• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu pahalılıkta sonumuz ne olacak

Konuya çok yorum yapamicam da pişik konusmalarini görünce dahil olayım dedim üç çocuk tecrübesi var bende sonuçta 🤭 kizlar pişik için boşuna para sacmayin derim. Güzel bir kantoron yağı alın. Ben çok krem kullandım ozellikle ilk çocuğuma en pahalisini alırdım ama gereksiz. Kantoron yağı pisige ve pisigi önlemeye birebir ve doğal. Bir şişe aldım doğumdan beri kullanıyorum iki yaşına kadar anca biter heralde

Umutsuz uyanıyorum her sabah...
İnsanları temel gıdaya bile muhtaç bırakan sisteme lanet olsun. Kısacak yer de kalmadı artık, nasıl yaşayacağız bilmiyorum
Ben de aynı durumdayım. Hergün üzülüyorum bu duruma. Neşemiz kalmadı. 42 yaşındayım böyle şey görmedim. Geleceğe bile güzel düşünceyle bakamaz olsuk😭😭😭

Ne güzel ifade etmişsiniz, Evet tam da buna dönüyor hayatımız, bütçemizi sarsmadan yapabildiğimiz ne varsa çıkıyor hayatımızdan yavaş yavaş, her gün biraz daha harcamalarımızdan kıstığımız, neyi azaltsak dediğimiz bi dönemdeyiz, kahvenin kgsu olmuş 150 lira, eşimizle sıradan bi kafede kahve içmek bile lüx olacak bu gidişle…
Evet çok güzel anlatmış B bir_umut_yasamak
Çok da güzelmiş buradaki ismi. Bir umut yaşamak. Onu da bırakmadılar malesef. 😢

Ben de aynı durumdayım. Hergün üzülüyorum bu duruma. Neşemiz kalmadı. 42 yaşındayım böyle şey görmedim. Geleceğe bile güzel düşünceyle bakamaz olsuk😭😭😭

Kıymanın kilosu 100 lira, sütün litresi 15 lira, bir koli yumurta 45 lira, peynir 80 lira , ekmek bizim burda 3,5 lira🤬 ne yiyecek bu insanlar, sokağımda halk ekmek var önü hergün kuyruk şundan bir sene önce kimse uğramazdı. Mutsuz, sağlıksız çocuklar yetişiyor. Hergün başka bir kabusa uyanıyorum, sokakta beslediğim hayvanların mamalarını bilr azalttım alamıyorum çünkü, ah çok şey derim de... Allah buna sebep olanları bir lokma ekmeğe muhtaç etsin....

Asla weebaby Emzik tutmadı. Nuk denedik onu da tutmuyo. Beni kullanıyo emzik olarak :KK43:

Chicco deneyeceğim bu hafta. Var mı öneriniz?
Bibs, Avent’in iki çeşidi, Chicco, Wee ve Nuk denedim, hiçbirini tutmadı. Boşuna masraf etmeyin bence. 😁

Türkiyede bir süredir yaşamadığım, alışveriş yapmadığım için ciddi soruyorum 8.000 az para mı? Yani 8.000TL yılda 96.000TL yapar, bununla tatile çıkmak gayet normal değil mi? 8.000TL de pul olduysa yazık insanlarımıza cidden boşa çalışıp didiniyorlar:110:

Türkiyede yoksulluk sınırı şuan 10 binlira yani 8 bin baya altinda kalıyor.
açlık sınırıusa 4 bine yakın .
1 kilo tereyağ 150 lira 1 kutu süt 15 lira .
kıymanın kilosu 100 lira

1 kilo tereyağı 55 litaya alıyorum. Kaya çiftliğibe bakın. Oldukça güzel

Beş kilo süt 55 lira. Yani açık süt alıp yoğurt yaptığım. O fiyata tereyağı varsa o tereyağı değildir yani kaç kilo süt lazım tereyağı icin

1 kilo tereyağı 55 litaya alıyorum. Kaya çiftliğibe bakın. Oldukça güzel
makul bir hesaplamayla 1 kilo tereyagini 55 liraya aliyorsaniz biraz dusunmelisiniz .
kiymanin kilodu 100 lirayken lahmacunu 5 liraya yiyemezsiniz cunku hesap tutmaz.
sutun kilosun15 lirayken tereyaginin kilosu 55 olamaz , bence yediginiz seyi biraz daha arastirin....

Beş kilo süt 55 lira. Yani açık süt alıp yoğurt yaptığım. O fiyata tereyağı varsa o tereyağı değildir yani kaç kilo süt lazım tereyağı icin
bende aynisini soyledim az once o fiyata tereyagi olmaz .
bazi markalar tost peyniri adi altinda kasar peyniri gorunumlu seyler satiyor yani sattigi sey kasar peynir degil hatta peynir mi o bile muallak ama dis goruntusu kasar peynir gibi . sütün kilosu 15 liaryken sütten elde edilen tereyagi 55 lira olamaz .
yapip satani zaten kurtarmaz .

Doktora gidip kan testi veriyorsun “kanında şu eksik bu eksik ceviz ye badem ye fındık fıstık ye” diyor gönderirken…Markette kuruyemiş reyonunun önünden geçerken bile geriliyorum. Zira içinden 1-2 avuç kuruyemişin çıktığı paketler 40 TL’den aşağı değil. Baktım marketten alınacak gibi değil şu açık reyonlu dükkanlardan birine girdim. 10 TL’lik fındık olsun dedim adama, doldururken fakirliğimi anlamasın diye “tatlının üstüne dökeceğim de…” dedim :KK53:

Vallaha ben artik insanlarin yaninda Türkiyede ki ekonomi durum hakkinda yorum yapmiyorum. Bir kac sene icinde gördüklerimi sadece söyledim. Ondan sonra basliyorlar: bir tarafi "yoo kriz yok. Milletin madem o kadar parasi yok. Yeni i phone nasil hemen yok satildi" diyenden tut da "sen malum partidensin" (bazilari sag, bazilari sol partiyi söylüyor) (Türkiyede ki oy hakkimi kullanmiyorum yurtdisinda yasadigim icin) gibi seyler söyleniyor. Yani normal sekilde bu konuda konusmak nerdeyse mümkün degil

Bim'de 10 gün önce almaya niyetlendiğim 5 kg un 27.90 dan 36.90 a çıkmış. 82 TL olan Sole marka sıvıyağ 99 TL olmuş
Yine 10 gün öncesine kadar 5 kg inek sütünü şarküteriden 20 TL ye alıyordum, bugün 35 TL yaptık dedi 🤦🏻‍♀️

Allah yardımcımız olsun

Bölgeden bölgeye fiyatlar değişiyor. Siz 5 kilo süt 55 TL demişsiniz, ben 10 gün öncesine kadar 20 TL ye alıyordum 5 kilo sütü, bugün yine gittim 35 TL olmuş 🤦🏻‍♀️ tereyağı da 45-60 civarıydı şuan 60-80 bandına çekilmiş bizim burada

Back
X