Bu pahalılıkta nasıl evlenecez?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E ailesi olunca daha farklı olmaz ki? Ailenin evlendikten sonra o altınları geri isteyip istemeyeceğini bilemeyiz. İstemeseler bile ileride lafını etme olasılıkları yüksek. Altın fiyatları artık eski adetlerde olduğu gibi değil. Eskiden düğünlerde en aşağı çeyrek takardık.
komşuya arkadaşa çeyrek takardık akrabaya en aşağı tam altın bilezik.şimdilerde biri evlenecek de düğüne çağrılacağız diye ürküyoruz

Amaciniz sevdiginize kavusmak ve yuva kurmak degil mi?
Ailenizin istegi sizin mutlulugunuz degil mi?

Mevzu altinsa evlenmeyin, calisin siz biriktirin.
Cok yersiz bir istek, bu zamanda insanlar acliktan perdeleri yiyorken cok da ayıp bu. Gelenek diye tutturmayin. Eminim o geleneklerden sadece kendi isinize gelen kismi alıyorsunuz.

var tabii ki
gayet de (doğulu değiliz) makyajlı, saçı filan boyalı gencecik nişanlı kızlar bilezikleriyle geziyor benim memleketimde

yine annemin komşuları var, doğuyla hiç bir alakası yok -hattta doğuluya kız vermekte sorunlu insanlar bunlar genelde-, kütahyalı afyonlu filan. memleketlerinde kızlar 16-17 yaşında evleniyor. hatta üniversite kazanan okuyan daha yeni yeni var ama onlara da "salak bu gidecek daha 4 sene okuyacak, yaşı 22 23 olacak kimse almaz onu o yaştan sonra" kafasıyla bakıyorlar. gerçi kızların okuduğu okullar dandik, bir iş bulup çalışanını görmedim, orası da var.

genel olarak eşleri astsubay. genel olarak evlenmeden önceki 2-3 seneyi Irak'ta filan geçiriyorlar.
Kızkardeşim Kütahyalı ile evlendi, adetlerinde kına gecesi şalvar giyme var, gelin görümce kaynana saat başı şalvar değiştiriyor, işlemeli şalvar, tanesi 10 bin TL ye işleniyordu en son. 😬 Pek bi şatafatlı düğünleri var, geline çok altın yapılır ve altınına dokunulmaz, gelin o altını şıngır şıngır takar, kaynana alır gelini yanına, düğün düğün gezerler. 🤣

şangırdatanlar var mıki halaa?düğün sonrası hemen kaldırılıyor ortadan bizim akrabalarda.bir bileklik ince kolye tektaş beştaş falan takılıyor sadece.gülerler 5 10 bilezikle gezene günlük hayatta bu devirde
İzmirden merkeze yakın dış ilçeden bildiriyorum hala varlar. 🙄
Hele ev gezmesi, düğün, bayram zamanı seyyar kuyumcu gibi hepsini takıyorlar.

benim dayım 20 tane 25 gram bileziği taktı gelinine.başka takılar da takıldı .ama yıllarca biriktirildi onlar ve altın bu kadar pahalı değildi .bu yıl 2. oğlu evlendi onaysa sadece 4 bilezik taktı bir de set.yani yıllara göre bile değişiyor takı miktarıı
oy oyyy
çok kötü olmuş o ya 2. oğlan olsam "ben üvey miyim acaba" derdim :)

bence aileler yaptığı birikimi eşit paylaştırmalı.

benim annem babam sadece 1 kız evlendirdi ama biz kıza da erkeğe ne takacaksak aynını takıyoruz. beşibiryerdelere filan varana kadar. taktık da... 300 bin liralık filan altını var evli kardeşimin. şu anda herhalde 450 filan olmuştur o... bizde öyledir gerekirse 15 sene naylon terlik giyer, kuru ekmek yer anne-baba ama o altın alınır. gel gelelim her aile böyle olmak zorunda değil, bence güzel bir şey de değil. anne babalara yazık.

30 yaşında çalışan bir kadın olan konu sahibinin evliliği için "ya annem ister de kayınvalidem de almam derse" diye kaygı çekmesi de güzel bir şey değil. ne farkı var 16 yaşında köylü kızından?

