Bu Sabahların Bir Anlamı Olmalı

Annem de çoğu güne hapşuruk ,burun göz akıntısı ile başlıyordu. Bildiğiniz gripli gibi sabahları bir bilemediniz iki saat sonra hiçbir şey kalmıyordu .İmmünoloji kliniğinde alerji testi yapıldı ve bu semptomların alerji kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Minicik bir burun damlası ile sorun bitti . Test yaptırmanızı tavsiye ederim size de

Çok sevindim annenizin bir damlayla kurtulmasına bu durumdan. Çok çok geçmiş olsun. Hayat kalitesini çok düşüren bir şey bu alerji. İki farklı damla, bir hap ve bir efervesan tablet kullanıyorum. Yine de tetikleyici bir şeyler olunca maalesef kötüleşiyorum. Keşke herkesinki damlayla geçebilse dedim içimden yorumunuzu okurken .

Çok teşekkürler, umarım siz de şifa bulursunuz biran önce

seninki de mi toz alerjisi? biz nisanlimin toz alerjisini hava temizleyici ile biraz hafiflettik. onun da ucan kusa alerjisi var yani say say bitmez ama en onemlisi bu toz mevzusuydu. yurt disindaki evde hava temizleyici var cok cok ise yariyor, turkiyeye almadik ve burada biraz kotulesiyor. eger tozsa bir goz at derim hava temizleyicilere.

Reflunuz olabilir. Reflu sabahları bu tip şeyler yapıyor boğazda. Yüksek yastık kullanmaya ve gece geç saatlerde bir şeyler yememeye özen gösterin. Reflusu olan insanlar aynı zamanda çok sık fatanjit oluyor. Kronik fatanjite dönmüş de olabilir. Doktora gitmek için illa o sıkıntınızın devam ediyor olmasına gerek yok, siz bir kbb ya da dahiliye uzmanına olanları anlatın onlar gerekli bölüme yönlendirirler zaten. Geçmiş olsun

Sigara içiomusunuz?

Toz, polen, tüy, güneş . Tüy tüy alerjim bazen tutuyor. Boynum çenem burnum kızarıyor kaşınıyor. Duş falan alınca geçiyor. Denyeyim hava temizleyiciyi. Atanırsam taşınacağım, şu anki odam biraz geçici diye umuyorum, o yüzden saldım biraz .

Sevgili gibigibiyim. Bu paragrafta beni anlatmışsın

Ben küçüklüğümden beri böyleyim ama kaloriferli evde şikâyetlerim daha da artti.

Benim boğazım mütemadiyen acıyor. Ve boğazımda yapışık kalan bir şey var.

Hatta doktorumuz ve sevgili dostum Otrera ile konuşmuştuk..ben de aile hekimime gittim. Sinüzit icin tedavi verdi. Antibiyotik kullandim..bir süre geçti ve tekrar geri geldi.

Ben 1.yudum soğuk su içsem 1 hafta boğazım acır.

Her sabah boğazımda acı ile uyanırım. Özellikle kışın kalorifer yanarken. Sıcak bir çay icince rahatlar.

Bazi geceler kalkıp su ısıtıp içerim boğazım için.

Ben sebebinin kuruluk olduğunu düşünüyorum. ben karadenizde yaşıyorum ama demek ki yeterli gelmiyor boğazım kuruyor. Nemden boğuluyoruz aslında ama yine de durumum bu.

Sanırım kronik bir sorun ama yine de geçmiş olsun

Aynen malesef ev tozuna alerjim var aslında her gün ev süpürüp siliniyor. Ekstradan da robot süpürge aldım o da her gün çalışıyor. Çarşafları haftada 1 değiştiriyorum ve her gün havalandırıyorum. Fakat yatağı süpürme işini çoğu zaman es geçiyorum bence yatağı süpürürsem belki faydası olur.

Tam 4,5 yıl önce ev değiştirdim doğru aslında ben ondan da şüpheleniyordum biraz güneş görmeyen bi ev bizimkisi bahçe katı. Süpürgem değişti ama olumlu yönde aslında dyson aldım 4 yıl önce, 1 yıldır da ekstradan robot süpürge de kullanıyorum. Halılarım bambu ama tüllerim uzun hep yere kadar çünkü camlarım yere kadar bu evde belki o da toz olayını artırıyordur. Sapık gibi ev süpürüyoruz desem yeridir. Her gün dysonla süpürülüyo sirkeli suyla siliniyo. Bir de robot süpürgeyi de çalıştırıyorum akşama doğru yani günde 2 kez ev süpürülüyo aslında.

Midemle ilgili çok şükür hiçbir sorunum yok. Taş gibi midem var desem yeridir. Sadece hamileliğimde ufak tefek sorunlar olmuştu. Reflü belirtisi nedir mesela?

Testlerim çok yıllar önce yapıldı kedi tüyüne ve ev tozuna hatta bilimum şeye alerjim var.. Ama önceden de vardı bu şekilde bişey olmuyordu. Ben ev değişiminden olabileceğine ikna oldum galiba.

damla dediğiniz burun spreyi mi (otrivine türevi)? Onlar da devamlı kullanıldığında burun damarlarında çatlamaya neden oluyo inceltiyo çünkü

dyson ın hava temizleyicisinde gözüm var aslında ama çok fahiş fiyatları var bi ara bi bütçe ayırmak istiyorum ona da. Günde 2 kez ev süpürüyoruz yine nafile. Aslında gündüz ve akşamları bir sorun yaşamıyorum ama tıkanmam falan yok yani sabah da burnum tıkalı olmuyo. Tozun çok olduğu yerde genelde bende burun tıkanması oluyo normalde. Ama anlattığım şey öyle bişey değil aslında.. Bilmiyorum bi türlü çözemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…