- Konu Sahibi kivircik92
-
Bölgeden bölgeye fiyatlar değişiyor. Siz 5 kilo süt 55 TL demişsiniz, ben 10 gün öncesine kadar 20 TL ye alıyordum 5 kilo sütü, bugün yine gittim 35 TL olmuştereyağı da 45-60 civarıydı şuan 60-80 bandına çekilmiş bizim burada
Bölgeden bölgeye fiyatlar değişiyor. Siz 5 kilo süt 55 TL demişsiniz, ben 10 gün öncesine kadar 20 TL ye alıyordum 5 kilo sütü, bugün yine gittim 35 TL olmuştereyağı da 45-60 civarıydı şuan 60-80 bandına çekilmiş bizim burada
Orası ne güzel yermiş neresiyse bende yerleseym:) hafta da 40 kilo süt alıyorum da batacagiz süt yoğurt sevgimizden :))
Doğu Anadolu'da güzel bir şehirELAZİZ
Evet üniversitemi İstanbul'da okudum, Mecidiyeköy'de apartta kaldım. Herşey buranın 2 katıydı 3-4 yıl öncesine kadar...40 yazmışım yanlışlıkla :) üretim çiftliği kadarda değiliz :) valla çok güzelmiş istanbulda her şey cokkk pahali
cidden markete girmek istemiyorum artık Allah hepimizin yardımcısı olsun..Bunu kira ödemeyen, arabası olan, borcu olmayan, karı-koca çalışan biri olarak soruyorum. Yani biz bile artık yarından korkmaya başladık. Çok yüksek maaşlarımız olmasa bile asgari ücret kazanmıyoruz. Buna rağmen ben artık yetişememekten yoruldum. Bir bebek bekliyoruz, bebek arabası, anne yanı beşik ve ıvır zıvır aldım sadece. Ki daha alacaklarım var ve odasını 6. ayından sonra yapmayı düşünüyorum. Her geçen gün her şey pahalanacak diye alışveriş yapıyorum. Bu hafta çılgın cuma ayağına tam 1 haftada 2900 lira kadar sadece ıvır zıvırına gitmiş. Muayene ücreti doğum ücreti bunları saymıyorum bile. Gelecekten bi umudum kalmadı. Yine halime şükrediyorum, Allah kirada olan asgari ücretle geçinenin yardımcısı olsun..
Evet üniversitemi İstanbul'da okudum, Mecidiyeköy'de apartta kaldım. Herşey buranın 2 katıydı 3-4 yıl öncesine kadar...
Şimdi ne haldedir kim bilirAllah hepimizin yardımcısı olsun, artık temel ürünleri almak bile zorlaştı
Topluca ğahalı bulup almadıgımız her seyden ozur dıleyelımBunu kira ödemeyen, arabası olan, borcu olmayan, karı-koca çalışan biri olarak soruyorum. Yani biz bile artık yarından korkmaya başladık. Çok yüksek maaşlarımız olmasa bile asgari ücret kazanmıyoruz. Buna rağmen ben artık yetişememekten yoruldum. Bir bebek bekliyoruz, bebek arabası, anne yanı beşik ve ıvır zıvır aldım sadece. Ki daha alacaklarım var ve odasını 6. ayından sonra yapmayı düşünüyorum. Her geçen gün her şey pahalanacak diye alışveriş yapıyorum. Bu hafta çılgın cuma ayağına tam 1 haftada 2900 lira kadar sadece ıvır zıvırına gitmiş. Muayene ücreti doğum ücreti bunları saymıyorum bile. Gelecekten bi umudum kalmadı. Yine halime şükrediyorum, Allah kirada olan asgari ücretle geçinenin yardımcısı olsun..
