Bu saatte içime sinir oturdu.

bulursun tabi, hem de her cinsten, müthiş şeyler :) ama ufak ırklar çabuk sahiplendiriliyor o yüzden sayfaları çok iyi takip etmen lazım. yedikule hayvan barınağında sirkülasyon çok orayı, pet arkadaş, minik pati, instagramda sahipsiz_patilerr, facede orman meleği hayvan sahiplendirme platformu gibi sayfaları sürekli takip etmen lazım.
bi de daha önce bakmadıysan köpek kedi gibi değildir, tuvaleti sorun olur, yavruyken çok havlar, sağı solu kemirir evde uzun süre yalnız kalamaz vs vs ama sevgisi de hiçbir şeye benzemez. hem maddi hem manevi olarak hazır olduğunda sahiplen. karar verdiğinde bana da mesaj atarsan takip ederim ufak ırk pek denk gelmiyor buralarda sağ kalmıyorlar maalesef ama yine de olursa haber veririm. bizde de kızım çok istiyor ama karmenin sağlık sorunları var ve çok kıskanç şu an eve 2. bir hayvan getirirsem sonu olur, kısa süreli eve alıp gizli saklı tedavi ettiklerimi bile farkedince günlerce yemiyor...

Ben hayvanların evcilleştirilip evde beslenmesine karşıyım.Ama bu benim fikrim.Herkes sokaktaki kedi köpeiği sahiplenirse hayvansever derim ben.Bilmrm nr cins bilmem ne kadar paralı hayvanları sahiplenip diğerlerini yok sayanların hayvanseverliğide tartışılır.Hayvan sevmek bir kedi köpek kuştan da ibaret değil zaten.
İlandaki Bahane kısmına gelince,belki içleri etmiyordur vermeyi,böyle bir bahaneyle biraz içlerini rahatlatıyorlardır.Taşşınamk planlarında yoktur çocuk yapmak planlarında yoktur ama zamanla plan değişmiştir.Ya da hayatında yaşadığı bazı şeyler,hayvanla ilgilenmesini engelliyordur.Ya da çocuğunun alerjisi hastalığı şu su bu su vardır.Ya da hayvan çocuğa karşı saldırganlık yapıyordur.Yani insanlar belirli bir plana bağlı yaşamıyorlar.Şartlar değişebiliyor.

Aslinda kafasina gore hayvan uretip sahiplenmek yasaklanmali. Sahiplendirilen butun hayvanlar takip edilmeli. Hic kimse aldigi hayvani kafasina gore sokaga birakamamali...

kesinlikle... artık bu iş öyle bir sektöre dönüştü ki insanlar 1500 lira verip popüler bir ırktan kedi alıyor, ilanlarla çiftleştirip senede 15-20 yavru satıyorlar el altından, tabi bunlar hediyelik eşya gibi paketlenip veriliyor sonrası meçhul... velhasıl benim kedim de böyle bir üreticinin, tek ayağı aksak, dengesi sorunlu ve gözleri şaşı diye poşete koyup çöpe attığı bir yavruydu, şu an 11 yaşında ama bebekliğinde neler çekti...

Hayvan sevmeyen insan sevmez.. Biz ancak kuş besleyebiliyoruz..Dısarıda dogal yasamda denge kuramayacak kadar kucuk.. evimizin nesesi..

Hem cocuklar ıcın hayvan sevgisi daha cok sakinlestiriyor...

Posete koyup cope mi atmislar

Benim kedim de bir petshoptaydi, diger kardesleri satilmis ama benimki siyah oldugu icin "ellerinde kalmis"! Malum kara kedi ya zaten insanlarin her isi mukemmel ya kara kedi alirlarsa ugursuz gelecek. Petshop sahibi elden cikarmak icin ya sahiplendirecek (mamasi suyu var tabi masraf) ya da uretim ciftligine gonderilecek. Uretim ciftligi denen yer de masraf olmasin diye en uyduruk mamalarin hayvanlara azar azar olmeyecek kadar verilip ciftlestirilip yavru alindigi yer. Zaten temizlik falan hak getire... Damizlik kediler genelde yeteri kadar besin alamadigi icin genelde dogumdan sonra oluyor veya hastalaniyor (hastalanan kedi tabii ki tedavi edilmiyor).

