bu sefer konu arkadasimin esi...

_meleq06_

{Allahim ne verirsen hayirli ver }
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2015
502
350
33
Merhaba kizlar..
Bu sefer sizden arkadasim icin yorum almak istedim.Biz onunla bir yildir yakiniz .hergun beraberiz hemen hemen.o bes yillik evli su an bi kizi var 11 aylik arkadasim simdi kapanmak istiyor hatta beraber kapanalim falan dedik ama o benden once davranmis esini ikna edebilmek icin.bu pazar kayomvalidesine gittiklerinde arkadasim kapanip gitmis esinin surati bes karis tabi.yok ben istemem yok acilirsin kapanma yakismiyoe falan demeye oysaki cok guzel yakisiyor arkadasimin da cani sklmis kayinvalidesinin evinin kaposinin onunde basindan turbani siyirmis eve gelincede tartismislar yok sen kapanma daha gencsin falan.anlamiyorum insan esinin kapanmasini neden istemez siz arkadasima ne onerirsiniz acaba ??

Ben bunun zorluklarını açıkcası teyzemden biliyorum. Arkadaşınızın tabiki kendi kararı eşinin buna saygı duyması gerekir. Ama keşke direk kapalı olarak karşısına çıkacağına önce eşine bu konuyu açsaydı ve onu buna hazırlasaydı. Teyzem kapalı olarak evlendiği halde eşi sürekli onun saçını açmasını istedi. İkiside çok genç evlendiğinde. Teyzemin eşi gece gezmelerini eğlencelerini seven biriydi. Ancak eşi kapalı olduğu için istediği hiç bir yere beraber gidemediler.Ttaile gidemediler. Hep aralarında bu konu sorun oldu. En sonunda boşandılar maalesef

Kabaca bir davranış.
İnsan bireysel kararlarını verebilmeli kocasından izin almamalı bu konuda.
Kapanacak olan onun için kapanmıyor neticede..
Zaten şu açılıp kapanma olaylarına kadınlardan çok erkeklerin karışmasınada ayrı bir ayarım.

Eşinin kapanmasını isteyen erkek de, kapanmasına karışan erkek de gözümde sıfır. Yahu din bu, insan kendi inançlarını istediği şekilde özgürce yaşayamayacaksa, bir birey olarak kendi kararlarını alamayacaksa, ne anladım bu evlilikten. Ama burda arkadaşınızın tek hatası pat diye adamın karşısına bu şekilde çıkmış olması bence. Radikal bir karar olmuş, Allah kabul etsin ve bence inandığı yoldan vazgeçmesin, eşi de kendisini sadece o olduğu için seviyorsa açık kapalı fark edeceğini sanmıyorum. Evet, zor olacağı yerler olacak, gece hayatı, yaşam tarzı, tatil anlayışı vs ama seviyorsa bunu çok büyük sorun etmez diye düşünüyorum.

Evet din Allah ile kul arasinda ama eslerin kendi aralarinda karar vermeden bir karar alip direk uygulamasi da kabul edilemez.

Acik sevmis acik evlenmis, supriz yumurta gibi olmus sonrasi.
Kapali icin de durum ayni, 5 sene sonunda acilasi gelse ona da ayni tepki verilir.

Kendi aralarinda netlestirsinler. Orta yol bulunsun.

Ben evlenmeden once esıme cıtlattım .. Eger bır gun kapanmak ıstersem nasıl karsılarsın dıye.. Ki saygı duymaktan baska caresı yoktu.. Keske once esının nabzını yoklasaymıs..

Zamana yaymakta fayda var gıbı.. Anıden boyle bı karar alıp tek basına uygulaması sasırtmıs olabilir esini.. Az cok biliyordur zaten dusuncesını..

ben adama da hak veriyorum açık biriyle evlenmiş açık istiyormuş demek ki şimdi kadının bırden kapanıcam diye tutturması doğru değil baştan bunu konuşacaktı o zaman ben ilerde kapanıcam diyecekti . artı kocasına karşı çıkması ki bizim dinimiz de kocaya itaat daha önemli bence kapanmasın günahı kocasının boynuna.

Adam karısını açık beğenmiş ve almış, belki de kapalı olsaydı evlenmeyecekti, bunu en başından söylemeliydi. Ben olsam ben de surat asarım.
Annem kapanmak istemişti, biz abimle uğraşıp vazgeçirdik. Benim de abim kapanmama izin vermez. Saç göstermemeyi hiçbir zaman mantıklı bulmadığım için karşı çıkmaya devam edeceğim

Kocaya itaat derken ?

İnanç Allah ile kul arasındadır. Ne biri tesettür giy diyebilir ne de giyme ama tabii ki karşındakinin düşünceleri de eğer eş ise önemli olabiliyor. Eşini ikna edemezse ya suratına rağmen tesettürlü kalacak her şeye razı gelip ya da onunla olan muhabbeti için eski haline geri dönecek.

sımdı bu oyle bırsey kı
mesela benım basım acık ama kapansam esım sasırmaz pantolon gıysem ılla totomu ortecek ceket gıyerım hep dızımı orten kalem etek elbıse gıyerım genel olarak kendımı bıldım bılelı boyleyım makyaj bıle yapmam oje surmem sadeyımdır
esım kapansam sasırmaz yadırgamaz
ama arkadasınız boyle degılken bırden bıre esının gorusunude merak etmeden kapandıysa yadırganması normal...
karsılıklı konusularak anlasılabılır keske once bı hayat arkadasına ıstegını dusuncesını paylasıp ıcımden kapanmak gelıyor deseymıs

bir de anlamadım.
sanki eşi gibi değil de, kv nin evinin önünde karşılaşmış iki kişi gibi olmuş, ya da siz öyle aktardınız.

tartışacaklardıysa bile evde tartışsalardı, kapıda başörtüsünü çıkarmak falan ne alaka.

Esinin gonlunu yaparak bildigi yolda ilerlesin.Ilk etapta cok şık tesettur kiyafetleri giysin ki kocasinin gozu de alissin.Dini konularda insan hürdür kocasina danismak zorunda degil sadece gelecek tepkileri en aza indirmek adina tedbirli olmali.Bir de kararlilik cok onemli.Kocasi surat asiyor diye sinirlenip basini acmasi yanlis olmuş.Adamin gozunde kararliligini yitirmis.Sabirli ve akilli olmali bence...

Kocaya itaat Allahın emirlerinden once gelmez

Adam kapalı bi bayanla evlenmek istese, öyle birini seçerdi. Şöyle bişey evet bu karar kişinin kendisini ilgilendirir. Ama eşin düşünceside önemli. Ben istemezdim eşimin kapanmasını. Bunu benim fikrimi almadan karar vermesinide istemezdim, evet din ama kafa yapısı diyede bişe var. Dini başörtüyle bağdaştrmıyorum.

ANLAMIYORUM İNSAN EŞİNİN KAPANMASINI NEDEN İSTERKİ

iNSAN HAYAT FELSEFESİNİ EN BAŞTAN ilan etmeli, evlendikten sonra kapanmak ve bunu özgür iradeyle açıklamaya çalışmak ne kadar ahlakidir ki. Belki en başından kapalı olsa evlenmeyeceklerdi. Ben birini nasıl sevdim ve evlendiysem o şekilde isteme hakkına sahibim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…