• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu pahalılıkta sonumuz ne olacak

Simit bile yarıya bölünüp satılmaya başlanmış, millet o kadar zor durumda düşünün artık. Geçen pazardan kıyafet aldık bir kaç poşet oldu tabi ama kışlık giysiler olduğu için yer kaplıyor aslında, sadece dört parçaydı. Bazıları dikkatle baktı, eminim içlerinden şunu demişlerdir "e hani millette para yoktu, el kol dolu maaşallah" Ulen paramız pazara yettiği için pazardan alıyoruz, meraklı olduğumuzdan değil ya. Ha ben param olsa da markaya yedirmem o ayrı birşey de yani ekonomi yapıyoruz, bunu bile lüks görenler oluyor, "kuru ekmeği olan aç değildir" ne de olsa.

Önceki konunuzu okudum geldim. Bizim evimize sizin evin üç katı para giriyor ama aslaa 6300 tllik bebek arabasi almayı aklımdan bile geciremem. Ben 1 sene once 800 tllik bir araba aldim bebeğime. Bir arkadaşım ikinci el kıyafetler verdi hepsi cok temizdi, biz de kullandik ve başkasına verdik. Oto koltuğu 750 tlye aldim cok da güzel, guvenli. Bebek odasına 1 yastan once gerek yok ki ben 750 tl ye bir gardolap ve 300 tl ye bir sifonyer aldim. Park yatak ta 850 tlydi. Hayat pahalılığı fecii ve ekonomi rezalet ama bebeğimize her seyin en iyisini almak zorunda değiliz. Çok iyi beslemek ve çok sevmek yeter. Hepimiz bu imkanların onda biri olmadan büyüdük. Bu mantıkla çok pahalı oyuncaklar, ozel okullar filan derken kendinizi mutsuz bir evlilik icinde borc batağinda bulursunuz. Begenmedim ler havada uçuşmadan once 12 Kasım konusunu bir okuyun lütfen.

kontrollerime özel muayeneye gidiyorum. kıyafetleri lcw gibi yerlerden alıyorum. fakat bebek arabası anne yanı beşiği hem bebeğimin konforu hem de benim konforum için kaliteli ergonomik aldım. üstelik evet 2.çocuğumda da kullanırım düşüncesiyle, bunda tuhafsanacak hiçbir şey yok bence. Ergonomik bi bebek arabası 5bin liradan başlıyor, elbette ikinci çocuğumu da düşünerek aldım.
herşeyin başı sağlık, çalışan anne baba olarak hem çocuğu hem de kendimizi düşünerek adımlar atmaktan başka çaremiz yok.
Bence 5 bin vermeyin bebek arabasına gereksiz.. işinize karışmak istemem ama bebek arabası aldım Sunny Baby İcon Travel sistem kullanan biri olarak söylüyorum çok rahat diğer Travel sistemler gibi ağır hantal değil.. 4 aydır kullanıyorum ve memnunum. Bence bir araştırın. Şuan da 1400 lira gibi bir ücreti var

Önceki konunuzu okudum geldim. Bizim evimize sizin evin üç katı para giriyor ama aslaa 6300 tllik bebek arabasi almayı aklımdan bile geciremem. Ben 1 sene once 800 tllik bir araba aldim bebeğime. Bir arkadaşım ikinci el kıyafetler verdi hepsi cok temizdi, biz de kullandik ve başkasına verdik. Oto koltuğu 750 tlye aldim cok da güzel, guvenli. Bebek odasına 1 yastan once gerek yok ki ben 750 tl ye bir gardolap ve 300 tl ye bir sifonyer aldim. Park yatak ta 850 tlydi. Hayat pahalılığı fecii ve ekonomi rezalet ama bebeğimize her seyin en iyisini almak zorunda değiliz. Çok iyi beslemek ve çok sevmek yeter. Hepimiz bu imkanların onda biri olmadan büyüdük. Bu mantıkla çok pahalı oyuncaklar, ozel okullar filan derken kendinizi mutsuz bir evlilik icinde borc batağinda bulursunuz. Begenmedim ler havada uçuşmadan once 12 Kasım konusunu bir okuyun lütfen.

ay okudum ve ben şoklardayım

Senede bir kere tam pansiyon iyi sayilacak bi otelde tatil yaparim. Mesela bu yaz geceligi 2bin500 liralik bi otele gittik. Kaliteli temiz 4 gece kafami dinledim.

Simdi bi bebek bekliyoruz, ona bebek arabasini cybex marka aldim 6300 tl. Anne yani besigini chicco aldim 2800tl. Simdilik bu ikisini aldik ama odasini yapacagiz bi 10 bin tl odasi tutar. Mesela zibinlarini, havlu kundak vs gibi seylere chakra'dan bakiyorum.

konu sahibi bütün bunları eve giren 8 bin le nasıl yapıyorsunuz inanın çok merak ettim?

Aynı şeyi düşünüyorum.. bebeğimin arabasını 1200 verdim aldım şuan 1400 TL
Oda yapmadım cnku şuan odaya gerek yok.. yatak odasında bizimle yatıyor. 800 Liraya bir park beşik aldım.. dolap dahi almadim bizim dolabimzda kullanmadiklarmi gereksiz olanlari vakumlu hurçlara koyup kaldırdım ona 1 kapakli 4 çekmeceli yer ayırdım kiyafetlerini de oraya koydum 🤷 yapacak bsey yok cnku.. ama 1 ay olmadı hastaneye gittik hastalandı ve 1300 lira para gitti 😀 ama bu gerekliydi sağlık söz konusu idi.. ama olabildigince herseyi sıkmaya çalışıyoruz. Sıkmak zorundayiz.

