bu sakatlık beni bitirdi

yapabileceğim haraketler varmı fizik tedaviye 1 ay civarında gittim sağ dizden amelyat oldum sol dizdede 3 derece yırtık varmış zarar vermeden nasıl haraketler yapabilirim yardımcı olursanız çok memnun olurum

bu arada sizlere de Allah şifa versin geçmiş olsun birde ben özelden mesaj atmayı bilmiyorum

birde İstanbul da devlette önerebileceğiniz doktor var mı ? çok soru sordum kusura bakmayın lütfen

yapabileceğim haraketler varmı fizik tedaviye 1 ay civarında gittim sağ dizden amelyat oldum sol dizdede 3 derece yırtık varmış zarar vermeden nasıl haraketler yapabilirim yardımcı olursanız çok memnun olurum

birde İstanbul da devlette önerebileceğiniz doktor var mı ? çok soru sordum kusura bakmayın lütfen

Uzatmayacağım. Eğitim Araştırma hastanesi varmış bulunduğun ilde. ‘
Öçb yırtıksa, Ameliyat 5 yıl beklemez.
Menisküs ise agrı çekersin ama beklenebilir.

Agrılarınız kas zayıflığından büyük ihtimalle.
Kaslarınız zayıf olduğu için menisküse yük daha çok biniyor
Kaslarınız kuvvetlendirilmeden agrınız geçmez.
Hatta menisküs yine zarar görür.

Elektrik cihazını edinmeniz hayati değil/ onun yerine doğru egzersiz yapmanız çok çok çok daha fayda sağlar.
Elektroterapi cihazı olmasa da olur
Egzersiz olmazsa olmaz. İyileşemezsiniz

Buradan egzersiz reçetesi veremem durumunuzu bilmeden.
Ameliyat olalı ne kadar oldu, dizin durumu ne, hangi hareketler agrılı, şişlik var mı? Hassasiyet var mı? Vs
Ama hayat devam ediyor ve en azından yürüyorsunuz.
Gün aşırı yarım saat yürüyüş yapın.
Mümkünse düz yolda.
Yürüyüş sonrası dizinize buz torbası koyun yada jel vs.
Merdiven çok kullanıyorsanız ve azaltma şansınız varsa ağrılı dönemlerde kullanmayın/azaltın

En güzeli eğitim Araştırma hastanesinden randevu alın.
Yaşınız genç. Durumunuzu net anlatın.
Oradan doğru yönlendirirler diye umuyorum.

Hep özelde çalıştım, doktor konusunda yardımcı olamayacağım.

5 yıl mecbur bekledim ailemden ötürü zaten ön çapraz bağ ve 3 derece yırtıktan sağ dizden amelyat oldum sol da yine 3 derece menisküs yırtığı varmış ben merdiven çıkamıyorum kaldırımdan inemiyorum buradaki doktorlar eski doktorlar var ve hepsine gitmiştim yıl içinde doktor olmak dışında herşeyi yapıyorlar emin olun amelyat olalı 6 7 aylardayım Allaha şükür şişlik yok ağrı da yok birtek hassasiyet var bazı zamanlar çok acıyor merdiven kullanmıyorum zaten kullanamıyorumda çok canım yanıyor asansörle idare ediyorum nasıl kas güçlendiririm yürüyüş sol dizimdeki 3 derece yırtığa zararı olurmu daha fazla hasar görmesini istemiyorum teşekkür ederim bana vakit ayrıdığınız için

kondisyon bisikleti zarar verir dimi menisküs yırtığına

dizin durumu çok çok zayıf diğer bu beş yıl içinde tüm kaslarımı kaybettim yok gibiler diğer dize göre 8 santime yakın dahada zayıf

İstanbuldan once izmiri dusunebilirsiniz. Hem otobusle 3 3.30 saat, otobus biletleri cok ucuz ve otobüsler rahat, hem izmirde universite hastaneleri var.
Eger usak icinize sinmiyorsa izmire gelme fikrini benimserseniz yardimci olmaya calisirim.

dizin durumu çok çok zayıf diğer bu beş yıl içinde tüm kaslarımı kaybettim yok gibiler diğer dize göre 8 santime yakın dahada zayıf

Yürüyüş zarar vermez, tempolu değil normal yürüyüş hızında, düz yolda ve gün aşırı.
sonrasında iki dizede soğuk uygulayın 10-15 dk kadar.
İlk gün agrı olsa bile aradaki dinlenme gününde toparlar, bir sonraki gün bırakmayın yeter.

Kondisyon bisikleti kullanabilirsin ama durumunu bilmiyorum. Şimdilik kullanma. 6-7 kere yani 12 gün sürecek, yürüyüşü yap,
Eger normal agrında artma oluyorsa hala, 3 gün ara ver yine yürüyüşe başla
Eger agrında artma yoksa, daha kolay yapmaya başladıysan buraya yaz.