Neyse bir hayvansever bu kediyi farkedip bir arkadasim vasitasiyla bana ulasti ve kediyi alip alamayacagimi sordu basina geleceklerden oturu. Ben de zaten kedi sahiplenmek istiyordum uzerine iyi oldu. Eger sahiplenmese oglumun basina neler gelirdi Allah bilir. Boyle yerler kapatilmali artik.

Yok, bizim bir Terrierimiz vardı, Leydi, ismini ben koymuştum. 20 yıl yaşadı. 5 yıl önce artık son safha kanser yüzünden uyutmak zorunda kalmıştık. Ondan köpeğe çok alışkınım, o benim ilk oyun arkadaşımdı.
Bir de küçük ırk bakmaya alışkınım ya ondan da biraz küçük ırk istiyorum, büyük ırkla başa çıkabilir miyim, bilemedim. Kemirsin ya kedi köpek. Benim için kedi köpek de çocuk gibi, insan çocuğu koltuğu kırdı döktü diye öfkelenir mi, eşya bu, yenisi alınır.
Tamam ben mutlaka sana yazarım sahiplenmeye hazır olduğumda. Sağol.

marilyn monroe ömürlerinin uzamasından bahsetti arkadaşımız derdi uzun ömür değil özgür yaşam. baştan dikkatlice okumadan ithamda bulunmanız hoş değil. Sokaklarda arabaların arasında olması dediğiniz gibi hiç doğru değil ve bana göre kısırlaştırılması da.
Her birey bi kedi alıp kısırlaştırsa o dediğiniz üreme son bulacak. Kedileri köylere götürsek onlara köylerde bakılsa mesela, o kazalardan korunup özgür hayatını yaşayabilirler. Eskiden nasıl üremeleri dengeleniyorsa o şekilde dengelenir.

Sorun şu ki her birey kedi alıp kısırlaştırmıyor. Tam tersine kışırlaşan kedi sayısı kısırlaşmayanın 1/10'i kadar. Kedileri köylere alıp götürelim, diyorum ya bir dişi kedi bir senede 20 yavru doğurabiliyor, hangi köye sığacak o kadar kedi.
Üstelik sizin özgür yaşam dediğiniz o yaşam ne?
Kediler doğal avcılardır ama biz habitatlarını bozduk yani artık daha az besin daha çok kedi var. Bir dişi kedi bir yılda 20 yavru doğuruyor ama yeterli yiyeceği yok. Bir deri bir kemik kalıyor ve sonunda yetersiz besinden dişleri ve tırnakları kırılıyor.
Dişsiz ve tırnaksız bir kedi doğada yaşayamaz. Bu köydeki kedi için de geçerli, sokaktaki kedi için de. Kısırlaştırılmamış kediler çok çoğalır ve şehirdeki kedileri de köye götürürseniz bu sefer o köydeki kısırlaştırılmamış kedinin doğal yaşam alanını bozarsınız. O kedilere yeten kaynaklar yeni gelen kedilerle birlikte azalır ve aynı noktaya döneriz.
Elbette türleri koruma altına alacak şekilde bir üreme planı yapılmalı. Ancak sokak kedisi de dediğimiz tekirin nesli tükenmekle karşı karşıya falan değil. olduğunda elbette hayvanseverler gerekli önlemi alacaktır, şüphesiz türün tükenmesine izin verilemez.

aslında uğur getirir kara kediler, hatta özel bir adı vardı üzerinde kahve lekeler de olan kara kediler çok özel, çok zeki ve uysal kediler hastayım onlara sırf siyah olanlar da minik panterler, kedinin hası.
benimki british sorthair, evinde üretim yapan genç bir çocuk vardı bizim sokakta, o zamanlar bu cinsler de şimdiki gibi popüler değil ama doğurtup satıyor işte... benimkinin doğuştan ön sağ patisi biraz kısa, gözü şaşı, bi de kuyruğu yamuk satamayacağı için koymuş poşete ağzını bağlamış atmış, bakkal görmüş poşetin hareket ettiğini, bizde de kedi köpek olduğunu biliyor aldı getirdi, gözü enfeksiyondan açılmıyordu, tedavisini yaptık koca kafalı yakışıklı bir oğlan oldu

ben de köpeğimi kanserden kaybettim, hiç dolmuyor yerleri...
apartman dairesinde küçük ırk en iyisi, bizimki sadece son yıllarını benim üniversite yüzünden istanbulda apartman dairesinde geçirdi ama o dönem de hem yaşlandığından hem rahatsızlığından dolayı çok hareket edemiyordu, ama normalde 60-70 kiloluk bir hayvanın 30 m2 lik odalarda enerjisini atması pek mümkün değil.
bu arada ben değiştirmiyorum bile, bi de ne akla hizmet ettiysem kenarı deri koltuk almıştım, o deri kolçaklar çok güzel tırmalama oyuncağı oldu bizimkine

