devlette buradaki doktorları bir görseniz Allah korusun görmeyin daha teşhiş bile koyamıyorlardı açıp bakmaları gerekiyormuş aile de de destek yok başka şehre de gidemedim o acıyla yaşadım ama benden herşeyimi alarak yaşadım sizde araştırın muhakkak gidiceğiniz doktoru fizik tedaviyi benim aile sorunlarım da çok başta baba yok ana yok sahip yok
devlet sırrı değil yaşadıklarım aklıama geldikçe kötü oluyoeum çapraz bağ 3. derece menisküs yırtığı amelyat oldum şimdi diz kapağında sorun var ve kimsenin başına gelmesin ama yatakta yan bile dönemez hale geliyor insan diğer dizdede menisküs varmış 3. derece ben hayat boyu sporu herşeyi olarak gören biriydim yürüyemez hale geldim yani piskolojik olarak nasıl atlatabilirim bilmiyorum
birde benim menisküs yırtığı tam sınırda olduğu için hiçbiri kabul etmedi amelyatı yaparlarsada dikmek yerine boş olan yeri temizlerlermiş boşu boşuna amelyat olmak ve ilerde kıkırdakların zarar görmesi demekti bu işin şakası yok proteze kadar yolu var
çok teşekkür ederim sağolunAllah kimseye yaşatmasın tabi size de çok geçmiş olsun, dediğim gibi negatif yönünden bakarsanız her şeyi negatif görürsünüz. Mesajı da attım bu arada. Çok çok geçmiş olsun tekrar.
sağolungeçmiş olsun
durumunuz zor fakat üstesinden gelinemeyecek birşey değil
düşünün ki çaresiz bir hastalıgınız ya da asla düzelmeyecek bir sakatlıgınız yok
biraz zaman sabır ve moral
ailem zaten problemli kimsenin umrunda değildim evlendirip kurtulmayı düşündüler umurlarında değildim buradaki devletteki doktorlar gerçekten çok kötü dizi açıp bakmaları gerekiyormuş mr dan bile anlayan yok bana doktor açıklamada bulunmadı zaten amelyat dedi direk neden dedim bu yüzden bile demedi Allah böyle doktorları ıslah etsin süründüm durdum bunca yıl5 yıl neden bekledin. Devlet hastanesinde pekala ücretsiz veya düşük katkı paylı ameliyat mümkün. Ailen davul gibi şişen dizi görüyormuydu, neden sana bişey yok demişler.
zaten kolum kanadım yok bende bunların hepsini biliyorum yaşadınız mı bilmem ama benim sürecim bayağı ağırdı bir tane amelyatı yaptırmayanlar ikinciye nerede yaptırıyor siz kötü amelyat olan hastaların halini bilmiyorsunuz herhalde maddi manevi herşey bitiyor o menisküs insana nasıl acılar yaşatıyor yaşadınız mı hiç ayrıca kıkırdak ömrü 15 yıl civarı 15 yıl boyunca acı çek sonra protez protez hiç iyi değil neden insan kendi doğal haline kavuşabilecekken böyle doktorların yüzünden daha kötü durumlara düşsünki menisküs dikildi şükür amelyatı oldum bir yerde ama şimdi diğer dizimdende 3. derece menisküs yırtığı var ayrıca bu kendi kendini tamir edebilen birşey değil kanserden daha kötü vücud onarmıyor kendini herşey dahada kötüye gidiyor benim şuan amelyat olan dizimde diz kapağında sorun var misal bu spormuş falan ben ağrısız yürüsem şükür ediyorum ayrıca menisküs alınınca en ufak bir hata dizin dönemesi demek ve diğer bağlar ve menisküslerede zarar verir siz bunları bilmiyormusuzMenisküs olmadan yaşayabilirsiniz.
Burada ya siz eksik anlamışsınız ya da anlatamamışlar.
Sizin aciliyetiniz çapraz bag idi.
