Bu şartlarda ev almak

Zaten aile evinde olduğum için sorun olacağını sanmıyorum kaç sene part time maaşla geçindim asgari alınca şükür ediyordum
İşe yeni başladığınız için kredi çıkmayabilir.Kredi için en az 6 ay sigorta şartı var(bagkur, emekli sandığı vs) KBB puanınız yoktur yada düşüktür daha önce sigortalı calışmadıysanız.

6 ay boyunca en azından ceyrek, Cumhuriyet alın koyun kenara kenarda dursun ailenizin verdiği peşinatla eklerseniz yeri gelince sonra evinizi alırsınız arabadan önce ev alınmalı bence eğer ikisinden biri alınacaksa.

Abinizede araba alırken 500 bin para verilmiş, düğün yapılıp altınları alınmış toplam ona harcanan para 1 milyonu geçmiştir zaten.

Karısına ne ana babanızın parasından, siz de çirkef olun abime araba için para verdiğinizde ben huzursuzluk çıkardım mi deyin, 500 bini hibe 500 bini borç olarak alıyorum diye anlaşın.
Abiye araba için 500 verildi dimi?
500 bin araba alırken verilmiş.Evlenirken düğünü ve altınları anası babası yapmış zaten abiye harcanan para 1 milyonu geçmiştir.

Bana da mantıklı geliyor ama faizler düşer mi acaba

Faizler düşerse banka borçları yapılandırır. Kalan faizler üzerinde indirim yapar.
Bu arada faizler düşerse ev fiyatları artıyor daha önce çok gördük.
Düşeceği de öngörülmüyor şu dönemde.
Ev alın.
Altın yatırımınızı sonra yaparsınız.

500 bin araba alırken verilmiş.Evlenirken düğünü ve altınları anası babası yapmış zaten abiye harcanan para 1 milyonu geçmiştir.
Bu kafadakiler düğünü altını yapmak zorunda zaten diye düşündükleri için öyle yazdım, sana da çeyiz altın yapacağız derler ama asla abiye yapılan kadar olmaz zaten.

Konu sahibi alırlarsa evin kirasını ailesine verecekmiş ( borç ödeyecek bir nevi yani) o yüzden 500 bin hibe dedim , yoksa bana kalsa abiye ne verdiyseler onu versinler zaten.

Ara odeme yapınca faiz degilde total odeme dustugu icin taksit tutarinizda azaltmaya giderler.

Eskiden kredi sozlesmeleri müşteriden yana olurdu, faiz artisindan etkilenilmezken faiz dususleri daha ilk aydan musteriye yansıtilirdi, simdi bu durumu kaldirdilar.

Yani atiyorum siz su an 3.49'dan cektiniz ama dediler ki faizler 2.89'a dustu, sizin hemen faizinizi dusururlerdi ve ona gore ana para, faiz ve taksit tutarlari duzenlenirdi.

Artık bu olmuyor mu?

daha iyi çünkü altınla almak mantıksız getirisi evden daha fazla , yerinde artıyor, ama bence sizin için çok mantıklı ev alamak bu arada ben 10 yıllık çektim ayda 25 ödemesi var tek mantıklı nokta o oldu
Ben 3 yıl düşünüyorum 45 bin ödemesi

İşe yeni başladığınız için kredi çıkmayabilir.Kredi için en az 6 ay sigorta şartı var(bagkur, emekli sandığı vs) KBB puanınız yoktur yada düşüktür daha önce sigortalı calışmadıysanız.

6 ay boyunca en azından ceyrek, Cumhuriyet alın koyun kenara kenarda dursun ailenizin verdiği peşinatla eklerseniz yeri gelince sonra evinizi alırsınız arabadan önce ev alınmalı bence eğer ikisinden biri alınacaksa.

Abinizede araba alırken 500 bin para verilmiş, düğün yapılıp altınları alınmış toplam ona harcanan para 1 milyonu geçmiştir zaten.
Benim sigortam var puanım 1600lerde arkadaşım çıkar dedi ama bilmiyorum

Benim sigortam var puanım 1600lerde arkadaşım çıkar dedi ama bilmiyorum
6 aylık mı sigortanız o zaman basvurun ama en az 5 yıllık çekin bence.Hem sizin için daha kolay olur ödeme için hem de içinde oturan kiracı için(eğer kredisi bitince siz tasınmak istiyorsanız 5 sene otururlar).

Bu kafadakiler düğünü altını yapmak zorunda zaten diye düşündükleri için öyle yazdım, sana da çeyiz altın yapacağız derler ama asla abiye yapılan kadar olmaz zaten.

Konu sahibi alırlarsa evin kirasını ailesine verecekmiş ( borç ödeyecek bir nevi yani) o yüzden 500 bin hibe dedim , yoksa bana kalsa abiye ne verdiyseler onu versinler zaten.
Yok benim ailem ayrım yapmaz abim benden büyük onun eve katkısı benden daha çok oldu zamanında ben özelde okudum şuan ailemin durumu iyi ama zamanında 250 bine ev alırken abim 30 bin vermişti yani tabii ona da 2 kere araba alındı. Kirayı da ailem istemez ama teklif etmeyi düşünüyorum

6 aylık mı sigortanız o zaman basvurun ama en az 5 yıllık çekin bence.Hem sizin için daha kolay olur ödeme için hem de içinde oturan kiracı için(eğer kredisi bitince siz tasınmak istiyorsanız 5 sene otururlar).
Daha fazla var sigortam kiracıyı düşünmek zorunda mıyım bilmiyorum içinde olan devam etsin diyorum zaten şuan baktığım evler genelde eski. 5 yılda 1 milyon faiz ödüyorum ama 3 yılda 600 bin

Arkadaşlar merhaba. Yeni atandım ailemin yanında yaşıyorum. Son zamanlarda ev almayı düşünmeye başladım. mantıklı mı emin olamıyorum. Yaşadığım şehirde fiyatlar 1.5–2 milyon TL civarında. 1+1 bir ev düşünüyorum. 3 yıl için 1 milyon kredi çeksem aylık yaklaşık 45 bin TL, 5 yıl çeksem 30 bin TL civarı ödeme çıkıyor. Peşinat konusunda da ailem destek olacak. Benim birikimim yok.