Evet bana büyük ırk çok mutsuz oluyormuş gibi geliyor. Biz bizim bıcırığın keyfine bir oda bırakmıştık kafasına göre oynuyordu orada hızını alamayıp koridorda koltukların üzerinde falan tepiniyordu, günde 2 kez de yürüyüşe çıkardık, önümüz parklık, keyifi yerindeydi ama işte bir Golden'ı alıp eve kapatmak ne kadar insaflı bilmiyorum.

Ayy benim kedim üstünde kahverengi lekekeri olan siyah bir kedi :)

Zayıf olanın ya babası ya da diğer kediler yaşamasına müsaade etmiyor diye biliyorum. Bu doğal bir dengeleme sağlamaz mı? Sadece bir köye yığmıyacağız bütün köylere paylaştırılacak. Dediğiniz gibi onların avcılık özeliğini öldürdük köylülerimiz besin olarak onlara sahip çıkarsa ama bunlar amatörce fikirler..

aslında uğur getirir kara kediler

Evet bana ugur getirdi. Psikolojimi duzeltti, hayatima anlam katti. 2 senedir hamile kalmaya calisiyordum kediden sonra bebekte geldi. Rabbim nasip ederse iki oglum beraber buyuyecek.

Esim diyor ki ben kucukken eve hayvan almak icin bin turlu dil dokerdim. Bizim bebegimiz daha dogdugunda evde kedi var dusunsene Haklisin dedim :)

Her zaman sağlamaz. Her batında en fazla bir ya da iki yavru zayıf doğar. 4 yavrunun üçünün zayıf doğması çok nadirdir, annede ya da bebeklerde bir hastalık olması lazım. Erkek kediler yeniden çiftleşmek için yavruları boğar, çünkü anne kedi emzirdiği sürece çiftleşmez.
Fikir olarak güzel elbette ama kedi ve köpeklerin bugün doğada tamamen savunmasız olmasının sebebi zaten onları bir yerden alıp başka yerde besleme fikri. Bu kedi ve köpekleri tamamen insana bağımlı kıldı. Köye götürmek de kısa vadede bir çözüm olabilse de uzun vadede benzer sorunlar doğuracaktır.

Yaaa nasil sirnasiktir nasil guzeldir o simdi gorumcemin iki bidigi da lekeli siyahlardan bunlar kediyse benimki ne diye sorguluyorum

Hem cool hem sevgi dolu. Isine gelmedigi zaman hayatta sevdirmez. Ama sabaha kadar elli kere uyandirir beni sev diye Biraz ruh hastasidir kendisi. Eskiden kucagima alirdim sevmeye calisirdim o da kacmaya calisirdi. Simdi karnim sistiginden beri karnimdan inmiyor. Ustune cikip mirlamaya basliyor, bunu hisseden bebegim tepinmeye baslayinca kalkip bakiyor altta neler oluyor diye. Yahu senin yuzunden kipirdiyor o Oyle de sapsik biseydir kendisi.

Aşk bunlar ya hastayim boyle sevgi dolu canlara benimki anca bisey isteyecegi zaman sevdirir kendini, zaten korkak niyazi, eve biri geldi mi kacacak delik arar ben de bahcedekileri minciriyorum ne yapayim.
Simdi bebis gelince baya bi merakli olacak ilk gunlerde, bebis hareketlenince de o kankaliklarina doyamayacaksin.
Benimki kizim emeklemeye baslayinca korkmustu ilk gunler kacip yatagin altina saklaniyordu sonra kaderine razi oldu, bakiyorduk gitmis yatmis onune, teslim oldum ne yaparsan yap modunda :)

Ben de o gunleri iple cekiyorum. Millet bebeginin ilk konusmasini ilk yurumesini hayal eder, ben kediyle oynayacagi gunleri hayal ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…