Menisküsü alsalar bile, spora devam etmeye niyetli bir hastada diz proteze gitmez
Kaslar zayıf kalır, ekleme yük biner, kemik yüzey aşınır, diz öyle proteze gider. Protez de sadece kemik başı değişir. Yani dışarıdan anlaşılmaz.
Ve 60/70 yaş arası bahsettigim protezle hastalar çok rahatlıyor.
Bu ihtimal korkutucu bir senaryo değil
Bunun yerine 5 yıl gen çağınızda yatakta kalmak korkutucu.
Şimdi menisküs tamiri için ne yapıldı?
Ameliyat nerede oldu?
Sonrası fizik tedavi aldınız mı?
Su an aktif olarak yaptığınız spor egzersiz bir şey var mı?
çok sağolun intagramım yok ancak muhakkak araştırırım dediğiniz gibi hayat enerjisini yitirmemeli insanGeçmiş olsun,acil şifalar.
Size instagram kullanıyorsanız neslicantay'ı takip etmenizi öneririm. Kanseri yenmiş,tek bacağını kaybetmiş ama inadına gülümseyen dünya tatlısı bir kız. O kadar hayat dolu ki,bazen birşeylerden yakınırken aklıma geliyor ve kendimden ,derdimden utanıyorum.
Kısacası lütfen yaşam enerjinizi kaybetmeyin. Tedaviniz tamamlanınca eskisi gibi olacaksınız inşallah,Rabbim dermansız dert vermesin yeterki.
ya Allah aşkına adam her gelen hastasına ağrı kesici merhem sürüp yolluyorlar adam amelyatı bile üstlenmedi ben dikmem dedi açık açık ayrıca artık devlette düzgün doktor yok belki sizin şehrinizde olabilir ama paçayı kurtaran özele gidiyor zaten ben doktorla sekreterinin konuşmasına şahit oldum doktor bu ay kontenjan dolmadı gibisinden laflar ediyordu meğerse bunlar insanları hayvan gibi görüyorlarmış sonradan öğrendim doktorlar belli bir hastayı amelyat ettimi artı ücret alıyormuş bizim buradaki doktorları Allah gerçekten ıslah etsinŞimdi küçük sehirdeyseniz yine en deneyimli Dr devlet hastanesinde olur. Bilemedim. Oradaki Dr açıp bakmam gerekir derken en doğruyu söylemiş olabilir. Keza ameliyat olduktan sonra sıkıntınız farklı bir boyuta taşınmış.
evet 5 yıl boyunca çapraz bağ kopuk ki o zaman 15 yaşında falandım menisküs yırtığıyla afferdesiniz .. gibi yaşadım yaşamasamda çarem yoktu bizim durumumuz iyi değil iyi olsada ben kimsenin umrunda değilim bu dizle markette bile çalıştım kimsenin umrunda değildim sağlık güvencemiz vardı ancak buradaki dokotorlar gerçekten kötü adam bu amelyatı üstlenmem dedi durdu benim neyim varki tek başıma istanbula gidiyim elimde avcumda birşey yokki üniye hazırlanmaya çalışıyorum inşallah olursa burs verirlerse onla idare ederim nerede yaşadığımı söylemesem şimdi tanıdık falan olur ama emin olun burada amelyat olan hastaların çoğu dahada kötü durumda5 yıl çaprazı bağınız kopuk muydu?
Sağlık güvenceniz yok mu? Devlet hastanesinde neden yapılmadı ameliyatınız?
İstanbul da ortalama bir hastanede 3-4 bin lira kadar tutara yapılabilir bu ameliyat. Kredi çekin, borç alın, elinizde avucunuzda ne varsa satın.
Langır lungur oynar diz. Mümkün değil hayatınıza devam etmeniz.
Şoklar içerisindeyim.
Olan olmuş ama 5 yıl uzun sure. Tekrar sakatlanmaktan korktukça sakatlanmaya açık hale geliyorsunuz.
