bu sebeplerden nişan atilir mi ?

Herkese iyi geceler foruma biraz once uye oldum..sizlerle dertlesmek paylasmak istedim belki yardim eder aydinlatirsiniz.. Nisanliyim 21 nasindayim sosyoloji mezunuyum ekimde dugunum olacak nisanlim 30 yasinda muhendis..
Hersey cok guzel baslamisti asik olduk birbirimize 5 ay once sosyal medya hesabindan tanistik iki ay icinde soz yaptik. Ailem dugun tarihi cok yakin olacak diye nisan istemedi. Onlarda ne bohca getirdiler ne de nisan alisverisine goturduler beni. Sade bir soz oldu hic taki vs takilmadi. Haziran da dini nikah yapildi .. Gelelim derdime.. Oncelikle kendimi cocuklu 40 yasinda dul bir kadin gibi hissediyorum cunku hic bir istegim yerine getirilmiyor yani soyle soyliyim sanki nisaimin pesinden kosuyorum ona mecburum o beni istemiyor da zoraki yapiyor birseyleri gibi.. En ufak birseyde sorun cikartiyor aileme zerre saygisi yok gerci banada yok hakaret dahi ediyor bana tartistimiz zamanlarda.. En ufak tartismamizi soylesem gulersiniz.. Bu hafta ceyiz sarilacak eve bende evdeki esyalarimin cikmasi icin bir arac bulmasini istedim. O da baban abin bir koli kucaklasin gelsin ben araba tutamam getirecegin bi bulasik bi firin eger birseyler isteyeceksek birbirimizden sende buzdolabi getir dedi cok uzuldum cok agladim iki gun konusmadik . Zaten umrunda da degil yine ben mesaj attim damatlik almaya gidelim diye cagirdim bakasim yik dedi bende yine cok uzuldum ayeilmak istedigimi soyledim ki o gun de gelinlik provam vardi yinede gittim yani hersey olmus bitmisken bunlar yasaniyor dusunun.. Nisanlandigim gunden beri agliyorum beni aglatmaj icin bir sebep buluyor devamli zaten gun icinde hic aramaZ mesaj atar o da cok fazla degil gittigi yerlri dahi soylemez nedensoylemiyorsun dedigimde herseyi soyleyecegizmi rapor mu vericez diyor aramizda 10 yas var ve ben evin kucuk kizi oldugum icin fazla ilgiyle buyudum simdi kocam tarafindan boyle davranilmasi beni endise ettiriyor sordugum zaman yeminler ediyor sevdigine asik olduguna dair ama bilmiyorum... Kafam cok karisik benim durumumda olan var mi.. Simdiden tesekkurler biraz uzun oldu..:KK43:
5 ay önce sosyal medyadan tanışıyorsunuz ve 2 ay içinde söz yaptınız???
Ve bu insan size ve ailenize hakaret ediyor ve siz hala kafam karışık diyorsunuz???
Bunda kafa karışacak ne var acaba daha evlenmeden bunları yapıyor ve siz ne yapacağınızı bilemiyor musunuz?
Ya da şöyle sorayım siz gerçekten iyi misiniz?
Şu yazdıklarınızı sakin kafayla okusanız gerçekten ne yapmanız gerektiğini anlarsınız.

Sosyoloji mezunuyum demişsiniz, akıllı biri olduğunuzu çevrenizin toplumun az da olsa farkında olduğunuzu düşündüm açıkçası. Ancak bahsettiğiniz durumlara düşmek için kendinizden çok ödün vermiş olmalısınız, bu kadar kısa zamanda evlenmek için acele neden? Üstelik bu kadar az tanıdığınız muhtemelen de sizi sevmeyen bir adamla? Allah aşkına çevrenizde aklı başında kimse de mi yok size dur diyecek? Yazık etmeyin kendinize, çok gençsiniz henüz

Kaç kurtar kendini Kızın ne Evliliği? Ailene SAYGI yok sana SAYGI yok sevgi göstermez hakaret eder.... Bu adamla nasıl bi evlilik düşünüyorsunki hayatın zehir olur ayrıca cok çabuk gelişmiş Herşey tanımıyorsun bile bu adamı. Yapma canım ya en güzel yıllarını böyle bi hayat yaşayarak heba etme zamanı asla geri getiremezsin adamın ne oldugu belli şimdiden seni mutlu edenez

Sosyoloji okudunuz ve bu kadar mantıksız bir evliliğe adım attınız öyle mi?
İnternetten tanışıp nişan yapıp üstüne dini nikah kıymışsınız bravo yani tebrikler evde kalmadınız.Siz sosyal ağlarda sosyoloji okudunuz galiba!!!
Bence bu kişiyle evlenin sizin için sorun olmaz bu kişi.

Böyle bir adamla değil nişanlı kalmak, aynı muhitte oturmaya tahammül edemem.
Adam gibi adam deriz ya hep...
İşte o adamların bir kere en öncelikli özelliği vicdanlı olması ve had bilmesidir.
Aileye yani büyüklere saygısızlık, nişanlıya hakaretler vs gibi şeyler yakınından geçemez.
Ne derdiniz vardı da düğünden taa kaç ay önce nikahınız kıyıldı?
Yanlış anlamayın ama, o buz dolabı olayında atardım yüzüğü suratına...

