- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.607
- 598
- Konu Sahibi gibigibiyim
-
Annem de çoğu güne hapşuruk ,burun göz akıntısı ile başlıyordu. Bildiğiniz gripli gibi sabahları bir bilemediniz iki saat sonra hiçbir şey kalmıyordu .İmmünoloji kliniğinde alerji testi yapıldı ve bu semptomların alerji kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Minicik bir burun damlası ile sorun bitti . Test yaptırmanızı tavsiye ederim size deSelam kızlar, Ah ne güzel şarkıydı di mi gençliğim geldi aklımaAma derdim şarkı değil tabiki, hemen mümkün olduğunca kısa anlatıyorum;
Şimdi, ben sabahları hasta gibi uyanıyorum çoğu zaman (yılın çoğu ayı ve ayın çoğu günü), boğazlarımda hafif bir şişlik ağrı gibi bi his ve burnumun gerisinde (geniz dediğimiz yer) hafif bir yanma şeklinde, hani sanki grip ya da soğuk algınlığı başlangıcı gibi... ama yarım saat- bir saat bazen 2 saat içinde o hastalık hali geçiyor normale dönüyorum.. Ertesi gün tekrar aynı.. Kısır döngü gibi bişeyDiyeceksiniz ki doktora git, kaç defa gittim, ben doktora gidene kadar o durum geçiyor doktor da bişeyin yok turp gibisin deyip gönderiyor Ben anlamadım yani neden böyle oluyor ki? Başına böyle bişey gelen var mı ya da bu durumu nasıl açıklayabilirsiniz? Bu durum yaklaşık 4-5 yıldır böyle, anlam veremiyorum
Çok sevindim annenizin bir damlayla kurtulmasına bu durumdan. Çok çok geçmiş olsun. Hayat kalitesini çok düşüren bir şey bu alerji. İki farklı damla, bir hap ve bir efervesan tablet kullanıyorum. Yine de tetikleyici bir şeyler olunca maalesef kötüleşiyorum. Keşke herkesinki damlayla geçebilse dedim içimden yorumunuzu okurkenAnnem de çoğu güne hapşuruk ,burun göz akıntısı ile başlıyordu. Bildiğiniz gripli gibi sabahları bir bilemediniz iki saat sonra hiçbir şey kalmıyordu .İmmünoloji kliniğinde alerji testi yapıldı ve bu semptomların alerji kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Minicik bir burun damlası ile sorun bitti . Test yaptırmanızı tavsiye ederim size de
Çok teşekkürler, umarım siz de şifa bulursunuz biran önceÇok sevindim annenizin bir damlayla kurtulmasına bu durumdan. Çok çok geçmiş olsun. Hayat kalitesini çok düşüren bir şey bu alerji. İki farklı damla, bir hap ve bir efervesan tablet kullanıyorum. Yine de tetikleyici bir şeyler olunca maalesef kötüleşiyorum. Keşke herkesinki damlayla geçebilse dedim içimden yorumunuzu okurken.
seninki de mi toz alerjisi? biz nisanlimin toz alerjisini hava temizleyici ile biraz hafiflettik. onun da ucan kusa alerjisi var yani say say bitmez ama en onemlisi bu toz mevzusuydu. yurt disindaki evde hava temizleyici var cok cok ise yariyor, turkiyeye almadik ve burada biraz kotulesiyor. eger tozsa bir goz at derim hava temizleyicilere.Çok sevindim annenizin bir damlayla kurtulmasına bu durumdan. Çok çok geçmiş olsun. Hayat kalitesini çok düşüren bir şey bu alerji. İki farklı damla, bir hap ve bir efervesan tablet kullanıyorum. Yine de tetikleyici bir şeyler olunca maalesef kötüleşiyorum. Keşke herkesinki damlayla geçebilse dedim içimden yorumunuzu okurken.
