• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu pahalılıkta sonumuz ne olacak

kivircik92

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2021
79
60
3
Bunu kira ödemeyen, arabası olan, borcu olmayan, karı-koca çalışan biri olarak soruyorum. Yani biz bile artık yarından korkmaya başladık. Çok yüksek maaşlarımız olmasa bile asgari ücret kazanmıyoruz. Buna rağmen ben artık yetişememekten yoruldum. Bir bebek bekliyoruz, bebek arabası, anne yanı beşik ve ıvır zıvır aldım sadece. Ki daha alacaklarım var ve odasını 6. ayından sonra yapmayı düşünüyorum. Her geçen gün her şey pahalanacak diye alışveriş yapıyorum. Bu hafta çılgın cuma ayağına tam 1 haftada 2900 lira kadar sadece ıvır zıvırına gitmiş. Muayene ücreti doğum ücreti bunları saymıyorum bile. Gelecekten bi umudum kalmadı. Yine halime şükrediyorum, Allah kirada olan asgari ücretle geçinenin yardımcısı olsun..

Bende aynı durumdayım.
Nisan başı gibi bebeğim gelecek çok az şeyini aldım, oda bile yapmadım ama daha şimdiden çok fazla tuttu.
Daha alınacaklar da var nasıl olacak bilmiyorum.
Her şey ateş pahası.
İlk bebek elimde olan bir şeyi de yok mecbur alacağız :/

Rabbim herkesin yardımcısı olsun gerçekten.

Bende aynı durumdayım.
Nisan başı gibi bebeğim gelecek çok az şeyini aldım, oda bile yapmadım ama daha şimdiden çok fazla tuttu.
Daha alınacaklar da var nasıl olacak bilmiyorum.
Her şey ateş pahası.
İlk bebek elimde olan bir şeyi de yok mecbur alacağız :/

Rabbim herkesin yardımcısı olsun gerçekten.
Benim de ilk bebek nisan ayı doğum. İlk diye de insan bi hevesleniyor, almışken kaliteli olsun istiyor ikincisine de kullanabileyim diye. Cidden rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Ben olsam kontrollerime,doğuma,hastaneye en iyi yere giderim ama kıyafetti,arabaydı,odaydı o işlere hiç girmem.
Çünkü önceliğim sağlık.
Elbise de alınır araba da.
Yeter ki sağlık yerinde olsun.

Elbette hayat pahalılığı çok çok kötü.
Ama elimizdeki imkanlar çerçevesinde yaşamaktan başka ne çare var ki?

Bunu kira ödemeyen, arabası olan, borcu olmayan, karı-koca çalışan biri olarak soruyorum. Yani biz bile artık yarından korkmaya başladık. Çok yüksek maaşlarımız olmasa bile asgari ücret kazanmıyoruz. Buna rağmen ben artık yetişememekten yoruldum. Bir bebek bekliyoruz, bebek arabası, anne yanı beşik ve ıvır zıvır aldım sadece. Ki daha alacaklarım var ve odasını 6. ayından sonra yapmayı düşünüyorum. Her geçen gün her şey pahalanacak diye alışveriş yapıyorum. Bu hafta çılgın cuma ayağına tam 1 haftada 2900 lira kadar sadece ıvır zıvırına gitmiş. Muayene ücreti doğum ücreti bunları saymıyorum bile. Gelecekten bi umudum kalmadı. Yine halime şükrediyorum, Allah kirada olan asgari ücretle geçinenin yardımcısı olsun..
Umutsuz uyanıyorum her sabah...
İnsanları temel gıdaya bile muhtaç bırakan sisteme lanet olsun. Kısacak yer de kalmadı artık, nasıl yaşayacağız bilmiyorum

Allah hiç olmayana yardım etsin.

Bizim keyfi bir kredimiz var. Ama bu yıl başı normal ilerlerken yıl sonu "artık yeter" konumuna geldik.
Elimizdeki birikimimizin bir kısmını harcamak zorunda kaldık.

Gün geçmiyor ki bir ihtiyaç belirmesin. çocuk şimdi ilkokulda, kıyafet desen sürekli bir ihtiyaç, her geçen ay kıyafet ihtiyacı doğuyor büyüdüğü için. başkasından bulursam da giydiriyorum valla, biz öyle büyüdük, gocunmuyorum.

eskiden her hafta sonu dışarıda kahvaltı edebiliyorken birkaç yıldır bu lüksümüzü de yapmamak için kendimizi dizginliyoruz.

dizginlemezsek ucu kaçınca yakalamak imkansız.

Allah kolaylık versin. İnşallah düzeliriz ülke olarak.

Benim de ilk bebek nisan ayı doğum. İlk diye de insan bi hevesleniyor, almışken kaliteli olsun istiyor ikincisine de kullanabileyim diye. Cidden rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Bir de alışveriş yaparken ikinciyi hesaplamak ciddiyseniz biraz tuhaf olmuş.
Allahım gönlünüze göre versin inşallah tabii ama uzun vadeli hele ki evlat için plan yapmak bana değişik geldi.

Yani ben bazı ürünlerini kaliteli almaya bakıyorum.
Günlük kullanacağı şeyleri biraz daha ucuza kaçtım ama az önce bir siteden alış veriş yaptım en önemli şeyleri aldım yani 600 tl tuttu :(
Bebek kız mı erkek mi :)

cok uzuluyorum ama maalesef masraflarin azalltilmasi disinda da bir cikar yol simdilik yok,

cocugun bebek arabasi eksik olsun ama evde huzur olsun bence. Bunu da ancak masraflari dusurerek, ozellikle borca girmeyerek saglayabilirsiniz.
şükür borca girmiyoruz ama kenara para atmamak insana koyuyor. biz mesela birimizin gelirini harcar, diğerininkini kenara atardık. artık bunu yapamıyoruz..

Ben olsam kontrollerime,doğuma,hastaneye en iyi yere giderim ama kıyafetti,arabaydı,odaydı o işlere hiç girmem.
Çünkü önceliğim sağlık.
Elbise de alınır araba da.
Yeter ki sağlık yerinde olsun.

Elbette hayat pahalılığı çok çok kötü.
Ama elimizdeki imkanlar çerçevesinde yaşamaktan başka ne çare var ki?
kontrollerime özel muayeneye gidiyorum. kıyafetleri lcw gibi yerlerden alıyorum. fakat bebek arabası anne yanı beşiği hem bebeğimin konforu hem de benim konforum için kaliteli ergonomik aldım. üstelik evet 2.çocuğumda da kullanırım düşüncesiyle, bunda tuhafsanacak hiçbir şey yok bence. Ergonomik bi bebek arabası 5bin liradan başlıyor, elbette ikinci çocuğumu da düşünerek aldım.
herşeyin başı sağlık, çalışan anne baba olarak hem çocuğu hem de kendimizi düşünerek adımlar atmaktan başka çaremiz yok.

Yani ben bazı ürünlerini kaliteli almaya bakıyorum.
Günlük kullanacağı şeyleri biraz daha ucuza kaçtım ama az önce bir siteden alış veriş yaptım en önemli şeyleri aldım yani 600 tl tuttu :KK43:
Bebek kız mı erkek mi :)
benim erkek :) seninki ne ? en önemli şeyler dediğin neler peki ? belki benim aklıma gelmeyen bişey vardır bana da fikir olur :)

Back
X