Benim eşimde İstanbul’a geri dönmenin peşinde ama en son gittiğimde ben çok tedirgin oldum. Her yer Suriyeli, Afgan. Avm gidiyorum Türkçe konuşanlar azınlıkta kalmış. 2 sene önce biz Antalya’ya taşınmadan önce bu denli yoğun değildi.Yaşanmaz derecede hem uçuk fiyatlardan hem Suriyeli Afgan kalabalığından. Burada doğup buyumesek yaşanacak yer değil aslında. Amin amin Allah yardımcimiz olsn
makul bir hesaplamayla 1 kilo tereyagini 55 liraya aliyorsaniz biraz dusunmelisiniz .
kiymanin kilodu 100 lirayken lahmacunu 5 liraya yiyemezsiniz cunku hesap tutmaz.
sutun kilosun15 lirayken tereyaginin kilosu 55 olamaz , bence yediginiz seyi biraz daha arastirin....
Her şeyin yüzde 100 safını alıyorsanız, hatta alabiliyorsanız ne mutlu size...bende aynisini soyledim az once o fiyata tereyagi olmaz .
bazi markalar tost peyniri adi altinda kasar peyniri gorunumlu seyler satiyor yani sattigi sey kasar peynir degil hatta peynir mi o bile muallak ama dis goruntusu kasar peynir gibi . sütün kilosu 15 liaryken sütten elde edilen tereyagi 55 lira olamaz .
yapip satani zaten kurtarmaz .
Her şeyin yüzde 100 safını alıyorsanız, hatta alabiliyorsanız ne mutlu size...Beş kilo süt 55 lira. Yani açık süt alıp yoğurt yaptığım. O fiyata tereyağı varsa o tereyağı değildir yani kaç kilo süt lazım tereyağı icin
ülkece çok kötü durumdayız dün eşimle market alışverişindeydik eti puf bundan 6 ay önce aldığım fiyatla şimdiki arasında hem fiyat hem gramaj farkı var yuh dedim afedersiniz sonumuz uçurumBizim mahalle bakkalına az önce biri geldi. 30 kırık yumurta 17 lira uzattı, bakkal 18 tl oldu, kadıncağız çıkarken ne olacak böyle sonumuz dedi. ben de içimden söylenerek çıktım. sonumuz cidden karanlık
Her şeyin yüzde 100 safını alıyorsanız, hatta alabiliyorsanız ne mutlu size...
Bu pahalılıkta biz alamıyoruz
Ama sizler için içeriğini araştırdım, hatta sizin pahalı dediğiniz tereyağları ile karşılaştırdım.
Benim aldığımda yüzde 82 sütten oluşuyor. Pahalı tereyağda böyle bir kıyas göremedim. Yüzde 100 olduğuna zerre ihtimal vermiyorum.
Pınarın 1 kg tereyağı ile karşılaştırdım. İçeriği aynı.
Marka ismi olunca otomatik zam biniyor demek ki..
Siz de kaliteli ama daha uygun ürünler araştırın
Haklısınız... Anca yerine gidip saf sütten yapılanı almak lazım. Bir çok iyi bilinen markaya baktım. İçinde süt kreması diyor. Sütten yapılanı biri kaybetsin ki biz bulalımBabannem litrelerce sütten tereyağı yapardı. Sizin tereyağı için soylediginiz fiyatla benim aldığım açık süt fiyatı neredeyse aynı olunca şaşırdım sadece. Şimdi baktım on litre kadar süt gerekiyormuş bir kilo yağ için. Ama tabi hazır yağlar sütten değil süt kremasindan yapılıyormuş onuda öğrendim. Geri kalan sütler yarım yağlı süt olarak raflarda yerlerini alıyor. Bazı tereyaglarina tereyağı aroması katılıyor ya da margarin tabii ki bu içerikte yazmaz. Pınarın tereyağı da çok farklı değil bana göre oda süt kremasindan sonuçta. Keşke yesek herşeyin dogalini ne diyelim. Eskiden babannem köyden yapar yapar gönderirdi un dan yağına kadar. Artık çiftçi köyünü terkettiği için köylerde kimse yaşamadığı için hicbirseyin dogalini yiyemiyoruz.
KesinlikleÜlkece hayatta kalabilme savaşı veriyoruz,yaşamak bu değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?