Sigara içiomusunuz?Selam kızlar, Ah ne güzel şarkıydı di mi gençliğim geldi aklımaAma derdim şarkı değil tabiki, hemen mümkün olduğunca kısa anlatıyorum;
Şimdi, ben sabahları hasta gibi uyanıyorum çoğu zaman (yılın çoğu ayı ve ayın çoğu günü), boğazlarımda hafif bir şişlik ağrı gibi bi his ve burnumun gerisinde (geniz dediğimiz yer) hafif bir yanma şeklinde, hani sanki grip ya da soğuk algınlığı başlangıcı gibi... ama yarım saat- bir saat bazen 2 saat içinde o hastalık hali geçiyor normale dönüyorum.. Ertesi gün tekrar aynı.. Kısır döngü gibi bişeyDiyeceksiniz ki doktora git, kaç defa gittim, ben doktora gidene kadar o durum geçiyor doktor da bişeyin yok turp gibisin deyip gönderiyor Ben anlamadım yani neden böyle oluyor ki? Başına böyle bişey gelen var mı ya da bu durumu nasıl açıklayabilirsiniz? Bu durum yaklaşık 4-5 yıldır böyle, anlam veremiyorum
Toz, polen, tüy, güneşseninki de mi toz alerjisi? biz nisanlimin toz alerjisini hava temizleyici ile biraz hafiflettik. onun da ucan kusa alerjisi var yani say say bitmez ama en onemlisi bu toz mevzusuydu. yurt disindaki evde hava temizleyici var cok cok ise yariyor, turkiyeye almadik ve burada biraz kotulesiyor. eger tozsa bir goz at derim hava temizleyicilere.
Sevgili gibigibiyim. Bu paragrafta beni anlatmışsınSelam kızlar, Ah ne güzel şarkıydı di mi gençliğim geldi aklımaAma derdim şarkı değil tabiki, hemen mümkün olduğunca kısa anlatıyorum;
Aynen malesef ev tozuna alerjim var aslında her gün ev süpürüp siliniyor. Ekstradan da robot süpürge aldım o da her gün çalışıyor. Çarşafları haftada 1 değiştiriyorum ve her gün havalandırıyorum. Fakat yatağı süpürme işini çoğu zaman es geçiyorum bence yatağı süpürürsem belki faydası olur.toz alerjisinden bence yuksek ihtimal. nisanlimin ev tozuna alerjisi var, hatta iliskinin basindayken bu kadar degildi ama daha sonra artti kademeli olarak. simdi neredeyse gunluk nevresim degistiriyoruz veya cok detayli supuruyoruz yatagi. bir nebze iyi geliyor. yoksa o da agzi kapali uyur ama her sabah beni darliyor ya bogazim cok kuru ben agzim acik mi uyuyorum diye.
Sonuncusu hariç hepsi mevcut :)Ev tozu alerjisi
Kuru hava ( kalorifer)
Sigara kullanımi
Aşırı şeker ve gluten tüketimi
Bunlardan bir veya birkaçı olabilir.
İlaç kullanamıyorum bu dönem çünkü emziriyorumBana alerjim gibi geldi. Doktordan alerji şurubu isteyip akşam yatmadan önce içerek deneyin derim bir de..
Tam 4,5 yıl önce ev değiştirdim doğru aslında ben ondan da şüpheleniyordum biraz güneş görmeyen bi ev bizimkisi bahçe katı. Süpürgem değişti ama olumlu yönde aslında dyson aldım 4 yıl önce, 1 yıldır da ekstradan robot süpürge de kullanıyorum. Halılarım bambu ama tüllerim uzun hep yere kadar çünkü camlarım yere kadar bu evde belki o da toz olayını artırıyordur. Sapık gibi ev süpürüyoruz desem yeridir. Her gün dysonla süpürülüyo sirkeli suyla siliniyo. Bir de robot süpürgeyi de çalıştırıyorum akşama doğru yani günde 2 kez ev süpürülüyo aslında.Son 4 yılda ev ya da şehir değiştirdiniz mi, ya da süpürgeniz veya süpürme alışkanlığınız değişti mi? Uzun tüylü halı gibi son 4 yılda değişen evde toz tutacak mobilyalar falan var mı?