İzmirden merkeze yakın dış ilçeden bildiriyorum hala varlar. 🙄
Hele ev gezmesi, düğün, bayram zamanı seyyar kuyumcu gibi hepsini takıyorlar.
valla komşunun arabasının jantlarını çalmışlar geçen gece.o kadar altınla gezmek de yürek ister.pırlanta takabilirsin ama onu sahte sanıyorlar rahatça dolanıyorsun pazarda bile :KK45:

Kızkardeşim Kütahyalı ile evlendi, adetlerinde kına gecesi şalvar giyme var, gelin görümce kaynana saat başı şalvar değiştiriyor, işlemeli şalvar, tanesi 10 bin TL ye işleniyordu en son. 😬 Pek bi şatafatlı düğünleri var, geline çok altın yapılır ve altınına dokunulmaz, gelin o altını şıngır şıngır takar, kaynana alır gelini yanına, düğün düğün gezerler. 🤣
evet ben de komşulardan baya ayrıntılı biliyorum :)

Bir daha gönül işlerine girersem önce kütahyalı adaylari degerlendiricem 😅

oy oyyy
çok kötü olmuş o ya 2. oğlan olsam "ben üvey miyim acaba" derdim :)

bence aileler yaptığı birikimi eşit paylaştırmalı.

benim annem babam sadece 1 kız evlendirdi ama biz kıza da erkeğe ne takacaksak aynını takıyoruz. beşibiryerdelere filan varana kadar. taktık da... 300 bin liralık filan altını var evli kardeşimin. şu anda herhalde 450 filan olmuştur o... bizde öyledir gerekirse 15 sene naylon terlik giyer, kuru ekmek yer anne-baba ama o altın alınır. gel gelelim her aile böyle olmak zorunda değil, bence güzel bir şey de değil. anne babalara yazık.

30 yaşında çalışan bir kadın olan konu sahibinin evliliği için "ya annem ister de kayınvalidem de almam derse" diye kaygı çekmesi de güzel bir şey değil. ne farkı var 16 yaşında köylü kızından?
ama 1. oğlan 25 yaşında ikincisi 40 yaşında evlendi araların da 1 yaş anca var.40 olan sağlık çalışanı zaten yükünü tuttu eşi de sağlık çalışanı.pek haksızlık yok aslında.arada 14 sene fark var ekonomi değişti ayolll :KK45:

Merhaba arkadaşlar. Sanırım depresyondayım. Nerdeyse 30 oldum. Evlenmeyi düşündüğüm biri var. Doğuda yaşıyorum ve bilenler vardır doğuda evlenen kızlara biraz fazla altın yapılır. Bugün yükselen altını görünce iyice moralim bozuldu. Yani öyle çok yapılır derken kiloluk altından bahsetmiyorum. 150 200 gram altın kadar en fazla. Bu yüzden de aileler arasında sorun olursa diye de korkuyorum. Esyamızı kendimiz yaparız diye düşündük. O yüzden bir sene bekleriz diye düşünüyoruz. Moralim çok bozuk. Ne olacak böyle halimiz. Kredi cekmistim araba icin iyice zorlanacağız sanırım. Asgari ücretlilerin Allah yardımcısı olsun 🥺
Altınsız evlendim, mutluyuz. En azından kafamız rahat. 🤷🏻‍♀️

Bir daha gönül işlerine girersem önce kütahyalı adaylari degerlendiricem 😅
Valla mis gibi kaynana var bizim kızda, anahtarı veriyor, kadın yardımcı ile geliyor eve, yardımcı evi temizlerken başında duruyor. Kist ameliyatı oldu kardeşim, 2 hafta baktı kaynanası. Elalemde kaynana var bizde gaynana var. :D

komşuya arkadaşa çeyrek takardık akrabaya en aşağı tam altın bilezik.şimdilerde biri evlenecek de düğüne çağrılacağız diye ürküyoruz
Bebek doğumlarına bilezik, çocuk dogum günlerine çeyrek götürürdük. Bizim çevrenin adetiydi ilk doğum gününde çeyrek hediye etmek. Şimdi gelen oyuncaklar bile 5. kalite! Kimseye birşey dediğim yok artık o dandik otuncaklar bile bir ton para!

Valla mis gibi kaynana var bizim kızda, anahtarı veriyor, kadın yardımcı ile geliyor eve, yardımcı evi temizlerken başında duruyor. Kist ameliyatı oldu kardeşim, 2 hafta baktı kaynanası. Elalemde kaynana var bizde gaynana var. :KK70:
anlatmaaa camlarımı sildirmeye bütçe bulamadım halaa.çatt diye çatlayacağımmm :KK53:

doğulu arkadaşlarımdan biraz bildiğim üzere yapılacak kaçarı yok , en azından ailenin istediği kadar.
onlarla konuşup beklentiyi yada masrafları azaltmaya çalışsanız. misal kuaför ,gelinlik , damatlık, gibi giderleri azaltsanız . 2022 de zor geçecek , o zaman da altın alma durumu zor görünüyor.

doğulu arkadaşlarımdan biraz bildiğim üzere yapılacak kaçarı yok , en azından ailenin istediği kadar.
onlarla konuşup beklentiyi yada masrafları azaltmaya çalışsanız. misal kuaför ,gelinlik , damatlık, gibi giderleri azaltsanız . 2022 de zor geçecek , o zaman da altın alma durumu zor görünüyor.
konu sahibi evlenene dek 1000 tl olur gramı en az :KK45:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X