Bu pahalılıkta sonumuz ne olacak

Orası ne güzel yermiş neresiyse bende yerleseym:) hafta da 10 kilo süt alıyorum da batacagiz süt yoğurt sevgimizden :))

40 yazmışım yanlışlıkla :) üretim çiftliği kadarda değiliz :) valla çok güzelmiş istanbulda her şey cokkk pahali
Evet üniversitemi İstanbul'da okudum, Mecidiyeköy'de apartta kaldım. Herşey buranın 2 katıydı 3-4 yıl öncesine kadar...

Şimdi ne haldedir kim bilir Allah hepimizin yardımcısı olsun, artık temel ürünleri almak bile zorlaştı

cidden markete girmek istemiyorum artık Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Yaşanmaz derecede hem uçuk fiyatlardan hem Suriyeli Afgan kalabalığından. Burada doğup buyumesek yaşanacak yer değil aslında. Amin amin Allah yardımcimiz olsn

Eşimle 6.5 yıl karı koca hiç ara vermeden çalışarak sadece ortalama bi araba sahibi olduk. Onun dışında hiçbi şey yok. Bebek sahibi olmak için bekledik. Araba borcu bitsin dedik.

Şimdi bebek yolda. Fiyatlar almış başını gitmiş. İlk bebek, her şeyin en iyisi olsun diye bi şeyim yok. Kendime hastane için bi pijama takımı aldım, penye olanlardan. Başka bi şey de almadım.

Anne yani vs arkadaşım yeni doğum yaptı. O bebeğinin kullandıklarını verecek bana. Zaten bebek eşyaları eşte dostta varsa onları almak en doğrusu. Hele şu zamanda. Ailem de az az kıyafetlerini alıyorlar.

Onun dışında hastane süslemeymiş bilmem ne de yapmicam. Kovid var zaten... İşte böyle. Allah herkesin yardımcısı olsun

Topluca ğahalı bulup almadıgımız her seyden ozur dıleyelım

Yaşanmaz derecede hem uçuk fiyatlardan hem Suriyeli Afgan kalabalığından. Burada doğup buyumesek yaşanacak yer değil aslında. Amin amin Allah yardımcimiz olsn
Benim eşimde İstanbul’a geri dönmenin peşinde ama en son gittiğimde ben çok tedirgin oldum. Her yer Suriyeli, Afgan. Avm gidiyorum Türkçe konuşanlar azınlıkta kalmış. 2 sene önce biz Antalya’ya taşınmadan önce bu denli yoğun değildi.
Geçen eşim tartışma programı izliyordu. Türkiye’ye Çin, Vietnam modeli yapacaklarmış. Paramızı değersiz yapıp, Ucuz iş gücüyle, ihracatı artıracaklarmış. İkisine de gitmiş biri olarak Dünyanın fabrikası konumunda olan, insanların yoksulluktan sokaktaki köpeğe, fareye kadar herşeyi yediği çok sefil ülkeler.
Allah sonumuz hayr etsin

Her şeyin yüzde 100 safını alıyorsanız, hatta alabiliyorsanız ne mutlu size...
Bu pahalılıkta biz alamıyoruz
Ama sizler için içeriğini araştırdım, hatta sizin pahalı dediğiniz tereyağları ile karşılaştırdım.
Benim aldığımda yüzde 82 sütten oluşuyor. Pahalı tereyağda böyle bir kıyas göremedim. Yüzde 100 olduğuna zerre ihtimal vermiyorum.
Pınarın 1 kg tereyağı ile karşılaştırdım. İçeriği aynı.
Marka ismi olunca otomatik zam biniyor demek ki..
Siz de kaliteli ama daha uygun ürünler araştırın