Nerede yaşıyorsunuz?
Benimde dizimde acil ameliyat olmam gereken son derece ileri menisküs vardı.devlet sırrı değil yaşadıklarım aklıama geldikçe kötü oluyoeum çapraz bağ 3. derece menisküs yırtığı amelyat oldum şimdi diz kapağında sorun var ve kimsenin başına gelmesin ama yatakta yan bile dönemez hale geliyor insan diğer dizdede menisküs varmış 3. derece ben hayat boyu sporu herşeyi olarak gören biriydim yürüyemez hale geldim yani piskolojik olarak nasıl atlatabilirim bilmiyorum
Maşallah Rabbim yaşatmasın ben 56 55 kiloydum 60 oldu malesef haklısınız kilo vermek şart Allah şifa versin inşallah sizede prp deneyebilirsiniz hastaların %90 işe yarıyormuş geri kalanın da işe yaramıyormuş ancak denemeye değer imkanınız varsa geciktirmeyin böyle durumlar tehlikeliBenimde dizimde acil ameliyat olmam gereken son derece ileri menisküs vardı.
Bebekler vardı 2 ay yerimden kalkmamam gerekti olamadım.
Sonra kıkırdak erimesine gitti ve şuan dizimde nerdeyse kıkırdak yok kemikler birbirine sürtüyor.
Kıkırdak nakli olması lazım.
Basketbol takımı doktoru var çok ünlü ona gittim, sen bu kiloyla naparsan yap fayda etmez dedi ve acilen perhize girdim.
Zaten ameliyat olsan da tam randıman alamazsın idare et dedi.
Şuan gayet zayıfım ve deli gibi hareketli değilsem ağrım bile yok.
Bir an önce zayıflayın yani :)
6 yıl oldu ben bununla yaşamaya alıştım :)Maşallah Rabbim yaşatmasın ben 56 55 kiloydum 60 oldu malesef haklısınız kilo vermek şart Allah şifa versin inşallah sizede prp deneyebilirsiniz hastaların %90 işe yarıyormuş geri kalanın da işe yaramıyormuş ancak denemeye değer imkanınız varsa geciktirmeyin böyle durumlar tehlikeli
ya Allah aşkına adam her gelen hastasına ağrı kesici merhem sürüp yolluyorlar adam amelyatı bile üstlenmedi ben dikmem dedi açık açık ayrıca artık devlette düzgün doktor yok belki sizin şehrinizde olabilir ama paçayı kurtaran özele gidiyor zaten ben doktorla sekreterinin konuşmasına şahit oldum doktor bu ay kontenjan dolmadı gibisinden laflar ediyordu meğerse bunlar insanları hayvan gibi görüyorlarmış sonradan öğrendim doktorlar belli bir hastayı amelyat ettimi artı ücret alıyormuş bizim buradaki doktorları Allah gerçekten ıslah etsin
geçmiş olsun dizinize eczanede elastik bandajlar var dizliklerde var medikallerde ama kalın olur elastik bandajı rahat kullanırsınız6 yıl oldu ben bununla yaşamaya alıştım :)
Üstüne bir hamilelik daha yaşadım kiloma dikkat ettim ama hamilelikte zorlandım ama öyle aksamadım.
İlk zamanlar topallıyordum kilo vermeye başladıkça oda gitti çok şükür.
Evim dublexti merdivenlerinden düşmüştüm. Bağlar kopmaya başlamıştı ama acil kilo verirsen belki onarılır dedi.
Evden taşındım düz ayak bir eve geçtim.
Sürekli buz kompresi yaptım.
