- 7 Eylül 2012
- 5.285
- 4.041
- 173
- Konu Sahibi ilkduyansenol
-
dün eşim ve kendi memleketlileriyle pikniğe gittik,bir gün öncesindende eltim aradı kayınvalidemlerde geliyor diye.ben biliyorumki gezme oldummu işin içinde kv hayatta duramaz,neyse gittik akşama kadar oğlumu yanına çağırıpta ki öz torunu sarıldığını dahi görmedim.sesimi hiç çıkarmadım kimse sevmek zorunda değil.akşam dönüş zamanı eltimler kv siz alın dedi biz başka yere geçicez dedi,eşimde bizim araba dolu dediki doğruydu.ayrıca eşimde tavırlı çünkü torununun doğum gününde dahi aramamış biridir annesi ,eşim arkadaşınıda davet etmişti onun arabası boş olduğu için onlarla gitti.bugün sabah arkadaşım aradı napıyosun diye, bende iyiyi falan, demezmi kv eve gelene kadar kustu diye.bende görmemiş gibi yerse öle olur dedim.siz hiç konuşmadınız küsmüsünüz dedi evet dedim, ben konuşmuyorum dedim.oda farkında zaten ''bunlarda bir hava zaten'' demiş.çocuğa bakmıyorum diye bana tavır yapıyolar demiş demişde demiş.bende dedimki hadi beni boşver çocuğunun dedikodusunumu yapıyor size dedim.piknikte eltimlere tabak yapmalar onlar biyere gidiyor acıkırlar falan diye ,benim eşim onun çocuğu değilmi.?şuan okadar çok sinirliyimki bu zamana kadar hiç birşey söylemedim hep içimde taşıdım ama eşime söylesemmi diyede kararsızım.hayır bu benim arkadaşım değil başka biride olur ki sen bizim arkadaşımızı ne kadar tanıyorsunda dedikodu ediyorsun.geçen sene tatile gittilerde çocuğu hasta ettilerde hep ben baktımda allah seni bildiği gibi yapsın baktığıda 4 saat onuda zorla çağıra çağıra eşim getirtti
Canım bence kayınvalidenizin sizin arkadaşınıza sizi kötülemesi çok yanlış olmuş, ayrıca arkadaşınızın da bunu içine sığdıramayıp hemen açıp size bildirmesi başlı başına bir yanlış. Ben arkadaşınızın çok iyi niyetli biri olduğuna inanamadın. Belli ki laf gezdirmeyi dedikoduyu seven biri, ben olsam kayınvalidenizi o an susturur bunları bizimle değil gelininizle konuşursanız çözebilirsiniz ancak deyip size de tek kelime etmezdim.
zaten arkadaşım dediki ben izin vermedim yani biri oğlun biri gelinin zamanla düzelir dedim,sonrada konuşamadı zaten dedi,arkadaşımın kv side bakmıyor çocuğuna hele birde onu söleseydim direk bütün taşları dökecekti diyo.
Eğer söylediği gibi izin vermediyse bunu size anlatması çok yanlış netice zaten kayınvalidenizle aranız gergin bunu hiç bilmeyen biri dahi olsa kayınvalidenizin anlatımlarından anlamıştır tüm bunları size yetiştirmekle aranızın daha da açılacağını düşünememiş mi?
