Bu sefer gürültücü komşu benim

Bazi cocuklar gercekten uykuyu sevmiyor. Benim de basimda var bir tane. Sabah krese gitmek icin erken kalkıyor, gun icinde orda yoruluyor ama eve gelince enerjisi hoc azalmamis oluyor. Ben de uyuturken cok zorlaniyorum. 10da uyusa bugun erken yatti diyorum. Bir de bilmis bilmis uykunun kotu bir sey oldugunu soylemez mi. Uykusuz cocuk buyutmek gercekten cok zor. Bu arada benim tarafa cekmis sanirim, ben dahil benim ailem de pek uykuyu sevmez.

Ya benim anlamadigim sizle beraber yapan herkeze soruyorum (benide lutfen yanlis anlamayin)neden cocuklarinizi sallayarak uyutuyosunuz bu durum maalesef bi tek biz türklerde var ya kucakta ya ayakta bakiyoruz cocuk iki mizirdaniyo hoop sallayalim uyusun yada bizimle yatsin.Bu benim nacizane kendi fikrim ki oglumdada uyguladim bence bi cocuk mumkun oldukca kucuk yasta imkanlar el verdigince odasinda odasi yoksada yine kendi yataginda tek basina uykuya dalmayi ogrenmeli.Ben simdi ogluma bizle yat desem bile yatmaz ben yatgimda uyuycam diyo.Yani sunu demek istiyorum ve tekrar soyluyorum lutfen kirilmayin kizmayin ama kizinizin hatta ogluuzunda uyku problemi oldugunu soylemissiniz mutlaka sizn yanlis yaptiginiz birsey varkomsunuza gelirsek dediginiz gibi arada sohbet varsa kibar bi sekilde sizlede muhattap olabilirlerdi .size kolayliklar diliyorum insallah kizinizi bi duzene sokabilirsiniz.

Çocuğunuzu öglen uyutuyormusunuz. Öglen fazla uyuyor ise uykusunu aldığı için akşam uyumak istemiyor olabilir. Ben her iki çocuğumdada belli bir yaştan sonra öglen uykusunu bıraktım .ve bebekliklerinden itibaren 9.5 en geç 10 da kendiliklerinden uyurlar mutlaka ..
Gürültü konusunda gece olmasada gündüz benimkilerde yapıyor malesef bazen evin içinde top oynadıkları oluyor .çıldırıyorum..

Benim de uyku problemim var bu yaşıma kadar çok uğraştım ama düzene girmedi.
Öğlen uykusuna gelince oda düzensiz.öğlen uykusu yapmaz sa 19:30 20:30 gibi uyuyup kalıyo ve gece kalkıp oturuyo.
Ayak da sallamaya gelince arkadaşım o gerçekten son çare.Biz de istiyoruz odalarında uyusunlar ama gece kalkıp geliyolar yanımıza.
Yani bu biraz çocukla alakalı oluyo uyku eğitimi vermeye çalıştım ama olmuyo gerçekten.Her çocuk farklı oluyo.

Alıntılar yanlış olmuş olabilir beceremedim sanırım arkadaşlar kusuruma bakmayın.tabletten giriyorum.ben bi mesaj alıntılamak istemiştim 3 mesaj olmuş.

17 aylık bebeğim var ve bazen eşim bile uyuyamıyor gürültü patırtıdan. Komşum gelse hak veririm yani ama söyle bir durum var bizim apartmanda gürültü çok kimse bu konuda digerini uyaracak durumda değil yani. Tencere dibin kara seninki benden kara misali
Komsunuz bence gece geç saatte kapıyı çalmak istememistir. Yarın ise gidilecektir, hastalık, yorgunluk vs durumları vardır.Samimiyetiniz varsa söyleyin bence beni arayabilirsiniz diye.
Sağlıkla büyütün çocuklarınızı.

Çocukla padişahlar bile başa çıkamamış derler :) biz küçükken bizimde alt komşu hep annemlere şikayet edermiş ki bize misafir geldiğinde ses olurdu genelde. Neyse yillar geçti biz büyüdük o komşunun torunu oldu, geçenler de anneme 'ses oluyor gercekten durduramiyoruz siz hakliymissiniz kusurA bakmayin kapiniza cok geldik zamaninda' demis. Yasayan biliyor yani :) sizde çocuklarla aynı saatte uyumayi, sabah cocuklari 7 8 gibi uyandirmayi deneseniz belki duzene girer.