Kendi evimin olmasını güvenceye sahip olmayı çok istiyorum. Bir yandan da yeni atanmışken böyle bir borcun altına girmek korkutuyor. Kendimi şöyle de ikna ediyorum, Başka şehirde olsaydım zaten bu paraları kiraya verecektim. Şu an 26 yaşındayım. 30 yaşına geldiğimde evim olacak. Ailem de çekeceksen peşinatı veririz ama faizler yüksek maaşınla da her ay ajda al altın çıkıyor evler aynı diyor. Arkadaşlarım da maaşını ye 1 sene ne yapacaksın borcu diyor. Kararsız kaldım açıkçası
Kesinlikle al..zaten 2 yıl sonra rahatlarsın zaten ailenin yanında yaşıyorsun o evi kiraya verirsin zaten yarısını karşılar kredinin, arkadaşın kesinlikle seni düşünmüyor

ben senin gibiyken ev sahibi oldum 25 yasinda ..
atandim 3-4 ay sonra ev aldım sonra bi ay sonra da evlendim
faizsizdi bizim 3 yil odedim babam yardim etmisti sagolsun l
simdi alin derim olsa ben 3 yıl sonra 1+1 ev alacaktim dusuktu esim borca girmeyim dedim yok bla bla adam engeline takildim tabi .simdi cok uctu durum vahim .. altin yapmaya da gec kaldim adam altinlara bozdurdu bankaya atti da ne oldu artmadi 😆 simdi ben onu hic dinlemiyorum direk yapıyorum sifir 2025 model araba aldim simdi de sukur elinde para varsa yap bence
zaten maaslar 6 ayda bi yukseliyor 😇
Benim sevgilimin durumu iyi onunla evlenirsem zaten evi arabası var ama bende elime 100 geçse 100 harcarım birikim yapamıyorum hiç. Sadece motor alabildim 250 bine gider o da zamanında yine annem 20 gram bilezik vermişti🤣

Karısına ne ana babanızın parasından, siz de çirkef olun abime araba için para verdiğinizde ben huzursuzluk çıkardım mi deyin, 500 bini hibe 500 bini borç olarak alıyorum diye anlaşın.
Abiye araba için 500 verildi dimi?
Zaten şuan 500 almayı düşünüyorum ailemden. Geçen sene 500dü. Ailemin yıllık tarım geliri var onu verdiler bana da verecekler.

Kesinlikle al..zaten 2 yıl sonra rahatlarsın zaten ailenin yanında yaşıyorsun o evi kiraya verirsin zaten yarısını karşılar kredinin, arkadaşın kesinlikle seni düşünmüyor
Kafamda plan bu evin borcu biter daha iyisini alır otururum evlenmezsem. Evlenirsem de kalır öyle ama ailem deprem cart curt diyor

Yok benim ailem ayrım yapmaz abim benden büyük onun eve katkısı benden daha çok oldu zamanında ben özelde okudum şuan ailemin durumu iyi ama zamanında 250 bine ev alırken abim 30 bin vermişti yani tabii ona da 2 kere araba alındı. Kirayı da ailem istemez ama teklif etmeyi düşünüyorum
Siz yazdınız ya anneniz abin huzursuzluk çıkarır falan demiş ben de ona istinaden yazdım.
Ayrım yapmıyorlarsa abinize ne verdilerse size de versinler o zaman sorun niye çıkıyor?

Siz yazdınız ya anneniz abin huzursuzluk çıkarır falan demiş ben de ona istinaden yazdım.
Ayrım yapmıyorlarsa abinize ne verdilerse size de versinler o zaman sorun niye çıkıyor?
İşte abimin evi yok benim var o eve destek oldu sen olmadın abim demez ama millet konuşur oğlu dururken kızına ev aldı diye biliyorum malımı

İşte abimin evi yok benim var o eve destek oldu sen olmadın abim demez ama millet konuşur oğlu dururken kızına ev aldı diye biliyorum malımı
Senin de iki araban yok ya hani , millet onu da konuşsun o zaman , abin de satsın arabalarını altınlarını alsın kendine , zaten böyle bir aile abi ev alacak olsa yine verirler ona da yardım ederler yani.

Boşverin siz alın evinizi dinlemeyin duymayın kimseyi sonra çok pişman olursunuz.

Senin de iki araban yok ya hani , millet onu da konuşsun o zaman , abin de satsın arabalarını altınlarını alsın kendine , zaten böyle bir aile abi ev alacak olsa ona yine verirler ona da yardım ederler yani.

Boşverin siz alın evinizi dinlemeyin duymayın kimseye sonra çok pişman olursunuz.
Edemezler ya artık annem de emekli olacak sen atandın abini verdik gitti kendinizi kurtardınız diyor babam da işi bırakacak memleketteki eve yatırım yapacaklar artık. Ama alacağım 45 olsa 20 kira olur 25i de ben kendim farklı şehirdeyim sayarım

Back
X