• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu pahalılıkta sonumuz ne olacak

Yavaş yavaş lükslerimizi hayatımızdan çıkaracağız artık dışarıda yemekler otel tatilleri bitecek arabalar yenilenmeyecek sokaklarda sıfır araba göremez olacağız
Temel ihtiyaçlarımızı anca karşıladığımız bir hayatımız olacak orta direkler olarak
Buna kendimizi alıştıralım çünkü maalesef halkımızın çoğunluğu ekonomi politikalarını destekliyor kötü gidişatın sorumlusunun dış güçler olduğunu savunuyor

Eşimle ikimiz de öğretmeniz.Bir arabamız var, kara kara artık düşünüyorum nasıl ev alıcaz.Bizde bebek bekliyoruz nasıl bir gelecek sağlayacağız çocuğumuza..Kendi hayallerimi zaten kenara bırakalı çokkk oldu, bir Balkanlar gezme hayalim vardı evlenirken eşimle, artık rüyalar da anca diyorum..O kadar oku çalış didin sonuç karın tokluğuna çalış resmen..İnsan depresyona giriyor düşündükçe, düşünmemeye çalışıyorum..

cok uzuluyorum ama maalesef masraflarin azalltilmasi disinda da bir cikar yol simdilik yok,

cocugun bebek arabasi eksik olsun ama evde huzur olsun bence. Bunu da ancak masraflari dusurerek, ozellikle borca girmeyerek saglayabilirsiniz.
Kusura bakmayin sormadan gecemedim.Bebek arabasiz nasil disari cikartacak bebegini bu kadin.

benim erkek :) seninki ne ? en önemli şeyler dediğin neler peki ? belki benim aklıma gelmeyen bişey vardır bana da fikir olur :)

Benimki kız :))
İşte kremlerini, deterjanını falan bir de ilk giyecekleri şeyleri lcw dan aldım. (biraz para tutanlar)
Onun dışında yatağını demonte bir şey aldım 600 tl ye.
Bebek arabası da öyle 1.300 tl ye geldi puseti dahil çok abartıya kaçamadım.
Bir çok şeyini almayacağım mesela steril makinesi, puset örtüsü, emzirme örtüsü çünkü kullananlar hep gereksiz diyor.
Oyun halısı, mama sandalyesini de bebeğimi tanıdıkça alacağım.

Sürekli indirim kovalıyorum :D

kontrollerime özel muayeneye gidiyorum. kıyafetleri lcw gibi yerlerden alıyorum. fakat bebek arabası anne yanı beşiği hem bebeğimin konforu hem de benim konforum için kaliteli ergonomik aldım. üstelik evet 2.çocuğumda da kullanırım düşüncesiyle, bunda tuhafsanacak hiçbir şey yok bence. Ergonomik bi bebek arabası 5bin liradan başlıyor, elbette ikinci çocuğumu da düşünerek aldım.
herşeyin başı sağlık, çalışan anne baba olarak hem çocuğu hem de kendimizi düşünerek adımlar atmaktan başka çaremiz yok.
Doğrudur.
Herkesin düşüncesi farklı sonuçta.
Siz anlatmışsınız ben yorumladım.
Dedim ya ben olsam ilk bebeğime bile abartmam yataktı,arabaydı diye ki aklıma ikinci gelmez zaten.
Hayırlısı olsun,her şey gönlünüzce olsun inşallah.

Kusura bakmayin sormadan gecemedim.Bebek arabasiz nasil disari cikartacak bebegini bu kadin.

0-6 ay arasinda wrapler yeterli olabiliyor, sonrasi icin de baston arabalar,
ben farkli sebeplerden oturu bunu secmistim, ve tam tesekkullu bebek arabasi almaktan daha uyguna denk gelmisti.

ama tabi ki bunu bir ornek olarak yazdim,
oraya 1 takim elbisesi az olsun ama evde huzur olsun da yazabilirdim.

Demek istedigim ihtiyaclarin alinmamasi degil ama ihtiyac disinda lukse kacan seylerin azaltilarak bu surecten gecilmesi.

Kisisel huzurumuz ve ozgurlugumuz icin de bu cok onemli. Ne kadar az maddi bagimliliklarimiz olursa o kadar ozgur oluruz.

İşte kremlerini, deterjanını falan bir de ilk giyecekleri şeyleri lcw dan aldım. (biraz para tutanlar)
Bir çok şeyini almayacağım mesela steril makinesi, puset örtüsü, emzirme örtüsü çünkü kullananlar hep gereksiz diyor.

Sürekli indirim kovalıyorum :KK70:
ben geçen hafta birçok şey aldım ve aldıklarımın fiyatı şuan baya baya yükselmiş. yani ne aldık aldık, 2 gün sonra 3-5 üzerine geliyor. ben de steril makinası puset örtüsü falan almayı düşünmüyorum. kaynar suda bekletir tıkarım kafi. puset örtüsüne de müslin bezler aldım bebeği kundak yapmak için, ondan örterim. ama emzirme önlüğü dışarıda lazım olabilir sanki. ondan emin olamadım ama henüz almadım.:)

ben geçen hafta birçok şey aldım ve aldıklarımın fiyatı şuan baya baya yükselmiş. yani ne aldık aldık, 2 gün sonra 3-5 üzerine geliyor. ben de steril makinası puset örtüsü falan almayı düşünmüyorum. kaynar suda bekletir tıkarım kafi. puset örtüsüne de müslin bezler aldım bebeği kundak yapmak için, ondan örterim. ama emzirme önlüğü dışarıda lazım olabilir sanki. ondan emin olamadım ama henüz almadım.:)

