Bu Sabahların Bir Anlamı Olmalı

Tam beni anlattınız ,her sabah burnum akar ,hapşırık ,boğazda hassasiyet hafif bir baş ağrısı geniz akıntısı yaşıyorum sanki grip olmuşum yada nezle olmuşum gibi sonra 2 saate geçer ,sebebi alerjim var ev tozu akar polen bitki böcek vs bunlardan dolayı oluyor dizinde muhtemelen alerjiniz var
Evt alerjim var benim de ev tozuna var mesela ama ne biliyim yani 4 yıl önce yok muydu alerjim böyle bişey olmuyordu o zaman o yüzden başka sebep arıyorum :işsiz:

başka sebep değildir bence seneler içinde bünye daha alerjik hale gelebiliyor, ondandır.

modern tıbbın çözemediği bir konu bu alerji konusu. 3 sene önce kuvvetli tepki vermediğiniz bir şeye artık kuvvetli tepki veriyor olmanız çok olası

benim metal alerjim var mesela ve birden gelişti.
banyoya bile boynumda takıyla girebilen bir insandım, hiç çıkarmadan takardım şimdi 1 saat takamıyorum metal bir takı kıpkırmızı oluyor döküntü yapıyor.

H
Selam kızlar, Ah ne güzel şarkıydı di mi gençliğim geldi aklıma :KK50: Ama derdim şarkı değil tabiki, hemen mümkün olduğunca kısa anlatıyorum;
Şimdi, ben sabahları hasta gibi uyanıyorum çoğu zaman (yılın çoğu ayı ve ayın çoğu günü), boğazlarımda hafif bir şişlik ağrı gibi bi his ve burnumun gerisinde (geniz dediğimiz yer) hafif bir yanma şeklinde, hani sanki grip ya da soğuk algınlığı başlangıcı gibi... ama yarım saat- bir saat bazen 2 saat içinde o hastalık hali geçiyor normale dönüyorum.. Ertesi gün tekrar aynı.. Kısır döngü gibi bişey :bicak: Diyeceksiniz ki doktora git, kaç defa gittim, ben doktora gidene kadar o durum geçiyor doktor da bişeyin yok turp gibisin deyip gönderiyor :110: Ben anlamadım yani neden böyle oluyor ki? Başına böyle bişey gelen var mı ya da bu durumu nasıl açıklayabilirsiniz? Bu durum yaklaşık 4-5 yıldır böyle, anlam veremiyorum :KK57:
Hastalık hastası olabilirsiniz 365 gün grip geniş akıntısı olmaz psikolojik gibi duruyor

Evet sigara içiyorum ama 20 yıldır içiyorum bu durum 4 yıldır falan var :işsiz:
Yaşlandığınız için etkiliyordur artık, gençken bişey dokunmaz insana 😂 eskiden karlı havada banyo yapıp çıkardım, şimdi yazın saçımı kurutmasam hasta oluyorum. alerji için ilaç kullanıyor musunuz

Son düzenleme:
Yaşlandığınız için etkiliyordur artık, gençken bişey dokunmaz insana 😂 eskiden karlı havada banyo yapıp çıkardım, şimdi yazın saçımı kurutmasam hasta oluyorum. alerji için ilaç kullanıyor musunuz
Doğru diyorsunuz valla yaşlandıkca vücut direnci düşüyor.. emzirdigim için şu an ilaç kullanamıyorum.. ama normalde de düzenli kullanmıyordum çok kötü olmadikca.. geniz akintimin olduğu atak dönemlerde kullanıyordum veya aylık iğne yaptırıyordum

toz alerjisinden bence yuksek ihtimal. nisanlimin ev tozuna alerjisi var, hatta iliskinin basindayken bu kadar degildi ama daha sonra artti kademeli olarak. simdi neredeyse gunluk nevresim degistiriyoruz veya cok detayli supuruyoruz yatagi. bir nebze iyi geliyor. yoksa o da agzi kapali uyur ama her sabah beni darliyor ya bogazim cok kuru ben agzim acik mi uyuyorum diye. 😂

Evt alerjim var benim de ev tozuna var mesela ama ne biliyim yani 4 yıl önce yok muydu alerjim böyle bişey olmuyordu o zaman o yüzden başka sebep arıyorum :işsiz:
Son 4 yılda ev ya da şehir değiştirdiniz mi, ya da süpürgeniz veya süpürme alışkanlığınız değişti mi? Uzun tüylü halı gibi son 4 yılda değişen evde toz tutacak mobilyalar falan var mı?

