiz varsa, bunun parasını da devlet ödeyecek.
Ne öğretmenlerimiz ne velilerimiz 1 kuruş dahi ödemek zorunda değil...

Başka bir öğretmen arkadaşta dua edin az ödüyorsunuz demiş, parası olmayan bir insan nasıl onlarca milyar ödeyebilecekti?
Kendisi sigara içer gezmeye gider velisi para ödemez demişsiniz, iyi hoş mutlaka bu tarz veliler vardır. Ama bağış paralarını ödeyebilmek için tuvaletlerin zorla temizletildiği veliler oldu, biz bu haberlerini de okuduk.

Siz cebinizden para ödemişsiniz, eminim size minnettar olmuştur veliler, ama bunu sizi ödemek zorunda bırakan sisteme değilde velilere sitem etmeniz pek anlaşılır olmamış.
Lütfen olaylara kendi pencerelerimizden bakarak değil değil; genel çerçevemizden yorum yapalım.

Valla kaç sene oldu öğretmenim bırak altını daha çiçek ve kalem dısında hediye almadım istemem de zaten almayın siz de..öyle bir zorunluluk yok neden geri kalmicakmisiniz cocuğunuz almasın katılmasın ne demek altın almak ya..sikayet edin eğse zorla almak zorunda kalırsanız ya da cocuğunuza farklı muamele yapiliyorsa

Zorla değil hayatım karınca misali ödemiştik. Bence bir öğretmene en güzel hediye çiçek. farklı muamele yapılmadı, kime neyi şikayet edeceğiz :1::1::1:

Fotokopi parasına gelince okullar kayıtta bir top A4 almıyor mu öğrencilerden?

bence hediye almanız için kendinizi zorlamaya gerek yok. en güzel hediye öğrencinin başarısıdır. zaten devlet ona para veriyor ve görevi. kiminin vardır parası alır eşyaları kiminin vardır tatlı dili alır gönlü. bence kendinizi kasmanıza gerek yok. öğretmenler her zaman kıymetlidir bunu hediyeyle göstermek yada göstermemenin önemi yoktur

evet devlet okullara belli bir ödeme yapıyor yakıt,yardımcıların maaşı vs vs ama yeterli değil.doğuyu,güneydoğuyu geçin batıda çalışan öğretmen arkadaşlarım okulların badanasını temizliğini kendileri yapıyorlar.peki öğretmen bunu yapmak zorunda mı?
denildiği gibi bunları yapması gerekiyor devletin sosyal devlet gereği olarak
ama bazı okullar o kadar kalabalık ki yöneticiler yetiştiremiyor olabilir.

Katiliyorum kesinlikle öyle olmalı ama degil maalesef. Evet şükretmeliyiz ki sehrin göbeğinde velilerin katkılarıyla sınıflarda projeksiyon,bilgisayar vs ile ders işlenen okullar var ama bir de azcik kenar semtlere bakın ki fotokopi parasını alamadığımız sınıflarda hala tebesir kullanılan imkanları çok kısıtlı okullar var aidat vermedikleri ya da veremedikleri icin temizlikten bihaber okullar var ha bu devletin yapması gereken bir şey her okul aynı imkanlara sahip olmalı ama degil iste bu durumda Veli olarak biz katkıda bulunuyoruz yılda verilen 100 tl aidat sizi batırmaz ama 2000 tane ogrencisi olan bir okul her birinden 100 tl alsa her yıl çok eksiğini tamamlar bu acıdan bakalım bence

Ben bu olaya hiç bir açıdan bakamayacağım kusura bakmayın,sizden alıntı yapıyorum ama size karşı olan tavrımdan değil bu.Sizin yazdıklarınıza karşıyım,ben aidatlarımı veriyorum ama veremeyecek durumda olsam vermezdim inanın,ben bunu bağış olarak yapıyorum ama okullarda para toplanması kesinlikle suçtur.Bu suça ne veliler ne de öğretmenler ortak olmamalı.100 lira versek okul ihtiyaçlarını karşılar bu açıdan bakalım demek suça ortak olmak demektir.
Eğitim ve öğretim ücretsizdir ve okullarda para toplanması hiçbir şekilde yasal değildir.

Son düzenleme:
selam
ben bir öğretmenim ve okulda topladığımız paralar sizin söylediklerinizden çok uzak. mesela kayıt parası almak yasak. temizlik aidatı alınıyor. okuldan okula değişiyor ama benim bildiğim 10-30 tl arası toplanıyor. eğer iki öğrenciyse toplam 40 tl falan alınıyor. bazen deneme sınavları vs için 1 tl alınıyor. tahta kalemi parası, fotokopi parası gibi şeyler için 1 tl falan toplayan öğretmenler de var ama ben uygun görmüyorum. çünkü devlet sene başında bir miktar eğitim öğretim parası veriyor öğretmene. ufak tefek ihtiyaçları ondan karşılamak daha uygun bence. ama şöyle bir durumda var ki devlet artık okulların ihtiyacını karşılamıyor. öğrenciden de aidat alınmazsa okullar rezil olur. tabii okulların da bunu abartmaması lazım, veliler için de çok zor. bir kere okul idaresi bir arkadaşımla benden okula pano yaptırmamızı istedi. üstelik bu bizim görevimiz değil. işte okula devlet desteği olmayınca idarenin de bazen garip ya da abartılı istekleri olabiliyor. öğretmen ya da veli fark etmiyor :)

Son düzenleme:
Back
X