ELLANAZ arkadaşım ses konusunda bizim apartmanda kötü. Sanırım yalıtımı iyi değil. iç hattan birbirimizi arıyabiliyoken güvenliği aramasına kırıldım sadece. iyi dilekleriniz için sağolun

AMADACLARKE arkadaşım bi önceki şikayetlerinde torunu olmamıştı komşumun. Torunu olunca halden anlar dedik biz de. Tedirgin yaşıyacağız hep. Uyanma saati de belirsiz malesef. Erken kalkıncada çok fark olmuyo.

bızım ust komsumuzun 2 tane 7-8 yaslarında oglu var..
bıde kuzenlerı onlarla kalıyor..gece kıyametler kopuyor evde,
zaten konuşma seslerı bıle dırek bızım evde..
cocugu görmeden adını ögrendım anasının bağırmasından;ömeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrr!!!!!

e benımde bebegım var gece onların sesıne uyanacak dıye stresten saclarım beyazladı:)
mecbur kapıcıya ızah ettık,guzellıkle..cunku apartmana yenı taşınmıştık,sessız olmalarını rıca etsek,
nasıl tepkı alırız bılemedık..
derken bıgun kadın bana geldı..yalvar yakar özürler dıledı..hakkını helal et cok rahatsızlık verdık fln..

neyse gel gelelim sımdı benım kız 1 yasında oldu..her bulduğunu yere fırlatıyor,vuruyor..evde sureklı dan dan dan sesler çıkıyor..
dıyorum Allahtan alt katım bos..
suan ust komsuma hak verıyorum..çocuklu evde ses oluyor..sadece gece olmamasına dıkkat etmek lazım

çocuklu ev illaki ses olur. KAdın bence baya bencilmiş. Biz kardeşimle 10 yaşlarındayken evin içinde ip atlardık. Ah ah alt komşu ne çekti yazık. Kaloriferin borusuna vururdu biz hemen sessiz olurduk yarım saat sonra yine aynı gürültü. Bu insanlar uzaydan mı gelmiş anlamıyorum. Yetişkin insan değil ki laftan anlasın.

Çocuklara gelince yatırmadan önce banyo yaptırın sonra sakinleştirici yağlarla masaj yapın bi de rezene içirin eminim mışıl mışıl uyurlar. Bir de gündüzleri yorun çocukları, bol bol koşup oynasınlar, akşama enerjileri kalmasın. Akşamları çikolata yedirmeyin enerji vermesin

Sagim,solum,ustum cocuklu.
Toplam dort cocuk var ve yatak odamda birinin sesi calisma odamda birinin
ust komsununkinin sesi ise heryerde

altimizdaki bekar erkek evinin ise wcden bile sesi gelir..

Anlayisli komsu olmak istiyorum henuz kimseden ses icin sikayetci olmadim sonucta cocuga neyapabilirler ki.

ama yan komsumun bazen ailecek cocuklarla bi oynamasi olur,bi okudugumu bes kez okurum anlamak icin..
Yani insanlar size anlayis gosterirler ancak bazen elinde olmayadabilir
size tamam sorun degil demistr ama o gun rahatsz olmustr yorgundur ise gidecektr vs..

Ama buyuk konusmak da isteniyorum 7 ay sonra bizim evde de bebek olacak cok aglarsa geceleri ses yapacaktir mutlaka yani dusunuyorum ne yapabilirim diye ama cidden ne yapablirsin cocuk yani.

Karsdakini dusununce o da hakli nasil simdi ben baskasinin cocugunun sesini duymak zorunda degilsen o da bnmkini duymak zorunda degil rahatsz etmeye hakkmiz yok.
aman iste zor bu apartman hayati :)

canım süper dadı diye bir program var bu konularla ilgili neler yapılacağını öğretiyor istersen bi bak

Komşumuz rahatsız olmuş ama çocuk bu...
Cocuklariniza her gece rezene cayi icirin .
Mesela aksam 8 olunca 2 bardak su koyun kaynasin .
İki tatil kadigi rezeneyi koyun içine 10 dk dinlensin .
Sonra da icirin .
Buna eminimki yarim saate kalmaz sakinleşir ve uyur cocuklariniz .
Benim yegenim bebekken 2 damla icirmistik 5 dakika olmadan uyumustu .

