evde hayvan beslemiyorum ama hayvanlari kisirlastirma mantigini anlamiyorum ben de. sirf kendi konforu icin hayvanin dogasinda var olan uremesini neden elinden aliyorsun neymis efendim 10 15 sene daha uzun yasiyormus kendinden dusun 5 sene ozgur yasamk mi 15 sene hapis yatmak mi cevap yok. yada 5 sene sevismek mi 15 sene sevismeden durmak mi cinsiyetsi yasamak mi? arkadasim ariyor moreli bozukmus neden kedisi ameliyat olmus ay aklim cikti neden ne oldu araba mi carpti biyerden mi dustu evde bisey mi yuttu vs vs yok kisirlastirdik yahu hayvani kesmeye sen kendi ellerinle yollamissin bi de morelim bozuk ben hayvanseverim hadi canim sen anca hayvan oksayicisi hayvani oyuncak olan goren bi insansin. eskiden kullndigimiz sanal bebekler gibi besle kakasini temizle uyut.
ben bu sahiplendirme kadar aci verici buluyorum hayvan kisirlastirmayi....
ay cok doluymusum. :)
Morel degil moral öncelikle...evde hayvan beslemiyorum ama hayvanlari kisirlastirma mantigini anlamiyorum ben de. sirf kendi konforu icin hayvanin dogasinda var olan uremesini neden elinden aliyorsun neymis efendim 10 15 sene daha uzun yasiyormus kendinden dusun 5 sene ozgur yasamk mi 15 sene hapis yatmak mi cevap yok. yada 5 sene sevismek mi 15 sene sevismeden durmak mi cinsiyetsi yasamak mi? arkadasim ariyor moreli bozukmus neden kedisi ameliyat olmus ay aklim cikti neden ne oldu araba mi carpti biyerden mi dustu evde bisey mi yuttu vs vs yok kisirlastirdik yahu hayvani kesmeye sen kendi ellerinle yollamissin bi de morelim bozuk ben hayvanseverim hadi canim sen anca hayvan oksayicisi hayvani oyuncak olan goren bi insansin. eskiden kullndigimiz sanal bebekler gibi besle kakasini temizle uyut.
evde hayvan beslemiyorum ama hayvanlari kisirlastirma mantigini anlamiyorum ben de. sirf kendi konforu icin hayvanin dogasinda var olan uremesini neden elinden aliyorsun neymis efendim 10 15 sene daha uzun yasiyormus kendinden dusun 5 sene ozgur yasamk mi 15 sene hapis yatmak mi cevap yok. yada 5 sene sevismek mi 15 sene sevismeden durmak mi cinsiyetsi yasamak mi? arkadasim ariyor moreli bozukmus neden kedisi ameliyat olmus ay aklim cikti neden ne oldu araba mi carpti biyerden mi dustu evde bisey mi yuttu vs vs yok kisirlastirdik yahu hayvani kesmeye sen kendi ellerinle yollamissin bi de morelim bozuk ben hayvanseverim hadi canim sen anca hayvan oksayicisi hayvani oyuncak olan goren bi insansin. eskiden kullndigimiz sanal bebekler gibi besle kakasini temizle uyut.
Neyse konuya yazayim, gecen sene bir arkadas ortamindayim. Baska bir arkadasla sahiplenmek uzere oldugum kediyle ilgili konusurken kizin biri kulak misafiri olmus, geldi dedi ki ben de kedileri cok seviyorum kendim gibi birilerinin olmasina cok sevindim. Neyse bu kizin sikintilari varmis, evdeki kedisini annesi disari atmis, onu unutamiyormus. Nisanlisiyla konusmus daha istemeye gelmeden anlasma yapmis evlenir evlenmez bir kedimiz olacak yoksa bu evlilik olmaz demis nisanlisi da kabul etmis, zaten o da cok severmis hayvanlari. Evliligine az kala annesini razi edip bir kedi sahiplenmis nasil olsa fazla durmadan evlenecegim diye.