Ama tekrar yaşarsam ( Allah korusun ) bu seçenek aklımda
küçük bir şehirdeyim benValla İstanbuldayım özelde işimizi görecek Dr bulamadık yine gittik devlete. Siz neredesiniz çok merak ettim.
zaten kolum kanadım yok bende bunların hepsini biliyorum yaşadınız mı bilmem ama benim sürecim bayağı ağırdı bir tane amelyatı yaptırmayanlar ikinciye nerede yaptırıyor siz kötü amelyat olan hastaların halini bilmiyorsunuz herhalde maddi manevi herşey bitiyor o menisküs insana nasıl acılar yaşatıyor yaşadınız mı hiç ayrıca kıkırdak ömrü 15 yıl civarı 15 yıl boyunca acı çek sonra protez protez hiç iyi değil neden insan kendi doğal haline kavuşabilecekken böyle doktorların yüzünden daha kötü durumlara düşsünki menisküs dikildi şükür amelyatı oldum bir yerde ama şimdi diğer dizimdende 3. derece menisküs yırtığı var ayrıca bu kendi kendini tamir edebilen birşey değil kanserden daha kötü vücud onarmıyor kendini herşey dahada kötüye gidiyor benim şuan amelyat olan dizimde diz kapağında sorun var misal bu spormuş falan ben ağrısız yürüsem şükür ediyorum ayrıca menisküs alınınca en ufak bir hata dizin dönemesi demek ve diğer bağlar ve menisküslerede zarar verir siz bunları bilmiyormusuz
uşak da yaşıyorum maalesef ancak ben size katılmıyorum 5 yıl kötü doktora amelyat olmaktansa beklemek daha iyi şuan iyleştim Allah ın izniyle birtek diz kapağımda sıkıntı kaldı kötü doktora amelyat olsaydım iyleşme ihtimalim olmucaktı olmayan menisküsün neresi dikteribilirdimki aldırsaydım diz nasıl dönmez en ufak ters harakete bakar diğer yerler de zarar görür madem fizyoterapistsiniz birşey soriyim yanlış anlamayın lütfen rahatsızlığımla ilgili birşey danışıcam mesleğinize yada kişiliğinize güvensizliğimden değil merak ettiğim içinMenisküsü de bilirim, çapraz bagı da. Bütün vücudun anatomisini de.
Fizyoterapistim zaten.
Çapraz bag ve menisküs yırtığından kardeşim 2 kere ameliyat oldu. Ve hala kick boks yapıyor.
Eşim kayak yaparken dizini parçaladı, 2 bag, ve menisküs tamiri yapıldı. Spora devam ediyor.
Dedem de diz protezi var, 2. Aydan sonra boşa agrı çekmişim der hep.
Bunun dışında menisküs ve bag ameliyatı ayrı ayrı da olan birlikte de olan 50 den fazla hastam oldu.
Geçmiş için bir şey yapamazsınız.
Ama 5 yıl ameliyat olmamak en kötü cerrahtan daha kötü bir karar.
Evet açıp bakıyorlar, eşim de doktor bag tamiri için diğer dizden tendon almaya karar verdi mesela ve bu ameliyatta belli oldu.
Menisküs kendi kendine iyileşmez kısmı net değil.
Farklı görüşler var.
Ama menisküse binen yükü azaltırsanız,
Menisküs agrınız çok çok azalır.
Zorlamalar dışında kendini hissettirmez.
Menisküs alınınca diz ters falan dönmez bu arada. Menisküs yastıktık gibidir, iki kemiğin birbirine baskısını azaltır. Olmazsa ve bacak güçsüz kalırsa kemik yüzeyler aşınır ve evet zamanla proteze gidilebilir.
Ama protez de ölüm değildir.
Kıkırdak ömrü 15 yıl falan ne için söylediniz ne kastettiğinizi anlamadım ama öyle bir ömür duymadım.
Eğer kilonuz varsa diyet, ve bacak kaslarınızı güçlendirmeniz gerek.
Yaşınız daha çok genç, ve hiç bir şey için geç değil.
Nerede yaşıyorsunuz? İsterseniz özelden yazın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?