Katılıyorum bazıları çok gereksiz.
Bende almayacağım zaten evim kira ve küçük şuan bile ancak sığıyoruz :D
Sağlıkla gelsin evlatlarımız :KK200:

Tavsiyem oyun halısını mama sandalyesini dolap uygulamasından alın temiz kullanılmışını. Ben bir çok şeyi öyle yaptım burun aspiratörünü bile ordan aldım hiç kullanılmamış sıfır paketli incelerseniz çıkıyor çok uyguna geldi

Tavsiyem oyun halısını mama sandalyesini dolap uygulamasından alın temiz kullanılmışını. Ben bir çok şeyi öyle yaptım burun aspiratörünü bile ordan aldım hiç kullanılmamış sıfır paketli incelerseniz çıkıyor çok uyguna geldi

Haklısın Pelin oraları da araştırmak lazım.
Ben şöyle düşündüm sadece bebeğim bir doğsun bakalım uysal mı hareketli mi olacak.

Bazı bebekler sakin oldukları için oyun halısını falan seviyor ama bazıları aman Allah'ım nefret ediyor :)

Yavaş yavaş lükslerimizi hayatımızdan çıkaracağız artık dışarıda yemekler otel tatilleri bitecek arabalar yenilenmeyecek sokaklarda sıfır araba göremez olacağız
Temel ihtiyaçlarımızı anca karşıladığımız bir hayatımız olacak orta direkler olarak
Buna kendimizi alıştıralım çünkü maalesef halkımızın çoğunluğu ekonomi politikalarını destekliyor kötü gidişatın sorumlusunun dış güçler olduğunu savunuyor

Ne güzel ifade etmişsiniz, Evet tam da buna dönüyor hayatımız, bütçemizi sarsmadan yapabildiğimiz ne varsa çıkıyor hayatımızdan yavaş yavaş, her gün biraz daha harcamalarımızdan kıstığımız, neyi azaltsak dediğimiz bi dönemdeyiz, kahvenin kgsu olmuş 150 lira, eşimizle sıradan bi kafede kahve içmek bile lüx olacak bu gidişle…

Ne güzel ifade etmişsiniz, Evet tam da buna dönüyor hayatımız, bütçemizi sarsmadan yapabildiğimiz ne varsa çıkıyor hayatımızdan yavaş yavaş, her gün biraz daha harcamalarımızdan kıstığımız, neyi azaltsak dediğimiz bi dönemdeyiz, kahvenin kgsu olmuş 150 lira, eşimizle sıradan bi kafede kahve içmek bile lüx olacak bu gidişle…

Buna katılıyorum.
Çalışıyorum, hayat şartları zor diye arada böyle cidden ayda bir falan gidip bir yerde kahve içelim diyoruz.
Bir bardak kahve 20 liradan başlıyor.

İçsem dert, içmesem dert artık insanın normal şeyleri yapması bile lükse kaçıyor.

Trendyolda e bebekte 100 lira ve üzerine 30 lira indirim vardı :) komşumun bebeği olucak ihtiyaç olan şeyleri almaya çalıştım oradan biliyorum 😀 bu arada CarrefourSA da bebek deterjanlari yüzde 50 indirimde . Gidebilirsem kendi kullanimim için alicam illa ki bebek olması gerekmez die düşündüm 😀

Trendyolda e bebekte 100 lira ve üzerine 30 lira indirim vardı :) komşumun bebeği olucak ihtiyaç olan şeyleri almaya çalıştım oradan biliyorum 😀 bu arada CarrefourSA da bebek deterjanlari yüzde 50 indirimde . Gidebilirsem kendi kullanimim için alicam illa ki bebek olması gerekmez die düşündüm 😀

Bende site site geziniyorum :D
İşte bakıyorum en ucuzu neredense alıyorum :D

Babam bu sene buğday ekmişti, 90 dönüm tarlası var. Şükür ki çalışıyor bu arsa sadece ek iş. Tüm masrafları çıktı, ilacı mazotu gübresi tohumu. Daha yeni hesap yaptı ,ne kadar kaldı biliyor musunuz; 20 bin lira. 90 dönüm arsada 20 binlira kaldı eline. Çiftçiler ne yapacak Allah aşkına? Çalışmıyor olsa ayda 2 bin bile kalmıyor. Gıda ya bu, buğday. Sonra un yok, ithal ediliyor, ekmek 4 lira olacak. Olur tabi. Babam bile ek iş yaptığı halde ne ekeceğim ne uğraşayım kiraya veririm diyor artık.

Buna katılıyorum.
Çalışıyorum, hayat şartları zor diye arada böyle cidden ayda bir falan gidip bir yerde kahve içelim diyoruz.
Bir bardak kahve 20 liradan başlıyor.

İçsem dert, içmesem dert artık insanın normal şeyleri yapması bile lükse kaçıyor.
Bu arada migrosta Starbucks in tek içimlik mochasi falan var . Fiyatı da 3 TL . Bunları bildiğim için sevinsem mi uzulsem mi o da ayrı konu 😀

Back
X