Neyse dugune bir ay kala whatsapptan yaziyor, "biz kediyi sahiplendirmeye karar verdik" sen alir misin? Nasil yani hayirdir? Efendim dugune az kalmis ev tutmuslar, ev kucukmus 2+1'mis. Zaten esyalar yeni olacakmis, tirmalama huyu varmis ona demisler ki esyalarina yazik. Zaten de tuy dokuyormus gelen misafirlere ne dermis. Cok ilgi isteyen bir kediymis evlendikten sonra ona yetememekten korkuyormus (evet iki dk kediyle oynamak gercekten cok zaman alan birsey)... Dedim ki nasil yani sen kedi icin delirmiyor muydun, annenle o kadar mucadele etmedin mi, daha once senelerce kedi bakmissin bu hayvanlarin tabiatlarini bilmiyor musun?
Neyse aldim kediyi bir akrabama verdim ve agir bir hastaliktan olene kadar cok guzel baktilar. Hayir nasil da sakin tatli bir hayvan. En kucuk bir sikayet bile gelmedi dusunun. Zaten kendi bakamamis, akrabama verince kendine geldi hayvancagiz.
Bundan bir kac ay once hani facebooktan herkese acik sayfalara yazdiginiz yorumlari arkadaslariniz da okuyabiliyor ya. Hayvan sahiplendirme sayfasina yazmis bizimki, bir yerde sokaga atilan scottishfold yavrulari varmis, bizimki onlara sahip cikmak(!) istermis. (Genelde sitenin hit kazanmasi icin arada boyle cins kedi fotosu paylasirlar, bir scottishin hem de bedava sahipsiz kalmasi mumkun mu?) Tabii onceki kedi yeni evinin dekoruna uymadi, bu kedi tam koltuklarin desenine gore sanirim. Cinsinden oturu hava da atabilecek. Ohh beles bilmem kac bin liralik kediye sahip olacak herkes satin aldi sanacak. Instagramda her anini paylasip #scottish #kediaski #kirikkulak diye taglayip bol bol begeni kasip popi olacak.
Bunu gordum ya hayatimda kimseden bu kadar tiksindigimi hatirlamiyorum.
Artik insanlar anlamalilar, sorunsuz sikintisiz hayvan istiyorlarsa eve oyuncak ayi alsinlar. Sahibiyle bu kadar kisa zamanda bag kurabilen canlilara bu haksizligi yapmayin. Inanin onlar o kadar duygusallar ki.
Ben de hamile kaldiktan sonra "kediyi ne zaman veriyorsun, o kedi gidecek degil mi" laflari basladi. Iste klasikler cigere tuy kacarmis kist olurmus vs. cahil cahil laflar. Yahu cok degil en fazla iki uc kusak once buyukanneleriniz samanlikla gubre temizliyordu, koyunlarina sahip ciksin diye baktiklari kopeklerle hasir nesir oluyordu, disarida her turlu pislikte dolasan kedi aksam yanina yatiyordu. O zamanlar asi falan da yok tabii. Insanligin soyu nasil tukenmemis hayret. Sehirdeyiz ya artik seviye atladik, hepimiz ustun varliklar olduk.
Kediyi zaten iyice moda haline dondurduler. Onun bende farkındayım malesef. Cocuklugumdan beri sokak kedisi kopegiyle cok hasir nesir oldum. Çok oynardim ilgilenir beslerdik bitarafima tüy kacip hasta olmadım hiç bu yasima geldim. Ha tuyu rahatsiz eder evi yoluyormus bilmem neymis ev kucukmus zaten en ufak biseyde hayvani atacak yer ariyorsan alma daha iyi yazik ya. Benimde koltuklarim yeniydi... tüyde döktü nolur ki yani esya bu esya ve o da bi kedi aliyorsan ugrascaksin. Hem o kadar sevimliki tam bir sevgi yumagi masum pofuduk minik bisey insan kizamaz bile ona. Ev kucukse kedicikte kucuk zaten. -.-
Kızı ifşa etseydin keske o sitedeNeyse konuya yazayim, gecen sene bir arkadas ortamindayim. Baska bir arkadasla sahiplenmek uzere oldugum kediyle ilgili konusurken kizin biri kulak misafiri olmus, geldi dedi ki ben de kedileri cok seviyorum kendim gibi birilerinin olmasina cok sevindim. Neyse bu kizin sikintilari varmis, evdeki kedisini annesi disari atmis, onu unutamiyormus. Nisanlisiyla konusmus daha istemeye gelmeden anlasma yapmis evlenir evlenmez bir kedimiz olacak yoksa bu evlilik olmaz demis nisanlisi da kabul etmis, zaten o da cok severmis hayvanlari. Evliligine az kala annesini razi edip bir kedi sahiplenmis nasil olsa fazla durmadan evlenecegim diye.