Son 4 yılda ev ya da şehir değiştirdiniz mi, ya da süpürgeniz veya süpürme alışkanlığınız değişti mi? Uzun tüylü halı gibi son 4 yılda değişen evde toz tutacak mobilyalar falan var mı?
Alerjik rinit için mi ?

Reflünüz olabilir mi? Ben de son birkaç yıldır benzer şikayetleri yaşıyorum. Doktor doktor gezdim desem yeridir. Bu arada antibiyotikler, şuruplar pastiller...Ama hiç biri fayda etmiyor. En son gittiğim KKB uzmanı, yaşadığım şeyin soğuk algınlığı veya farenjit olmadığını, sorunun reflüden kaynaklandığını ancak pek çok uzmanın bunu göz ardı ettiğini söyledi. Reflü için kullanılan ünlü şurubu verdi.Düzenli olarak kullanın sabah akşam dedi. Açıkçası ben ikna olmadım, midem de rahatsızlık hissetmesem de sabah aynı şekilde uyanıyordum çünkü. İlaçları kullanın geçmezse bir ay sonra gelin dedi. Reflü ilaçları ile sorunum sona erdi.

Faranjitiniz olabilir. Buhar makinesi alın sorun çözülür.

Alerjik rinit için mi ?
Ya bende de toz alerjisi var da. Daha önce olmuyordu ama son iki yılda çok etkiliyordu beni. Kedim de var evde. Ben bir ara günde iki kere evi süpürüp bi kere siliyordum. Her gün. Etkilenmeye başladığım zamanlar da haftada bir süpürdüğüm zamanlara denk gelmiş. Sonradan fark ettim. Şu an babaannemle yaşıyoruz, onun eşyalarının yığılı olduğu bir odada kalıyorum. Tüylü halı olsun, odada duran tüylü battaniyeler olsun beni tıkayan çok şey var odada. Aynen konu sahibinin dediği gibi uyanıyorum. Hatta uyku düzenim o kadar bozuldu ki 2 saat önce kalktım. Sabah 9.30-10.00 gibi falan yatıyorum. Süpürgede, halıda değişen bir şeyler varsa 4 yıl öncesinde rahatsız etmeyip şu an rahatsız etmesinin sebebi olabilir diye düşündüm.

Reflünüz olabilir mi? Ben de son birkaç yıldır benzer şikayetleri yaşıyorum. Doktor doktor gezdim desem yeridir. Bu arada antibiyotikler, şuruplar pastiller...Ama hiç biri fayda etmiyor. En son gittiğim KKB uzmanı, yaşadığım şeyin soğuk algınlığı veya farenjit olmadığını, sorunun reflüden kaynaklandığını ancak pek çok uzmanın bunu göz ardı ettiğini söyledi. Reflü için kullanılan ünlü şurubu verdi.Düzenli olarak kullanın sabah akşam dedi. Açıkçası ben ikna olmadım, midem de rahatsızlık hissetmesem de sabah aynı şekilde uyanıyordum çünkü. İlaçları kullanın geçmezse bir ay sonra gelin dedi. Reflü ilaçları ile sorunum sona erdi.
Aa evet konuda alerjiye odaklanılınca unutmuşum. Bende gastrit var mesela, ilaç kullanmaya başladığımdan beri uyandığımda boğaz ağrısı olmuyor. İlacı aksatınca yine ağrıyor. Ama yorgunluk hastalık hissi pek geçmiyor, onun alerjiden kaynaklandığını düşünüyorum. Sadece alerji değil, mide ve alerji kaynaklı olabilir bu şikayetler.

Back
X