ben eşime söleme konusunda tereddütlerim var yok değil,ama şunu biliyorumki ne yaparsa yapsın ben hiçbirzaman oğluna gitmeyeceksin görüşmeyeceksin demedim haddim değil zaten ama çocuğumu artık yollamıycam.bunuda eşime sölesem yani çocuğu yollamıycağımı beni söyletene kadar susmaz sorar da sorar niye böle dedin birşey mi oldu diye
sudem çocuk zaten yanaşmıyor,bizde hergün baksın demiyoruz hasta oluyor ateşi çıkıyorki ben kaç kez ateşli kreşe yolladım.şimdi haftaya pazartesi kreş tatil nasıl yapıcam bilmiyorum gerçekten ogün kimi bulucam annemi mi çağırsam gelse onlarda 6 saatlik yoldalar.hatta küçük kaynımda arabadaydı onu arayıp söleyim diyorum birdaha böle bişey yapmasın,şimdi oğlumu doldurmuş diyecek benim eşim sert çıkışlar yapan birisi sebebi ben olmayım,ağır konuşuyo yaniCanım senin diğer konularına da biliyorum kayınvalide konusunda haklısın burada çoğu arkadaş bakmak zorunda değil diyor, evet bencede zorunda değil ama eğer şartları uygunsa destek olmak amaçlı neden bakmasın ki sonuçta benimde iki tane çocuğum var ileride sağlık durumum el verirse tabii seve seve bakarım torunlarıma ama bakmak istemeyincede zorla güzellik olmuyor maalesef. Benim kayınvalidem de bakmıyor, bende baktırmak istemiyorum açıkçası inan böylesi daha hayırlı, bakıcımız var en azından çocuk benim kontrolüm altında büyüyor diğer türlü (kızıma 2 yıl kadar baktı sağolsun) ama burnundan geliyor insanın yapma dediğini yapıyor, sen hayır deyince o yap yavrum diyor falan bu gibi sorunlar çok oluyor. Tabii ki insan eşine görüşmeyeceksin dememeli en iyisini yapıyorsun sonuçta o sana aynı şeyi söylese sende tepki verirsin, çocuğu yollama konusuna gelince yine de sen bilirsin ama bence büyüklerin ilişkilerinde çocuklar kullanılmamalı, sonuçta babaannesi zaten sevgi göstermiyorsa belli bir süre sonra çocuk bunu fark edip kendisi gitmek istemeyecektir.
sudem çocuk zaten yanaşmıyor,bizde hergün baksın demiyoruz hasta oluyor ateşi çıkıyorki ben kaç kez ateşli kreşe yolladım.şimdi haftaya pazartesi kreş tatil nasıl yapıcam bilmiyorum gerçekten ogün kimi bulucam annemi mi çağırsam gelse onlarda 6 saatlik yoldalar
Herhalde memleketlilerinizle gittiniz diye kaynananızda gelmek istemiş eltinde gitmiş. Keşke aradaki sorunları bildiği halde eşiniz güzellikle deseymiş. Arkadaşınız da hemen anlattıklarını size anlatıp moralinizi bozuyor. Zaten görüşmüyormuşsunuz görüşmeyin eşinize de güzellikle söyleyin böyle demiş diye ama eşinizi göndermezlik etmeyin görüşsün o annesiyle ama siz hiç kötülemeyin. Torununu da görsün eşinizle gönderin hiç olmaz gelin göndermiyor olmasın yani. Hem kaynananız neden eltine yolluk yapıyor anlamadım zaten yenilmiş içilmiş çok mu uzaktı ki gidecekleri yer yolda acıkacaklar.
arkadaşınızın size söylemesi bir yandan iyi olmuş bir yandan kötü.
iyi tarafı bilin ki en azından belki bir şekilde önlemini alabilirsiniz tanımadığı insanlara sizi farklı lanse ettirmez.
kötü tarafı zaten sinirleriniz birşekilde bozukmuş daha da çıkmaza girmiş.
eşinize gayet sakince anlatın. bence anlatmalısınız ama dozunu iyi ayarlayarak.sinirlerinize hakim olarak. çünkü bazen herşeyi bilmelerine gerek yok diyoruz ama bazı şeyleri erkeklerin de bilmesi gerekli. önceden önlem alabilmek ya da çizgiyi koruyabilmek adına.
donukpudra evet sölemesi benim açımdan çok iyi oldu ama eşime nasıl açıcam konuyu
eşinin karnı tokken
burası mühimkarnı tok olsun. çay yada kahve içerken dersin "hayatım x beni aradı dün yol sırasında bazı hosuna gitmeyen seyler olmus .bizimle paylasmayı daha uygun gördüğü için anlattı "diye girersin.
o da olabilir de ne kadar plan yapılsa da o an sözler zaten patır patır gidiyor ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?