Neyse dugune bir ay kala whatsapptan yaziyor, "biz kediyi sahiplendirmeye karar verdik" sen alir misin? Nasil yani hayirdir? Efendim dugune az kalmis ev tutmuslar, ev kucukmus 2+1'mis. Zaten esyalar yeni olacakmis, tirmalama huyu varmis ona demisler ki esyalarina yazik. Zaten de tuy dokuyormus gelen misafirlere ne dermis. Cok ilgi isteyen bir kediymis evlendikten sonra ona yetememekten korkuyormus (evet iki dk kediyle oynamak gercekten cok zaman alan birsey)... Dedim ki nasil yani sen kedi icin delirmiyor muydun, annenle o kadar mucadele etmedin mi, daha once senelerce kedi bakmissin bu hayvanlarin tabiatlarini bilmiyor musun?
Neyse aldim kediyi bir akrabama verdim ve agir bir hastaliktan olene kadar cok guzel baktilar. Hayir nasil da sakin tatli bir hayvan. En kucuk bir sikayet bile gelmedi dusunun. Zaten kendi bakamamis, akrabama verince kendine geldi hayvancagiz.
Bundan bir kac ay once hani facebooktan herkese acik sayfalara yazdiginiz yorumlari arkadaslariniz da okuyabiliyor ya. Hayvan sahiplendirme sayfasina yazmis bizimki, bir yerde sokaga atilan scottishfold yavrulari varmis, bizimki onlara sahip cikmak(!) istermis. (Genelde sitenin hit kazanmasi icin arada boyle cins kedi fotosu paylasirlar, bir scottishin hem de bedava sahipsiz kalmasi mumkun mu?) Tabii onceki kedi yeni evinin dekoruna uymadi, bu kedi tam koltuklarin desenine gore sanirim. Cinsinden oturu hava da atabilecek. Ohh beles bilmem kac bin liralik kediye sahip olacak herkes satin aldi sanacak. Instagramda her anini paylasip #scottish #kediaski #kirikkulak diye taglayip bol bol begeni kasip popi olacak.
Bunu gordum ya hayatimda kimseden bu kadar tiksindigimi hatirlamiyorum.
Artik insanlar anlamalilar, sorunsuz sikintisiz hayvan istiyorlarsa eve oyuncak ayi alsinlar. Sahibiyle bu kadar kisa zamanda bag kurabilen canlilara bu haksizligi yapmayin. Inanin onlar o kadar duygusallar ki.
Ben de hamile kaldiktan sonra "kediyi ne zaman veriyorsun, o kedi gidecek degil mi" laflari basladi. Iste klasikler cigere tuy kacarmis kist olurmus vs. cahil cahil laflar. Yahu cok degil en fazla iki uc kusak once buyukanneleriniz samanlikla gubre temizliyordu, koyunlarina sahip ciksin diye baktiklari kopeklerle hasir nesir oluyordu, disarida her turlu pislikte dolasan kedi aksam yanina yatiyordu. O zamanlar asi falan da yok tabii. Insanligin soyu nasil tukenmemis hayret. Sehirdeyiz ya artik seviye atladik, hepimiz ustun varliklar olduk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?