En büyük hatayı dini nikah kıymakla yapmışsın. Adamın kişiliği zaten kabaymış da af buyur nikah olunca da malı gibi görmüş dediğini yapmaz, dediğini yaptırır. Ben eşimi bir kez gördüm ikinci görüşümde resmi nikah yaptık ama dini nikahı düğün gününe kadar beklettim. Hala düşünce yapısı olarak insanımızın büyük bölümünde imam nikahı daha bağlayıcı görülüyor nedense. Hatta bazı yerlerde imam nikahını erken yapmayın erkek tarafına sözünüz geçmez derler. Yol yakınken ayrıl adam demek ki aynı yatağa girse tamamen senin yüzüne bakmayacak.

Ay gercekten burayi okuyunca bazen halime sukrediyorum. Nerden buluyorsunuz bu adamlari. Sakin evlenme. Birak ne hali varsa gorsun. Dini nikah var bi de. Insallah bosar seni. Yoksa dini nikahin dusmeyecek. Napicaksin bilmem.

sana mustehak.
Yaşanan şeyler ortada ve sen hala daha bu sebeplerden nişan atılır mı diye soruyosun.
Dini nikah neden yaptınız
Biraz aklını kullan bu ne böyle ya
Nasıl beceriyorsunuz böyle yaşamayı
Bence devam et evlen birinci ayda da hamile kal bari
Kavga gurultu hakaret geçinip gidersiniz dayaksız olmaz tabi
Acı bir ironi yapıyorum
Bu kızların aklı nerde ben anlamıyorum

Herkese iyi geceler foruma biraz once uye oldum..sizlerle dertlesmek paylasmak istedim belki yardim eder aydinlatirsiniz.. Nisanliyim 21 nasindayim sosyoloji mezunuyum ekimde dugunum olacak nisanlim 30 yasinda muhendis..
Hersey cok guzel baslamisti asik olduk birbirimize 5 ay once sosyal medya hesabindan tanistik iki ay icinde soz yaptik. Ailem dugun tarihi cok yakin olacak diye nisan istemedi. Onlarda ne bohca getirdiler ne de nisan alisverisine goturduler beni. Sade bir soz oldu hic taki vs takilmadi. Haziran da dini nikah yapildi .. Gelelim derdime.. Oncelikle kendimi cocuklu 40 yasinda dul bir kadin gibi hissediyorum cunku hic bir istegim yerine getirilmiyor yani soyle soyliyim sanki nisaimin pesinden kosuyorum ona mecburum o beni istemiyor da zoraki yapiyor birseyleri gibi.. En ufak birseyde sorun cikartiyor aileme zerre saygisi yok gerci banada yok hakaret dahi ediyor bana tartistimiz zamanlarda.. En ufak tartismamizi soylesem gulersiniz.. Bu hafta ceyiz sarilacak eve bende evdeki esyalarimin cikmasi icin bir arac bulmasini istedim. O da baban abin bir koli kucaklasin gelsin ben araba tutamam getirecegin bi bulasik bi firin eger birseyler isteyeceksek birbirimizden sende buzdolabi getir dedi cok uzuldum cok agladim iki gun konusmadik . Zaten umrunda da degil yine ben mesaj attim damatlik almaya gidelim diye cagirdim bakasim yik dedi bende yine cok uzuldum ayeilmak istedigimi soyledim ki o gun de gelinlik provam vardi yinede gittim yani hersey olmus bitmisken bunlar yasaniyor dusunun.. Nisanlandigim gunden beri agliyorum beni aglatmaj icin bir sebep buluyor devamli zaten gun icinde hic aramaZ mesaj atar o da cok fazla degil gittigi yerlri dahi soylemez nedensoylemiyorsun dedigimde herseyi soyleyecegizmi rapor mu vericez diyor aramizda 10 yas var ve ben evin kucuk kizi oldugum icin fazla ilgiyle buyudum simdi kocam tarafindan boyle davranilmasi beni endise ettiriyor sordugum zaman yeminler ediyor sevdigine asik olduguna dair ama bilmiyorum... Kafam cok karisik benim durumumda olan var mi.. Simdiden tesekkurler biraz uzun oldu..:(
Her yemine inanma öncelikle. Hayvanla evlenmek istiyosan evlen o herifle... Bu laflar çok ağır laflar direk ayrıl gitsin.

Nişanlıyken dini nikah kıyma saçmalığınıda ilk kez duyuyorum.
Resmi nikah olacağı zaman yapılmaz mı o iş
Tabi tercih meselesi
Dini nikah ne yaa
Aklınızı başınıza alınız

Böyle biriyle ömür geçmez cok pisman olursun zaten herşey cok hızlı olmuş netten tanışmışsın 2 ayda hakkında ne ögrendin ne ara tanıdın da söz yaptın kaç kurtul hemen.

Tam bu adamdan ayril diyecektim. "40 yasinda dul kadin gibi" lafinizdan dolayi demeyecegim. Cok uyumlu bir ciftsiniz bence ayrilmayin.

Sizin hakedipte 40 yasinda dul kadinin haketmedigi, kadin halinizle bile ona cok gordugunuz sey ne acaba?
Ülkemde kadın olmak böyle bir şey işte...

Yas 21, 3 ayda nisan yapılacak kadar iyi parcaymis. Bunu kaçırman aptallik olurdu!
Dini nikahı da elinden gider korkusuna mi yaptınız anlamadim.
Yaa hadi kizlar deli anaların babaların aklı Nerede acaba?

Bence evlen ilk aydan hamile kal.
Boylesini bulamazsin bir daha!

Arkana bakmadan kaççç.dini nikah konusunu araştır dinen boş ol demesi gerek die biliyorum.

Back
X