kombocum benimde iki yaşında kızım var ve 5 yaşındada bir oğlum var oğlum 10 gibi uyuyor okula gittiği için ama kızım dediğin gibi birde uyusak bile saat başı çığlık atarak ağlayarak uyanıyoanne süüütt diye zilli ya iki yıldır deliksiz uyumadım ben alt komşumda aynı dediğin gibi çocuk onlar dert etmeyin diyor ama ben çok tedirgin oluyorum sürekli çocuklarımı uyaruyorum şükür şikayet türü bişey olmadı ama biz oğlumla karar verdik aşağıda oturan ablaya güzel bir hediye alıp birde kurabiye yapıp gidicez gönlünü alacağız inşaallah

senin kızın öğle uykusu uyuyomu benimki öğle uykusu yüzünden gece yatmıyor bende artık bakıcımıza tembihledim öğlenleri çok yorgun düşmediği müddetçe uyutmayacak bakalım belki düzene girer böyle
Allah yardımcımız olsun

Uyku konusunu bilmem ama ben de olsam güvenliği arardım. O saatte kalk üstünü giyin, kapıya git vs...

Kapıma gelmesine gerek yokki çok sık olmasa da birbirimize gelip gidiyoruz. Güvenliği aradığı telefonla beni arayabilir di. Ben zaten mahcup oluyorum. Tedirgin oluyorum.

Bence hic mahcup olmayin
Ne sacma bi yorumdu o "iki cocugun gurultusude cekilmezki"yazan arkadas ....
Agliyorsa agliyor napican agzina corapmi tikiycan, guvenligi arayana kadar keske bi sorsa neden agliyorlar hasta falan mi diye, benim evimde olan beni ilhilendirir sonucta keyfi bisey yapmiyorsunuz aglayan cocugun verdigi stresi iyi bilirim :/ oyun konusunda bisey diyenem ama aglamasindan rahatsiz olan kulagina pamuk tikasin, gerekiyorsada yalitimi onlar yaptirsin

burda en önemlisi çocuklarımız tabiki kimseyi rahatsız etmemeliyiz ancak bugün ben yarın komşum birbirimize mümkün mertebe anlayış göstemeye çalışacağız herkesin gürültüsü birbirine gidiyor sonuçta birde birileri rahatsız oluyor diye ben çocuklarımı hırpalayamam kimse kusura bakmasın çocuk bu bazen huysuzlanıyor napalım ama şu varki hiçbirşey olmasa bile bu çocukların gelişimleri açısından zamanında uyumaları da gerekiyor gidersin komşunun güzel bir şekilde gönlünü alırsın kul hakkına giriyoruz istemeden helallik alırsın olur biter sende bu durumdan memnun değilsin sonuçta Allah çocuklarımıza sağlık sıhhat versin hayırlı evlat etsin

Son düzenleme:

Uykusuz cocuklariniz icin Allah yardimciniz olsun. Insaallah uykulari duzene girer. Alt komsu da siz yerine guvenligi aramis, bencrf normal. Biz de uast komsu icin guvenligi ariyoruz. Samimi olsak ne yapardim bilmiyorum ama sanirim acip kendine diyermezdim. Gorunce ozur dileyin onlarin dà bir siniri var belki haznim arama demistir esi aramistir falan.

Sizde haklısınız komşuda haklı, herkesin birbirini idare etmesinden başka çare yok gibi

Şu an oturduğum eve yeni taşındım, 7 ay oldu, üzerimde ve altımda çocuklu aileler var. Üstümdeki biri 10 yaşında, biri daha yeni doğmuş bebekleri var. Hiç uyumuyorlar desem yeridir, bebek hiç susmadan ağlıyor ama ne yapsın. Bir akşam çaldım kapılarını mecburen bende 6 da kalkıp işe gidiyorum, her gece oturamam ki onlarla. Çözümü bebeğin odasını değiştirmekte buldular, yatak odası tarafında değil de salonun yanındaki küçük odaya aldılar bebeği, Allah razı olsun diyorum en azından yatak odama ulaşmıyor ses. Altımda oturan komşumun 7 çocuğu var, en küçüğü 1,5 yaşında o da uyumuyor ama biraz daha kontrol edilebilir hale getirdiler. Çok erken işe gidenler için sesi idare etmek çok zor, eski evimde çok çektim gürültüden, Allah'tan yeni komşularım anlayışlı en azından kavga etmeden çözüm yolu arayabildik. Benim çocuğum yok ama büyüten arkadaşların tavsiyeleri yardımcı olabilir, bir de imkanınız varsa oda değişikliği gece için iyi bir çözüm. Allah yardımcınız olsun, çok zor bir durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…