Midemle ilgili çok şükür hiçbir sorunum yok. Taş gibi midem var desem yeridir. Sadece hamileliğimde ufak tefek sorunlar olmuştu. Reflü belirtisi nedir mesela?Reflünüz olabilir mi? Ben de son birkaç yıldır benzer şikayetleri yaşıyorum. Doktor doktor gezdim desem yeridir. Bu arada antibiyotikler, şuruplar pastiller...Ama hiç biri fayda etmiyor. En son gittiğim KKB uzmanı, yaşadığım şeyin soğuk algınlığı veya farenjit olmadığını, sorunun reflüden kaynaklandığını ancak pek çok uzmanın bunu göz ardı ettiğini söyledi. Reflü için kullanılan ünlü şurubu verdi.Düzenli olarak kullanın sabah akşam dedi. Açıkçası ben ikna olmadım, midem de rahatsızlık hissetmesem de sabah aynı şekilde uyanıyordum çünkü. İlaçları kullanın geçmezse bir ay sonra gelin dedi. Reflü ilaçları ile sorunum sona erdi.
Testlerim çok yıllar önce yapıldı kedi tüyüne ve ev tozuna hatta bilimum şeye alerjim var.. Ama önceden de vardı bu şekilde bişey olmuyordu. Ben ev değişiminden olabileceğine ikna oldum galiba.Annem de çoğu güne hapşuruk ,burun göz akıntısı ile başlıyordu. Bildiğiniz gripli gibi sabahları bir bilemediniz iki saat sonra hiçbir şey kalmıyordu .İmmünoloji kliniğinde alerji testi yapıldı ve bu semptomların alerji kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Minicik bir burun damlası ile sorun bitti . Test yaptırmanızı tavsiye ederim size de
damla dediğiniz burun spreyi mi (otrivine türevi)? Onlar da devamlı kullanıldığında burun damarlarında çatlamaya neden oluyo inceltiyo çünküÇok sevindim annenizin bir damlayla kurtulmasına bu durumdan. Çok çok geçmiş olsun. Hayat kalitesini çok düşüren bir şey bu alerji. İki farklı damla, bir hap ve bir efervesan tablet kullanıyorum. Yine de tetikleyici bir şeyler olunca maalesef kötüleşiyorum. Keşke herkesinki damlayla geçebilse dedim içimden yorumunuzu okurken.
dyson ın hava temizleyicisinde gözüm var aslında ama çok fahiş fiyatları var bi ara bi bütçe ayırmak istiyorum ona da. Günde 2 kez ev süpürüyoruz yine nafile. Aslında gündüz ve akşamları bir sorun yaşamıyorum ama tıkanmam falan yok yani sabah da burnum tıkalı olmuyo. Tozun çok olduğu yerde genelde bende burun tıkanması oluyo normalde. Ama anlattığım şey öyle bişey değil aslında.. Bilmiyorum bi türlü çözemiyorumseninki de mi toz alerjisi? biz nisanlimin toz alerjisini hava temizleyici ile biraz hafiflettik. onun da ucan kusa alerjisi var yani say say bitmez ama en onemlisi bu toz mevzusuydu. yurt disindaki evde hava temizleyici var cok cok ise yariyor, turkiyeye almadik ve burada biraz kotulesiyor. eger tozsa bir goz at derim hava temizleyicilere.
Malesef içiyorumSigara içiomusunuz?
Bu kış bebeğimden dolayı buhar makinesi de kullandım aynı odada kaldık ama işe yaramadı.Sıcak ve kuru havada uyuduğumda oluyor. Başucunuza su vs koyabilirsiniz veya buhar makinesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?