Beş kilo süt 55 lira. Yani açık süt alıp yoğurt yaptığım. O fiyata tereyağı varsa o tereyağı değildir yani kaç kilo süt lazım tereyağı icin
Her şeyin yüzde 100 safını alıyorsanız, hatta alabiliyorsanız ne mutlu size...
Bu pahalılıkta biz alamıyoruz
Ama sizler için içeriğini araştırdım, hatta sizin pahalı dediğiniz tereyağları ile karşılaştırdım.
Benim aldığımda yüzde 82 sütten oluşuyor. Pahalı tereyağda böyle bir kıyas göremedim. Yüzde 100 olduğuna zerre ihtimal vermiyorum.
Pınarın 1 kg tereyağı ile karşılaştırdım. İçeriği aynı.
Marka ismi olunca otomatik zam biniyor demek ki..
Siz de kaliteli ama daha uygun ürünler araştırın

ülkece çok kötü durumdayız dün eşimle market alışverişindeydik eti puf bundan 6 ay önce aldığım fiyatla şimdiki arasında hem fiyat hem gramaj farkı var yuh dedim afedersiniz sonumuz uçurum

Babannem litrelerce sütten tereyağı yapardı. Sizin tereyağı için soylediginiz fiyatla benim aldığım açık süt fiyatı neredeyse aynı olunca şaşırdım sadece. Şimdi baktım on litre kadar süt gerekiyormuş bir kilo yağ için. Ama tabi hazır yağlar sütten değil süt kremasindan yapılıyormuş onuda öğrendim. Geri kalan sütler yarım yağlı süt olarak raflarda yerlerini alıyor. Bazı tereyaglarina tereyağı aroması katılıyor ya da margarin tabii ki bu içerikte yazmaz. Pınarın tereyağı da çok farklı değil bana göre oda süt kremasindan sonuçta. Keşke yesek herşeyin dogalini ne diyelim. Eskiden babannem köyden yapar yapar gönderirdi un dan yağına kadar. Artık çiftçi köyünü terkettiği için köylerde kimse yaşamadığı için hicbirseyin dogalini yiyemiyoruz.

Haklısınız... Anca yerine gidip saf sütten yapılanı almak lazım. Bir çok iyi bilinen markaya baktım. İçinde süt kreması diyor. Sütten yapılanı biri kaybetsin ki biz bulalım

Herşey çok pahalı, temel ihtiyaçları almak bile bu kadar zorken doğalını aramak lükse giriyor şu dönemde

Halis mi gördüm bilmiyorum ama sosyal medyada simit 5 TL yazıyordu Simit yahu fakirin sabah kahvaltısı simit.

yazılanları okuyunca çok üzüldüm açıkçası. ne diyeceğimi bilmiyorum. ekonominin bu durumundan etkilenmeyen insan olmadığını düşünüyorum.

yorumlarda insanlar kendince yetmeye çalışmak için verdiği uğraşları yazmış. Kimisi dışarda yemiyoruz, kimisi bebek arabasının lüks olduğunu, kimisinin de her şeyin en iyisini almak zorunda olmadığımızı yazmış.

Evet almak zorunda değiliz, alamıyoruz çünkü. Ama çoğumuz çalışıyoruz ya da eşlerimiz çalışıyor. Mesai saatleri yüzünden evde uyanık geçirdiğimiz saatlerimizden çok daha fazlasını dışarda geçiriyoruz çoğumuz. Sevdiklerimize zaman ayır(a)mayıp çalışmak zorundayız çünkü değil mi? Aramızdan kim bilir kaç anne, kuzusunu hasta hasta bırakıp o işe gitmek zorunda kaldı. Kaç kişi yine aynı şekilde hasta hasta çalıştı. Özel günlerinde çalışmak zorunda oldu. Yani hiçbirimiz doğru düzgün yaşamayıp sadece çalışıyoruz.

Kendimden, ailemden bu kadar feragat edip kazandığım parayı harcamak niye bizi bu kadar zorlasın? Niye dışarda bir yemek yemek lüks sayılsın? Neden çocuğumuza en iyisini almayalım? Bu kadar emek döküp neden kıt kanaat geçinelim?

Çok dolmuştum. Allah yardımcımız olsun. Başka bir şey demek istemiyorum, diyeceğimi dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…