Burada diz cevresi güçlendirme egzersizleri var ama sadece 1 tanesini yapacaksın
1.25 te başlıyor, 1.40 ta bitiyor
Bu egzersizden günde 2 kere 10 tekrar
Merak etme Bu da menisküse zarar vermez.

Uşak’ta mı ameliyatınızı yapıcak ortopedist yok yapmayın Allah askına.sırf benim bildiğim güvendiğim 2 hekim var.bu kadar geç kalınmışlığa keşke olsaydınız.geçmiş olsun

Lütfen yazacaklarımı yanlış anlamayın ancak siz çok uzun zaman önce de yine bu konudan yakınmıştınız. Yani aslında sorun dizinizi aşmış ve psikolojik bir sorun halini almış durumda. Her şeyi bu duruma bağlayıp, çok kötü durumdayım ben şeklinde bir savunma mekanizması geliştirmişsiniz. Bunun sürekli onaylanmasını istiyorsunuz. Bu noktada şunları sorgulamanız gerekiyor:

Neyden kaçmaya çalışıyorum bu kadar? Sorumluluklarımı ve yapmam gerekenleri yerine getirmediğim için bu sakatlığı sürekli bahane ediyor olabilir miyim? Bu durumu bir kalkan olarak kullanıyor olabilir miyim?

Dediğim gibi yanlış anlamayın ve bu soruların cevabını bana değil kendinize verin lütfen. Çünkü bazı şeylerle yüzleşmeniz ve hayatınızın sorumluluğunu almanız gerekiyor diye düşünüyorum.

teşekkür ederim sağolun

çok teşekkür ederim çok sağolun

Uşak’ta mı ameliyatınızı yapıcak ortopedist yok yapmayın Allah askına.sırf benim bildiğim güvendiğim 2 hekim var.bu kadar geç kalınmışlığa keşke olsaydınız.geçmiş olsun
şaka yapıyorsunuz dimi bana bizzat her hekim biz bu amelyatı üstlenmeyiz dikmeyiz dediler hekimlerin durumu ortada her gelene ağrı kesici egzersiz verip yolluyorlar bence güvenmeyin çünkü insanı sadece para kazanabilicekleri kadavra olarak görüyorlar bana sadece amelyat olmam gerektiğini sordular neyim var dedim açıklama yapmadılar mr da zaten herşey net açıp bakmaları gerekiyormuş sadece doku zedelenmeside olabilirdi boşu boşuna kesip dikselerdi yani ayrıca ben memnun olan hastaları görmedim hiç

çok geçmiş olsun hastalık hakkında bilgim yok, üst bedenini çalıştıracak dizinle işi olmayan egzersizler yapabilirsin, hem psikolojik olarakta hem kilo vermene de faydası olur
evden pek çıkmıyorsan bu da psikolojini kötü etkiliyordur tabii, sabah saatlerinde yarım saat güneş gören balkonda oturabilirsin
kan tahlilinde magnezyum b12 d vitamini gibi psikolojiyi etkileyen vitaminlerine baktırabilirsin, düşükse takviye edersin

ben bu sakat dizle beş yıl yaşadım ve her sorumluluğumuda yaptım markette bile ağır yükler taşıdım canım yana yana asla bahanem değil Rabbim size yaşatmasın ama işten gelip diz balon gibi olduğunda tuvalate su almaya bile gidemez hale gelseniz belki anlarsınız asla bunun arkasına saklanıp da sorumluluktan kaçmadım kusura bakmayın ama şuan söyledikleriniz çok apsürt diz langur lungur sallana sallana yürüyememenin dizin her döndüğünde oturup kalmanın ne demek olduğu bilemezsiniz ben gayet aklı başında biriyim sorunlarımla yüzleşmeye çalışmasam bu arayışın içine zaten girmem burayada yazmam akıl var mantık var ama bir konuda haklısınız bu durum gerçekten piskolojimi bozdu bende zaten bunun için yazdım buraya daha sonra arkadaşların sorması üzerine buraya geldi konu ha sağolsun bir çoğundanda kitap önerisi egzersiz fikirleri aldım hepsine de teşekkür ediyorum ama siz böyle bir durumu yaşamazsınız umarım bana diyebilirsinizki senden daha kötü durumda olanlar tabiki var ben yok demiyorum ama benim de başıma gelen bu 5 yıl çektim hala da çekiyorum Rabbim başka dert vermesin inşallah bende bununla baş etmeye çalışıyorum size bu kadar tepki vermemin sebebi daha öncede konu açtım birçok doktorla görüştüm çünkü çıkmazdaydım kimden nasıl motive olurum belki biri acı çığlıklarımı duyar diye sahipsiz ve çaresizliği çok iyi bilirim ne diyim Rabbim kimseye yaşatmasın

çok teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alıcam çok sağolun

ben birinci haraketi yapamıyorum bunun sebebi kasların güçsülüğüdür dimi tekrar teşekkür ederim önerinizi uygulucam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…