Aynı şeyi düşünüyorum.. bebeğimin arabasını 1200 verdim aldım şuan 1400 TL
Oda yapmadım cnku şuan odaya gerek yok.. yatak odasında bizimle yatıyor. 800 Liraya bir park beşik aldım.. dolap dahi almadim bizim dolabimzda kullanmadiklarmi gereksiz olanlari vakumlu hurçlara koyup kaldırdım ona 1 kapakli 4 çekmeceli yer ayırdım kiyafetlerini de oraya koydum 🤷 yapacak bsey yok cnku.. ama 1 ay olmadı hastaneye gittik hastalandı ve 1300 lira para gitti 😀 ama bu gerekliydi sağlık söz konusu idi.. ama olabildigince herseyi sıkmaya çalışıyoruz. Sıkmak zorundayiz.
Ay evet menenjit aşıları filan çoook pahalı. Biz de doktordan asla kısmayız. Kısmak zorunda kalanların bebelerine de Allah çoook sağlıklı bir omür versin de uzulmesinler insallah. Ay hormonlarım costu gidip biraz bebeklerini doktora gotüremeyen analara agliyacağim :/

Ay evet menenjit aşıları filan çoook pahalı. Biz de doktordan asla kısmayız. Kısmak zorunda kalanların bebelerine de Allah çoook sağlıklı bir omür versin de uzulmesinler insallah. Ay hormonlarım costu gidip biraz bebeklerini doktora gotüremeyen analara agliyacağim :/
A. Tabi aşılar 😀🤦 onları saymıyorum bile.. biz sadece muayene ve kan testine verdigimiz rakam bu menenjiti rota aşısı vs bunlar ayrı 😀😂 valla bilemiyorum arkdsmda bebesine 7 milyar verip bebek arabası aldi bende 1200 verdim aldım ikiside aynı işlevi görüyor 😂 yani bence bu tarz şeylerden kısmak gerekli aksi halde önünü alamayiz

Bir de esine artık 4-5 bin kenara atalim demiş. Kredi kartıyla alınan seyler sonra odenmiyor filan mı sanıyorsunuz konu sahibi :)

geçen konuda elektrik ftlarını kayınpederinin ödediğini yazmış
kartları da kayınpeder ödüyorsa o zaman normal :D

Elbette ilk alacağınız şeyler baya tutacak
Ama bazı şeyleri de bebek doğduktan sonra alın
Çünkü aldığınız bazı şeyler gereksiz olabilir.
Misal benim kız puset, anakucagı, beşikte durmadı. Boşuna aldım onları.
İlk diye heVeslenıp alışverişin dibine vurmayın.

Kıyafetlerini de baya abarttım, yepyeni kıyafetleri dağıttım. Cunku giyilmeden küçüldü.

Bazı şeylere bebek doğduktan sonra karar verin !

Bunu kira ödemeyen, arabası olan, borcu olmayan, karı-koca çalışan biri olarak soruyorum. Yani biz bile artık yarından korkmaya başladık. Çok yüksek maaşlarımız olmasa bile asgari ücret kazanmıyoruz. Buna rağmen ben artık yetişememekten yoruldum. Bir bebek bekliyoruz, bebek arabası, anne yanı beşik ve ıvır zıvır aldım sadece. Ki daha alacaklarım var ve odasını 6. ayından sonra yapmayı düşünüyorum. Her geçen gün her şey pahalanacak diye alışveriş yapıyorum. Bu hafta çılgın cuma ayağına tam 1 haftada 2900 lira kadar sadece ıvır zıvırına gitmiş. Muayene ücreti doğum ücreti bunları saymıyorum bile. Gelecekten bi umudum kalmadı. Yine halime şükrediyorum, Allah kirada olan asgari ücretle geçinenin yardımcısı olsun..
Sen eşittir ben...ben çalışmıyorum çok şükür eşimin maaşı yetiyor...ona rağmen bile o kadar düşünüyorum ki yani doğum ücreti alınacaktı falan tuhaf oluyorum ve daha almadıklarımda var yani yani zor gerçekten Rabbim olmayana versin onlara yardım etsin inşallah

Yavaş yavaş lükslerimizi hayatımızdan çıkaracağız artık dışarıda yemekler otel tatilleri bitecek arabalar yenilenmeyecek sokaklarda sıfır araba göremez olacağız
Temel ihtiyaçlarımızı anca karşıladığımız bir hayatımız olacak orta direkler olarak
Buna kendimizi alıştıralım çünkü maalesef halkımızın çoğunluğu ekonomi politikalarını destekliyor kötü gidişatın sorumlusunun dış güçler olduğunu savunuyor
Kim bu dış güçler Allah aşkına biri isim versin biz de bilelim

20-25 gün önce 3.5 aylık bebeğim hastalandı İstanbul da çok ünlü olmayan ama hattı sayılır bir hastaneye gidip, korona testi ve 3 kan testi yapıldı toplamda 1300 TL para verdim.
Ben daha bişey demek istemiyom 😀
Merhaba malesef muayeneler ve kan tahlilleri çok pahalı. bunun için biz tamamlayıcı sağlık sigortası yaptık tavsiye ederim

Ekonomi kötü evet ama sizin önceki konunuza yorum yapmış biri olarak gelirinize göre harcama yapmadığınızı düşünüyorum. Bebek Arabası ve anne yanı beşiğe sizi aşan, aylık geliriniz kadar paralar vermiştinız.
İlk bebeğim herşeyin kalitelisi olsun derseniz onu sonu yok.
Herkes herşeyin en iyisini almak ister ama gelirine göre alır biraz aklı başında olan.

Back
X