Bu rüşvet mi şimdi?

dove

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
3.310
4
0
Diyarbakır
Arkadaşlar, dedem 2 sene önce vefat etti. anneannem de yaşlı ve bu işleri takip etmediğinden belediye ve vergi dairesine bildirmemiş dedemin ölümünü.
2 yıldır dedem yaşıyomuş gibi evinin vergisini ödemiş.

geçenlerde ödemek için gidince, dedemin öldüğünü söyledi. belediyenin emlak servisindeki bayan da bunu bildirmediğimiz için ceza olduğunu söyledi.
neyse pazartesiden beri gidip geliyorum halletmek için.
21 lira belediyeye ceza ödedim.
30 lira da birazdan vergi dairesine ödüycem.
bunlarda sıkıntı yok.

amaaaaa....
belediyedeki işlemlerimizi yapan kadın, işlem ücreti 40 lira dedi. dışarda yapılsa 150 tutardı dedi. ben de noterdeki gibi makbuzlu işlem ücreti sandım. tabi dedim. ama burda verme dedi!
ben de ancak o zaman anladım, kendine istiyor parayı galiba.

vergi dairesine götüreceğim belgeleri verdi işte. şimdi oradan alıp tekrar o kadına götürmem gerekiyor. arkamdan benim işlem ücretimi unutma dedi! götürmezsem işlemimi yapmaz heralde.
şimdi ben bu kadına rüşvet mi vermiş olurum?
hayatta böyle bişeye bulaşmak istemem. 3 tane belge hazırladı, bi dilekçe yazdı diye ne parası bu? söyleseydi ben bu işleri yapardım zaten. çok sinirim bozuldu ya, parası değil, işlem ücreti adı altında rüşvet verme düşüncesi beni korkutuyor. alan için de veren için de dinen de uygun değil diye biliyorum. ne yapabilirim sizce?

Son düzenleme:
Bence parayı götürme.
Benim de başıma gelmişti.
Götürmedim para filan.
Memur aleni bir şekilde sorunca makbuz istedim.
Makbuzlu para değil bu dedi sırıtarak bi de.
Vermiyorum o zaman dedim, işlemimi yapmamakla tehdit etti.
Ben de amirinize gidiyorum o zaman dedim, benden resmen rüşvet istiyorsunuz diye kasten herkesin duyabileceği bir şekilde bağırdım.
Eşşek gibi yaptı işlemleri

canım bende belediyede memur olarak çalışıyorum. o kadının o parayı almaya hakkı yok. bariz bir şekilde rüşvet istemiş sizden. devlet zaten maaşımızı ödüyor. ayriyetten bu kadar açık bi şekilde nasıl para isteyebilirki? gerekirse belediye başkanına şikayet et derim ben. insanların iyi niyetlerini süistimal etmeye hakları yok

ben de makbuzlu sandım da kadın kendine istiyomuş.....
off bilmiyorum ya babam öde, uğraşmayalım ya işlemini yapmazsa bi daha kim uğraşacak dedi.
ya eksik falan yaparsa işlemini sonra naparız dedi...

amirine şikayet et canım
bizdende istemişlerdi maliyede.dakkasında şikayet ettm

küçük yerdeyiz bi de, onun da rahatlığı var heralde. yan masada arkadaşı varken istedi bunu, o kadar rahat yani.
ne güzel, siz işinizi dürüst yoldan yapıyosunuz. tebrik ederim.
ister 1 lira istesin ister 100, iş ahlakı diye bişey yok heralde bu insanlarda.

amirine şikayet et canım
bizdende istemişlerdi maliyede.dakkasında şikayet ettm

kadın bunu öyle naif bi şekilde istiyor ki bi de, o yüzden anlamadım ilk başta.... işte canım, teyzeyi gördüm yaşlıydı uğraşmasın istedim. ben bütün belgeleri ayarladım, (bu zaten işi değil mi) dilekçenizi yazdım (yazılacak derse ben de yazardım çok şükür okuma yazmam var), muhasebeci vs. yapsaydı 150 verirdiniz, yorulmayın diye ben yaptım diyor...

Son düzenleme:

bak sen yorulma diye yapmış
Allah razı olsun deseydin

canım bende küçük bir ilçede çalışıyorum. burda herkes herkesi tanır. yani cesaret ister rüşvet almak.hayret ettim. bende soracaktım büyük bir yermiydi diye. ama küçükde olsa büyükte olsa çalıştığın yer insanın mayasında varsa yapar. utanıyorum böyle memur arkadaşlardan. insanın kursağından nasıl geçecekse artık o para!!!!

valla ben de anlamadım ki... zaten ağızlarından laf çıkmıyor. 21 lira ödeyeceksin dedi başka bir veznedar, tabi ama ne için, ceza mı nedir yani, ben bunu neden ödüyorum açıklar mısınız diyorum, cevap yok
anlıyorum işiniz çok zor, hak vermemek elde değil. belki günde yüzlerce insana laf anlatmanız gerekiyor ve bu da bi bıkkınlık yaratıyodur ama görev icabı yardımcı olunması gerekmez mi...

saat 2.30 da vergi dairesindeki belgeyi alıcam, belediyeye bugün gitmiycem. pazartesi günü de (ben okula dönüyorum malesef) annem gitsin o kadına değil başka bir memura işlemin devamını yaptırsın. mümkün müdür pazartesiye ertelesek sorun olur mu acaba liz?

Son düzenleme:
Konuşurken ya ses kaydına ya da video'ya alın, sonra gidin şikayete...
Bak gör o zaman tiyatroyu...

canım bizim işimiz zor evet ama sonuçta burdan ekmek parası yiyoruz.ve sonuna kadar görevimizi yapmak zorundatız. şimdi emlaktaki arkadaşımla görüştüm. durumu anlattım belediyeye para ödenmiyor vergi dairesine gönderiyoruz biz dedi. ama her belediyenin farklı işlermiş. bizim burdaki belediyede ceza olmuyormuş.beyanları bildirim için matbu evrakları kişiler dolduruyormuş.yada arzuhalcilere doldurtturuyorlarmış.pazartesi gitse olurmu dedim. yok o bugün halletsin dedi.ama yine de sen bilirsin.

tamam canım, çok teşekkür ederim danıştığın için
kadın bizim için arzuhalci görevi yaptı galiba.. şu belgeleri dolducaksınız dese, doldururdum yahu... kendi kendine yaptı şimdi de ücretini rica ediyo haliyle.
paramı getirdin mi diyince, önce makbuzu alıyım diycem :))
dur bakalım neler olucak...

birşey değil canım yardımcı olduysam ne mutlu bana.kesinlikle makbuzunu iste. vermesse bu ne parasıydı dersin. evrakları doldurma parası derse bende doldurabilirdin cahil bir insan değilim ya dersin.sakın altta kalma. çünkü senin rızan olmadan senden kesinlikle para istemeye hakkı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…